Protesteer tegen het klimaat met deze 8.9 V8

Auteur: , 35 Reacties

Do not go gentle into that good night.

AC

Het is de afgelopen tijd weer een loodzware periode geweest voor petrolheads. Eerst werd bekend dat WLTP-ontkenner Menno Snel vast wilde blijven houden aan de torenhoge CO2-tax in diens huidige vorm. Dit ondanks het feit dat iedereen en zijn oma kan beredeneren en/of gewoon kan checken dat auto’s in Nederland fors duurder zijn worden door de cijfers die uit de nieuwe verbruikscyclus rollen. Hetzelfde geldt voor het feit dat de verklaringen die het TNO-rapport biedt voor de stijgende prijzen van auto’s van Diederik Stapelesque niveau is.

Tevens is het niet bepaald zo dat auto’s in Nederland goedkoop waren vóór de WLTP-ellende. Met name voor leuke bakken betaalden we al tienduizenden Euro’s meer dan onze ooster- en zuiderburen, wat auto’s in sommige gevallen zelfs letterlijk al meer dan twee keer zo duur maakte. Vandaar ook dat ons beloofd was dat de switch naar de WLTP géén invloed mocht hebben op de beurs van de burger. Maar helaas zijn we weer keihard voorgelogen, besodemieterd en bedrogen.

3

Het enige wat nog bedroevender is dan dat men in Den Haag kennelijk denkt dat dit soort nepnieuws geaccepteerd wordt door het volk, is dat ze im großen und ganzen uiteindelijk nog gelijk hebben ook. Er komt nu weliswaar alsnog een nieuw onderzoek naar de effecten van de switch naar WLTP, maar wie neemt dat nu nog serieus?

Alsof dit alles nog niet genoeg was, kwam afgelopen week er nog een explosief bericht van onze overlords. Om een marginale hoeveelheid NOx-uitstoot te besparen, moeten we ons binnenkort met een slakkengang over ’s lands snelwegen bewegen. De veel te korte periode waarin we hebben mogen genieten van ‘130’ is alweer voorbij. Helaas gaan we niet terug naar ‘120’, maar naar anno 1920. Meer dan ‘100’ karren is spoedig verboten. De order voor een zwikje nieuwe borden ter waarde van tientallen miljoenen is al de deur uit.

4

En dus…Leek het ons voor vandaag wel een goed idee om af te sluiten met een stukje burgerlijke ongehoorzaamheid en deze AC Cobra in de schijnwerpers te zetten. Het is stiekem geen echte AC Cobra, maar een replica van Nederlandse komaf. Helemaal niet erg in dit geval, want de hardware van de auto doet het originele idee van de heer Shelby zeker eer aan. Met name onder de kap is er een dikke middelvinger naar het huidige politieke klimaat te vinden, in de vorm van een 8,9 liter grote V8. Jawel, je leest het goed, een 8,9 liter grote V8.

Het gaat om een Dart Big M Block met gesmede drijfstangen die goed is voor 750 pk. De power wordt overgebracht via een gesmede krukas. De hele auto weegt maar 1.050 kilogram, dus de pk-gewichtsverhouding is dik voor elkaar. Als je het blik verder wegpelt vind je wat Jaguar goodies terug, zoals de achteras en de ophanging voor. Een geruststellende gedachte is dat de auto rondom voorzien is van schijfremmen. Wil je het laten donderen op het Malieveld met dit rijdend protest tegen de autohaat-agenda van de policor-brigade dan moet je 69.999 Euro overmaken aan de huidige eigenaar van de auto. Koop dan.

