Porsche Panamera Sport Turismo Concept [updated]

Auteur: , 90 Reacties

Verrassing! Daar is ie dan! Een station shooting brake versie van de Porsche Panamera. Blijkbaar heeft de Mercedes CLS Shooting Brake de mensen bij Porsche op een idee gebracht.

Het gerucht deed al een tijdje de ronde en blijkbaar was het gerucht waar. Details ontbreken momenteel nog, maar vanavond zal Porsche tijdens een evenement alles bekend maken.

De foto’s laten wel zien dat er waarschijnlijk iets van een hybrideaandrijflijn gemonteerd is. We zijn benieuwd!

UPDATE 20:10 – We hebben de specificaties van deze zogenaamde “e-hybrid” te pakken!

De Panamera Sport Turismo heeft een totaal topvermogen van 306 kW (416 pk) en kan volledig elektrisch aangedreven een snelheid bereiken van 130 km/u met een actieradius van 30 kilometer. Daaraan koppelt de conceptcar een indrukwekkende zuinigheid: tijdens de gecombineerde cyclus verbruikt hij minder dan 3,5 liter over 100 kilometer en de CO2-uitstoot is minder dan 82 gr/km.

De aandrijflijn van de Panamera Sport Turismo is een verdere ontwikkeling van de volledig hybride-technologie die Porsche op dit moment al toepast in de Panamera S Hybrid en Cayenne S Hybrid. De nieuwe elektromotor levert 70 kW (95 pk), ongeveer het dubbele vermogen in vergelijking met wat Porsche momenteel toepast in zijn bestaande hybride-modellen, terwijl de drieliter V6-motor met compressor nog altijd 245 kW (333 pk) levert. Als beide motoren actief zijn, accelereert de Panamera Sport Turismo in minder dan zes seconden naar 100 km/u.

Freaks die nog meer over deze auto willen weten kunnen dat allemaal lezen bij Groen7!90 reacties

Waw, wat een bak. Kunnen ze in mijn ogen de gewone Panamera wel uit het assortiment nemen, en deze er gewoon voor in de plaats doen. Wie koopt er immers nog een gewone Panamera wanneer ze dit in hun gamma zouden opnemen?
@MrHyde: Panamera uit het assortiment nemen? Het is Porsche’s een van de best verkochte modellen in Europa en de VS de meest verkochte Porsche. Blijkbaar zijn er ook een hoop mensen die een Panamera wel weten te waarderen.
@agera: en in de VS
@agera: Uiteraard doel ik op het feit dat wanneer je de keuze hebt tussen de gewone Panamera of deze “station”, de station het wat betreft uiterlijk bij (mij,en volgens mij) velen wint van de huidige carrosserievariant. Doordat deze dan meer gekozen wordt boven de andere wordt hij een soort van overbodig. Dit is dan de auto die de nieuwe verkooptopper van Porsche wordt.
Ik vind helemaal mooi
Hup, gelijk in productie gooien dit ding! Man, dit ziet er serieus 100× beter uit dan de huidige Panamera…
Hey een Porche Cayenne, maar dan lager…
@notsobig: trol
@notsobig: Saab 9-5 !
Z’n kont ziet er een stuk minder lomp uit zo….
Misschien wordt het ooit nog wat met de gebochelde van Weissach….
Wat een mooi ding! Het lijkt bijna alsof ze eerst een shooting brake hadden getekend en dat daarna iemand bij Porsche zei: “Porsches hebben een coupe-daklijn, dus die Panamera brengen we eerst op de markt als coupe. Terug naar de tekentafel en knutsel er maar een aflopende achterkant aan…”

