Project X Haren: Reltuig sloopt auto [video]

Auteur: , 95 Reacties

Geh. Dit had je als gemeente natuurlijk nooit kunnen zien aankomen. /Sarcasme

Het volledig uit de hand gelopen relfeest in het Groningse Haren, dat aanvankelijk zo gemoedelijk begon, heeft niet alleen 30 gewonden in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Martini Ziekenhuis opgeleverd. Ook deze vierwieler ging stukje bij beetje kapot en eindigde in een vlammenzee nadat de rellerige jongvolwassenen – nu al omschreven als een nieuw soort hooligan – plots begonnen te schreeuwen dat “die auto omver” moest. En aan die oproep werd braaf gehoor gegeven.

RTV Noord heeft de beelden. Check ook hoe een passerende politieauto nog even de nodige objecten mag terugkoppen. (Mirror op Autojunk.nl)

En dan wachtten we nu braaf op de eerste politici van het kaliber 1.0 die social media de schuld geven van dit facebookpartijtje.95 reacties

Tja, en wat bereiken ze er mee?? Wel pech hebben als je perongeluk je auto daar hebt geparkeerd..
@zakar36: Dat ze idd bevestigd hebben dat ze nog achterlijker zijn dan een aap.
@kaasboerin:

WAhahhaha helemaal gelijk :P
Martini ziekenhuis? Dat moet daar leuk zijn. :p
@pjp911: Jij liever dan ik…
@pjp911: No Martini, no party.
Ik reed gisteravond van Wageningen naar Groningen. En steeds reden er weer politie auto’s en ME busjes voorbij
En hoe was het in Haren? Ja leuk! :D we hebben knaks gegeten…

OT: keihard aanpakken die hufters, laat ze maar betalen.
Maja dat gaat waarschijnlijk toch niet lukken/gebeuren
De ME had er zo hard op los moeten rammen dat ze het lekker waren gaan vinden. Hetzelfde als met de voetbal hooligans, alleen maar tuig die zelf niks te makken hebben. Ik hoop dat dit tuig het later ook mee gaat maken, dathun eigendommen worden gesloopt wat ze bij elkaar gesprokkeld hebben met hun zuur verdiende geld.
:-\ Hier kan ik zo kwaad om worden… Mag hopen dat ze veel lui op kunnen sporen aan de hand van de videobeelden…

Laat die snotneuzen maar betalen. Oh en graag met naam, toenaam en foto op internet aub. Weet ik welke sollicitanten ik over een paar jaar niet hoef aan te nemen…
@baasbas: In zulke gevallen zouden ze de hulp van het leger moeten inroepen… zo kan je enorm krachtig en met heel veel machtsvertoon dit zootje ongeregeld in no time klein krijgen…en ze zullen het hoogstwaarschijnlijk geen tweede keer meer doen. Daarenboven heeft het leger toch niet zo veel te doen en wordt ons belastinggeld voor hun loon nog nuttig besteed.
Ze gaan op basis van youtube-beelden en tv-beelden nu mensen berechten via supersnelrecht.

Ook zal alle schade worden verhaald op de mensen die gepakt worden. Dus dat tuig kan nog wel een paar jaar een deel van hun salaris (of uitkering) doorsturen naar de schuldeisers.

Echt totaal bizar dat het op zoiets uitloopt. Als je ernaartoe bent geweest dan ben je echt kansloos. De media hebben lekker meegeholpen door de hype aan te wakkeren, inclusief die livestream van die figuren die er vanuit Groningen naartoe reden.

Maargoed, nu is het lekker dokken voor degenen die gepakt zijn… schade zal zeker in de tonnen lopen als ik dat zo zie (ook winkels geplunderd e.d. in het centrum!).

