Prijsverschil benzine in NL tot 31,5 ct/liter?

Auteur: , 107 Reacties

Als je liefhebber bent van een portemonnee waar aan het einde van de week nog wat in zit, kijk dan even goed waar je je auto aftankt. Deze aloude wijsheid gaat nog onverminderd op, en hoe! In Nederland bedraagt het maximale prijsverschil voor benzine...hou u vast...31,5 cent per liter.

Hoe komt dit? Is de hand van prijsstuntert Lukoil al voelbaar? Nee, dat niet, de uitschieters naar beneden hebben vooral te maken met de georgrafische lokatie van de pompstations. De goedkoopste tanktoko ligt namelijk in Sint Geertruid, valkbij België, terwijl op de waddeneilanden juist vrij duur getankt wordt.

Landelijk ligt de gemiddelde benzineprijs momenteel op 1,81 euro per liter (adviesprijs 1,88, we zijn duur wereldwijd), maar bij de Texaco in Alkmaar schijn je 19,4 ct/liter meer te betalen. Bij de Avia in Sint Geertruid echter boek je 12,1 ct/liter voordeel.

Zijn we zelf langs elke pomp in Nederland gereden om dit te controleren? Nee. De informatie werd vandaag gepubliceerd in een tweetal PDF’s (duur vs goedkoop)

Helaas staat niet vermeld om welk tankstation het precies gaat, maar als je een beetje gaat graven bij de Televaag dan kom je daar wel achter. Overigens hebben de schrijvers aldaar het over een verschil van 28 ct/lt.

Wat betaalde jij bij je laatste tankbeurt? Ondergetekende zat op 1,779 per liter, bij een Tinq.107 reacties

1,714!
Gewoon in Zeeland
Ik werk bij die dure Texaco in Uden… Daar staat de prijs maar liefst op 1,879 (gister dan, als ik vanmiddag moet werken kan het goed weer duurder zijn). Extreem :O
w115 via Android app
Gister voor 1.75 vol getankt.
Kijk ik nooit naar. Zeuren over prijzen is voor plebs… Geld moet rollen, het liefst ip 4 wielen!
@Svenska_Aeroplan_AB: Stoer ben jij.
@Svenska_Aeroplan_AB: Jammer joh, jij bent de laatste van wie ik zo’n simpele reactie verwacht had. Ik dacht dat zoiets meer voor de gemiddelde 17 jarige Autblog bezoeker was.
@pininfarina: Autoblog*
@Svenska_Aeroplan_AB: Met zo’n reactie zou ik nog kunnen overtuigd worden om de griffioen van m’n neus te pellen. Niveau…
€70,- voor 40liter = €1,75 bij Joontjes Sneek
@MARS: Yep, tank ik ook!
@MARS: Kom je ook minder ver mee, je kan beter de Firezone op de Worp Tjaardastraat pakken. Ook goedkoop maar wel betere kwaliteit.
@Tommy2: Zal ik je een geheim vertellen, het komt beide uit dezelfde tankwagen!
@Tommy2:
Geen Firezone tanken!!
Da’s echt rotzooi, ik ken meerdere mensen die gezeik hebben gehad met o.a. de brandstofpomp na het tanken bij Firezone.
€ 1,66 @ België.

70L aftanken wordt je niet vrolijk van…
@ramon4r6: Nee, dan kan je het beter bij ons in NL komen doen! Dan kunnen onze belastingen tenminste naar beneden :-)
Geen idee wat een liter kost hier ,duurder als in NL maar we verdienen ook iets meer …
Ach de klant betaalt ;)
Wtf. Texaco is goed bezig…..
@jeffreym3: texaco heeft toch een actie euro 98 voor de prijs van euro 95 ik had gister nog 20 euro getankt euro 98
De laatste tankbeurt was vorige week en toen kostte het €1,769/l. De teller staat tegenwoordig alweer op €1,799/l (Zwolle e.o.).
€1,71 voor een litertje hier bij de Tango
1,75 op de loosdrechtseweg (hilversum)
Ik tank in Hoogeveen bij Fieten, 1,729 per liter.

Maar een dure hobby blijft het…
Baarle Hertog is de Belgische enclave in Nederland, niet omgekeerd ;)
@carterventilatie: Juist. Was aanvankelijk in de war met Baarle-Nassau. Daarom heb ik de eerste Nederlandse plek genomen, Sint Geertruid.