O, er staat Hybrid op de zijkant, dus dat van die Hybride aandrijflijk kan kloppen.
Er zit geen enkel plaatwerk op wat uitwisselbaar is met de huidige Panamera lijkt het, is dit ook de voorbode van de Panamera 2?
gedwongenleaser
Een panamera zoals de ‘normale panamera’ eigenlijk had moeten zijn. Waar ik de achterkant van een normale panamera ronduit log en lelijk vind past het kontje van een stationwagen -laten we het niet spannender maken dan het is- hem vele malen beter…
@gedwongenleaser: De achterkant van de Panamera is juist een van zijn sterke kanten vind ik. De Panamara is onmiskenbaar Porsche en lekker onderscheidend ipv al die overige standaard Duitse ubersedans. Ik zou het wel weten hoor als ik de centen had.
gedwongenleaser
@agera: ik zou het ook wel weten voor dat geld, Panamera staat iig onder aan de lijst.
Zo had de panamera altijd al moeten zijn (maar dan wel met een iets schuiner aflopende achterkant)
Een hele mooie auto, maar wat doet dat navigatiesysteem achter het stuur
Lekkere binnenkomer zo tegen het einde van de middag. Hele mooie uitvoering. Ben benieuwd wat er daadwerkelijk in Parijs staat te schitteren.
veel mooier, in zo’n vorm is de grote kont niet zo’n probleem..

Ergens doet de achterkant me ook wat aan alfa denken, weet niet helemaal waarom
en hup, de V12TDI erin! :D
@TDI-goeroe: Als het een praktische wagen moet worden dan liever de V8.

Interesante hybride configuration. Naast de remmen en de alternator is de enige mechanische component iets tussen de koppeling. Could it be…
trekt op geen zak!
Lijkt wat op een subaru concept.
Dit is meer de station variant, en de gewone panamera een shooting break.
Ziet er erg vet uit!
Nice, oprotten met dat ouwe Panamera-hok
@valetparker: Waarom dan? Een van de twee verkochte modellen van Porsche is een Panamera dus ik denk dat Porsche de Panamera nog lang in productie houd. En maar goed ook want de Panamera is gewoon een prachtbak.
Heerlijk dit! Er is alleen een leeg plekje op het dashboard, daar mag van mij het navigatie scherm komen
@B_Mulsane: Wat zit er achter het stuurtje…?
@BmwMPower: ik zie hem, ik bedoel ook ipv. Nu vind ik het dashboard maar een beetje karig ogen..
platgedrukte kever Evoque
Eindelijk een acceptabele Panamera en wat meer onderscheiding van de goede oude Neunelfer…
Die achterlichten zijn bijna gelijk aan de die van de nieuwe golf? Nu gaan de modellen binnen vag allemaal dezelfde achterkant krijgen.
@gerbie: eerder een of andere Aston Martin joh.
ziek
Ik dacht dat Saab failliet was?
plat geslagen Macan
Beter dan de Panamera maar dat is niet zo moeilijk.. Echter al geven ze het een fancy pancy naampje, het bijft een stationwagen. Aka een rijdend hondenhok.
Lekker hoor Porsche is goed bezig de laatste tijd. Ik ben helemaal weg van de Panamera, maar ook dit model ziet er weer zeer strak eruit.
Een Panamera heb ik liever dan een S of een E Klasse. Ook dit variant van Porsche zou ik liever willen dan de MB CLS SB mits deze wagen op de markt komt. Deze wagen zal denk ik indirect ook gaan concurren met een RS6 Avant of de S7. Lijkt me geweldig een ruime auto en de rijkwaliteiten van Porsche mooier kan niet.

