Record: 149.000 auto’s in Nederland nog niet afbetaald

Auteur: , 82 Reacties

Nederland afbetaalland. Nog nooit stonden er zoveel autoleningen open. In april 1998 waren dit er bijvoorbeeld nog maar 88.000. Een goeie 14 jaar later is dit best hard toegenomen. Kunnen we concluderen dat al die 50/50-deals ('betaal nú de helft en over honder miljoen miljard jaar de rest!') hard aanslaan?

Ja, dat kunnen we voorzichtig concluderen. Het op afbetaling kopen van een auto zat tijdelijk in een dip na 2009, mede dankzij alle crisisperikelen en het besef dat leningen daadwerkelijk geld kosten. Die vrees lijkt voorbij en er wordt voor een record geleend bij autoboeren.

NU.nl heeft de statistieken van het CBS op een rij gezet, waaruit blijkt dat er in april 2012 een bedrag van 1.323.000.000 euro uitstond. Deze 1,3 miljard verdelen over 149.000 leningbolides betekent dat er zo’n €9.000 per auto uitstaat.

Maar kosten die leningen daadwerkelijk geld? Veel dealers en importeurs hebben acties waarbij geen rente gerekend wordt over het nog niet afbetaalde bedrag. Het stigma dat auto’s op de pof kopen klauwen met rentegeld kost klopt dus vaak niet meer. En murw gebeukt worden met reclames waarbij veelal kleine auto’s worden aangeprezen met een 50/50-deal is dus best lucratief.

Keerzijde? Ja, die is er. Betaal die resterende 5 mille van je Corsa niet op tijd terug, en zowel Leen van Frisia als Dirk Scheringa komen persoonlijk je eveneens op afbetaling gekochte flatscreen van de muur schroeven. Oftewel, betaal niet op tijd terug en er komt alsnog een niet misselijke rente overheen. Iets met ‘lenen’ en ‘kost geld’.82 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
We weten dus allemaal gelijk wat voor auto’s dat zijn ;-)
Neemt niet weg dat ik het niet zo heel kwalijk vind, het gaat om relatief (let op dat woord) kleine bedragen. In dit soort tijden is er niks beter dan dat geld rolt.
@redactie
Dirkie is er niet meer, en Leen van Frisia ook niet (was ook van Dirk)
Paupersloebers met hun kleine geleende rot autootjes! Allemaal verbieden, dan staan er ineens ook geen files meer. Pleps hoort te lopen, of in de bus of op de fiets te zitten en niet mij in de weg te rijden..
Geld lenen van een arme Chinees om je nieuwe Polo te kopen…..
Daarom leen ik niet, nooit niet, voor niks niet. Je komt altijd voor verrassingen te staan. Althans, dat heb ik in mijn omveging gezien.
@defqon1: ook geen hypotheek? anders kom je moelijk aan een huis
@jobh: daar heb je een punt en hypotheek zal wel moeten indedaad, laat ik dan even me reactie aanpassen (editknop anyone?): Daarom leen ik niet, nooit niet, voor niks niet. (behalve hypotheek) Je komt altijd voor verrassingen te staan. Althans, dat heb ik in mijn omveging gezien.
En met die reactie doelde ik dan ook op het lenen voor auto’s, TV’s en bijvoorbeeld wasmaschine.
@defqon1:

Toch kan het je alsnog overkomen. Stel je hebt kinderen en die moeten allebei nieuwe schoelboeken hebben. Dit wist je op voorhand dus je hebt er wat voor gespaard. Maar stom toevallig gaat ook opeens je CV naar de kloten en je vrouw rijdt haar WA-verzekerde auto total-loss.

Dan heb je toch een probleem.
@jack_abarth: Dat zou zo maar kunnen, inderdaad. Daarom houd ik een basisreserve aan van een tweedehandsje, een wasmachine en een lekkage aan mijn dak.
Ook als dat betekent dat er nog geen flatscreen is gekomen.
@mout:

Dat is een goede instelling die ik zelf ook probeer na te streven. Alleen ik heb mijn huis pas anderhalf jaar (ik ben 24) dus ik ben nog bezig met mijn reserves op te bouwen.
@jack_abarth:

speltip #1 ..

altijd sparen ..
maakt niet uit of je veel of weinig te besteden hebt ..
ALTIJD sparen ..

