Rallybeelden vanuit een drone zijn serieus cool [video]

Auteur: , 29 Reacties

Drones, je kunt er veel mee, vraag maar aan Barack Obama. Maar de wat minder geavanceerde exemplaren zijn ook verrekte nuttig, want in plaats van wapentuig hangt er alleen een camera aan. En dat levert dit soort beelden op.

Het bedrijf FS Aviaton stuurde tijdens de Monte Carlo rally hun Octocopter de lucht in. Een actie die geen garantie geeft tot succes, want de weersomstandigheden zijn er niet altijd ideaal, en daar zit precies de zwakke plek van de lichtgewicht drones: instabilieit door harde wind.

Het viel echter (in ieder geval eventjes) mee, en dus konden de volgende beelden gereproduceerd worden. Dit projectje deden ze in opdracht van VW Motorsport, dan weet je meteen waarom er bijna alleen maar Polo R WRC‘tjes voorbij komen.

De Polo R WRC met Sebastien Ogier eindigde trouwens als tweede, achter zijn voormalig teammaatje en eeuwige eerste Sebastien Loeb (Citro├źn DS3 WRC). VIDEO! (via Axis of Oversteer)29 reacties

netjes
goed idee, alleen VAG heeft het weer vakkundig verneukt.
@ruudw: Had daar een ander logo op geplakt had je wellicht anders gereageerd… kortzichtig karakter…het gaat om de techniek, ongeacht wie het lanceert…
@ruudw: snap niet wat er daar verneukt aan is?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Goed idee voor voor in de pitsstraat voor de F1
Of misschien kan Sport1 er eentje maken die het gewicht van Olav Mol kan dragen, kan die live verslag uit de pits doen vanuit zijn Heli ;-)
Vind ze juist niet zo cool, veel shot’s zijn maar half genomen zonder dat de camera mee draait met de auto. Is ook maar pas net nieuw, dat hele drone gebeure
@balkanlul: In de toekomst zullen die dingen wellicht sneller kunnen bewegen, dan pas gaan we echt spectaculaire dingen kunnen zien. Geef het wat tijd.
@balkanlul: Mee eens. Het begin is er maar die Heli-platforms lijken nog behoorlijk weerbarstig te vliegen.

Misschien zou men meer in deze richting moeten denken? :

http://www.youtube.com/watch?v=fS9G0Rmso34
@balkanlul: Dat hangt er een beetje vanaf, wat je onder ‘pas net nieuw’ verstaat. In de Vietnam-oorlog werden er al drones gebruikt! Maar Nicola Tesla opperde het idee van een soortgelijk vliegend object al in 1916.

http://farm8.staticflickr.com/7069/6871002109_2939df5057.jpg
Ryan Firebee, rond 1950.
Inmens vet!
Meer! Meer! Meer!
Video link werkt niet… alleen die (via…) link.
@Ikke_ferrari: Lamaar :p
Heel vet dit, toch nog iets positiefs kunnen doen met een Drone.
meeer
Cool, is zo’n drone ook met machinegeweer of lasergun beschikbaar?
@toroloco: zeker, wordt in de toekomst waarschijnlijk ook gebruikt in het leger. http://www.dumpert.nl/mediabase/6441522/5b048824/hebbon_.html
Zo! Geen understatement, inderdaad serieus cool!

Awesome, van mij mogen ze alle rally’s zo filmen
De gemiddelde drone heeft geen wapentuig aan boord hoor. Gewoon bedoelt als verkenningstoestel. Bij mijn weten beschikken enkel de Amerikanen over drones bewapend met ‘Hellfire’ raketten.
Mooie beelden
Binnenkort ga ik er eentje ook bouwen alleen moet ik nog even wat tijd vrij maken (ik ben nu druk aan het trainen voor de 42 km in Rdam
Drone? Een microcopter, hier te koop voor een paar knaken: https://www.mikrocontroller.com

Het is geen fokking rokketsaiense
@BananaMan:
Oh maar cool is het wel natuurlijk :-)
@BananaMan: 5000 van die knaken ja :p. Laat maar ik gooi m’n mobieltje wel de lucht in, op hoop van zegen.
Weet iemand toevallig hoe de soundtrack heet van het filmpje??
@GTR: Ja dat weet iemand wel
@fapfap: Vertel?
@GTR: Heart of Courage van Two Steps From Hell
Stoer! Meer van dit soort filmpjes graag. De onboards bij het WRC zijn erg vet, maar afgewisseld met deze beelden heb je echt spektakel op je TV.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).