Ik snap trouwens niet waarom veel mensen zo negatief doen over de Panamera. Een heerlijke bak als je het mij vraagt.
gedwongenleaser
@agera: schijnbaar behoor je binnen de AB-populatie tot een select groepje dat de Panamera wel mooi vindt, ieder zijn ding toch…
@agera: Waarom een Panamera vergelijken met een S of E klasse?
Is toch een weeeeeeeereld van verschil?!
@BmwMPower: Waarom niet? Ik bedoel dan heb ik het natuurlijk wel over de dikste E-Klasse de E63 AMG of de S63. Natuurlijk vergelijk ik dan niet de Turbo of de Turbo S versie van de Panamera. Ik refereerde eigenlijk naar het artikel waar een vergelijk wordt gemaakt met de CLS SB. Ik gaf aan dat ik de “normale” Panamera liever zou bezitten dan een dikke E of een S in het kort gezegd.
De echte concurrenten van een Panamera zijn natuurlijk de Quattroporte, Rapide en de Jaguar XJ enz.
Zo had ie er meteen uit moeten zien, hier kloppen de verhoudingen tenminste! Very nice !
Veel beter dan de normale panamera!
gewoon doen!
Okee, en what\’s next… Een BMW 6-serie Gran Coupé Touring?! :-)
@VeniVidiVici: welkom in 2012, het jaar dat Mercedes het doek van de CLS shootingbreak aftrok!
WOW! In tegenstelling tot de normale Panamera lijkt deze niet op een poepende obesitas bulldog. Nice work Porsche!
@RRenault: ik weet niet waar die redenering vandaan komt of hoe het komt dat je er zo tegenaan kijkt maar origineel is t zeker
@964rs: Daarom houd ik ook van de Panamera. De auto is mooi maar er is meer dan dat. De auto is inderdaad origineel en onderscheidend. Een leuke keuze voor mensen die geen standaard sedan willen rijden.
@agera: ik vind de huidige panamera al erg gaaf. maar dit design kan mij ook zeker bekoren. het heeft iets agressiefs. maar het is ook echt Porsche (dan doel ik natuurlijk op de voorkant)
Wow, dit ziet er goed uit! Ik begon te wennen aan de panamera maar als je dit ziet besef je gewoon dat ie nooit mooi is geweest..
Ik vind de normale Porsche panamera al heel dik maar dit overtreft alles.
Ik ben op zich geen Panamera liefhebber, maar deze…damn! Vooral die achterkant, lekker zeg :)
Wielbasis inkorten, twee deuren weg en je hebt een 928 opvolger. Niet zo heel lelijk, maar mooi zal een panamera nooit worden…
LELIJK, dit is toch niet mooi. Veel liever de normale Panamera. Ik heb zelfs liever een audi a6 dan dit
achterkant doet me denken aan een alfa brera, maar wel een strak ding hoor, panamera van nu is zo lomp van de achterkant
Crikey! Zo is ie nog mooier dan het origineel :D
komt ie er dan toch de saab estate :D

zou een nette facelift zijn!
@Flamingo: net fl van de Panamera dus
Ik wil niet vervelend doen, maar ik zie een Panamera met nog steeds vier deuren en een achterklep. Hoezo shooting break? Dit is gewoon een Panamera.
@m550d: Ah gelukkig, ik ben dus niet de enige met deze gedachte, als ik deze twee foto’s met elkaar vergelijk zijn de lijnen veranderd, maar de vorm in zijn geheel niet…
http://onemansblog.com/wp-content/uploads/2009/04/porsche-panamera.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Porsche/0_Gelekt/Panamera_Sport_Turismo_Concept/Porsche-Panamera-Sport-Turismo-Concept-10.jpg
@atteh: wacht nee het is wel een shootinh brake want ze hebben het achterruitje wat verlengt zie je! -__-
@atteh: dank voor de vergelijking. De nieuwe ziet er in ieder geval beter uit.
@atteh: Geef mij maar de gewone Panamera al is de 2e variant ook niet mis.
112x beter dan de Panamera. Deze kont past de auto veel beter. Nog steeds geen Quattroporte of Rapide maar wel een stuk beter.
Alfa romeo lookalike anyone??!!
@fa5test: ja. De brera
een panamera die mooi is, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
de panamera had er beter zo uitgezien van in het begin
UPDATE – We hebben de specificaties van deze zogenaamde “e-hybrid” te pakken!

De Panamera Sport Turismo heeft een totaal topvermogen van 306 kW (416 pk) en kan volledig elektrisch aangedreven een snelheid bereiken van 130 km/u met een actieradius van 30 kilometer. Daaraan koppelt de conceptcar een indrukwekkende zuinigheid: tijdens de gecombineerde cyclus verbruikt hij minder dan 3,5 liter over 100 kilometer en de CO2-uitstoot is minder dan 82 gr/km.

De aandrijflijn van de Panamera Sport Turismo is een verdere ontwikkeling van de volledig hybride-technologie die Porsche op dit moment al toepast in de Panamera S Hybrid en Cayenne S Hybrid. De nieuwe elektromotor levert 70 kW (95 pk), ongeveer het dubbele vermogen in vergelijking met wat Porsche momenteel toepast in zijn bestaande hybride-modellen, terwijl de drieliter V6-motor met compressor nog altijd 245 kW (333 pk) levert. Als beide motoren actief zijn, accelereert de Panamera Sport Turismo in minder dan zes seconden naar 100 km/u.


