Prima driftspeeltje: Porsche 993 [video]

Auteur: , 37 Reacties

En helemaal als het zeiknat is en Tetsuya Hibino achter het stuur zit.

Tetsuya wie? Tetsuya Hibino natuurlijk (wie kent ‘m niet). Een Japanner die zijn brood verdient met professioneel zijwaarts glijden in achterwielaangedreven auto’s. Deze driftmans liet bij een driftopleiding even zien hoe je gecontroleerd over regendruppel danst in de auto van een student. Maximale win, en bovendien kreeg ondergetekende spontaan de neiging om Mobile.de aan te slingeren en opzoek te gaan naar 993’tjes. Die laatste luchtgekoelde NegenElf blijft toch wel een lekker ding qua alles.

Beheerst driften in een Porsche 911 van een paar generaties geleden? Check op Autojunk hoe het moet.

Video: Porsche 993 legt lekkere drifts neer37 reacties

echt knap hoe iemand zo mooi rustig en gecontroleerd kan driften
@axel: inderdaad, jij hebt het begrepen. Dit is geen show, dit is gewoon heel gecontroleerd rijden. Kunnen de meeste coole driftende autotesters nog heel veel van leren!!
Vergelijken met een driftauto is belachelijk, die zijn gemaakt voor de show en “makkelijk” te driften met hydraulische handrem, direkt stuur met extra stuuruitslag, een vast gesperde diff, aangepast rubber etc.
Zeiknat, open terrein, achterwielaandrijving en nogal veel kracht…
Dan noem ik dit een matige prestatie.
@M-Power: ik vind het ook niet zo indrukwekkend als ik eerlijk ben. Redelijk hoekig sturen, laat hem veel dood vallen, etc. Maar ben dan ook een racer, dat driften is best knap, maar ik weet het niet…
gedwongenleaser via iPhone app
@M-Power: ik wacht met smart op je homemade Youtuubje waar je laat zien het zoveel beter te kunnen dan een pro-drifter…

OT: benzineballet, prachtig!
@M-Power:
Dit doe jij ook dagelijks? :P (vanaf 1 min)
http://www.youtube.com/watch?v=WP7w5zvJrOs
@Lan_Evo: schreeuw japanners…
@spark1337: .. FTW! TSUCHIYAAAAAA!!!!!!
Prachtig!
Die auto wordt er “tiefgelegt” niet mooier op…
@Dino2400:
Is een (ziet er alvast uit als een) 993 Carrera RS. Hoort zo en staat meesterlijk. 993 is nog steeds grote liefde, dichter bij perfectie zijn we nooit gekomen…
goede drifts of niet, ik geniet gewoon van deze auto en het geluid, als je het beter denkt te kunnen ga je maar weer lekker in je corsa driften bij je oma op de oprit
via iPhone app
Moet ook z’on 993 hebben! En wat knap, dat doe ik hem echt niet na!
Leuk speeltje blijft het toch.
De 993 blijft inderdaad een zeer lekkere auto!
Fraaie 993 RS!

@Dino2400: Is gewoon standaard zo op een Carrera RS.
993c via iPhone app
@MarkNauta: dit is geen 993 RS hij miste de plastic side skirt’s…
@993c:
Kijk eens goed, die heeft hij wel!
Zalig zo’n 993 is toch de porsche uit de tijd dat iedereen een porsche leek te hebben.(mss omdat de buren nu allemaal kinderen hebben).
Ik ben meer 964-achtig maar de mobile.de-neiging (gaan we er een woord van maken ricardo?) had ik ook, heel leuk filmpje.
@Hupke: Goed plan. “Ik heb ‘m keihard gemobile.de’d”
@Hupke:
Wat? Verkoopsaantallen waren amper hoger dan die van een 964 en de Boxster kwam pas laat tijdens de levenscyclus van de 993 (968 en 928 waren dan al verdwenen).
@StijnB:

Da’s gewoon zo’n gevoel dat ik toen had. Ik zag die dingen toen echt overal, in m’n straat waren er verschillende een stuk of 10 ofzo (nu geen enkele meer op 1 930 en 2 914’s na), m’n tandarts had er eentje, m’n vaders vrienden reden porsche.
Dat was zo op het moment dat de mijnen gesloten werden en iedereen op pensioen ging. Als je dan een goede job in de mijn had gehad (lees chef porion, conducteur, ingenieur, directeur) had je bij je ontslag vaak al genoeg geld gekregen om je een halve porsche te kopen, daarbij had je als goed betaalde dan nog een ‘beetje’ aan de kant gezet en kon een porsche er wel af (geen crisis toen).
Dus ik zag die dingen echt overal toen.
Driften in de regen is iets heel anders dan driften op droog. De auto glijdt veel gemakkelijker dus heb je al dat vermogen helemaal niet nodig. Daarnaast is dit zoals al eerder opgemerkt geen speciaal voor driftkampioenschappen aangepaste auto. Dat het er soms hoekig uitziet heeft vooral te maken met de zware motor achter de achteras en het geringe gewicht op de vooras. Dus zoals ook al eerder gezegd: Doe het hem maar eens na!
@Original_Arnoud: Kom maar met een 911 en een parkeerplaats ,dan zullen we proberen :D
Leuke Porsche, alleen vindt ik niets aan driften. Kun je ook in de vissenkom kijken hoe je goudvis rondjes zwemt. Met dezelfde reden kijk ik ook niet naar schaatsen. Offtopic: waarom moet ik steeds opnieuw inloggen?
@audicoupe84:Ik heb daar geen last van omdat ik waarschijnlijk op de app inlog enzo.Maar het kan ook aan de site zelf liggen.
@audicoupe84: Driften is niet altijd rondjes rijden.. Anders kun je hetzelfde zeggen over circuit racen..
Met het raampje open in de regen xD
@syliaca: zal wel voor koeling zijn.. Wie weet hoe heet het in die auto is :P
@dutchiehd: Tja, daar heb je een punt.
@syliaca:
Misschien vanwege de ontwaseming. Met het raampje open gaat dit ietsje beter. Porsche heeft er trouwens jaren over gedaan om een fatsoenlijke blower op de auto’s te krijgen #frustratie. Pas bij de watergekoelde modellen was dit wat beter in orde.
Mooi zo’n 993RS!
Hibino is ook gewoon een master!
Dr gaat nix boven een 993!
@cazzo993:
jawel een 964 :)
Als je van roest en kleppenstellen houdt, is de 964 TOP inderdaad :)
@cazzo993:
met zulke argumenten kan je beter in een Kia Picanto gaan rijden (wat die schrijven het minste af). En in Nederland mag je toch niet harder dan 130 (nog zo’n dooddoener).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).