PvdA poogt forenzentaks te torpederen, maar faalt

Auteur: , 23 Reacties

In de categorie 'beating a dead horse' hebben we het vandaag voor de verandering over de forenzentaks. Vlak nadat de Kunduz-coalitie besloot een besluit over de verkiezingen te tillen, probeert de PvdA nu alsnog een beslissing af te dwingen. Zonder succes.

Het PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk (‘ome Roon’ voor intimi) stelde voor om de forenzentaks uit de begroting voor volgend jaar te halen. Leuk geprobeerd, want de PvdA maakt geen onderdeel uit van de Kunduz-coalitie en probeerde deze op die manier het gras voor de voeten weg te maaien. De Tweede Kamer tuinde er niet in, en steunde het voorstel niet (de SP, PvdA en Hero Brinkman waren voor, de rest tegen).

Eigenlijk is dit best slim, want op deze manier brengt de PvdA de VVD, PVV, en het CDA in een lastig parket. Immers, de VVD en PVV zijn faliekant tegen, en het CDA pleit voor een lagere kilometervergoeding (een soort van Forenzentaks Light dus). Door geen steun te geven aan het voorstel spreken met name de eerste twee zichzelf erg tegen. Maar kennelijk was het waardevoller dit hete hangijzer onderdeel van de verkiezingscampagne te maken dan voet bij stuk te houden.

En zo modderen we nog even door in Den Haag, maar het laatste woord over de forenzentaks is in ieder geval nog niet gesproken. Nice try, ome Roon. (via ND)23 reacties

voet bij stuk houden, en onze regering.
in another life!
Ome Roon, wat heb ik toen gelachen met die aflevering van House Ibiza :-)
Ik snap sowieso niet wat ambtenaren daar in Den Haag aan het doen zijn? Ze hebben toch niks meer te zoeken daar? Het kabinet is gevallen, dus het lijkt mij dat ze niks meer kunnen beslissen, en al helemaal niks meer kunnen doorvoeren. Maar ze gaan doodleuk door alsof er niks aan de hand is!

Ze zouden toch gewoon werkeloos moeten zijn tot de volgende verkiezingen?
@GT4Ever: gewoon over auto’s blijven lullen gt4ever.. Dan komt t vast ooit goed met je.
@GT4Ever: je snapt er inderdaad weinig van.
@GT4Ever: dat noemt men een demissionair kabinet. Dat betekend dat ze geen eigen missie meer hebben en maken alleen lopende zaken af. Misschien moet je maar eens een kijkje nemen in een maatschappijleer boek van 4 havo
@tprius: Ja ik weet wat een demissionair kabinet is, maar ik ben het er compleet niet mee eens! Als ik niet functioneer en word ontslagen dan kan ik toch ook niet nog even een paar maanden door draaien (en mijn zakken vullen) en ondertussen ook nog eens beslissingen nemen die effect hebben op al mijn collega’s? Het lijkt me logischer dat dit soort grote beslissingen worden overgelaten aan een nieuw kabinet waar het volk achter staat.
Maar goed, deze beslissing heeft op mij gelukkig geen effect.
Mooi, forenzen moeten lekker met de trein gaan of fietsen, dan sta ik tenminste niet meer in de file..
Ik ga 12 September stemmen op de SGP, omdat ik niet wil stemmen, maar de winnende partijen mijn stem ook niet gun. Want niet stemmen is een verloren stem, dus dan beter een waardeloos nietzeggende partij.
@bempi: de sgp vind ik een waardeloze veel zeggende partij…
@bempi: Je kan ook op blanco stemmen. Dan stem je ook, maak je deel uit van de opkomst, maar laat je zien dat je alle partijen bullshit vindt.
je kunt ook blanco stemmen..
@sir_smokalot: ik denk dat dat de beste keus is :P….
@bempi: SGP is een verkapt PVV stem als het er op neerkomt, dus als het je bedoeling was om blanco te stemmen, dan is SGP geen slimme keuze….want in feite stem je op een partij die voor de grootste tokkiepartij het verschil kan maken
@dnadave: Juist, stem dan echt op een tegenpartij als b.v. de Piratenpartij, is effectief ook een blanco stem ;)
@bempi: Je kunt ook op de Piratenpartij stemmen. Voor een vrij internet. En de rest kan ze niet bommen.
En zo gaan we, in Den Haag, rustig verder met de totale afbraak van ons Nederlandje…
-edit: nutteloze bijdrage-
@remcokuup: geen totale afbraak, gewoon terug naar een normale basis waarin je het altijd nog een stuk beter hebt dan in de meeste andere landen!
Als ik hier neer ga zetten wat er met die linkse clubjes (aka, recalcitrante oncommerciĆ«le potverteerders) moet gebeuren dan komt er vrijwel zeker te staan: -edit-…hou het netjes… :)
lol, is dat Subway Jared?
Yup :)
PVDA, opeens de Partij VOOR de Automobilist?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).