Topsnelheid bij alleen elektrische aandrijving ongeveer 130 km/u
Acceleratie: 0 – 100 km/u < 6 sec
Verbruik: < 3,5 l/100 km (gecombineerd gebruik)
CO2-uitstoot: 30 km
Oplaadtijd op elektriciteitsnet: tot 2,5 uur
Doe mij deze maar i.p.v. die ‘vierdeurs-coupé’..
Nou nog eentje met verhoogd dak en je krijgt snelle loodgieters.
Ik moet eerlijk zeggen: bravo porsche! Dit ziet er heel gaaf uit en als het net zo rijdt als de panamera dan gaat dit zo\’n succes worden!
@lambo4all: Weet jij hoe de Panamera rijdt dan?
@BmwMPower: nee dat heeft ie van autojournalisten
@BmwMPower: @Flamingo: ja wijsneuzen dat weet ik, iemand die bij me in de straat woont heeft een porsche 911 turbo. ik spreek hem vaak en hij vroeg me een keer mee toen hij een dag een Panamera ging proefrijden. zo ben ik er ook achter gekomen dat een DBS een knalharde huifkar is(een mooie, dat wel). en dat de Vanquish (zijn vorige auto) inderdaad veel comfortabeler is dan de DBS.
Hij lijkt akelig veel op een modellen mix van what so ever maar ik vind hem zeker geslaagd!
Mooi! Stukken beter dan de normale Panamera. En als Porsche dan toch op de goede weg is: Meteen een snellere variant op de markt brengen met de aandrijflijn van de 918 Spyder.
Prachtige auto! Zo moeten ze hem maken!
Ooh, even Porsche hatchback!
Like!!
Ziet er idd beter uit als de huidige Panamera! In productie nemen die hap!

Huidige model:

Voorzijde; nice.
Achterzijde; even wennen, maar niet verkeerd.
En profil; gaaaaadverrr!
Dit is wel beter dan de Panamera, dit moest geweest zijn. maar toch de Aston Martin Rapide blijft de mooiste… En ook die domme ontwerpers van Bentley moeten die flying Spur anders schetsen!… Ik heb m al, maar geef ik niet zo maar hoor :-)
Het is wel een trendline uitvoering zeg. Geen panoramamera dak, geen buitenspiegels, achterspoiler niet in carrosseriekleur. Maar eigenlijk zijn alleen de koplampen echt verschrikkelijk lelijk en is de rest van de wagen gewoon erg geslaagd.
Bijna goed! Nu nog die tractorneus kwijtraken die hij deelt met de Cayenne, en dan zijn we er eindelijk met die Panamera.
Lijkt minder op een schijtende hond dan de reguliere Pana. Zal het vast goed doen in \’T Gooi
Pak alleen het frontje nog even aan, dan is ie helemaal goed!
De Panamera zoals ie vanaf dag 1 had moeten zijn!
Ausche Paudimera ?
Het blijft een gruwelijk lomp ding. Laatst zag ik een witte rijden met sleurhut erachter. Hoe erg wil je het maken?!
De Porsche Sport Turismo is een vette bak hopelijk dat het productiemodel niet te veel afwijkt van het concept. Sooting Break, Avant, Estate of Touring hoe je het ook noemt zijn razendpopulair in Europa. Sport Turismo of SB zorgen ervoor dat het meer luxer klinkt en dat is precies wat ze willen. Op deze manier kunnen autofabrikanten hun auto’s duurder prijzen en logischerwijs in een hogere klasse positioneren.
Mensen houden ervan om op (ski)vakantie te gaan, hebben kinderen, vaak ook een hond. Wat is er dan meer handiger dan een station voor het opbergen van je spullen. Je hebt zeeen van ruimte, is praktischer en deze wagens zien er vaak ook mooier uit dan de sedan.
Porsche speelt gewoon heel goed in op de markt. Voor mij ook veel liever deze Porsche dan een E63 AMG Estate of een RS6 Avant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).