Porsche Murciélago LP640 Roadster…?

Auteur: , 25 Reacties

Wie heeft het in zijn botte kop gehaald om een Porsche Boxster zo toe te takelen? En als het nou nog een goede recreatie van een Lamborghini Murciélago LP640 Roadster was... Nee, deze zelfbouw is een regelrechte ramp.

Zelfs al was de 2001 Boxster zwaar beschadigd (we hopen het maar voor de fröbelaar), moet er toch iets als een limiet bestaan voor de mechanische en optische creativiteit die je er op los mag laten. Met een beetje plaatwerk, bedekt met iets dat op flockprint lijkt, heb je wellicht de hoeken te pakken, maar een degelijke Murciélago replica krijg je er niet mee. Een voordeel: hoogst waarschijnlijk zal Lamborghini dit project niet al te serieus nemen, wat dit gedrocht zal behoeden van de shredder.

De advertentie op eBay belooft dat de 2,7-liter boxermotor met 82.691 km op de teller het nog altijd doet, maar kan geen lange afstanden meer rijden voordat de waterpompriem is gemaakt. Met al die brandgevaarlijke materialen eromheen is oververhitting zeker niet aan te raden.

Het hoogste bod is momenteel (omgerekend) 12.000 euro, maar krijgt deze potentiële koper er nog wat voor terug? Het project is verre van compleet, en om het frame terug te bouwen naar een Boxster kan hij ook wel vergeten. De donorauto is namelijk door midden gezaagd en 25 centimeter uitgerekt.

Verder bouwen dan maar? De verkoper geeft aan dat de “auto” nog maar op de helft van de verbouwing zit, en dat de nieuwe eigenaar bereid moet zijn er zelf nog eens 1000 uur in te steken. Het interieur zit sowieso los, maar of je die kuipjes er in wilt houden is een tweede. Financieel zal er dus ook nog wel het een en ander in gestoken moeten worden.

Dit hele verhaal ruikt naar witwaspraktijken. Dus, heb je nog wat in een oude sok verstopt? Palm Bay, Florida is the place to be. (Via Carscoop)25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ach het blijft in de vagmilie…
Deze is goedkoper: http://www.autoblog.nl/chinees-maakt-droom-lambo-voor-e7-500

En vééééééél mooier!
Palm bay is vlakbij West palm beach. Zal mijn broertje is vragen of ie kan gaan kijken.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Lekker dromen kan ik vannacht wel vergeten met deze steek in mijn ogen..
Dit is pas een facelift, van een vrouwen/kappers auto na een echte mannen auto!
damn, ikke maar denken dat de boxter niet lelijker kon.
This makes me a sad, sad panda
De carosserie valt op zich nog wel mee, maar die ombouwers zien toch zelf ook dat mits een aanpassing van de wielen en beter gelijkend schoeisel deze zogenaamde replica misschien echt overtuigender zou overkomen en echt hun vraagprijs zou kunnen opleveren. OT: Heb trouwens ook nooit begrepen waarom autoconstructeurs hun wagens niet altijd standaard van een lekkere velg voorzien, wat in 90% van de gevallen een mooiere wagen oplevert. Die andere 10% zijn dan de dingen waarbij zelfs een velgje niet meer kan helpen…
Ik denk dat als je het goed afmaakt, dat dit er nog alleraardigst uit kan zien!
Nuke the bastard…
6 in lijn? Waar komt die uit dan? Niet uit de boxter in ieder geval, dat was en is (bij mijn weten) toch echt een boxer motor..
Er wordt nergens gesproken over een 6-in-lijn. Op Ebay staat gewoon 6 cilinder, en op Carscoop staat “2.7-liter flat-six engine”, wat zich vertaald als boxer 6 cilinder natuurlijk.
@SimonMc: Maru heeft het over een 6 in lijn, vandaar. Bijna iedereen weet dat er in een Boxster een flat six ligt.
@SimonMc: Domme vertaalfout van me, zo laat op de avond… Het is inmiddels aangepast. :)
Wie wilt dit kopen? Koper geeft aan dat de bouw nog geen 50% compleet is, airco pomp is vastgelopen, waardoor hij de riem heeft moeten doorknippen om de auto te kunnen starten, maar diezelfde riem drijft ook de waterpomp aan, waardoor je geen koeling hebt.

Er mee rijden kan je eigenlijk ook niet, omdat de voorruit er nog niet vast in zit, niets van het interieur is vastgemaakt, en geen enkel licht werkt.

Hij heeft blijkbaar de auto zelf niet gebouwd, maar verkregen via een ruil. Ook is hij bereid om alle lambo-replica onderdelen er af te halen en de hele boel voor minder te verkopen.

Deze eindigt volgens mij gewoon uiteindelijk op de sloop. Misschien dat iemand de motor ervan nog kan gebruiken om in iets fatsoenlijk te leggen.
T\’is een flat six darling. Porsche he…..
Dit-is-echt-heel-heel-erg-le-lijk!
Je kan mij niet wijs maken dat de beste man op school erg goed in handarbeid was.
@750i: in ieder geval beter dan een honda Civic murch…. :-)
Ik word een beetje moe van de topics in de kijk nou wat een rare ombouw…is er nog echt nieuws?
Rare ombouw,lelijk,etc.Hij is nog niet af.Ik vindt het altijd mooi dat er mensen zijn die zoiets doen.vooroordelen van anderen?Als jij het beter kunt?Wat let je?Ik vindt het er aardig uitzien en doe het niet na hoor.
http://www.autoviva.com/img/photos/635/__img_73635.jpg)
Lamborghini denkt zelf ook niet zo moeilijk !
@Reggie-Boy Rood: wat heeft dit met het artikel te maken.
Vervolging wegens smaad :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).