Bizar ook dat mensen zich zo een beetje laten opjutten en dingen uit een (overigens erg slechte) film enigszins na gaan spelen…
@Sorcerer: Dat vind ik ook zo belachelijk. Toen ik een klein kind was speelde ik films na, maar daar hoor je toch wel overheen te groeien lijkt mij. Met gigantische verbazing zitten kijken hoe dit hele gedoe is geëscaleerd. Gigantisch teleurgesteld in de Nederlandse jeugd, waar ik tot mijn schaamte bij hoor.
Wat een realiteitszin van één van die hooligans…

‘De ME is echt Pissed off man…’

Vreemd.. Hoe zou dat nou kunnen…
@jerry: En dat stemmetje dan ook. Sjonge jonge wat een dieptepunt van NL.
Beetje meer vertoon van ME had gemogen, Assen en Groningen in de buurt met een kazerne en wat materieel… Dat stomme wicht hoeft ook niet meer terug te komen denk ik, ze had ook gewoon via email mensen kunnen uitnodigen die ze WEL kent.
@HDM:
Ze hadden toch ook een Kunduz oefening daar in het noorden….
Hadden ze die mooi kunnen sturen, dat had een realistische oefening geweest.
Dan wel met scherp schieten aub….
Euthenasie is ook op jonge leeftijd een oplossing
@CBR600rr: Of abortus op late leeftijd…
Ik vind het optreden van de Nederlandse politie dan ook erg zwak. Keihard neerslaan die hap, zoals vroeger bijvoorbeeld in Lloret de Mar. Als je iets fouts riep tegen een agent kreeg je al een knuppel in je maag. Deze tuigkinderen moesten gewoon keihard aangepakt worden.
@berlinetta: Ja keihard neerslaan kapot schieten blablabla.
Een mens heeft hier nog meer rechten dan bacteriën..
En met die camera’s overal..
Die agenten riskeren zichzelf de cel/ontslag in te slaan.
@kaasboerin: Het wordt gewoon tijd dat agenten meer bevoegdheden krijgen. Die pistolen die ze bij zich hebben zitten nog net geen knakkertjes in.
@berlinetta: Hoek ban Holland alweer vergeten?Ik denk dat je dit moet stoppen VOORDAT het escalleerd.Noodveroordening en geen mensen meer toelaten in het dorp die daar niet wonen.Had aardig wat opgelost.Zelfde geldt voor de treinststions aldaar in de buurt.Zie het niet voor me dat 30.00 man ongemerkt een dorpje in kunnen.DAAR had de politie moeten optreden:Voordat het escalleerd
@nostravinniedus: Goed punt maar dat is bijna onmogelijk.
“Waar gaan jullie heen jongens?? Als het naar Haren is mag het niet”.. “Nee meneer dorpje verder”.. “oke! :)”
Jammer dat een paar het weer verkloten voor de rest…
@Svenska_Aeroplan_AB: Ach ja, als er 10 beginnen volgen er 100, etcetera.
Vind ’t sowieso al aardig sneu als je daarheen gaat.
@kaasboerin: Ja ik wil net zeggen wat heb je als buitenstaander te zoeken op een verjaardag van iemand die je niet kent. Best sneu eigenlijk.
@agera: Idd, dit is gewoon mass-destruction/terrorism met voorbedachte rade. ;P
@agera: Dan vraag ik me af of die mensen geen werk, huishouden, school… kortom een leven hebben… een zakenman ga je daar niet direct tegenkomen. Best triestig gesteld dit zootje…
@kaasboerin: Ik vind het bizar dat ze er uberhoubt gekomen zijn.Dat moet je toch zien aankomen?
@Svenska_Aeroplan_AB: Geen van de “feestgangers” had er iets te zoeken, ze wisten dat ze met z’n (tien)duizenden naar Project X Haren gingen. Naar iets wat alleen de naam waar zou maken als het gigantisch uit de klauwen zou gaan lopen. Dan mag je je best realiseren dat je als massa voor de “echte”(?) relschoppers een ideale bescherming vormt.
Wie stopt er dan ook XTC in een tuinkabouter
@rubenpriest: In mijn beleving worden mensen van xtc minder agressief dan van alcohol..
@baasbas: T was ook meer een grapje uit de film Project X.
@rubenpriest: Heheheh ja alleen de mensen die de film hebben gezien zullen hem snappen.
@rubenpriest: Sorry, niet gezien :-(

