Producer legt uit: ‘hierdoor zoog TG Kerstspecial’ [updated]

Auteur: , 60 Reacties

Na de veelgehypete Top Gear Kerstspecial in India vorige week was de kritiek niet van de lucht. Als nooit tevoren doken de fans na de uitzending op het internet om hun teleurstelling te uiten, en eerlijk is eerlijk: als je een land als India aan doet, dan moet je er wat meer van kunnen maken dan het geval was. Andy Wilman, de producer van Top gear, komt nu met een antwoord.

UPDATE 14:20 – EDITOR’S MESSAGE: Just to be clear, the comment posted below in the discussion from an account called “Andy Wilman” was a fake and has been deleted. The comment was not from Andy.

Want als je honderden (bijna duizend) comments krijgt waarin je afgefakkeld wordt, dan moet je even reageren. En aldus geschiedde:

Thank you for all of your constructive criticism we know a fair few of you aren’t happy with it so I would just like to say a few things.

1) Our budget is really limited at the moment so we had to find a cheap and convenient place to go which wouldn’t upset too many people so naturally, we chose India.

2) The boys were told very strictly before we arrived that due to recent incidents in the media they would have to stick to a safe script which is what we did we had to show the script before we were allowed in to India to avoid any incidents.

3) We went on the train because we were told it would be safer for the boys (and indeed the crew before we went)

4) We don’t have unlimited ideas we like to reuse things that have worked in the past but this obviously didn’t not work out as planned.

5) The garden scene was scripted completely as the people attending where very important to India and we did not want to offend anybody.

6) For “obvious” acting the boys are not actors sometimes we set things up in the course of entertaining the audience although we obviously don’t know how the public will react until we show it.

7) Watching the India special myself again I have to admit I am overall disappointed in it only the editors get to view this because we like to keep it a surprise and I already know Jeremy thoughts on this overall it was a pretty shoddy attempt but we tried our best and some of things we did were cut out of the already 90 minute show.

Thank you for your thoughts and criticism.

Andy Wilman – executive producer

In feite zegt hij: ‘We hebben een product neergezet dat onder de maat was, sorry, kthxbai’. Maar het is wel eerlijk en hij speelt geen verstoppertje, alleen is het eerste punt dat hij maakt zwak. Je hebt geen megabudget nodig om een goede productie te maken (de film Clerks doet bijvoorbeeld niet onder voor Waterworld, om maar een dwarsstraat te noemen). En dat ze op een trein werden gezet is gewoon een enorme gemiste kans. Zo gevaarlijk is India niet. Althans niet in dat gedeelte. (via Topgearbox)

Uw gedachten? Laten we in ieder geval hopen dat ze wel wat mooiers van de China-editie maken. Ze hebben in ieder geval materiaal zat.

UPDATE 14:10 – Ons mannetje bij Top Gear trok even aan de bel. Volgens hem zijn deze uitspraken niet gedaan door Wilman, maar een slimme hoax. In dat geval hadden ze ons in ieder geval beet.60 reacties

