Prins Charles’ voormalige AM Virage Volante kopen?

Auteur: , 20 Reacties

De Prins van Wales heeft iets met Aston Martin. Is het geen klassieke DB6 die op witte wijn zonder ijs rijdt, dan is het wel een Virage Volante uit 1994. Tenminste, tot voor kort. De auto is al even niet meer in zijn bezit -hij stond sinds 2008 bij Aston Martin's HQ in Gaydon opgesteld- en gaat binnenkort onder de veilinghamer bij Bonhams. Net op tijd veur de zomer.

De iets meer dan twee ton wegende cabrio debuteerde in ’91 op de Autosalon van Genève. Uitgerust met een elektrisch dak en met een 5.3-liter V8 onder de kap was dit een lekkere vierkante rauwdouwer voor de elite die graag zon ziet. Iets later kwam er echter ook een versie met een 456 pk sterke 6.2 V8 op de markt, en dat blok vond zijn weg naar de voormalige sloep van Charles. Naast de krachtbron werden ook de remmen, ophanging en wielen een maatje groter uitgevoerd. Een widebody (voorbeeld) behoorde eveneens tot de opties, maar dat vond de Prins waarschijnlijk iets te tacky. Wel koos hij ervoor om de Volante met een vijftraps handbak uit te rusten, waarvoor hij een schouderklopje verdient.

Charles heeft 33.960 mijlen op de teller van de Special British Racing Green (non-metallic) Virage Volante gezet en Bonhams verwacht er een bedrag van tussen de 61.000 en 86.000 euro voor te vangen. Een koopje, voor wie nog wat tonnetjes overheeft en idolaat is van het Britse koningshuis.20 reacties

Mooie bak. Hij had wel smaak!
Als je even je gevoel voor merk-herkenning erfgoed uitschakelt is het eigenlijk een bijzonder lelijke bak. Niet echt stijlvol en saaie lijnen. Ook de wielen met ballonbanden steken maar lomp uit die badkuip. Maargoed, het is een AM..
@Cubix: je moet ook rekening houden met de leeftijd natuurlijk, in begin jaren 90 waren de meeste auto’s vierkant met erg veel rechte lijnen. Veel mooier dan al die bolle, rondgevormde kut boodschappen autotjes van nu.
En dit noemen ze mooi, kan hier de mooiheid niet vanaf zien.
@The360box: ik ook niet. Lelijk hoekig ding.
@The360box: Als je nou geen autoliefhebber bent, wat doe je hier dan?
@johnny23: Hoor jou dan. Als je dit gedrocht per definitie niet mooi vind ben je een autohater..
Ik weet niet waarom, maar het beeld van een op de achterbank staande, wuivende dictator in legeruniform schiet door mijn hoofd….. zal wel aan de kleur liggen…..
En dan zeggen ze dat Aston Martin mooie auto’s kan ontwerpen. DB6, prachtig. V8 Vantage, prachtig. Maar dit, haha..
Ik heb dit altijd een mooi model gevonden! Zou hem graag ‘even’ overnemen
Ik vindt de dichte persoonlijk veeel mooier, meer in balans. Liever die dus. Wel een lekker blok btw.
Uit de periode van Aston Martin die qua design het matigste was ooit.

met Scirocco achterlichten…
@hakenhaai: en Audi 100 koplampen :)
Zo op een plaatje is ie gewoon lelijk, denk dat ie in het echt ook wel lelijk is, maar dan komt ie wel een stuk indrukwekkender over denk ik. Maar nee, ik pas.
Wat n gedrocht!
Mooi ding ,leeftijd in betrachting genomen .Mooie kleur ook.
vijftraps handbak…klinkt niet echt lekker. Gewoon een handgeschakelde vijfbak, laat de trapjes maar bij de automaat.
@pier: waarvan akte. ;)
Die wielen horen onder een Chevy Van, niet onder een AM.
Liever een V-8 Vantage uit die tijd.De jonkies hier snappen niet wat mooi is. Deze Aston Martin is met de hand gebouwd,spatborden werden met de hand geklopt.Dit is gewoon vakwerk,kunst zoals je wilt.Bij echte autoliefhebbers komen de mooiste auto’s uit Italie en Engeland,niet uit Duitsland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).