Recall Porsche 911 Carrera S wegens mgl brandstoflek [updated]

Auteur: , 39 Reacties

Porsche heeft niet bepaald de reputatie auto's met veel gebreken te leveren, maar na de Cayenne moet nu de nieuwe 911 voor de bijl. In de VS doet Porsche een vrijwillige terugroepactie van de Carrera S vanwege een mogelijk los latend verbindingsstuk in de brandstofleiding.

Brandstoflekkage is iets wat je niet wilt in een supercar. Komt er benzine op een heet onderdeel, dan vat de boel zo vlam, en brandende auto’s zijn niet bepaald bevorderlijk voor je imago. Vraag maar aan Ferrari. Porsche heeft niet bepaald de naam vaak te branden, en dat houden ze graag zo in Zuffenhausen, dus moeten zo’n 1.232 Elfjes terug naar de garage voor een kleine check-up.

Potentiële boosdoener is een snelkoppelingsstuk tussen een plastic en aluminium brandstofleiding, dat volgens veiligheidswaakhond NHTSA “a result of assembly error” is. Volgend jaar geen 7.600 euro bonus voor degene die dit heeft laten gebeuren denken we.

De NHTSA meldde voorgaande op 20 maart aan Porsche, en de Noord-Amerikaanse tak ondernam 3 dagen later actie. Oplossing is het plaatsen van een spacer tussen de brandstof- en koelvloeistofleidingen om contact tussen beide te vorkomen. En dat rijdt toch wat prettiger, als je met 300 op de klok niet bang hoeft te zijn dat je in een hele snelle fakkel verandert. (via automoblog)

Of ook in Europa auto’s teruggeroepen worden weten we niet, het leek ons niet zo aardig om het Porsche PR-team hier op hun vrije zondag mee lastig te vallen.

UPDATE 26-03 – Porsche belde terug: ook in Europa wordt een recall gedaan. Het gaat in Nederland om 93 exemplaren van de nieuwe 911 (zowel Carrera als Carrera S). Wist u overigens dat 4 van de 5 verkochte nieuwe 911’s in Nederland een Carrera S betreft?39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Niet zo aardig om ze op zondag te storen? De media werkt toch ook op zondag?
Mwah, als er nou ineens 10 Porsches waren ontploft hadden we wel even aan de telefoon gehangen, maar dit horen we morgen wel.
Tja ik zie liever dat de Fabrikant ze zelf terug roept dan dat het verplicht wordt omdat er al 10 auto’s zijn uitgefikt. :D. Dus Good job Porsche.
@zakar36: Idd, goed bezig
Porsche heeft laatst nog tig Cayenne’s teruggeroepen wegens loslatende koplampen. En die Ferrari joke begint me snel te irriteren.
Heb ik er even bijgezet, thanks. En van Ferrari is geen grap, gewoon realiteit.
De weg naar echte supercar status komt met supercar problemen.
@norge: Ik denk dat porsche het met de 911S liever bij de sportscar status houdt
Keurig van Porsche, een vrijwillige recall. Bij Kia zouden ze dat regulier onderhoud noemen, en mag je € 150,- aftikken voor een dergelijke reparatie ….
@rechercheur:

waar slaat dat nu weer op. Net of dat dan niet onder garantie valt en een klant dit zomaar gaat accepteren en of KIA hun klanten dit voorschoteld als zijnde “valt niet onder garantie”. Gerepareerde brandstofleiding voor een auto van een paar maanden oud, valt altijd onder garantie want je mag er wettelijk vanuit gaan dat een dergelijk belangrijk onderdeel niet zo snel kapot gaat.

en net of Kia de mensen door laat rijden totdat er ongelukken gebeuren.

heb je wat tegen KIA ofzo? Porsche is een van de beste merken qua kwaliteit maar elke weldenkende fabrikant en of dit nu Porsche of KIA of VW is, die roept toch vrijwillig autos terug met zoiets.
@johanw: You no see troll? :)
@norge:

een wat :D
@mgmgb: Oeps…

Hopelijk werkt dit wel…
@mgmgb:

ik snap dat pictogrammetje niet ..
wat is de toegevoegde waarde behalve veel plek innemen ??
@lincoln: toegevoegde waarde wordt toch maar belast…dus…kan ermee leven ;-)
@norge: lol, die hebbe wij nog nie gehad
@norge:

Ik zie alleen een ouwe zeerover die op Brutus lijkt … :-)
@rechercheur: Nou, de eerste 7 jaar mag je op 2 oren slapen, en dan nog ga je nooit dit bedrag betalen.

