Porsche Cayman crasht hard tegen vrachtwagen [video]

Auteur: , 38 Reacties

Zo belangrijk zijn je lichten dus.

Ben je lekker aan het gassen in je Porsche Cayman, knal je opeens tegen een onzichtbare muur. Waar kwam die vandaan?! Nou, die reed er dus al. De muur is een vrachtwagen zonder achterlichten. Op de donkere, mistige wegen in China is hij vrijwel onmogelijk te zien.

Voordat je begint te typen (het liefst in all caps) dat je nu wel genoeg Russische dashcams hebt gezien en dus niet zit te wachten op een zwikkie uit China: dit had ook in Nederland kunnen gebeuren. Het is de afgelopen tijd erg mistig geweest, en ik heb genoeg oelewappers gezien die het ook dan presteren om zonder licht te rijden. Is dat knopje of hendeltje zo moeilijk te vinden? Doe Maru een lol en zet je lampen aan voordat ik een hartverzakking van je krijg. Mafkees.

Klik HIER voor het filmpje.38 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Idd, iet wat lastig te zien.
Ik zeg kielhalen.
Die reed hard naar de beurs van het vorige artikel, eigen schuld dus
Bizar. Vooral ook omdat ie totaal onnodig helemaal links rijdt.
@roestvrijstaal:

Die vrachtwagen heeft voorgesorteerd, check maar naar de borden.
@maurits123: Als ik me niet vergis gaan de twee linkerbanen allebei die kant op, toch ?
@maurits123: Gelukkig werkt z’n knipperlicht wel..
Ze koplamen zijn waarschijnlijk gestolen :p
@hoonigan247: koplampen
@hoonigan247: Ja, want koplampen maken je natuurlijk zichtbaar voor de mensen die achterop komen…

@maru: +1. Alle fabrikanten een systeem in laten bouwen waarbij licht uit ook de functie van dimlicht inschakelt. De mensheid heeft er het verstand niet voor.
@phaeton: hij had het dan waarschijnlijk ook op de koplampen van de cayman, na de plaag van porsche-koplampdiefstallen
In China zijn vrachtwagens al net zo irritant als in NL, zorgen altijd voor verkeershinder en opstoppingen.
@alcantara: wees maar blij dat ze er überhaupt rijden, anders was het doei met je maaltijdje bij je lokale buurtsuper
@rodger: vrachtwagens moeten ze een keer gaan verbieden om in de spits te rijden. Iedere ochtend weer.. zit ik weer achter een vrachwagen op de linkerrijstrook terwijl er een inhaal verbod geldt.

Dus nieuw wetsvoorstel: vrachtwagens alleen buiten de spits. Dat mijn maaltijd hierdoor 10 cent duurder word heb ik er wel voor over.
@maurits123: Tien cent? Ik denk een hele klap meer. Ons land heeft steeds vaker een ochtendspits die over loopt in de avondspits. Het hele logistieke systeem is/wordt ingericht op méér ritten, dat is goedkoper o.a. omdat de voorraden zo klein kunnen worden gehouden.
Vrachtwagens horen bij het wegverkeer, als je er last van hebt dan pak je maar de trein.
@phaeton: vrachtwagen horen in ieder geval níet op de linkerbaan, oprotten met je eten..
@phaeton: Laat die vrachtwagens zelf lekker de trein pakken. Het wordt echt niet duurder als we minder door vrachtwagens laten vervoeren en meer door andere modaliteiten. a) vrachtwagens zijn al de duurste transportmodus (op vliegtuigen na) en b) zijn vrachtwagens het meest gesubsidieerd via de wegenbelasting (die ze nauwelijks betalen). Als samenleving gaan we er dus zeker niet op achteruit.
@maurits123:

Behalve dat dat wel 1 a 2 ritten per dag scheelt voor een binnenlandse truck.

Bij het bedrijf waar ik gewerkt heb gingen ze om 6 a 7 uur weg en kwamen tussen 10 en 1 weer terug voor de 2e rit en een deel was rond 4-en weer onderweg voor een 3e.

Met spitsverbod krijg je dat ze uberhaupt niet weg mogen voor 10, dan zijn ze pas weer terug tussen 2 en 4. maar dan heb je geen tijd meer voor een 2e rit, want de spitsuren komen er weer tussen vanaf 4-5 uur.

Een rit wordt dus stervensduur. En om alles te blijven vervoeren moeten er meer trucks komen en moeten ze veel meer ’s nachts gaan rijden. Wat zorgt dat alle op en overslagbedrijven ’s nachts ook volop blijven draaien (nu vaak een klein ploegje). Die mensen plus bergen chauffeurs krijgen dan kostbare nachtdiensten. Maar nog even onafhankelijk van de kosten. Men wil ook niet ’s nachts gaan rijden.

