Porsche werknemers krijgen een dikke bonus

Auteur: , 74 Reacties

Werk je toevallig voor Porsche? Dan heb je geluk! Want dan krijg je zomaar een eindejaarsbonus van 7.600 euro. Kan je bijvoorbeeld deze Porsche 944 S2 Cabriolet van kopen.

Alle 8.500 werknemers van Porsche (die onder de cao vallen) krijgen een leuke bonus. Elke werknemer krijgt maar liefst 7.600 euro extra. Toch mooi meegenomen.

Overigens doet Porsche dit wel vaker. Zo kregen werknemers in 2008 6.000 euro een jaar later 1.100 euro en over 2010 kregen ze 2.100 euro. Het bedrag van 7.600 euro dat ze nu krijgen is wel extreem hoog dus.

Misschien moet ik maar eens bij Porsche gaan solliciteren!

Met dank aan dennisr voor de tip!74 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Leuk bedrijf dat Porsche! Een bedrijf dat ook aan hun medewerkers denkt. Al zou ik van dat geld geen Porsche kopen..
Goeie baas.. :)
Kijk, leuk bedrijf dat Porsche!
graag gedaan hoor ;)

mooi om te horen dat de koffiejuffrouw dezelfde bonus heeft als de directeur.. respect voor Porsche! :)
@dennisr: geloof je dat nu echt zelf dat die koffiejuffrouw en die directeur dezelfde bonus krijgen?!
@9114life: is wat ze op de radio zeiden :mrgreen:
@9114life: ja. Iedereen krijgt hetzelfde bedrag.
@robbie: ja, iedereen krijgt hetzelfde bedrag.
En het management krijgt er daarnaast nog een heleboel bij.
En voor iedereen die denken dat bonussen evil zijn: onzin. Geld is wat goede werkgevers bij hun baas houdt. Dit soort werknemers gaan niet naar huis na 40 of 50 uur; eerder 60 tot 80 uur. Daar heb je toewijding voor nodig. Dit soort werknemers is hun geld dubbel en dwars waard, anders zou hun niet gevraagd worden 60 – 80 uur te werken. Met een bonus compenseer je hun voor al hun extra werk.
Ja, een CEO die 3 – 10 mio binnensleept aan bonus; dat is veel. Maar door zijn beslissingen (over ideen die door mensen eronder worden aangebracht), maakt een bedrijf een veelvoud meer of minder aan winst.
En voor alle mensen daaronder, die ook die 60 tot 80 uur werken, maar (nog/nooit) niet in het bestuur zitten, is het klote dat iedereen maar die bonussen afzeikt. Deze mensen werken zo hard omdat hun salaris niet per se zo hoog is; maar omdat ze aan het eind van het jaar gecompenseerd zullen worden voor al dat harde werk.
Als deze 7600 euro hun voltallige bonus zou zijn, zouden ze volgend jaar allemaal weg zijn!
(als ik een bonus van 7600 zou krijgen dit jaar, was ik ook weg).
@gregorius: wat voor werk doe jij dan wel niet? als je weg gaat zodra er een bonus van 7600 te halen valt.. vreemde reactie..
kaasboerin via iPhone app
@gregorius: Maw ervaring en verantwoordelijkheid.
@gregorius:
Ik heb niks tegen bonussen, maar dan moet de bonus wel verdiend zijn. Een gezond bedrijf runnen kan iedereen met een beetje management aanleg. Een bedrijf dat op de rand van faillisement staat er weer bovenop brengen, dat is pas een prestatie die een bonus waard is. Of een recordjaar draaien…
Maar je hoort/leest vaak genoeg dat managers van een bedrijf dat dieprode cijfers presenteert TOCH een miljoenen bonus opstrijken. En dat klopt niet in mijn ogen. Of als er in hetzelfde jaar een grote reorganisatie is geweest met massa ontslagen… Ze gooien mensen op straat uit kosten overweging maar strijken wel die bonus op??? Ze moesten zich de ogen uit de kop schamen!
@9114life:

Ja als iedereen dezelfde bonus krijgt is die belastingsvrij, anders moet iedereen er nog serieus op afgeven, ook in Duitsland.
@dennisr: dat is niet waar want dit geld alleen voor de cao medewerkers zit denk ik de directeur niet onder.. die krijgt echt nog wel wat meer
En wat is de reden?
@ThomasBol: Porsche-voorzitter Matthias Müller zei dat de uitstekende resultaten werden bereikt door “ongeëvenaarde inzet en flexibiliteit van de medewerkers
(Lees de Tip ;-) )
Bonussen zeggen juist niets. Je hebt bedrijven die heel het jaar door weinig betalen en op het einde van het jaar een super dikke bonus betalen. Dan heb ik liever elke maand een hoger bedrag en op het einde van het jaar een schouderklopje.

Wel slim gezien van Porsche, ipv opslag te geven gewoon een dikke bonus zodat ze nog eens extra in de media komen.
kaasboerin via iPhone app
@stanny: Oke, heb je al bekeken wat het meest voordelige is kwa belasting? ;)
Groot respect voor Porsche! Dat noem ik nog eens een bonuscultuur!
daar wil ik ook werken !!!
“De 8500 werknemers die onder de cao vallen, krijgen elk een extraatje van 7600 euro, of ze nu in de keuken werken of als ontwerper.”

Is wel tof… maar lijkt me toch niet heel eerlijk. Een percentage op het loon had eerlijker geweest aangezien iemand van de keuken nu niet direct iets te maken heeft met de verkoop.

Maarja, zoals gezegd is het wel een tof voor alle werknemers.
kaasboerin via iPhone app
@stanny: iedereen een uniek bedrag geven, dat is pas levensevaarlijk. Vakbond alert.
€7.600 voor monteurs is wel erg veel, dit is doorgaans €25% van het jaarsalaris!
@The360box: klinkt wellicht stom omdat ik zelf monteur ben (jahaa, sinds donderdag officieel) maar monteurs mogen best eens een extra bedragje innen.. is redelijk zwaar werk hoor..
@dennisr: ik vind eigenlijk dat de hardwerkende monteurs een hogere bonus moeten krijgen dan bijvoorbeeld iemand die in zijn luie stoel zit en achter zijn computer zit. want dat is geen zwaar werk in mijn ogen
@astonfreak: jij denkt dat fysiek werk zwaarder is als op een stoel zitten? Nou denk dat hun net zo vermoeid zijn mentaal als monteurs fysiek.
@astonfreak: iemand die achter zijn computer 2 keer zo veel werk gedaan krijgt als zijn collega’s, is 2 keer zoveel waard.
Iemand die, achter zijn computer, een oplossing vindt waardoor het werk van 10 man in het vervolg gedaan kan worden door 2 man is nog veel meer waard.
En een bonus structuur kan daar veel bij helpen.
Overigen ben ik blij met goede monteurs. Het lijkt me inderdaad hard werk en voor sommige klusjes waarscijnlijk ook wat saai.
Overigens heb ik wel een hekel aan dealers die nog erg veel op deze monteurs verdienen.
@gregorius: Probeer je, je baantje te verdedigen?
Het klinkt allemaal een beetje gefustreerd.
@tritone: verdedigen, natuurlijk: het is aan jezelf wat voor werk je wil doen. Sommigen hebben meer mogelijkheden dan anderen door slimheid, kunde of een opleiding. Dus als je je werk te zwaar vindt voor wat je er voor kirjgt: zoek wat anders.
@gregorius: Je spreekt jezelf tegen.
@gregorius: Ik ruik frustatie?
@astonfreak: niet helemaal waar. Fysieke werkdruk zit hem meestal ergens anders. Als ontwerper bijvoorbeeld heb je te maken met strenge deadlines, zware werkdruk van bovenaf vanwege ontwikkelingssnelheid en het communiceren met allerlei externe partijen en dit tot een geheel brengen dat netjes samenwerkt, vaak vanuit een bureaustoel. Die druk is mentaal hoog, fysiek misschien minder, maar aan het eind van de dag ben je net zo uitgeput.
@dennisr:

nope .. fabrieksmonteurs bij Porsche hebben fysiek geen zwaar werk ..