Ah ja, bij Audi of BMW vragen ze 150 EUR alleen al “om er naar te kijken.”
Ik moet zeggen dat ik het erg netjes vind van Porsche om zo snel en adequaat actie te ondernemen. Natuurlijk is lekkende brandstof gevaarlijk, maar wanneer het slechts een vermoeden van een risico betreft vind ik binnen 3 dagen in actie komen bijzonder netjes. Dat compenseert wat mij betreft ruimschoots voor een eventuele productiefout. Dat overkomt de beste constructeurs.
Zou ik nu ook naar China mogen bellen voor alle ontelbare keren dat mijn MG heeft besloten ineens benzine of olie te gaan lekken terwijl ik op onderhoud bepaald niet bezuinig?
Voor de troll ;Vrijwillig ,vrijwillig ,wel even nadat ze door de NHTSA op de fout gewezen waren.
In België moeten ze iig ook terugkomen
hahhaa…. ik snap em ;-)

heb niets gezegd!!!
@johanw: Mannen als jij kunnen ze wel gebruiken op de optiebeurs…….heel snel denken (split second) in opties (ver)handelen!
@johanw:

Je bent een praatjesmaker, zonder enige inhoud… in het topic van Louwman en Bentley kraam je ook alleen maar onzin uit. Get a life dude!
@rechercheur:

lul niet zo want jouw reacties hebben wel inhoud? ja inhoud die jij als waarheid ziet want verder is het puur speculeren wat je doet en net of JIJ weet hoe de industrie in elkaar zit.

volgens mij loop jij de hele dag op dit forum te zoeken naar reacties van mensen om daar zielig zonder inhoud op te kunnen reageren…enkel om mensen te kunnen uitdagen etc.
en hopende dat je aan het einde van het jaar de bokaal voor meeste reacties binnen hebt gesleept.

get a life dude? jij hangt de hele dag hier op autoblog om andere mensen af te zeiken. hoe zielig ben je dan….sorry hoor maar als je zoveel op dit blog rondhangt, wie heeft hier nu geen leven?

je rijdt zeker zelf in een swift ofzo en loopt stoer te praten over merken waar je enkel achter het glas naar kan kijken en bepaald hier hoe een Bentley wordt afgepakt van een louwman. triest ben je dan.

ik denk dat je zelf nog nooit zaken hebt gedaan om te weten hoe het in de praktijk echt werkt….

get a life….of tracht je ooit hier bij Autoblog een baantje te bemachtigen…ieder zijn ding, respect voor je;-)

het zou je sieren andere mensen hun reactie op waarde te schatten ipv continue af te zeiken. het is een blog geen plaats om iedereen af te zeiken en een strijd aan te gaan wat jij jouw waarheid vindt. Trouwens ook niet echt respectvol naar Autoblog zelf en de makers en de mensen die hier reacties geven, maar dat moet je zelf weten!
@johanw:

Je weet niet waar je over praat met je “ge-meneer Louwman”, je kraamt regelrechte onzin uit, dus niet zo stoer doen ….
@rechercheur:

net zo goed als jij het niet weet!!!

uit respect voor Autoblog ga ik niet verder in op je nietszeggende reactie en ook een beetje kneuzig met “niet zo stoer doen” wat een niveau heb jij zeg. Ik ga uit respect voor autoblog geen zielige catfight beginnen, daar is dit blog neem ik aan niet voor bedoeld en ook niet eerlijk naar de personen die hier op reageren op de inhoud! wie weet moet je daar eens over nadenken….je loopt te slijmen bij de makers van autoblog of ieder geval de mods etc. maar aan de andere kant loop je Autoblog te verzieken met reacties die niet over het onderwerp gaan maar puur om reacties bij andere personen uit te lokken.

Ik ben iemand die zelden een reactie geeft, lees meer als bezoeker de leuke berichtgeving van Autoblog of reacties van personen met inhoud waar je ook wat van kan leren…..al kan Autoblog er mogelijk anders overdenken maar ik zou echt niet blij zijn met bezoekers als jij die de boel lopen te verzieken met dergelijke reacties en ervoor zorgen dat personen die graag een reactie met inhoud geven weg blijven.

Niet zo stoer doen…ik kan er nog niet over uit…dat je zoiets roept, echt zo zielig!!

ik ga lekker van het mooie weer genieten en jij veel plezier de hele dag hier rondhangen!
@johanw:

Eeuu, een iPad kun je gewoon mee naar buiten nemen, slimmerd …
@johanw: Kerel denk om je hart!
@ bowie

ik weet wel zeker dat dat niets voor mij is…..

ik denk eerder dat ik te weinig op dergelijke fora en internettaal zit om te begrijpen wat een troll is….

of wie weet wordt ik wel te oud!
ach ja, kan gebeuren.
niet zo aardig? sinds wanneer moeten we aardig zijn, mr Smoke?
mwah .. laat dat “vrijwillig” maar achterwege ..
en vooral bij VAG meuk ..

in Amerika gaat er gewoon een slot verkoop en registratie als je dit soort geintje flikt ..
zo gaan die dingen in de grote mensenwereld ..
@lincoln: Dit is in Amerika…
@gerard1710:

dus nogmaals .. laat dat “vrijwillig” maar achterwegen ..
@lincoln: Ah ok, nu snap ik hem..
Verwacht je niet snel met een Duitser

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).