Hier een pannenkoek om het goed te maken

http://www.hetlandvanbartje.nl/uploadedfiles/73-kinder-pannenkoek.jpg
Zonde dat een \’feestje\’ geen feestje meer is tegenwoordig. Wie schiet deze jongetjes dood trouwens? Vond de film leuker..
@jrlc: De film was ook al bar slecht.
@jrlc: @fant: Vergeet Project X. ‘Superbad’ blijft koning in dit segment.
@ricardo: Mee eensch!
@ricardo: Fuck fogel
Tsja van de zogenoemde achtduizend bezoekers waren er misschien een paar honderd, misschien maar honderd aan het rellen. Ja, die mogen ze best wat harder aanpakken..
Sjonge, dan plan je eens een verjaardagsfeestje…

Erg voor de buurtbewoners en eigenaars van de wagens. Zoek dat tuig op en laat de ouders betalen voor de schade. Die zullen pas “pissed off” zijn…
@Carreza: Waarom nou weer de ouders laten betalen? gewoon zelf laten werken.. en niet in gunstige omstandigheden..
@dennisr: Ben het gedeeltelijk met jullie allebei eens.
De ouders van die plunderaars en vernielers zullen ook niet echt streng zijn dunkt mij zo.
@dennisr: ouders staan in voor de opvoeding voor hun kinderen. Hen doen betalen zal hopelijk tot gevolg hebben dat ze wat strenger worden want een deel van de jeugd kent gewoon geen waarden meer.

Ik ben het overigens volledig met je eens dat ook de kinderen zelf moeten gestraft worden.
@Carreza: maar de jeugd staat nog altijd in voor hun eigen daden.. boven de 18 gewoon zelf laten betalen..

die anderen zou ik ook zelf laten betalen.. maar volgens mij kan dat wettelijk niet..

de beste leermethode is een keer goed laten schrikken, als hun ouders het nu betalen leren ze er niks van..
@CBR600rr: ben jij achterlijk ofzo? Ze heeft haar fout meteen teruggedraaid. Een ander is hier mee door gegaan. En de media heeft verder de rest gedaan. Vind het sneu voor haar. Zij kon er niets aan doen. Wie is er nou nooit eens te snel met een knopje, wie kan er bedenken dat met een foute klik dit kan gebeuren. Dan ga je toch niet zo achterlijk doen. Zak lekker in de stront
@nickelb: Ik zie in zijn reactie niet dat hij dat meisje bedoelde. Het staat er niet expliciet, maar ik gok dat hij bedoelde dat tuig opgespoord moet worden om een spuitje te krijgen? Daar ben ik het overigens niet mee eens. Ze moeten eerst alle schade betalen en daarna een spuitje… ;-)
@nickelb: Zoals hieronder wordt gezegd: ik bedoelde inderdaad niet het meisje maar meer het reltuig die ontzettend veel mensen een strop hebben bezorgd :)
Om dan maar op het laatste in te gaan.. ik ben wel van mening dat de media hier voor een groot deel schuld aan heeft..

Zowel social media (voor zover dat na gister nog sociaal te noemen is) als de gewone media als tv en kranten, het is namelijk in alle vormen van media enorm opgeblazen, elke dag werd er weer verteld hoeveel aanmeldingen er wel niet waren en hoe groots het wel niet moest worden, vind je het gek dat er dan steeds meer bij komen?

Zoiets moet door de media genegeerd worden en dan waren er lang niet zoveel mensen geweest..

