Porsche Boxster (981): Rijtest en video

Auteur: , 124 Reacties

Groter, lichter, zuiniger, sterker en sneller. Ach welk persbericht staat er heden ten dage niet vol mee. Daar koop je een Boxster niet voor, maar wel om lol mee te hebben. Tijd om uit te vinden of dat ook lukt.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De eerste generatie Boxster had wellicht een wat ongelukkige start, midden in de tijd waar Porsche van het pad af leek qua styling (van de koplampen). Althans ik neem aan dat de term spiegelei niet als lief koosnaampje is bedoeld. Generatie twee was al stukken beter en de huidige derde generatie is ook prima. Ook de “man op de straat” (en de “vrouw op de straat”) bleek onder de indruk van de nieuwe Porsjuh. De familieband met de grote broers is duidelijk en het is glashelder dat je niet deze auto uit de garage rijdt voor een retourtje Zweeds woonwarenhuis. Wat dat betreft: missie geslaagd.

Onderhuids veranderde er nog al wat, bijna de helft van de “monocoque” structuur is nu van aluminium, de rest is van staal en magnesium. Het gewicht is daardoor ook gedaald, maximaal 35 kg is er geloosd. Dat maakt geen wereld van verschil, maar het is een goede zaak dat de Boxster in ieder geval niet zwaarder is geworden.

Porsche Boxster 981

Porsche Boxster 981

Motoren
Vreemd genoeg werd de basismotor kleiner dan bij de vorige generatie. Bij turbo- of supercharged motoren zien we dat wel vaker, maar de boxers in alle Boxsters zijn nog atmosferisch. De output bleef bijna hetzelfde, er is 9 pk bij gekomen, maar het koppel nam met 10 Nm af. Totaal levert de 2.7 boxer zescilinder nu 265 pk en 280 Nm. De nieuweling werd wel een stuk zuiniger, niet direct iets wat je zoekt in een sportauto, behalve dat door de lagere CO2-uitstoot de prijs wat meer te behappen is. Zoals je zou mogen verwachten bij een niet-echt-overbemeten blok heeft de boxer wel wat toeren nodig om snelheid te maken. In de met PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe) uitgeruste testauto regelt de bak dat allemaal voor je, tenzij je zelf met flippers achter het stuur de optimale versnelling kiest. Helemaal feestelijk is het overigens niet, want ondanks dat de PDK bak over de zeven verzetten beschikt, koos Porsche voor relatief lange versnellingen. Het ontneemt de Boxster wat giftigheid die je wel zou mogen verwachten van een auto met sportieve inborst en een Porsche badge.

Porsche Boxster 981

Op papier zijn de prestaties op zich prima: de sprint naar de 100 duurt 5,7 seconden en de topsnelheid is 262 km/u. Op de weg blijkt de Boxster echter geen orgasme-materiaal. De Boxster is best snel, maar dat is net zo’n kwalificatie als een “best leuk meisje” of dat je het “best OK” vindt om naar een balletvoorstelling met dat meisje te gaan. Eigenlijk wil je liever bier gaan drinken met een echt lekker wijf (en ja M/V allemaal hè).

Porsche Boxster 981

Daarmee hoef je de Boxster niet meteen af te schrijven, want er is altijd nog de Boxster S. Die heeft een 3,4 liter grote zescilinder boxer, 315 pk, 360 Nm, sprint naar de 100 in 5 seconden rond en haalt 277 km/u. Dat klinkt al een stuk beter en vermoedelijk doet dat blok door grotere inhoud onderin allemaal een stuk makkelijker. De hiërarchie bij Porsche blijft overigens goed gehandhaafd, want de basis-911 heeft hetzelfde blok maar dan met 350 pk en 390 Nm koppel.

Porsche Boxster 981

Wegligging
In één woord: briljant. Dankzij de middenmotor is de gewichtsverdeling briljant, natuurlijk worden alleen de achterwielaandrijving aangedreven en communicatie tussen wegdek, band en bestuurder is levendig. Dankzij een grotere spoorbreedte en lekker brede banden zijn er bakken met grip en tractie. Zo veel zelfs, dat de 2.7 liter boxer ook daardoor wat “underpowered” voelt. Gebruik de launchcontrol en op droog ontsnapt er geen piepje aan de banden, niets nada noppes. De koppeling krijgt wel op zijn donder. Ga volgas haaks de bocht in in de eerste versnelling en ook dan gebeurt er niets. De Boxster volgt simpelweg de opgelegde koers en schiet richting horizon zonder enige drama.