Ook die lui hebben vrouw en kinderen waar ze af en toe contact mee willen hebben. Dan kun je net zo goed al het kantoor volk ’s nachts laten werken, dan zijn er minder vrachtwagens.

Tis gewoon onzin. Ja er moeten betere regels komen omtrent vrachtwagens op drukke snelwegen. en de handhaving kan op veel plekken een stuk beter. Maar een spitsverbod is gewoon onhaalbaar. Trouwens ook ivm de enorme hoeveelheden vracht uit rotterdam etc. Je gaat ook nog eens lopen klooien met je handelspositie
@maurits123: misschien moet jij een uurtje later of eerder beginnen, misschien had je een andere baan moeten kiezen, misschien moet je gebruik gaan maken van het OV. Blame youself mofo!
@rodger: echt niet, genoeg alternatieve transportvormen: het openbaar vervoer, steekwagentjes, bakfietsen. Weg met die slome trucks, het heet niet voor niets een SNELweg.
@flippert: ja, en de helft schijnt leeg rond te rijden, gewoon om lekker dik de vlam in de pijp te hebben.. Prutsers..
Lastig te zien, maar je verwacht ook geen 3 vrachtwagens naast elkaar op de snelweg? Er had net zo goed een normale auto op kunnen klappen omdat er een debiel zonder lichten rijd. In de mist inderdaad ook, gelijk rijbewijs invorderen heb me kapot geseind en sommige mensen die niks door hadden……
@leandro: Heb ik de laatste tijd ook vaak genoeg mee mogen maken, vooral wanneer je vertrekt wanneer het nog licht is. Gewoon standaard lampen aan en niet meer uitzetten!
@towi1989: ik rijd zelf altijd met stadslicht, tenzij het zicht minder word.
Jij geen lampen aan hebben…
Ik jou kapot rijden!
Wel mooi van Porsche dat de alarmlichten automatisch aangaan bij een ongeval. Ik neem aan dat de bestuurder niet tijdens de klap het knopje o heeft gezet:p
@tttooommm: Heeft bijna elk merk hoor.
@kaasboerin: haha ok:p Ik kijk blijkbaar te veel Lada crashes
In een sportwagen oid is zo’n crash een extra risico: lage auto, lage neus die ook nog eens nog lager duikt bij hard remmen…dus nog meer kans dat die Boxster onder de truck schiet, met alle gevolgen van dien.
Een Cayenne had een veel hogere kans op overleven geboden denk ik.
Echt schijt irritant als mensen tijdens de mist of schemering hun lichten niet aanzetten, ik snap ook niet dat die mensen de logica niet hebben om dat knopje om te zetten.
Vaak ook vrachtwagens die hun achteruitrijlichten nog aan hebben op de snelweg in het donker, ik bedoel kom op… kijk eens in je spiegels, die lichtbundel die je de hele tijd achtervolgt… dat zie je toch…! pfff
Die is dood?
Lijkt mij dat de onderkant van die container precies op ooghoogte zit.
Wat een lullig ongeluk zeg.
Asians…
Poolse chauffeurs rukken dus ook al op in china, ben je tegenwoordig nergens meer veilig..
50 piek voor de eerste Autoblog redacteur die een filmpje niet naar Autojunk linkt.
Kom maar door, makker: http://www.autoblog.nl/video-11-minuten-lang-nurburgring-glijders

Ik mail je mijn gironr. wel even.
Die vrachtwagenchauffeur ALLES laten dokken, zeg ik. WAT een imbeciel zeg!
Vrachtwagens zonder licht zijn heel normaal in China… Ook overbelading in combinatie met véél te hard rijden komt veelvuldig voor. Ben er een paar keer geweest en soms sta je echt doodsangsten uit. Ze rijden daar waar ruimte is, geven vrijwel nooit richting aan, spiegels en zijruiten zijn overbodige accessoires evenals het rempedaal. Alleen het gaspedaal wordt echt beroerd en de claxon. Ik heb dan ook meermaals mensen zien liggen sterven naast de weg. En niemand die stopt om deze verkeersslachtoffers ook maar van de weg te halen en de situatie weer veilig te maken. China is een leuk land om naar toe te gaan maar deelnemen aan het verkeer is soms echt een spelletje met de dood.
Moraal van het verhaal: nooit sneller rijden dan het zicht het toelaat…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).