een garage monteur dan weer wel ..
@lincoln: nee dat bedacht ik me ook toen ik op ”plaats reactie” drukte.. in de fabriek hebben ze het maar makkelijk.. ben overigens wel blij dat het in de gewone garage niet zo gaat :D
@dennisr: Dat weet je omdat je stage hebt gelopen bij Porsche?
Wat een onzin!
@tritone: dude! kan je wel alles en iedereen gaan tegen spreken.. maar in den moderne tijd hebben wij Discovery.. je weet wel, die zender die werkelijk ALLES uitzendt wat je wil weten over de bouw van zo’n mooie Porsche..

Als daar dan een monteur een grote machine heeft, waaraan een band hangt met 4 bouten er in, hij drukt op wat knopjes om die band er voor te krijgen, drukt dan op een knopje om 4 bouten tegelijk aan te draaien..

nee ik hoef daar geen stage te lopen, ik doe dan liever het wat zwaardere werk, voel me toch wat beter bij..

ze hebben het gewoon heel makkelijk met al die robot’s die alles voor hun tillen en dan ook nog de helft voor hun doen..

wel logisch voor zo’n soort productie.. maar daarom nog wel makkelijk..
@dennisr: Je laat je graag in de maling nemen door tv.
Je weet niet waar je het over hebt!
@tritone: vertel het me tritone almighty.. waar haal jij je info weg..

boeit me ook niet eens trouwens, ze laten toch zien hoe het gaat in zo’n fabriek? wat voor bedrog kun je daar van maken?
@dennisr:

laat gaan joh .. dat soort klanten ..
@lincoln: moah, misschien heeft zn vriendin nog APK nodig..
@dennisr: Vertel me eens, wat is er zwaar aan jouw baan?
@tritone: hey, niet ineens van onderwerp veranderen he? we hadden het nog over die lui in de Fabriek.. wat is er volgens jouw zwaar aan hun baan, en waar haal je je info vandaan..

wil de vraag niet ontwijken dus een stille hint: een versnellingsbak van een tranporter ;)
@dennisr: Ik ben er ooit geweest, en een 8 uurs werkdag kennen ze daar niet, en ze worden niet opgeleid als monteur, maar als computer/machine deskundige.
Dus vooraf meer studeren en achteraf langer werken en enigzins ietsje meer verdienen.
En wat je stille hint betreft daar heb je hulp middelen voor, de Arbo weet er alles van.
@tritone: 8 uur werkdag zal voor mij ook vaak genoeg uitlopen, en 5 dagen werkweek word vaak genoeg 6..

maar om hier nou tegen elkaar op te boksen wie het zwaarder heeft, daar heb ten eerst geen zin in en ten tweede heeft dat geen nut.. ik ben helemaal niet ontevreden over mijn werk of wat dan ook, geef alleen aan dat het wel eens zwaar is, zo’n versnellingsbak is dan nog hulpmiddel voor (die we niet hebben) maar alle bochten en hoeken waar je je in moet wringen doet je rug en alles ook niet goed..

en dat ze daar opgeleid worden als computer/machine deskundige is prima, maar dat neemt niet weg dat hun baan gewoon niet zwaar te noemen valt.. noem dan maar eens 1 ding wat zwaar is aan hun werk, en dan bedoel ik fysiek..