Porsche Boxster 981

Porsche Boxster 981

De afwerking is van een zeer hoog niveau, het ziet er gelikt uit en de meeste dingen werken erg intuïtief. De Boxster kreeg de uit alle overige Porsche modellen bekende iets schuin oplopende middentunnel, waarop veel van de knoppen zijn ondergebracht. Het navigatiesysteem blijft één van de betere die er uberhaupt is. Het is helaas wel een (tikje prijzige) optie: 3574 euro kost het Porsche Communication Management (PCM) en daar komt nog 878 euro voor Bluetooth bij. Het is meteen een mooi bruggetje naar de prijs. De instapprijs van 63.699 euro is redelijk te behappen, maar op de testauto zat nog voor bijna 31 mille aan opties geschroefd. Dat is bijna de helft van de oorspronkelijke prijs. Er zullen ongetwijfeld klanten zijn die heel gelukkig worden van een “bomvolle” Boxster, maar de volgende dure opties kunnen wat mij betreft direct achterwege worden gelaten: Porsche Active Suspension Management voor 1622 euro (want erg verschil is er niet merkbaar) en het Sport Chrono Pakket Plus voor 2299 euro (dynamische versnellingsbaksteunen, een digitale en analoge stopwatch en de SPORT PLUS knop). De 14-voudig elektrisch verstelbare sportstoelen zitten heerlijk, maar voegen ook gewicht toe en de 2568 euro kan beter aan iets anders besteed worden.

Porsche Boxster 981

Porsche Boxster 981

Een fantastische auto, met fantastische wegligging, mooie afwerking, fraaie opties, maar met de basismotor niet snel genoeg om mijn hart sneller te laten kloppen. Het voelt voor mij alsof je eersteklas naar een mooie bestemming vliegt en vervolgens alleen nog maar geld hebt voor een budget-camping waar je zelf gaat koken. Het beschikbare budget zou ik persoonlijk net even anders uitgeven. Dat wordt dus doorsparen voor de Boxster S met een basisprijs van 76.900 euro. Filmpje!124 reacties

Ik vind vooral de Boxster op de zwart-wit foto erg geslaagd!
(If I was a rich man..)
@allaar:

yep .. dat benadrukt zijn “gezelligheid” ..
Dus weldra gaan jullie ook met de S op pad om te zien of die de honger wel kan stillen?
Een super auto die Boxster!
Wat een spuug lelijke kleur. Blijft natuurlijk kwestie van smaak! Maar nice Porker!
@hp525i: Deze heeft een maandje in de rookruimte van de Porsche fabriek gestaan.
Nix kappersauto.. Ultieme bak dit, een revolutie t.o.v. de vorige modellen. Well done Porsche!
@kaasboerin: 91K, geen cruise en ik trap je dr af naar de 100 en op top in een 20j oude zeecontainer. Sorry maat (nuthin but luv) maar, ultieme auto????
@E34M5Touring: Noem een concurrent, ik kan ze niet vinden.
Een Z4 rijdt goed maar écht niet zoals dit apparaat, ik beschouw dat dan ook eigenlijk als de meerprijs van de Boxster.
Maarrr, de Duitsers zijn idd altijd wel lekker bezig als ’t gaat om optielijstjes.
@kaasboerin: Z4, SLK etc. zeker de duurdere types. Handling, ok. Het is dan ook de enige met middenmotor lay out. Dat maak hem wel minder praktisch en duur. Een Z4 35Si is sneller naar de 100 en rijdt niet bepaald als een natte krant. En is toch wel goedkoper. Een SLK AMG is misschien wel duurder maar heeft veel meer pk’s en koppel en is standaard veel luxer uitgevoerd. Ik snap de appeal wel van een Porsche. Maar 91k voor een instapper boxster. Dan was ik toch naar een jonge 911 gaan kijken. Voor 91k heb je echt wel wat moois.
@E34M5Touring: Hmm, een Z4 35Si mét opties kom je volgens mij op vrijwel hetzelfde neer kwa prijs..
Stock en occassion is natuurlijk appels en peren maar ik snap je punt (zal zelf ook hoogstwaarschijnlijk altijd voor 2e hands gaan).
Toegegeven: Zowel de Z4’s en de SLK’s interieur is (veel) mooier dan die van deze Porker! (vind ik persoonlijk)
@kaasboerin: Tuurlijk is dat appels en peren. Maar even een voorbeeldje. Bij Porsche Eindhoven staat een eind 2010 911 Carrera 4 met alle opties incl. een set enorme wielen. net geen 50 gelopen. Vragen ze 89k voor. Heb je veel meer auto en een ‘echte’ Porsche. En de Z4 35Si begint bij 77k. De gewone 35 bij 63k. Maar dan heb je wel 40pk meer. Een 28si begint bij 57k en die heeft al meer koppel maar wel 20pk minder (en geen 6pitter).
@E34M5Touring:
Mag ik de Evora aan dit lijstje toevoegen?
Oke, die is er nog niet open maar is qua prijs en layout vergelijkbaar met de Boxster, al is het meer een Cayman concurrent….
@jrk68: Ja twijfelde om hem toe te voegen. Weet niet goed hoe die qua prijsstelling zit. Maar dat is zeker een concurrent qua handling. Al hoorde ik dat de afwerking niet helemaal je van het is. Maar dat heb ik van horen zeggen dus.
@E34M5Touring:
Het blijft Lotus hé, als het afwerkingsniveau op dat van Porsche komt raak ik echt in de war.
Een Evora begint bij 78k voor de 277pk variant, sneller naar de 100, (7 tiende), maar de topsnelheid ligt 12km/u lager.
@jrk68: 78k? Dat valt me mee. Ik had verwacht dat er iets meer badge pricing in zat. En dat is eventueel nog een 2+2. Dus iets praktischer. En volgens JC erg comfortabel.
@E34M5Touring:
Minder praktisch, een koffer voor en achter (tesamen meer dan 260 liter)…
@StijnB: Een Evora is uit te rusten met een kinderachterbank. De Cayman weet ik niet, de boxster lijkt me duidelijk :)
@E34M5Touring:
Bij de Cayman is het ook niet mogelijk. Maar de Evora is al 2+2 (met die motor centraal) wel erg krap, zelfs voor kleine kinderen (een 911 is daartegen zelfs een limousine) en de kofferuimte is slechts 160 liter. Dus een Boxster of Cayman is zeker niet minder praktisch.
@StijnB: Nah kinderen gaat wel hoor. Zoals je zelf al zei is het bij de 911 ook geen S klasse ruimte, maar wel handig dat je af en toe iemand mee kan nemen. In dat opzicht is een Boxster minder praktisch. En als je dan is met z’n 2en weggaat kan je de achterbank ook gebruiken als kofferruimte.
Wouter had de S moeten meenemen. Nu zit hij bijna heel de video te jammeren dat dat ding niet van zijn plek komt.
Wat wil je met de minst krachtige motor die Porsche in het gamma heeft!