Had de alinea er voor echter nog niet aangepast. Nu wel.
@sir_smokalot: georgrafische??
1,96 voor euro98. x 57 liter = 112 euro. En dan kan ik maar 450km ermee tuffen. Gaat lekker :(
@Joerek: Dat is dan toch echt je eigen schuld dat je 98 tankt, ik weet hoger octaan maar het is echt niet beter of moet je het zogenaamd tanken= bullshit.
@The360box:

Er rijden genoeg auto in NL rond waar je alleen 98 in mag gooien. Ik rij zelf een Nissan Skyline R33, als ik daar 95 ingooi help ik me blok om zeep.
@The360box: ga jij weer lekker met je xbox spelen. In forza is het idd bullshit, in de echte wereld lopen sommige auto’s erop kapot. Of dat bij deze gozer ook het geval zal zijn weet ik niet, geen idee wat voor auto hij rijdt en of er wat aan is aangepast.
@The360box:
ik tank zelfs alleen maar Aral 102 in Aachen net over de grens, is altijd goedkoper als 98 in NL en soms zelfs als 95 in NL.
Op een 1.0 of 1.3 zal het weinig verschil maken, maar als je inderdaad met een R33 zit, of zoals ik nu met een geprepareerd 1.8T blok, dan zie je aan de testbankwaardes dat slechte benzine je zo 15 tot 20pk kan schelen op de wielen…
@qriss: Idd, zelf hebben we het idee dat Duitse benzine net over de grens van Jet een net iets hoger octaan heeft dan wat ze aangeven, tanken zelf 95 maar zou weleens 98 kunnen zijn omdat we er iets beter op rijden.
Had voor het laatst nog €1.73 per liter getankt met de Sierra.
135i via Android app
1,819 bij de Argos “_”
Ik heb nog geen auto, maar ik hoop dat het wel wat goedkoper gaat worden anders kan ik dadelijk geen auto meer rijden.
@jordy14: *meer* moet weg.
@jordy14: Elektriciteit.
@Benz65: Maar ik wil een subaru impreza en die rijd niet op elektriciteit.
@jordy14: Dan rijdt je in het weekend in een Impreza en doordeweeks op elektriciteit.
1.733 (Super 98)in Hechtel-Eksel (BE)
Ik kan denk ik zometeen zelfs mijn username gaan aanpassen :(
@dieselzuigt: haha +1
1.799, shell castricum
mas via Android app
Texaco tussen wateringen en rijswijk gisteren getankt voor 1,87. Tang bij de haagse hogeschool 1,77
mas via Android app
Tango*
Zojuist een volle tank gestolen bij de Shell. Wat nou betalen! :lol: :lol:
1,523… Lang leve diesel :lol:
1,704 benzine ;)
@Scorso:
Gister hier in ’t dorp : 1,42 diesel.
Goed bezig Texaco; 75% uit de duurste 100. Zelfs met tankpas ga je tegenwoordig opletten waar je tankt met dit soort verschillen.
ik zat op de 30 cent per liter ….. bij de KPNL in koeweit :D
@spykerboy:

Wrijf het er maar in, jij ramptoerist :P
Zo zie je maar het is niet de benzine die duur is het zijn Brussel en Den Haag die te duur zijn.
@Hupke: juistem, benzine kan uber goedkoop zijn… het is gewoon denhaag dat een zakcentje wilt verdienen..
1.674 bij de Nürburgring vorige week donderdag :)
Waar ik woon… omgerekend zo’n 20 cent per liter :)
80L aftanken voor 1,79 :’) auw… Niet dat mijn tank vaak voller is dan 40L.
Betalen? Ik kijk wel uit; tankpas!! Ik merk nu wel dat ik het privé-spul vaker laat staan.
Voor m’n prive auto tank ik ook altijd op de zaak. Wij hebben ESSO aan het pand vast, een van de goedkopere in de buurt en dan krijg ik nog eens 5ct personeelskorting. Nu staan we op 1.769 en dat wordt voor mij 1.719
€1,82 voor Shell V-Power. Wij hebben de mazzel dat de Shell hier een laagste prijs garantie geeft met een Tango en City pomp in de buurt. Dus we tanken hier Shell voor Tango/Tinq prijzen.
1,78 voor ulitmate In Duitsland bij de Aral ;)
Hier in de buurt scheelt het 14 cent op 7 kilometer afstand. Op een tank van 40 liter scheelt dat €5,6 euro. Zelfs als je het omrijden meerekent bij een verbruik van 1:14 (half litertje benzine dus) scheelt het alsnog €4,75. Dat is toch echt het omrijden waard.
Er zijn 4 Texaco’s in Alkmaar. Degene waarvan ik vermoed dat deze bedoeld wordt, de Texaco aan de Van Ostadelaan, is al jaren bekend als erg duur (staat op Google Maps vermeldt als “Duurste van Alkmaar”) en een stelletje naaiers. De prijzen staan namelijk niet goed vermeldt bij het tankstation, je komt er dus pas achter als je al aan het tanken bent. Hoop dat ze ’s een keer failliet gaan omdat er niemand meer bij ze tankt.
@boxster: Hoe bedoel je dat? Je betaald toch gewoon de prijs die op het elektronische bord staat? Wie zijn hun om te zeggen dat je meer moet betalen als je bij de kassa staat. Dit mag juridisch gezien niet eens.
@pininfarina: Ik gok dat de voorste pompeilanden de dure XL brandstoffen zijn.