mentaal is niks doen ook zwaar..
@dennisr: Het is dus een vergelijk tussen appels en peren, bij de porsche fabriek werken geen monteurs, en jij bent dat wel, dus een nutteloze discussie, je moet niet alles geloven wat Lincoln zegt.
En ach je bent nog jong, dus ook flexibel, wanneer je nu al last hebt van je rug, moet je maar aan iets anders gaan denken, misschien is de IVA wat voor je.
@tritone: Wat denk jij nou, dat ze een enorme fabriek gaan nabouwen om men te laten denken dat porsches aan de lopende band worden gemaakt, en dat op een informatie/documentatie zender als discovery, shame on you.
@syliaca: Waarom niet?
Alles voor de kijk cijfers!
@tritone: Ze doen heus niks wat ze meer geld kost dan dat het opleverd..
@tritone: mooie kerel ben jij, wil je nog wel 40 uur per week onder een brug staan ploeteren, olie filter bij een Cayenne is al een feest, laat staan een distributieriem. Montage vanaf het begin is makkelijker dan bij een beurt. Met een beetje hersentjes kan je dat wel begrijpen hoop ik. ;)
@dennisr: dat noem je geen monteur maar een lopende band medewerker ;)
@dennisr:

en dan die kutklanten die die het gore lef hebben hun auto niet effe door de wasstraat te proppen voor dat ze em bij jouw neerzetten ..

alles koud / vies / nat / zwaar ..

gooi bij die sukkels er maar gewoon een arbeidsuurtje bij ..
@lincoln: Zit je Dennis te paaien voor een gratis onderhouds beurtje voor die ouwe bak van je?
@lincoln: :lol: idd! en een bende soms van binnen! komen ze net bij de mc donalds vandaan en zit je tussen de halve milkshakes dat ding naar binnen te rijden.. maar een klant is een klant dus klagen zal ik niet :lol:
@dennisr:

joh .. nu moet je gewoon alles slikken ..
je centje verdienen .. en leren in de praktijk ..

want ooit (en dat gaat gebeuren .. geef ik je op een briefje) ga je eigen tokootje runnen en kan je wat selectiever worden ..
@lincoln: Idd, zoals APK voor seks.. Oké flauw, sorry baas. :oops:
@lincoln: zo had ik het ook in gedachten! :)
@dennisr: Je hoort mij ook niet zeuren, mn eigen pa is monteur Citroën, jaja, vandaar..
Dit is volgens liefhebbers geen Porsche! Een soort van Boxter…
@maxx1: Boxster*
@syliaca: Dank voor je verbetering, meneer-die-graag-Dora-filmpjes-parodieën maakt!
@Jokkebrok: Graag gedaan, goed filmpje hè?
Porsche werknemers rijden al wel duurdere porsches dan deze 944 hoor :o
@paere: Hoe kom je daar nou weer bij, als ik schoonmaker ben bij Mediamarkt heb ik toch ook niet enorme tvs ipod/pads enz..
Dan verdienen ze doorgaans heel slechts, kan niet anders… ;)
Ach dan weet je waar je geld naar toe gaat als je een Porsche koopt.
kaasboerin via iPhone app
@norge: win-win!
Oow oow oow, van ieder verkochte Porsche in 2011 is er dus euro 542,- in een potje gestort voor een eenmalige uitkering aan werknemers. Schokkend ….
@rechercheur: Ah de man van de cijfertjes, ben je wel uitgegaan van de totale verkoop en niet alleen in NL.
@tritone:

zucht, wat denk je !?
uiteraard, reken maar na ….
the-budel-guy via iPhone app
Kijk dat bevorderd de werk sfeer. Morgen maar is aan m’n vader op kantoor vragen of hij hier een voorbeeld aan kan nemen :P
zo zo .. toch een dikke 3000 euro ..

of betalen ze zwart uit ??
Was dat ook maar op school!
@jordy14:

als daar naar prestatie betaald zou worden zou dat de belastingbetaler een hele hoop geld schelen ..
zoekt porsche nog verkopers? :P
@spykerboy: Nee, maar een koper komt wel van pas!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).