Ik vind het een heel goede auto! Maar persoonlijk zou ik voor die prijs een dikke premium station wagen nemen met een dikke motor in. Die gaan ook rond de 6sec naar de 100 en hij is nog eens praktisch ook.
@vale46: de BMW M550d bijvoorbeeld, kost 86k, met wat opties dus rond die Porsche & gaat in 5sec naar de 100.
Als je goed bent met het configureren van je auto kan er er een hele dikke bak van maken hoor. Je rijd dan wel niet in een Porsche, maar het zal je worst wezen aan het stoplicht :D
@vale46: jij woont in belgie neem ik aan?
@berlinetta: Jep. Ohja, die 90k was Nederlands natuurlijk…
@vale46: Wrijf het er nog maar eens een keer in… :D
We reden laatst langs de porsche dealer en toen heb ik hem even bekeken mooie auto!
31k aan opties. Daar least de gemiddelde sjaak een Golf voor. Ik kan ook maar niet wennen aan die achterspoiler. Het lijkt net of het een streep is, die nooit weggehaald is uit de eerste tekening, maar niet bedoelt was voor het uiteindelijke design. En dan 3,5k voor een Navi en dan nog bijna 900,- voor bluetooth. Dat hij geweldig rijdt geloof ik meteen, zowat elk automedium is het daar wel over eens. Persoonlijk vindt ik een Z4 mooier.
@E34M5Touring: ‘En dan zit er nog niet eens cruise control in’ 91k!!!!!! en dan niet eens cruise control. Hahahahaha sorry hoor, en dan zeggen ze wat van BMW.
@E34M5Touring: In het echt oogt het misschien wat beter, heb hem een paar maandjes geleden even bekeken bij de dealert.
Écht vele malen beter dan de vorige (kwa design). Dat lijntje is nét wat dat model nodig had, zoals jij vast wel weet werden er vaak opmerkingen gemaakt als ‘welke kant is de voorkant’. Dat lijntje breekt net die ‘ronde bolle’ achterkant.
Overigens kan je hem ook permanent omhoog laten staan volgens mij, althans wel bij de Panamera.
Zou ik niet adviseren in zogenoemde ‘prachtwijken’ overigens.. ;D
@kaasboerin: Het geeft de auto wel een signature. Maar ik vind het niet echt fraai. Ik moet zeggen dat deze een stuk meer ‘eigen’ gezicht heeft en dat kan die goed hebben. De eerste 2 versies leunden qua design teveel op de 911 in mijn ogen. Nu is het meer een op zichzelf staand model geworden.
@kaasboerin: permanent omhoog…..dat noemen ze een Viagraspoiler toch ? :)
Porche boxster+911 turbo motor met 530pk+ alleen achterwielaandrijving=pornoooo
de kleur doet ook veel, jakkes wat een kleur !!!!!!
Jezus, niet gek dat die schuit niet vooruit te branden is met 265pk. Dat Porsche nog überhaupt zulke blokjes levert anno 2012, de gemiddelde 3er haalt dat tegenwoordig al.
@alcantara: Stoere bink!
Ik durf er geld op in te zetten dat je anders praat als je zelf achter ’t stuur zit, het draait niet alleen om PeEeKaAs!!1..
@kaasboerin: Waar draait het dan om? Je hoort Wouter toch zeggen dat er 150pk bij moet om er een rappe wagen van te maken?
@alcantara: wouter is wat dat betreft ook wel verwend. 5,7 sec naar de 100 is gewoon sneller dan 99% van het wagenpark en in de bochten zijn weinig wagens sneller. Porsche heeft gewoon een super boxster gemaakt!
@RudyV:
Juist, bij dit soort auto’s draait alles om balans, dus als het in dit segment perse cabrio moet zijn is er geen alternatief…..
@jrk68: en als ‘ie dicht moet zijn komt er een nieuwe Cayman
@RudyV: ja ik ben verwend en natuurlijk is de Boxster ook echt een leuke auto. Maarrrrr, het is gewoon niet spannend met te weinig pk’s, we zouden eigenlijk een grip-pk getal moeten hebben. Boxster scoort hoog qua grip en qua handling. Het aantal pk’s is dan weer wat weinig. De sprintcijfers zeggen ook weer niet zo veel, het is ook belangrijk dat je het gevoel krijgt dat het hard gaat, het gevoel krijgt dat een auto terug kan bijten. Dat kreeg ik bij de Boxster niet. Een Boxster S komt vast al meer in de buurt, maar zelfs in de Cayman R die ik vorig jaar reed was dat gevoel niet voldoende aanwezig. In een TT-RS heb ik dat wel, maar ook in menig hothatch is dat zo.

Gelukkig voor Porsche zijn er ook mensen die op andere gronden hun auto bestellen, maar ik word hier niet wild van. :)
@wouter: precies, het is nooit goed met jou, ouwe zeurmiep! Geniet nou eens van al het lekkers en belicht de mooie punten gewoon. Je kan het ook anders brengen. Als je me niet kunt volgen, bekijk de laatste 10 tests van jezelf eens terug. Hasta la pasta!
@porker: wa ne FUCKING ZAGEVENT zedde gij maat, godverdomme zijt gij 2 jaar ofzo? Ga nog wa me u speelgoedautokes spele of ga wene bij u moeder ma blijf hier weg snertjong
@loloo: wow, erg volwassen reactie.
OT Wouter heeft altijd die zeur in de stem “tsjaa, ik eh vind het allemaal eh niet spannend weet je” of “het is wel leuk hoor maar toch…”.
Waarschijnlijk vind jij dat allemaal erg cool en leuke praat. Nou van mij mag je, geniet er van!
@wouter: Eigenlijk zou het iets meer rond dit idee moeten zijn?
http://www.youtube.com/watch?v=HPh90yNX-mY

Minder grip = meer lol?
Als het aan mij ligt wel. Ik heb nog altijd meer lol in de regen in de stad in een fiatje als in een ford focus bijvoorbeeld.
@wouter: Ik snap wat je bedoelt. 260pk uit een atmosferische motor met een hele lineaire vermogensopbouw voelt inderdaad anders dan een Turbo-5 als in een TT-RS.

