Prijs Lexus GS450h is bekend: 61.750 euro

Auteur: , 36 Reacties

In een notendop: 343 pk, 20% bijtelling en een groen A-Label. Bij Lexus rollen ze nu nog steeds over de grond van het lachen.

Voor leaserijders die van hun baas mogen shoppen in het E-segment is dit dus een tamelijk interessante optie. De Lexus mag dan een V6 aan boord hebben, de twee toegevoegde elektromotoren zorgen ervoor dat de GS450h gunstig scoort in de testcyclus. En daar gaat het om. De Luxury Line-uitvoering zit met 139g nét onder de grens van 140 gram CO2, de Business Line doet het met 137 gram zelfs nog iets beter. Ergo: je pakt 20% bijtelling mee. Én je sprint in 5,9 tellen naar de honderd.

Maarrr, deze leasevreugde is slechts van korte duur. vanaf 1 juli 2012 veranderen de bijtellingsspelregels en valt ook deze Lexus buiten de boot (of: valt ín de 25%-klasse). Daarom is er haast geboden indien u de sedan ‘voordelig’ wilt leasen: hij komt in juni op de markt in Nederland, maar je kan er vanaf februari “kennis mee maken”. De orderboeken gaan dit jaar echter al open.

Dan nog even de prijzen. De Business Line gaat weg voor minimaal 61.750 euro en daarvoor heb je een GS450h die is voorzien van elektrisch verstelbare voorstoelen, climate control met meerdere zones, cruise control, een multimediasysteem met 8-inch aanraakscherm, Bluetooth en twaalf luidsprekers. Ook lichtmetalen 17-inch wielen, bi-xenon koplampen en LED-achterlichten zijn van de partij.

Wie meer geld heeft om stuk te slaan op de Japansedan kan zich tegoed doen aan de Luxury Line (69.750 euro), F Sport Line (76.500 euro) of de President Line (82.250 euro). Zoals gezegd: in juni staat de auto bij dealers. Wie ongeveer hetzelfde bedrag heeft om uit te geven maar liever 7(!) procent bijtelling afdraagt aan de fiscus kan natuurlijk altijd wachten op de muesli-Zweed.36 reacties

Liever deze dan die Volvo van gisteren (die was zelfs nog duurder dacht ik)
@neal: Inderdaad! Goed gedaan van Lexus.
@massarati: Dat was ook het allereerste waar ik aan dacht! Veeeeeel liever deze lexus, die nog 3.000 goedkoper is ook. En een hele seconde sneller naar honderd! Nice job lexus :)
Ik vind het best een vet ding om te zien. Jammer dat ie echt alléén als hybride op de markt komt. Heb het idee dat je in Nederland voor een beetje verkoop een flinke en/of kleine diesel erin moet proppen.

post scriptum; menig lexus zit een beetje krap als je lander dan 1,90 bent
@umadbrah: *langer
Supermooie auto.

Over technologische voorsprong gesproken….
Vorig jaar met een GS450h naar 24h van le Mans gereden. Erg gaaf in een hybride vol met bagage een R84.2 voorbij rijden… Die elektromotoren trekken als een lier tussen 80-120.
3 jaar geleden hadden we nog allemaal gewoon 22%. Nu zijn we blij als we van 25 naar 20% kunnen met een zuinige wagen…
Misschien interessant om ook te vermelden wat de duurdere uitvoeringen meer hebben? Want die instapper lijkt al aardig compleet.
Mooie auto!
p.s. is er eigenlijk een dealer in nl/be die een lexus lfa in z’n showroom heeft staan?
@pinokotsbeer:

Ik weet waar dit weekend in Nederland serienummer 001 staat.
@pursuit:
die staat normaal bij Louman
@Bart_V:

Klopt, maar dit weekend niet :)
@pursuit: -flauwe modus aan- Hebben ze er nou nog steeds 0 verkocht?? -flauwe modus uit-
@pursuit: Oh echt? waar? ik wil de wagen graag eens in echt bewonderen :)
@pinokotsbeer:
Moet je eerst een Lexus kopen om genodigd te worden, dus even snel zaken gaan doen op vrijdagmiddag.
Ik sta toch nog altijd perplex over hoe ‘voordelig’ het is om dure (cataloguswaarde) bedrijfswagens te leasen. In België wordt dit onrecht volgende maand al rechtgezet, en in Nederland blijkbaar in Juli volgend jaar. Boontje komt om zijn loontje: al die gasten die boven hun stand rijden, zullen zich nu ook eindelijk blauw mogen betalen.
@F1Tim: Wat een domme opmerking!
Het is juist interessant voor alle werknemers (auto op kosten van de baas) en het is interessant voor de werkgevers (veel goedkoper dan netto loonsverhoging) en voor de tweedehandsmarkt is het ook een goede zaak. België heeft een zeer jong wagenpark als je dit vergelijkt met zijn buurlanden.

Wat ze nu gaan doen is de werknemers zwaarder belasten op het gebruik van deze bedrijfswagen. Autokosten zijn voor de bedrijven ook maar beperkt aftrekbaar.
@F1Tim: Degenen die voor Juli een leaseauto met 20% bijtelling zijn gaan rijden, blijven toch 20% bijtelling betalen ivm rechtsbescherming? Lijkt me toch niet dat deze tussentijds aangepast kan worden.

Al zal het wel problemen op kunnen leveren bij werknemers die al uit dienst gaan terwijl het leasecontract nog loopt, krijg je een leasepoule vol veel te dure bakken met hoge bijtelling. Alhoewel, je houdt altijd sukkels die tegen veel te hoge bijtelling in een gedateerde Passat blijven rondrijden…
@statler: dezelfde rechtsbescherming waardoor Aygo’s en Priussen ineens gratis zijn in de wegenbelasting? En ze mogen de belastingen in het algemeen zeker ook niet verhogen?

Zover ik weet geldt het straks voor iedereen hoor… blanket-aanpassing voor iedereen.

Dus deze auto nu nemen in de lease betekent dat je over een half jaar meer bijtelling betaalt.
@Sorcerer:
nee
er word gekeken op het moment dat het leasecontract in gaat.
dan behoudt je auto die categorie voor maximaal 5 jaar.
daar de meeste leasecontracten 4 jaar zijn rijden de bestuurders dus hun gehele leaseperiode voor het voordelige tarief.
De zotheid gekroont. Hier blijkt uit dat de regegeving van de overheid aan alle kanten scheef gaat.
Wél een mooie tuut overigens. Als ik de keuze had….. Werd het geen Volvo.. :P
Lekkere bak, zal heerlijk rijden. Maar volgens mij gaat de afschrijving op de lexus wel harder dan de volvo.. Maar fuck it deze is veel dikker! Wel ander kleurtje graag
Geil!

Eerste wat bij mij te binnen schoot :)
@G-Ammo: Jij vindt dit geil?
ziet er veelbelovend uit ! :)
alleen spijtig van dat hybridegelul .
Ik vind hem prachtig alleen het engelse auto express gaf deze auto maar 3 van de 5 sterren niet echt een goede score.
Ben vooral benieuwd wat ie in de lease gaat doen. Een vergelijkbare infiniti doet in de lease namelijk het dubbele van een bmw 5. na een paar jaar namelijk geen hol meer waard en dat is zonde en onterecht
ziet er goed uit
Net een 5 serie
@wokpan: die is ook veel beter
@wokpan:

op welke punten is ie dan “veel beter” ??
@lincoln: Buiten het feit dat het een BMW is?? ;)
wokpan; 100% gelijk da s just een BMW met een Japans copiërtoestel gedubbeld.
zal toch de uitstraling missen, dat is niet te kopiëren.
@coppy:
Bla bla bla, lekker ongefundeerd dom lullen op internet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).