Als brave burger neem je altijd de voorste pomp zodat er achter je ook iemand kan gaan tanken. Texaco maakt dankbaar gebruik hiervan door de duurste pompen naar voren te zetten. Als je geluk hebt kom je er tijdens het tanken achter dat je de zogenaamde ‘power’ brandstof aan het tanken bent die 10 cent de liter ofzo duurder is.

Als je pech hebt pas bij de kassa, volle tank, 6 euro ofzo teveel kwijt..
Je laat letterlijk met jezelf hoereren als je nog privé gaat tanken…anaal uitgewoond wonen, zónder dat dit lekker is…of je voorkeur heeft…is gewoon schandelijk hoereren.
@megakix niet iedereen heeft een auto van de zaak onder z’n reedt hoor..
@michelfreund: Alsof zo’n reactie het reageren waard is…
@pininfarina: nope…snap het ook niet…dat er iemand reageert… ;-)
1.399 voor diesel, benzine moet ik zo gaan halen, kan ik je dan zeggen
1,779 EUR/ltr. Ultimate 102!

(Ronduit belachelijk dat je hier slechts bij BP 98 kan tanken btw.. (enkele kleine pomphouders daargelaten))
1.8000 euro 95 Shell Dordrecht….
En is dat dan dezelfde kwaliteit benzine bij de goedkope pomp of zijn dat de laatste restjes uit de tanks (met een lagere kwaliteit en octaangehalte) die goedkoper worden ingekocht?
Heineken bij de supermarkt, +/- 1 euro de liter.
@Thijsj: Bedankt, maar nu is m’n auto kapot geloof ik.. komt allemaal witte walm uit de uitlaat. en t ruikt naar 30 dagen carnaval.
1.77 maar ik tank altijd voor een bepaald bedrag. Dat ik voor hetzelfde bedrag iets minder liter heb dan een jaar geleden is niks aan te doen dus maak me wel druk om andere dingen..
@integraturbo: Dit ga je niet menen………..
@eklasse: want?
@integraturbo: Dat is natuurlijk net zo lang als het breed is. Of je betaald meer voor een volle tank om dezelfde km’s te rijden, of je betaald een vast bedrag maar kan steeds minder rijden. Aan het einde van het jaar ben je alsnog evenveel geld kwijt, welke methode je ook toepast.
@pininfarina:
ik denk dat je meer kwijt bent als je steeds voor een bapaald bedrag tankt, je moet namelijk vaker naar het tankstation rijden
@pininfarina: Ja dat klopt natuurlijk (voor sommigen) wel. Ik gebruik mijn auto niet dagelijks (ga op fiets naar werk) dus heb ook geen vast tank-patroon.

Een volle tank is bij mij zo’n 50 liter, kleine 90 euro. Gooi er altijd voor 75,- in zonder te zien hoeveel liter ik er voor krijg. De ene keer rijd ik ook wat rustiger dan de andere keer dus het verbruik is per keer ook verschillend. Dit is gewoon mijn manier om te voorkomen dat ik me er aan ga ergeren:

Vol tanken -> “95,- gvd, 2 weken terug was het 93,- en 6 weken terug zelfs 91,-..”
Ik heb hem gister volgegooid met eurp95 voor 1,768 bij de Shell ( niet langs te snelweg). Me vader heeft van de week Super 98 getankt langs de snelweg voor 1,94 ofzo had hij het over.
1,958 voor ultimate bij de bp in Laren Gld kakzooi
€1.809 bij Total in Assen,
Ik rij (gelukkig) op LPG en woon in Almere, veel concurrentie en betaalde gister 71,9 ct ltr.

Maar ik was 2 maanden geleden op belasting vrij eiland Langkawi, Maleisië daar kost een liter Petronas Euro 95….. slechts 70 ct ltr!!!! Dus…
Van de week 1.429 euro voor Diesel in Hoorn Nh. Absurde prijzen! Blij dat m’n TDI Quattro nog 1 op 17 haalt..
Overigens is diesel in Duitsland meestal weer duurder, maar daar weer lagere wegenbelasting..
Laatst getankt in Duitsland grens over bij Zwartemeer daar was het 1.699. En in Klazienaveen bij de BP is het 1.729. Bij ons in het dorp zit er al 10 cent per liter verschil tussen de pompen.
€1.83 bij de Shell in Tilburg. Omdat de Avia €1.86 vroeg… Maar in vlakbij gelegen dorpjes kan het nu nog voor €1.76
Hoppa lekker op rode diesel beunen dan!
Dus, waar komen straks die russen mee? Weer het oude 1.50? Denk het niet, maar klanten krijgen ze zeker.
Dit gaat zo maar door plus de wegenbelasting. Zag gister op tv dat we over 5 jaar 2,50 euro normaal vinden….