Heel veel Porsche klandizie is denk ik ook niet echt op zoek naar iets spannends (dan koop je wel een ander merk dan Porsche). Mijn schoonpa heeft een 997 en dat is ook allemaal weinig drama en heel efficient, terwijl de Megane RS cup van een vriend veel spannender is om te rijden.
@RudyV: Dus eigenlijk zeg je nu dat je voor het rijplezier beter een auto met slechte wegligging kunt kopen?
@alcantara: dat is geen gek idee toch? Soms lekker twitchy je auto teruggooien omdat hij uitbreekt is alleen maar leuk!
@alcantara: slechter is niet het woord, meer betrokkenheid bij het besturen zou ik het noemen.
haha, vader en zoon zegt ie, lekkere timing editor! :)
Jaaaaeeh Wouter ‘fikt em af’ :-) Voor ongeveer 10.000 euro minder koop je in Belgie een GT-R :-)
@neal: das wel in België hè in Nederland is dat 121.000
Is dit niet de auto uit het vorige topic? Ze lijken als 2 druppels water op elkaar ;-)
Ik heb er ook een ruime dag mee mogen rijden. Qua snelheid/acceleratie en geluid kan het bij lange na niet tippen aan een TTRS die ik zelf rijd. Het sturen daarentegen is wel directer en meer kart-achtig. Je kan het overigens met wat agressiviteit gewoon goed dwars krijgen op het droge, maar de grip is enorm. Echt netjes een drift inzetten is door gebrek aan vermogen, lange verzetten en (te) goede grip lastig. Afwerking / interieur is echt goed! Ik vind het wel een vermakelijke auto.
@Joerek: maar zou je je TTRS ervoor inruilen?
@pexiges: Hele goede vraag. Ik moet zeggen dat ik juist blij werd van de keuze voor de TT-RS en zou voor hetzelfde geld niet overstappen. Bij een Boxster S is dat misschien anders, maar die heb ik niet gereden. Ik vind de TT-RS voor dagelijks gebruik (ik doe 40000km per jaar ermee) beter, omdat acceleratie veel beter en vaker toepasbaar is dan optimaal gebruik te maken van de handelingscapaciteiten. Het geluid dat erbij vrij komt maakt het een pakket zodat je elke minuut dat je ermee rijdt ervan kan genieten. De Boxster moet het hebben van mooi weer en vrije bochten om optimaal van te kunnen genieten, en dat is simpelweg veeeel minder vaak het geval.
@Joerek: Een Aygo is vooralsnog het beste voor A naar B. (geen dank voor ’t advies)
@kaasboerin: Wel goedkoper, niet beter en niet leuker
@Joerek: die TTRS is natuurlijk (qua motor) een übergave auto…5 pitter, 340Pk en een 0-100 in 4,1s. Dát zijn de echte gewenste cijfers….maar ja..dan het uiterlijk…brr…
@Megakix: Tja, uiterlijk is een kwestie van smaak. De RS is echt een hele andere verschijning dan een standaard TT. In sepang blauw met alu accenten en 19″ velgen vind ik het een mooie verschijning.
Wat een muf ding om te zien… Bijna een ton voor zo’n sloom hok zonder uitstraling?! #fail

Next please!
ja voor dat geld had ik ook een BMWZ4 35i aangeschaft, sneller en goedkoper denk ik. alhoewel bmw ook flink bezig kan zijn met opties, in het belachelijke uit eigenlijk want dit ontvang je nooit meer terug bij je inruil, dan gaat men toch al gauw meer van een basisprijs met meest voorkomende opties uit.

ik zou zeker ook een goedkopere 911 kopen of nog beter gewoon een mooie 2e handse S2000, daarin heb je meer lol dan deze Boxster, for sure!
@johanw: Tuurlijk, roep maar lekker in de rondte!
@kaasboerin:

hoezo roep maar in de rondte..leg eens uit wat voor onzin jij hiermee bedoeld….
@johanw: @kaasboering is BMW lover…dus lees het eensch vanuit die optiek…
@Megakix: Nee hah, doelde meer op dat ‘ie zo simpel concludeert dat een ouwe S2000 leuker is dan ’n Boxster.
Dat verschilt bij iedereen.
@kaasboerin: joh…ga mij nou niet vertellen dat jij jezelf beter kent dan ik ! Verd$$%&… :)
@johanw:

“voor dat geld” ..

het begin van elke mongolenzin ..
@johanw: Meer plezier in een 2de hands s2000…? Hah asians!
@solmatje:

ik heb zelf een tweetal jaar een S2000 gehad en alhoewel deze minder pk’s heeft, heb je toch echt meer plezier in een S2000 dan zo een Porsche boxster, maar dat is meer op persoonlijke titel want ik vind het geluid van de S2000 gewoon geweldig.

qua rijeigenschappen is de Boxster ook top en mogelijk nog wel beter dan de 911, maar als ik puur naar de prijs kijk dan was een S2000 gewoon meer plezier, dat bedoel ik ermee te zeggen.

en niet voor niets wordt de S2000 betiteld als klassieker en door meerdere bladen is deze destijds verkozen tot beste in zijn klasse met een aantal Engine of the Year Awards ook nog erbij. Dus Asians, ja ik kijk echt niet waar een auto vandaan komt, dat boeit mij niet.

mijn auto gaat in 0-100 zelfde tijd als deze auto maar in de bochten etc ben ik echt het haasje;D
@johanw: Prijs en geluid……. Dat maakt iets niet per se “leuker”..
@kaasboerin:

de S2000 staat voornamelijk bekend om zijn fenomenale wegligging, dus enkel prijs en geluid lijkt mij hier echt een beetje te min om een S2000 zo te betitelen, maar goed ik zal het specifiek erbij vermelden, de S2000 vind ik dus top vanwege ook de wegligging.

de Boxster en de S2000 zijn beide autos met een sublieme wegligging, welke beter is, I don’t know, maar voor mij doet het het geluid dan zeker, dat is kippenvel bij de S2000 en geen enkele auto kan zich daarmeer vergelijken. Personen die ooit een S2000 hebben bereden kunnen die weten waar ik het over heb.

niets te kort voor de Boxster maar voor zo een dure prijs koop je nog heel wat leuks erbij.

qua model vind ik de Boxster zeer mooi, zeker met de velgen erop, een stuk beter dan een Saaie Audio TT.
@johanw:
Mijn vader heeft zo’n 4 jaar een S2000 gehad (waarmee ik meer reed dan hij zelf…) en ik kan niet anders zeggen dat het een hele leuke auto is. Auto heeft een paar nadelen (geluid met std uitlaten is veel te zacht, stuurfeedback, herrie van het dak boven een 120) maar daar staan een paar onverslaanbare pluspunten, als eerste de motor, de wegligging, 9000rpm en de lage rijkosten. Onderhoud kost niet veel, het verbruik is zeer acceptabel (tussen de 1:8 en 1:12) en enorm afschrijven doen ze niet.
Kortom de S2000 hadden we nooit moeten verkopen…
90000 euro.. Wat een geld. Had je daar ook niet zon hele mooie Jaguar F-Type voor? Ik zou het wel weten!
@vali1992nl: Ja! Die was me even ontschoten. En die heeft 340pk. Maar goed, die begint vanaf 90k dus met een paar opties ga je ook goed over de 100.
@E34M5Touring: ja das waar, maar als je een boxster s neemt met opties zal je ook wel over de ton gaan. :P
@vali1992nl: En kiezen tussen de Jag of de Boxster is geen keuze. De Jag any day!
@E34M5Touring: XK 5.0 liter V8 Convertible tweedehands is dan ook nog niet zo’n gek idee. Dat geluid, de afwerking etc. is beter dan zo’n Porsche denk ik :)
Aftiteling jongens! Boxter zonder S, expres? ;)
@phaeton: haha, nee niet expres:( het is inmiddels gefixt!
@autoblogger: LOL, he gave you a way out :)
@phaeton ze reden niet in een boxer S maar het basismodel
@julian911: Hij bedoeld dat er “Boxter” staat i.p.v. “Boxster”. Een S te weinig dus.
Opzich een leuk autootje maar voor dat geld zou ik toch voor iets anders gaan hoor.

