Range Rover Evoque is vrouwenauto van het jaar

Auteur: , 41 Reacties

Opnieuw hebben een aantal automotive dames uit 12 landen, waaronder race- en presentatiemevrouw Vicki Butler-Henderson, de koppen bij elkaar elkaar gestoken om te bepalen welke auto's dit jaar het allerbest zijn voor vrouwen. Grote winnaar: de Range Rover Evoque. Daháág, stoer imago.

Vorig jaar had de oestrogeen-jury (spaar ze allemaal) nog moeite om tot een eenduidig oordeel te komen, waardoor zowel de 5 Serie als de DS3 tot winnaar werd gekozen. In de 2012-editie is het wat soepeler gegaan en kwam er één duidelijk winnaar uit de bus. De RR Evoque. Zou het geholpen hebben dat Range Rover Victoria Beckham destijds heeft ingeschakeld om het interieur te ontwerpen en de auto te onthullen? Of scoren stads-SUV’s gewoon goed onder de vrouwelijke professionals?

Er waren in totaal vier categorieën, waarbij de 3 Serie de meeste punten pakte bij de familieauto’s. De Evoque scoorde op het gebied van luxe, de nieuwe 911 kon op sympathie rekenen onder de petrolheadinnen in de categorie ‘sportcars’ en voor de schrapers voldeed de Honda Civic.

Enfin, de volledige uitslagenlijst. Dames (m/v), bent u het hier mee eens?

Familieauto
1. BMW 3 Serie
2. Audi Q3
3. Ford Focus

Luxe
1. Range Rover Evoque
2. Jaguar XJ
3. Audi A6

Sportwagen
1. Porsche 911
2. Jaguar XKR
3. Mercedes Benz SLK

Zúúnig
1. Honda Civic
2. VW Up!
3. Ford Fiesta

De totaalwinnaars.
1. Range Rover Evoque
2. BMW 3-series
3. Audi Q341 reacties

Na al die jaren dat Fifth Gear het heeft geprobeerd ben ik er nog steeds niet van overtuigd dat VBH een vrouw is.
Die evoque was toch al een auto voor mietjes?
3-serie familieauto? Had eerder een Scenic verwacht ofzeauw.
bungabungastig
@kaasboerin: petjes en mutsen is goede combinatie.
@kaasboerin: idd, laat staan de Q3. Kun je net een kratje bier in kwijt.
Hm een verkiezing waarin de Audi Q3 hoog eindigt is voor mij moeilijk serieus te nemen..
Maar goed, als dit betekent dat ik meer Evoque’s ga zien, prima!
Voor de mensen die het nog niet weten Nigel de Jong rijdt in zo’n auto.
@amg77: Die is dan ook nogal klein, dus in een echte RR verzuipt hij haast. Vind het eigenlijk wel ok dat hij gewoon in die kleine Evoque rijdt naar het werk en bovendien daarnaast zal hij nog wel een paar obligate SUVs (mee me een gemballa Cayenne te herinneren ooit bij zo’n itempje van de NOS) en natuurlijk al dan niet wannabe sportwagens hebben (I’m looking at you Continental GT).
Evoque voor een Jag XJ, 911 voor een XKR.
Women’s logic…
james125 via iPhone app
@trigger565: ja, ze kan natuurlijk geen 5 meter XJ inparkeren, vandaar dat het veelal kleine auto’s zijn.

De Porsche heeft een ander imago dan een Jag, dat zal het motief daarvoor wel zijn.
Mooie wagen.
Haha ja hoor: audi a6, jaguar xkr en xj en ook porsche 911 zijn vrouwen auto’s?! Mochten ze willen, en die evoque is gewoon hip en stoer eb kan dus prina als man zijnde
@bastiaanstultjens: ben ik totaal mee oneens, vind het echt een auto voor vrouwlief, en anders minstens een kapper. Vaak zo’n ding gezien, bij de dealer vanwege het zoveelste probleem bij onze defender, maar ook in het wild vind ik het niet veel soeps… Totaal not my cup of ice thee
Volgens mij is dit gewoon aan domme autohaters gevraagd want deze lijst slaat helemaal nergens op bmw 3 serie? Mocht ze willlen, porsche 911, jaquar xkr? Niet in haar stoutste dromen!
Wel opvallend veel plaatsen voor Jaguar-Land Rover. Blijkbaar beginnen de investeringen zich terug te verdienen, goed bezig! En ik gun het ze, ze mogen dan wel van Tata zijn, voor mij geld JLR toch wel als The Last Brit Standing
Ik vind veel van de lijst wel kloppen, vooral de Evoque natuurlijk maar een 911, SLK of XKR past ook wel bij vrouwen. Een 3 serie is natuurlijk al jaren de absolute maatstaf in zijn klasse dus niet vreemd dat vrouwen dat ook uiteindelijk geleerd hebben.