Dat er dan van die mongolen tussen lopen die de boel moeten slopen is natuurlijk puur hun eigen schuld en gelukkig zijn er genoeg van die klootzakken herkenbaar in beeld dus die kunnen de boel mooi gaan vergoeden..
@dennisr: Goh, anders wist Jan in zeeland niet dat Merthe in Haren jarig zou zijn en er een ‘projext-x’ zou gaan komen.
Maar wat doe je ertegen, de media blaast altijd alles op.
De media verdient namelijk aan kijkcijfers/lezers, die willen hun ‘product’ dus zo leuk mogelijk maken.
Kan je niet verbieden, ik zou niet weten hoe.
@kaasboerin: Zou het ook niet weten, maar ik hoop dat ze de volgende keer wel 2 keer nadenken voor ze zoiets de kranten in gooien en over door lullen op tv..
@dennisr: Lol, hier verdienen ze juist nou net kluiten met geld aan. Iedereen kijkt ’t nieuws!
@kaasboerin: Kunnen ze daarvan mooi de schade betalen, opgelost!
@baasbas: hoop het dat hij het tuig bedoelde. Ander sta ik volledig acher mijn reactie
@kaasboerin: natuurlijk zijn het een stelletje mongolen, en die hou je er altijd bij, want ze zijn maar op één ding uit en dat is rellen, maar de rol van de gemeente is nu het meest kwalijk.

Door het feest, Kraantje Pappie was al aanwezig maar werd \’s avonds nog eens verzocht te vertrekken, naar het oude en dus verlaten voetbalveld te verplaatsen en een organisatie met podium en hekken toe te staan had de gemeente zichzelf grotendeels kunnen redden. Niet alleen houd je duizenden jongeren die de nodige biertjes hebben genuttigd uit de – te – kleine dorpsstraat, ook zorg je ervoor dat een ander deel van de aanwezigen, die op een feest uit zijn zich niet gaan vervelen en irriteren en zich laten verleiden om mee te doen met de relschoppers. Nu haal je de problemen binnenshuis..

Je gaat een tuinfeest ook niet binnenshuis houden met teveel mensen in een kleine kamer waar de radio niet aan mag.
@stoicka: Dus dat lijkt jou de oplossing? De gemeente had er maar gewoon een feest van moeten maken en alles uit eigen zak betalen? Denk je dan niet dat jongeren dit in het hele land gaan proberen? Ik denk namelijk van wel.. My guess
@berlinetta: Noodveroordening en niemand van buiten dat dorp er meer inlaten die avond: Dat had wonderen gedaan voor dat dorp.Als er 8000man richting je dorp gaan om te klooien moet een noddveroordening voor die avond toch wel te regelen zijn?
@nostravinniedus: die noodverordering was er al, maar in Nederland zijn bewindvoerders allemaal homo en tonen geen daadkracht.
`Merthe bedankt, Merthe bedankt´ LOL

Hahaha ja sorry hoor ik kan niet echt anders dan er gewoon om lachen dat dit in Nederland gewoon kan, ze wisten dagen vantevoren dat dit gepland stond, en tóch..

Nu zien mensen is de andere kant van Facebook/social media, wat ook wel weer goed is..

Vind het trouwens niet kunnen dat andermans eigendommen vernietigd worden, dat is wel heel jammer..

Wanneer komt part II?
allemaal het IQ van een mug daar!
@kevinRS6:
Zou je de mug niet willen beledigen….
Een mug is stukken intelligenter….
Ik zie een aantal keer het type jasje voorbij komen wat eerder die dag nog voor de camera van GS stond.


(vanaf 2.06). Toeval en loopt half puberend Nederland hierin rond?
Daar wordt je toch even stil van… Het is alsof de mensheid een ommekeer heeft gemaakt in de evolutie en dat we allemaal weer veranderen in een stelletje apen.

Nee, dat is niet eerlijk tegenover apen. Veel soorten houden wel van een relletje, maar zo zinloos als dit? Ik mag aannemen dat dit geen vertoon van dominantie is, want aan de reacties te zien kijken we niet bepaald tegen ze op. Dit vrouwtje is in ieder geval niet onder de indruk.
@maru: Veel hormonen, weinig verstand.
Drank erbij, 5000 andere gasten om je heen en alles gaat vanaf dat moment instinctief/impulsief, net zoals de oertijd.
Nederland is om getoverd naar usa project x haren
Het is wel asocial van mensen wat ze hebben geflikt echt van die ziellige mensen heb je wanneer ze alcohol drinken en zich zelf niet onder controle kan houden
Waarom heeft de ME geen rubberen kogels meer in hun assortiment zitten ??? ….
@Arco: Idd, waardeloos.. zag gister een aantal in beeld die van mij allang een kogeltje hadden ontvangen..
@dennisr: Maar dat durven we niet, want daders moeten vooral geknuffeld worden in NL. En maar lekker links blijven stemmen allemaal.