Ik vond het een leuke special, niks op aan te merken. Je weet toch wel bij top gear dat ze niet gaan cultuursnuiven maar de boel alleen maar slopen en daarbij ook een hoop mensen beledigen, maar dat maakt het ook leuk.
@Thomasio: Inderdaad! Gewoon leuke aflevering..
Netjes dat ze dus wel om de community denken en de ballen ervoor hebben om een reactie te geven. Ik vond het ook een waardeloze uitzending, maar hoop dat het in het nieuwe seizoen weer beter wordt.
Zij brengen mij (gratis) entertainment, ik geniet. De ene aflevering is wat minder dan de andere, so be it. Zij zijn het publiek niets verschuldigd, als jij het zo verschrikkelijk k*t vindt pak je ’n doos tissues en zap je maar door naar RTL Boulevard..
@kaasboerin: je hebt helemaal gelijk..
@kaasboerin: mooi gezegd.
@kaasboerin:
Jeetje, je wordt week op je oude dag.
Doe normaal man :)
@kaasboerin: Wat me wel stoort is dat er toch veel geld is verbrast wat volgens mij beter in een paar extra traditionele uitzendingen had kunnen worden gestopt. En dat ze de auto’s sloopten vond ik ook ergerlijk. Denk je nu werkelijk dat het kapot trekken van de Mini per ongeluk ging? Dat was in Engeland al bekokstooft. Walgelijk vond ik het.
@midasracer: net zoals die aflevering dat Jeremy een spiksplinter nieuwe Twingo RS vern**kt.. En uiteindelijk de zee in gooit.
@midasracer: Ach, die gasten zijn toch helemaal binnen.. Zo commerciëel en succesvol dat ze zijn.
@desjonnies: Ha, ik heb mijn kindermentaliteit verruild voor die van een 50 jarige weduwe.. :D
@kaasboerin: amen to that bro
ze hebben het steeds over een script? kan iemand mij dit uitleggen?
@MAB: In een script staat van te voren opgeschreven hoe het moet gaan worden.

Net zoals alle challenges. Die zijn 9 van de 10 keer ook niet echt. Kan mij niet voorstellen dat de camera-auto van topgear (een RR) in al die challenges een DB9, een slr, een GTR, enz. bij kan houden. En dat het op het eind weer zo spannend word, dat ze allebei nog kunnen winnen. En de auto wint altijd, tja……

Hoop nu niet dat ik mensen uit een droom help.

Al met al blijft het wel vermakelijk, ook al is het gescripted. In wat mindere mate deze kerstspecial.
@Burdy: ow zo ja ik snap wat je bedoelt. dankjewel!
@MAB: Je weet wat een script is. Het programma heeft een script.

Ik _denk_ dat de presentatoren soms grappen half aangeleverd krijgen zodat de anderen daar wel spontaan op kunnen reageren maar daar blijft het dan wel zo’n beetje bij.

Daar doen ze trouwens ook niet moelijk over hoor, het is al jaren bekend dat het gescript is.
@tinnemans: @midasracer: ja ik weet opzich wel wat een script is (op mijn werk werk ik zelf ook met een script) maar wat was er precies mis met de script enzo dat bedoelde ik eigenlijk. maar toch bedankt voor de uitleg
@MAB: In het script staat wat ze wanneer en hoe gaan doen. JC kennende tot in detail. Dus de sabotages aan de auto’s, het muziek maken in de trein, de spandoeken enz. Denk je nu werkelijk dat je op de hoek van een willekeurige straat in India een bas kan kopen? Of dat er aan het eind van de weg in de Himalaya plotseling 3 constructies met Engelse vlag staan met een hefkraan erbij die de auto’s er bovenop zet?
Lang geleden dat ik me meerdere malen kapot heb gelachen om een Top Gear aflevering. Ik vond hem dan ook leuker dan de vorige special in het Midden Oosten, welke toch wat serieuzer was.

Qua pure kwaliteit/inhoud misschien wat minder, maar er werd des te meer geouwehoerd en daar houd ik van.
Ik vond het eerlijk gezegd wel meevallen hoor.

Oké, het was niet hun beste special maar bvb de grap met de spandoeken op de trein maakte die treinreis toch al meteen goed :P

Dus genoeg gezeverd, geklacht(nieuw werkwoord) en geroepen: ik kijk uit naar de volgende aflevering!
@Carreza: Volgens mij is het geklaag en niet het door jou verzonnen geklacht, dat zou eerder een nieuw werkwoordvorm zijn, dan een nieuw werkwoord.