235 reacties

Dit mag hè? Lewis Hamilton heeft er ook zo een, en die is echt mega-milieubewust bezig. Al zegt hij het zelf!
@awesome:
Met als enige kanttekening dat de auto van #LH44 geen replica is…..
@awesome: met deze replica rij je Louis Hamilton helemaal zoek
1,4 kg per PK, er zijn vermoedelijk niet veel straatlegale benzinewagens die daar onder duiken. Krijgen die kracht achterwielen t ook fatsoenlijk op de weg?!
Dit is zo’n auto die ik misschien niet eens durf te rijden.
Wel lol, is net het Malieveld weer ingezaaid, kom je hiermee donuts draaien. Doen!
4 alinea’s over hoe slecht het gaat met het land en 2 alinea’s over de daadwerkelijke auto!? Hier gaat iets fout volgensmij
@dutchc4rs: precies dit. Wilde bijvoorbeeld vooral weten of het een originele AC Cobra was maar dat was snel duidelijk… in de 5e alinea
@dutchc4rs: Ik vond het wel een terechte tirade
@dutchc4rs: Tja, het is een stukje van jaapiyo, de onderbuik van AB, dus dan kun je dat verwachten. Zo zitten al z’n schrijfsels in elkaar. Let er maar eens op, ga je vanzelf een patroon ontdekken…
De antichrist voor Klaver en de deugmeute.
Hoe worden de krachten overgebracht? Lees iets in de advertentie van een 2speed strokerbak. Maar is dit ook de versnellingsbak? Dus net als laatst met de motoren, gewoon in zijn 1, 100 rijden?
Ik heb mijn eigen klimaatprotest al op de oprit staan.
Dit is nog benzine. Een dikke diesel is pas echt de duivel.
@sabrerator: like me?
@sabrerator: ik wil m’n troep niet opruimen, mama! Ik ben nu volwassen! Lekker puh!
@sabrerator:
Elke ochtend als ik mijn 3-liter 6-cyl BMW-diesel start, hoor ik uit de uitlaat: “Fuck you, Greta!”…. de rest van mijn dag kan dan al niet meer stuk!
Andere wielen eronder, die lelijke brandstoftankdop veranderen en de bumpers vervangen voor liftjack haken. En een rolbeugel kan ook geen kwaad voor als de ponnies te wild worden…
Dan zijn er ook nog idioten die denken dat je hier zomaar mee wegrijdt. Er staat ook ergens een filmpje op het net dat een man z’n vriendin laat rijden in zoiets als dit.De eerste 10m gaat goed maar daarna trapt ze het gas te hard in en rijd ze zichzelf bijna dood tegen een geparkeerde auto aan de overkant.
@Alfarobert: in de advertentie staat zelfs dat iedereen welkom is voor een testrit!? Maar daar staat ook dat je maar 120€ belasting hiervoor moet betalen… per jaar
Ik ben vooral curieus wat er gebeurt bij een frontale botsing of een koprol bij deze auto, iemand?
@Volvo_440_turbo: hangt er vanaf, of de body aluminium is (vast niet) of glasvezel (meer kans). Bij een alu body lig je dood tussen de kreukels, bij een glazvezel body lig je dood tussen de scherven. Maar de tijd die je er vóór beleeft is vele malen leuker dan de Prius waar je met enkel een dwarslaesie uitstapt…
@davelepeef: Je zult iig niet uitstappen als je een dwarslaesie hebt
Wat een FvD/PVV toontje in dit artikel. Beetje vermoeiend om te lezen. Het zal allemaal wel de schuld zijn van de vluchtelingen, Den Haag, roetveegpieten en Femke Halsema…

Drink a cup of cement and harden the f*** up: tijden veranderen, maak er wat moois van en stop met zeuren over die paar duizend die een auto duurder is geworden. Alsof iedereen ineens weer met paard en wagen over de weg moet…
@cbr600rr: Zeker! En van de rabobank!!…
@kuip: De Finnen toch?

Dacht ik altijd ….
@cbr600rr: Met een motor kan ik me voorstellen dat je niks te zeiken hebt.