Even offtopic: Is het geen idee ab om bijvoorbeeld en kleine ab sticker te maken die we kunnen bestellen en bijvoorbeeld op het zijraam bij de c-stijl de plakken of achterop zodat we ‘ elkaar kunnen herkennen ‘ als we op de weg zitten. Ik ben namelijk altijd wel benieuwd wie van mijn mede weggebruikers ab’s zijn.
He bah, moet dat lelijk instagram gedoe nu ook in videos? Zo slechts was jullie camera toch niet?
dus met een zwikkie opties kost ie gewoon een Jaguar F-type ..

nou .. breng maar aan de man dan ..
Sorry? De eerste Boxster een ongelukkige start!? (referent naar de eerste (on)zin)

Volgens mij heeft de eerste Boxster(in de tijd dat porsche meer van het financieele pad af was dan die van de styling, de fabrikant van de rand van de ondergang geholpen. De eerste Boxster was 1 groot succes. Porsche leefde weer.
Wat was dat nou weer voor instagram-begin? Dat deed gewoon pijn aan mijn ogen, al dat geflits. Hipsters! Brakke Wouter op het eind trouwens. (toch misselijk gereden?) :P
Kan me niet voorstellen dat deze auto is samengesteld door een echte liefhebber. 91k aan budget en dan niet voor de S gaan, bizar.
@SummerSky:
Duhhhh, persdemo’s worden samengestelt door de afdeling marketing….,gewoon om te showen wat er mogelijk is.
vind het wel een beetje een rare vergelijking maar… de bmw m550d gaat EEN SECONDE sneller naar de honderd. en is 5 k goedkoper dan deze porsche.. heb je hem wel standaard maar je hebt een station … (die overigens wel op diesel zijn bandjes doet roken) maar hij is praktisch en sneller…. porsche wtf is dit voor achterlijke prijs?
@karsvdtuin: Wtf doe jij??
Een touring diesel met een sportieve roadster vergelijken..
@kaasboerin: lol!! en +1 :-p
@karsvdtuin: een Skoda Superb combi heeft 1835 liter bagage ruimte voor 28k en deze boxster 280 liter voor 63k…
@karsvdtuin: Nog afgezien van dat een m550d ook gewoon als sedan te verkrijgen is (just sayin)…
Een Golf R, Mégane RS etc. hebben ook allemaal zo rond de 265pk. Die kosten dan wel 35-40.000 euro en zijn dus 2 tot 2,5 keer zo goedkoop. En standaard cruise control, jawohl! Maar dat vergelijk is al stompzinnig, laat staan een station op diesel erbij pakken.

OT: SLK 55 AMG? Of, voor 95k, bijvoorbeeld een Camaro met V8.
@phaeton: Lol, die Camaro is ook appels en peren.
Dan moet je geen reet om luxe en comfort geven..
@kaasboerin: Of restwaarde…
@mashell: Bullcrap, als ik mijne nu inruil in de states krijg ik er bijna voor terug wat ik er voor betaald heb een jaar geleden. Die krengen zijn used super populair. Daar wordt nog flink geld voor geboden hoor.
@E34M5Touring: Refereerde meer naar de markt in NL denk ik.
@kaasboerin: Dan nog, de enige reden waarom ze zo goedkoop te koop staan is simpel. US import. Zelfs als je hem meteen invoert, win je zoveel puur door de lage aanschaf in de states en het omwisselen. Dan is ie nog goedkoper dan een NL spec die je rechtstreeks bij de dealer bestelt. Reken erop dat de meeste minstens 10k tussen vraagprijs en inkoop hebben zitten.
@E34M5Touring: Voor €40k heb je al gauw een SS2 met 20k op de teller hier in NL, dat was een jaar geleden volgens mij nog rond de 55k.
@kaasboerin: Ja, dan heb je een 09 denk ik. Ik weet 2 Opel dealers bij mij in de buurt die er 1 hebben staan. Die zijn wel wat gezakt in prijs inderdaad, maar geen 15k. Beide zijn 2010.
@E34M5Touring: @kaasboerin: of je doet een ford mustang (gt cabrio), kom je op minder dan 30k uit. Vaak met weinig km’s hier in Nederland.
reteduur, met 94k koop ik liever een 2 jaar oude 997
@Wouter : ik als Leusdenaar laat hier werkelijk geen enkele traantje om :) .. je hebt gewoon gelijk; baggerbak qua kleur, motorvermogen en prijs.
370Z iemand?
Beetje miskend hier precies
@ronin1130: de 350z was een beest soepel maar wel scherp sturend met de 370z heb ik geen ervaring
Waarom wordt Wouters verhaal doorgespoeld? Jammer, had het op zich wel willen horen wat de opties doen. Lijkt me ook informatief. Zal wel aan mij liggen..
Degoutant is die prijs, schandalig
Dit is dus de concurrent voor de F-type. Voor €90.000 heb je dan 340 pk en, Jaguar kennende, voldoende standaard uitrusting.
@topless: die jaguar van jou is voor amerika gemaakt want id ekan alleen maar rechtuit cruisen
@Flamingo:

Dus je hebt er al in gereden? En, wat was je rondetijd op de Nordschleife.
Blijft een nog veel mooiere, strakkere en volwassener model Porsche Boxster dan zijn voorganger. Ik had het genoegen om op 11 mei 2012 de introductie van de Boxster in Nederland te mogen bijwonen. Ondersteund door een bijdrage van Jan Lammers als van Candy Dulfer! Erg gaaf! Een verslag daarvan kan je vinden op:

http://plazilla.com/introductie-nieuwe-porsche-boxster-2012-met-jan-lammers-amp-candy-dulfer

Veel leesplezier.
design van het jaar 0 maar goed zal die wel zijn
Een net niet auto, voor het echte stuurwerk koos ik een Atom of een Lotus. Voor lekker te cruisen een SL en voor het dagelijks gebruik zou ik liever een 335i nemen voor dat geld.
Ik moet vooral wennen aan die make-over van die kale hooligan in een grijze duif met een jasje die in een Cockster rondrijdt. Met de auto kan ik meer dan prima leven denk ik. Wel in een andere kleur graag
Ik heb ooit met een oud model boxster mogen rondtoeren, dat was al geweldig. Zelfs als deze een beetje slechter rijd (en dat doet hij blijkbaar niet), is hij met de iets betere looks echt wel een top wagen.
Het is net als bij de Pagani Huayra: in de juiste kleur is het een prachtige wagen.
30KEuri aan opties… nja, beetje over de top voor een instapboxster. Kleurtje, leer, cruise control en een radio/mp3 speler maken deze boxter genoeg af om lekker te sturen in de bergen. Strak sturen en na elke bocht weer genieten van die hoogtoerige 6 cylinder: top!
Een boxster koop je voor hoe die rijdt. Niets bluetooth erin, de telefoon laat je maar thuis! Prijs met 30.000euro aan opties vind ik geen vergelijkingspunt.
De boxster kan je echt niet vergelijken met de andere mastodonten die hier links (mercedes SLK, z4 335is) en rechts worden genoemd (bmw m550d!!! een diesel van 2000kg, komaan zeg).

De grootste concurent voor deze boxster (nieuw) is toch wel een 2ehands 997 cabrio… Minder zuiver in het rijgedrag maar zeker niet minder leuk.

En wat is dat toch met die wil van sommige reageerder om steeds te driften en de overdaad aan pk’s? Ooit gehoord van mechanische grip? De lol zit hem in zo snel en zo zuiver mogelijk de grens te benaderen, niet de banden op te roken (tenzij je clarkson heet en je er miljoenen mee verdient).
@roadrebel123d: Ik zie op dit moment in het segment van de Boxster geen enkele concurrent. De eerste generatie Z4 kwam nog enigsinds overeen met softops en hoogtoerige 6-cylinders. Tegenwoordig moet het klaarblijkelijk comfortabel zijn met een turbo-schop-in-je-rug en een automaat…
@renezzzz: eens qua aandrijving, etc, mogelijk dat de nieuwe F-type wel enigszins concurreert (bij 90K begint dat, volgens prijslijst zo’n 10K erbij voor wat opties; alleen gisteren gezien dat de bouwkwaliteit van die Jag helaas flink achterblijft bij de flink verbeterde Boxster).
Ik had gehoopt dat de F-type iets goedkoper zou beginnen (bv tussen de 70k en 80k). Wie weet komt er nog een instap motorisering met bv 250pk. De F-type is een hele mooie auto, maar dat vind ik ook van de nieuwe boxster…
jongens, nu maken jullie zelf de fout in de eindgeneriek met boxter te schrijven ipv boxster…ai ai ai FAALBLOG
@Jantje_555: we stand corrected!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).