Ze hadden gewoon een paar magazijnen moeten legen, niemand had daar wat te zoeken. Mensen moeten doorkrijgen dat wanneer er rellen zijn, je er niets te zoeken hebt.
wat een onzin rechtser dan de pvv bestaat niet, maar ze steken hun kop nu toch echt in het zand.
@agera: de PVV is vrij links afgezien van het immigratie en “islam”-standpunt. En nog hebben we daar niet op gestemd.
@Svenska_Aeroplan_AB:
Laat die rest die paar dan eens onder de grond stoppen (ipv toe te kijken, te wachten op de politie en er nadien schande van te spreken.)
Allemaal een 9mm kuur geven
@CBR600rr: sorry voor de reactie. Maar was niet duidelijk
@Svenska_Aeroplan_AB: ik als buitenlander heb daar continue last van, weet je nou ook hoe het aanvoelt :-)
Ik word ook wel een beetje moe van de pers , eerst zijn ze het dagen aan het hypen
En als het dan gebeurt gaan ze er schande van spreken
Een kennis van mij uit Haren is gisteravond maar met z’n luchtbux in de tuin staan, omdat ze anders via de regenpijp op z’n dak wilde klimmen…
dacht laatst ergens te lezen dat als je geen facebook account hebt dan je dan verdacht bent
ben blij dat ik geen facebook heb wat een achterlijk volk zit daar op
Zelfs internationaal nieuws dit, only in the Netherlands…
Vond t politieoptreden in Haren gisteren meer dan terecht!
@supertjeduc: maar wat wil je, we zijn crisismoe, de verkiezingen zijn geweest, de formatie verloopt in stilte. Er is gewoon geen ander nieuws, dus dan wordt dit door de massaal aan twitter en facebook verslaafde journo\’s enorm opgeblazen.
Jammer dat je Wilders nu ineens niet meer hoort, owja ik was het vergeten hij maakt zich alleen druk om “Marokkaanse tuig”
Wel moet ik zeggen dat ik Geertje een keer betrapt heb op een zinnige uitspraak. Namelijk dat hij Marokkaanse en Antilliaanse jongeren die over de schreef gaan naar een opvoedkamp wilde sturen.
Nou zeg ik maak geen onderscheid in etnische achtergrond autochtoon of allochtoon. Iedereen die er een potje van maakt op zijn zachts gezegd naar een kamp sturen en hard aanpakken!
@agera: er zullen ongetwijfeld ook wel wat marokkaantjes en andere oosterlingen zijn opgepakt, die hij de schuld kan geven.
@desoper: Die zag ik anders genoeg voorbij komen in de filmpjes. Die wisten zich zoals gebruikelijk ook weer niet te gedragen.
genoeg? anders even naar hans anders voor een oogcontrole want dit keer waren het toch echt geen Marokkanen.
@agera: Heb ik vrijdag gedaan, -2.20 aan beide ogen. Ga wel weer een bril kopen want zachte lenzen zijn echt geen pretje.
@xilver: geen slecht plan! Ik heb totaal geen respect voor deze relschoppers! Lees net dat ze een man van 84 met een tegel hebben bewerkt. Echt een helden daad! Zou er het liefst een .50 voorzetten en die hele zooi naar de verdoemenis schieten! Tuig dat het is!
Hoop dat dit de auto was van de malloot die een tegel naar de m5 gooide…
OT: oppakken en gewoon alle schade door de relschoppers laten aftikken.
dit slaat, oppakken en 10 jaar sloten laten graven.
Slagharen?
Het leuke van alles is nog, dat er nu wel geroepen wordt dat ze hard gaan bestraffen maar ik durf haast te wedden dat deze lui met een taakstraf van 2 uur er vanaf komen. Yes, good job NL.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).