Tot dat ze daar ook dingen als uitstoot, apk, veiligheid, hybride en tachograven op gaan zetten.
@theblazerunner: nickname van 10 jaar oud: ik rijd auto én nog steeds motor, betaal m’n belasting, BPM, btw, boetes, onderhoud en benzine van beide voertuigen: het is duurder geworden, omdat het vroeger te goedkoop was en dit is slechts een correctie op het verleden. Het is wat het is… Werken en dan uitgeven naar wat je hebt verdiend en niet waar je denkt recht op te hebben.
@cbr600rr: Nee het is allemaal top geregeld in NL wil je zeggen ? Makkelijk slachtvee ben je voor Rutte/EU/Greta slaap gerust verder maar kom nou niet de moraalridder hier uithangen zeker niet op een autosite.
NLse petrolheads worden al decennia uitgemolken en door types als jij blijven ze daar in lengte van dagen mee doorgaan.
@RobUSA: haha, rustig aan, Rob. Ik werk voor m’n geld en ik kan het betalen om m’n rommel achter m’n kont op te ruimen. Aan de andere kant denk ik dat een stukje extra taalonderwijs en maatschappijleer bij jou geen kwaad zou kunnen. Zoals ik al zei: het is allemaal de schuld van Femke, de vluchtelingen, Greta, Hillary, etc, behalve van onszelf. Gewoon normaal doen, verantwoordelijkheid nemen voor de troep die we maken (je ruimt je huiskamer toch ook op na een verjaardag?), vertrouwen hebben in mensen met kennis van zaken (ik weet immers ook niet hoe ik jouw beroep zou moeten uitoefenen), bewust zijn van het feit dat je niet alles kunt weten en dan komt alles goed, ongeacht je politieke voorkeur.
@cbr600rr: Dan ga je binnenkort behoren tot een minderheid die nog werkt voor zijn geld hahaha.
Dat jij kan het betalen is geen argument het gaat erom of het redelijk is wat je moet betalen en of je het wilt betalen. Auto’s zijn ook niet een paar duizend duurder maar bij een leuke motorisering 10duizenden duurder !
Nog geen probleem voor JOU natuurlijk, jammer voor al die andere mensen die niet “zoveel” verdienen als jij die hebben gewoon pech, als jij maar lekker zit toch ?
Greta,Femke,Hillary,Mathijs zijn juist degene die rustig aan moeten doen ik niet, krokotranen huilen en wel zakken vullen laat me niet weer lachen aub.
Maar heel fijn dat je denkt alles te weten dan kan je mooi bij dat groepje vrouwen hierboven aansluiten.
Je ziet een titel waarvan je denk de auteur heeft geen hercelcellen en dan is het ….. jaapiyo weer. Mooie auto maar wordt eens volwassen vent. Je doet zielig. Iedereen kan bedenken dat met 8. Miljard mensen op een planeet die aan zijn max begint te raken je op een gegeven moment niet inleveren op je puberale decadente zinloosheden die broem doen.
Ik vind het top titel ga gauw reageren op GL.nl met je laatste hersencellen ipv hier. Nog zo’n moraalridder @cbr600rr.
Het is idd protesteer/geniet hiervan zolang het nog kan als petrolhead, ga lekker banden door prikken in Nijmegen en omstreken.
Geboortebeperking in Afrika/Azie dat zal wat zoden aan de dijk zetten voor het klimaat van de toekomst niet deze liefhebbers auto.
@RobUSA: we kunnen een keertje afspreken in een kroeg en dan zal je zien dat ik niet zo’n verkeerde ben. Tenzij je in de USA woont, want dan woon je mij te ver!✌️
@cbr600rr: Nee dank u, zoveel wijsheid kan ik niet aan denk ik.
Zelf ben ik ook geen verkeerde trouwens maar sommige mensen maken me een verkeerde hahaha.
7 jaar geleden vertrokken naar USA beste beslissing ooit zeker door mijn ogen als petrolhead.
Dit is wel weer pittig fijn hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).