OT: Hoewel ik de uitzending niet gezien heb, vind ik het toch netjes, dat de executive producer uitleg geeft en gewoon de schuld opzich neemt, keurig. Geld is nooit de leidraad voor kwaliteit, inhoud is de leidraad voor kwaliteit.
@Orichy: wat heb je dat goed geraden dat het “geklaagd” is :D (klagen, kloeg, geklaagd)
ik vond het toch ook allesbehalve ene ramp ze, heb er toch weer van genoten :)
“The boys were told very strictly before we arrived that due to recent incidents in the media they would have to stick to a safe script.”

Bukken voor de zeikende minderheid? Man man man…
@ricardo: Volgens mij is het voor het eerst dat Clarkson zoiets doet
@ricardo: tuurlijk is het een hackert, zoiets zou Clarkson ook nooit doen..
@ricardo: De (spandoek) roldie uit de trien stak/hing was anders nog niet zo veilig; de paniekschreeuw van de heren was toch wel epic of niet ?
@dawwg: Die spandoeken waren geniaal :D zeker wanneer die doorscheurden :D
Die film Clerks is gewoon geniaal, moet hem nog eens een keer kijken! Die TG special daarentegen…
@sir_smokalot: “In feite zegt hij: ‘We hebben een product neergezet dat onder de maat was, sorry, kthxbai’.”

*ktxbai -> thnxbai ?
@bigcar: komtie:
“kthxbai” = “k” + thx” + “bai”
K = oke
thx = Thanks
Bai = bye

oftewel: “kthxbai” = “oke thanks bye”

Nooit geweten dat je dit wiskundig kon uitleggen, maar t klopt wel :p
@kliko: dankje ;) blijkbaar valt hier op AB dus ook hierover wat te leren :P

herman, srry als dit iri begint te worden, maar blijkbaar beheers ik dumpertaal niet echt :D
ach, deze show was gewoon waardeloos, maar ik vind wel dat dat moet kunnen, aangezien de normale episodes vrijwel altijd vermaken. dus @kaasboerin: geef ik 100% gelijk ;)
Hoax of niet, die Wilman had dat beter wel gezegd want het was een zeer zwake aflevering.
wel jammer als het een hackert is.. vond het tijdens het lezen wel een respect waardig iets.. beetje zielig trouwens ook als je als hackert zo’n bericht naar buiten brengt, wederom het bewijs dat hackers echt geen leven hebben.. maar wel geld soms hmm..

zo heel erg was die aflevering nou ook weer niet, verwachting worden gewoon te hoog.. nu worden ze weer lager en is de volgende aflevering een groot succes..
Het was de meeste commenters meteen duidelijk dat het niet om de echte Andy Wilman ging. Als Andy echt reageert zou hij apart even een blog schrijven op topgear.com, maar ik denk niet dat dat gebeurt. De after show discussion is nu ook van de homepage verdwenen dus ik denk dat ze de kritiek gewoon laten doodbloeden.

Ikzelf heb me nog wel goed vermaakt met de special, maar dat gezegd hebbende waren vrijwel alle specials die hier aan vooraf gingen beter (USA1, USA2, Middle East, Albania, South America…alleen Vietnam vond ikzelf ook niet super). Ik vond vooral dat stukje waar Hammond extreem hard probeert om bewust niet naar zijn Mini te kijken op het moment dat die kapot gaat echt te afgezaagd en flauw, alsmede dat feestje in die ambassade wijk, maar die banners daarentegen waren best wel leuk en de gewone ‘we cruisen door een land ver weg’ delen tussendoor ook.