Alleen de Audi A6…tsjah dan stel ik me meteen een ontiegelijk saai bitchy manwijf voor, yikes.
Doe mij toch maar zo’n vrouwenauto
eerder proletenbak van het jaar..
zie er alleen maar kampers, of dealers, foute kroegbazen, shopsnollen of criminele medelanders in rijden.
@sanderm3:
Je bedoelt vast een M3?
Die voldoet eerder aan je omschrijving…
@Hubert: ik geef toe bij bmw in het “algemeen” komen ze vaak voor ja, maar ik heb het nu over 1 model auto hier. ik heb inmiddels toch zeker 10 van die evoques gespot, her en der verspreid, en telkens weer voldeed ’t aan mijn eerdere beschrijvingen wat er achter het stuur zat.
Luxe? Audi a6? Waar is dit opgebaseerd? Wie kan er nou tippen aan het interieur van bv. Maserati, Aston Martin, Bentley??
Drie serie? Daar krijg je benen achterin nie kwijt hoor!
Zeg maar liever: Trophy-Wife Car of the Year…
Familie auto: Disco-4
Luxe auto: 5GT
Sportwagen: Panamera TurboS
Zuinige auto: Prius
Totale winnaar erg budget en gedachte afhankelijk. Begin bij Fiat 500 dan de Prius, de Evoque en dan de 5GT.
Hier het budget voor de een auto hogerop in mijn lijst, maar mijn hoofd ging meer naar groener dan naar luxer. Dus rij ik met plezier mijn Prius. En nee, geen subsidie of minder bijtelling of wat dan ook. Woon niet in NL
@autogek123:
niet verkeerd bedoeld maar bij een sport wagen stel ik mij toch iets anders voor dan een panamera, die vind ik alles behalve sportief
@six-trey: 3,8 sec naar de 100. En rijdt beter dan zijn concurenten volgens Fifth Gear. ;)
Grapjassen.
Geweldig coole bak man!
Ja als dit een vrouwenauto is wil ik er nog steeds wel één
Je ziet die Evoque dan ook maar weinig. Een beetje benzine uitvoering met automaat kost je 70K.
En dat voor het formaat van een Golfje. Doe mij dat maar een 335iA touring met M-pakket, rijdt beter, is veel sneller, is ruimer, heeft 6 cilinders dus klinkt ook nog geiler.
@bartsmit: weinig? Je struikelt werkelijk over die krengen.
@robbie: in Den Haag niet. Maar jij woont zeker in Amsterdam e.o.
-edit: nutteloze bijdrage verwijderd-
@bartsmit: Goh, wat ben jij grappig.
Zal ff uitleggen hoe het werkt: Je koopt als boodschappenwagentje een Up, rijdt als familie-sjouwer een dikke A6 Avant en in t weekend ga je toeren met de 911… Jouw vrouw/vriendin houd van jou, jullie leven nog lang en gelukkig! :)
Deze lijst is uiteraard lichtelijk discutabel, dat neemt niet weg datik toen de Evoque aangekondigd werd, en ook het concept getoond werd, ik nog steeds hoopte dat deze nooit uit zo komen. Ik wil Range Rovers die vierkant zijn en er enigszins lomp uitzien met een bepaalde finesse. De Evoque is de lelijkste RR ooit op de markt gezet. My opinion.
Als er 1 auto is met een masculine uitstraling dan is het de Evoque wel. Dat zal nooit een typische vrouwenauto worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).