Jammer had nog weleens een snel wagentje willen halen maar dit regerings gespek gaat me te ver.
Ach de, de kwaliteit is er ook naar. Dus of je nou duur of goedkoop tankt, omgerekend kom je ongeveer toch op hetzelfde bedrag uit.
@Tommy2:

Ik merk ´t verschil niet tussen euro 95 van de Shell en de Tango..
@Tommy2: Niet echt, want een liter kost niet bij elke shell hetzelfde..
1,784 voor een liter 95 bij de Shell in Nunspeet
Vanmiddag nog voor €1,845 vol laten gooien bij een texaco in een klein dorpje onder de rook van Utrecht.. Een servicepomp,waar vind je die nog? Haha. Gelukkig ging er maar 11 liter in mn motor
Ik zie hier veel vragen over niet premium merken als bv shell. Ik rij als chauffeur voor een grote maatschappij rond met het vloeibare goud. Alle benzines worden gemaakt door een paar raffinaderijen,te weten total vlissingen,shell pernis,bp amsterdam en bp europoort. Dan zijn er nog een aantal depots verspreid door het land. Het verschil in de soorten benzines zijn de extra additieven die er bij premium merken wordt gemengd,witte merken zijn basis benzines.
Nu zijn er ook witte merken die zelf laaddepots hebben,en die kopen over de hele wereld in,en dat in zeer grote volumes. Dan kan het bv russische benzine zijn.
Afgelopen week was er een interview op de radio met een man,en die wist te melden dat er nu heel veel gehandeld word met kant en klare producten zoals diesel en benzine,dit zorgt voor prijsopdrijving,want klant a betaald bv €1,13 per liter voor 5 miljoen liter,klant b heeft ook dat nodig en men zegt ok,dat kost dan €1,16 de liter. Dit gaat maar door en door.
Ik lees ook dat men ron 98 tankt,dit product is in nederland niet verkrijgbaar,alleen in antwerpen.de hogere prijs daarvan komt mede door het vervoer naar de diverse stations.
Maar nu voor degene die 98 tankt,v-power en bp ultimate is net zo goed,v-power heeft een vergelijkbaar octaan,nl 97,je motormanagement merkt er niets van,want alle auto’s hebben en klopsensor en past de.ontsteking aan aan de kwaliteit brandstof.
1,825 texaco Hengelo
wat n geleuter over die veel te hoge prijzen, als ik gemiddeld 1x in de 2 weken tank voor 50 liter en het scheelt me 4 of 5 cent per liter bij de concurrent. dan is dit op jaarbasis ongeveer €60. met je verzekeringen of je belastingen word je 10x zo hard genaaid!!
Eigenlijk zou iedereen een dag niet moeten tanken, kan de overheid lachen..
Laten we nog wat zakken geld aan griekenland tevens toch veel belangrijker dan over brandstof te leuteren niet laat nederland toch gewoon barsten wij tonen hoe moet met onze goede wil wij gekken klagen toch nooit doe maar gerust hoor kotsmisselijk word ik van dit

Ik vergeet dit nog te zeggen raar dat er getankt word zonder te betalen word je ook nog voor gestraft nee wij worden bestolen niemand anders
€1.935 ultimate 98 bij BP in Heesch voor 40L = €77.40
Ik op 1,779 bij de makro in breda,begin vorige week ergens
Ik zou tanken bij de tamoil in emmeloord voor 1,769 gisteravond, maar na het pinpas gebeuren stond ie op 1,779 :X toen heb ik er maar een paar liter ingegooid. En bij de Tinq in Nijverdal is de rest er ingegaan voor 1,759

Maar dan weet ik dat ik de goedkopere heb te pakken in mijn regio
Al die benzinerijders hier… Gisteren €1,369 voor een liter dieselt bij de Birkt in Soest;-)
Lang leve de plutocratie!
Een vraag aan Autoblog. Wat is de beste tank app voor de smartphones?
Zijn tankstations verplicht trouwens hun tankgebeuren ieder jaar te (laten) ijken? Kom regelmatig stikkers van 2008, 2009 tegen..
Omg… bij mn ouders in twente: 1,75
Langs de A12 bij gouda: 1,98!! wtf… ben maar ff doorgereden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).