Ik weet zeker dat ze nog genoeg budget krijgen van de BBC om een paar leuke auto afleveringen in elkaar te flansen. Het salaris van die gasten alleen al is goed voor een paar miljoen.
@jaapiyo: Echte Andy Willmann of niet, de 7punten die hij noemt sommen ongeveer op wat er mis is met Top Gear.
[
Weg met het script! Weg met leuk proberen te doen! Dan maar iets serieuzer, maar laat zien dat je een normaal mens bent & geen infantiele aap uit the UK waarbij de roem naar het hoofd gestegen is…. Top gear, begonnen als auto program is daar groot mee geworden! Als docu’s over Senna ed in de smaak vallen, maak daar dan meer van ipv dit soort gemodder.
Was niks mis met de kerstspecial. Ik vond hem entertaining.
zet die tweede update dan bovenaan het nieuwsbericht.. Scheelde me weer een stuk nonsens lezen
@J0riz0s: idd,……..
Ik vond het al een beetje een amateuristische verklaring eerlijk gezegd.. Desalniettemin, sneu van degene die dit wel heeft gedaan.. Ga is werken ofzo.
Zo zie je maar dat Top gear vooral groot is omdat ze mensen beledigen, nu gebeurde het niet genoeg en vind bijna iedereen het ruk.
@meneersander: Ben ik het niet mee eens… Ze zijn groot omdat ze auto’s reviewen (~2005) met veel Engelse humor & schitterende beeldmontages van natuur & omgeving, muziek. Dit was iets wat mensen aansprak! Nu is het afgezakt naar laag bij de grond tegen schenen schoppen & hopen dat een paar mensen dit leuk vinden.
Volgens mij komt het meerendeel van de mensen de huidige koers van TG hun de keel uit.
@Melvivio: Die 350 miljoen mensen die het kijken hebben TG aan staan, omdat er niks anders op tv is…
@Melvivio: Ja, oke daar zit wel wat in. Vroeger zouden ze met een Fiesta door een winkelcentrum knallen, nu bouwen ze een wc op een Jag..
Ik heb hem vanmorgen gekeken en ik vond hem inderdaad niet zo leuk als normaal, jammer…
Ik vind dat de mensen veel te veel waarde hechten aan zo’n programma… zoals hierboven al is gezegd… sommige afleveringen zijn goed, anderen zijn dan weer iets minder. TG heeft een enorm hoge benchmark gezet waaraan ze zelf amper kunnen voldoen en de mensen nemen het hen niet in dank af…
Het mag worden gezegd. Deze special viel hartstikke tegen. Je hebt een verwachting en dat krijg je zoiets. Jammer. Helaas kaasboerin & co. Toedeloo mo-tha-fuck-aaaaaaaa.
@mepdenepper: ‘Tis dit joh…?
Dan hebben ze toch niet zoveel ballen als gedacht door de kritiek te adresseren.
Bij het lezen van die 7 punten weet je toch al dat het niet van die producer kan komen? Tussen de regels doorlezen.
Niet vergeten dat ze nog in Italië rondrijden met hun supercars!
http://www.autoblog.nl/top-gear-neemt-leuk-triotestje-op-in-italie
Die ontbrekende interpunctie geeft ‘m weg.
@driftje: Leg eens verder uit, ben niet helemaal mee.
@Nv: In de zogenaamde verklaring: bij 1) hoort na ”people” een komma.
2) hoort na ”script” een komma, na ”did” een punt.
3) de zin tussen haakjes is raar/klopt niet.
7) dit slaat al helemaal nergens op, rare formulering
en volledig ontbrekende interpunctie.
etc.
Dit geeft het wel zo’n beetje weg, aangezien ze bij de BBC nogal gesteld zijn op hun nette taaltje!
Mooie hoax. Aflevering was idd niet de sterkste. Maar bij Lingo zit er ook wel eens een mindere tussen en daar hoor je niemand over. En dan nog; je hoeft er niet naar te kijken.
Ik vind de kerst special helemaal niet bijzonder en dus ook een beetje flauw en teleurstellend.

De special waarbij ze met drie op het internet gekochte jeeps door zuid amerika rijden vond ik vééél epischer…
Ik heb mij toch goed geamuseerd met deze aflevering!
’t was misschien iets minder als de vorige, nu ik er eens over nadenk… maar toch plezant vond ik!

Wel een pittige hoax.
Ik vond hem nog steeds leuk hoor, en vind het goed dat ze nog even reageren op alle kritiek en niet alles negeren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).