met geld in je back-spine gaat alles makkelijker ..
en daar hoef je het niet eens voor uit te geven ..
@lincoln: Het vervelende is dat er veel mensen 0 besef van geld hebben. Moet je maar is die drama-programma’s op RTL kijken. Komt er een “deskundige” langs, die zegt dan tegen die dikke muts dat dat misschien eens 40 uur per week moet gaan werken i.p.v. 28.. En dan gaat dat janken en d’r zelf troosten door een nieuwe iPad te kopen diezelfde dag. Toch doorneuken en kinderen blijven “krijgen”.. €50k in de schuld, maar geen extra uurtje willen werken per week..
1.323.000 moeten een paar nulletjes bij… ;)
@Jokkebrok: Je was me net voor.
En trouwens, 1.323.000 is volgens mij 1,3 miljoen…
Dat die 50/50 deals geen geld (of rente) kosten is natuurlijk klink klare onzin. Prijs van de auto is gewoon hoger. Als je de auto in een keer betaald krijg je mischien wel 10 tot 15 procent korting op de aanschafprijs. Maar de meerkosten van zo’n deal zijn dus niet helemaal terug te rekening, dat klopt dan weer wel (iets met transparantie…..)
@collievb: onzin, korting met en zonder financiering is gelijk maarrrr op de financiering zit nog provisie voor de dealers. Dus die doen dat graag!
@Svenska_Aeroplan_AB: Ja hoor tuurlijk die lening is helemaal gratis… ik denk dat je van je roze wolk af kunt komen, maar ik heb nog nooit van een gratis lening gehoord, waarbij de dealer ook nog eens een provisie daarbovenop ontvangt, bij die geldschieter wil ik mijn hypotheek wel afsluiten….
@collievb: voor de klant is er inderdaad geen verschil. Dat is geen mening ofzo, maar een feit. Als mensen tegenwoordig zeggen ‘ik betaal in 1 keer, en hoef niet te financieren, krijg ik dan extra korting?’, zal de verkoper zeggen ‘nee, want ik heb ook een doelstelling van financieringen en krijg daar provisie op, dus sluit aub een lening af’. Op dit soort bijproducten wordt het meeste verdiend! Zelfde geldt bij hypotheken. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen enzo levert voor de tussenpersoon het meeste op.
@Svenska_Aeroplan_AB: Onzin. Als je een 0% financiering neemt dan kan het zijn dat je wel degelijk een korting niet krijgt. Heb zelf bij Renault gewerkt en daar ging het zo. Maar, als de lening hoog genoeg is (pakweg vanaf 10.000 te financieren) dan heb je er wel nog altijd een voordeel aan. Moet je minder lenen, dan had je beter de extra korting gehad. Maar, geen verkoper die je dat zal vertellen op dat moment.
@collievb: Let er maar eens op. Je kunt kiezen tussen een ‘renteloze lening’ of een extra inruilpremie van 4 cijfers. Hoezo die lening kost niets???
Blijkbaar is het een marketing ding geworden om klanten binnen te slepen. In de basis kost die lening niet veel extra en is er niks aan de hand. Het creeërt echter een cultuur waarbij mensen ipv een corsa een astra, een astra een insignia etc etc. Dan wordt het wel weer gevaarlijk.
Als de drempel om te lenen eenmaal weg is is het hek van de dam en wordt alles op de pof gekocht. Zeepbeleconomie.
ok… weliswaar 30% van het jaarlijkse aantal verkopen (hoewel een auto wss over meer dan 1 jaar afbetaald wordt) maar nog steeds maar 2% van het totale wagenpark.

Een scheet, sowieso als je het vergelijkt met het aantal afbetaalde huizen.
@Alwood: eensch…vind het totaal niet schokkend…
@Alwood: Vind ik ook. Wat er alleen wel bij zou mogen, zijn de leasebakken. Dat is ook rijden op afbetaling. Voor de rijder, voor het bedrijf, en zeker ook voor de leasemaatschappij. Niet voor niets stonden die aan de rand van de afgrond in 2008.
En dan gaat het wel over grote aantallen.
@mout: Een leasing is een huur, niks afbetaling. Op het einde van de rit is de wagen niet van jou. Je bent ook geen wettelijke eigenaar. Volgens mij kan een leasing hier niet inzitten. Ik kan ook verkeerd zijn natuurlijk… Heeft iemand hier zicht op? Ik vroeg het me namelijk ook af of hier leasing wel in worden opgenomen?
@kleinelettersengetallen: Afbetaald zijn ze niet. Dat is mijn punt. Voor de rijder: een betalingsachterstand kost je de auto, maar bovendien het afkopen van het contract. Dan komen ze dus ook je flatscreen van de muur schroeven.
@mout: Neen, klopt allemaal wat je zegt. Aangezien er een wettelijk en boekhoudkundig verschil is, zou het kunnen dat deze wagens er niet worden bijgeteld.
Immers, als je niet meer betaald stopt het HUURcontract (vergezeld van de nodige kosten dan wel :D).
Het gaat mij hier enkel over het wettelijk en boekhoudkundig verschil. Theorie vs. praktijk eigenlijk.
Je kan het vergelijken met een woning : als ik koop met een lening en ik betaal niet dan ben ik mijn huis kwijt. Als ik huur en ik betaal niet ook dan ben ik mijn huis kwijt. Maar een huurder heeft in deze geen schuld openstaan tov de bank.
the-budel-guy via iPad app
Geld lenen voor een auto. Hoe sneu kan je zijn. We gaan langzaam naar Amerikaanse toestanden kan je straks je 2de hands barrel van 9500 euro in 62 termijnen af betalen -.-
@the-budel-guy: nederlanders lenen tegenwoordig overal geld voor… sinds jaar en dag koopt men telefoontjes al op afbetaling. Dan vind ik een auto nog een van de minst vreemde apparaten om geld voor te lenen, zeker bij een nieuwe. (hoewel ik niet snel nieuw zal kopen)
the-budel-guy via iPad app
@Alwood: dat van die telefoontjes ben ik al pijnlijk achter gekomen. Toen ik mijn IPhone ging kopen begon de verkoper al meteen over afbetalingen. Toen heb ik hem toch maar even duidelijk gemaakt dat we hier gewoon alles in 1 keer betalen. Als het zo door gaat kun je dadelijk je boodschappen nog afbetalen in 180 termijnen.
@the-budel-guy:

Volgens mij begrijp je Alwood niet helemaal. Ik denk dat hij bedoelt dat je telefoon sowieso geleend is. Want je krijgt een gratis/voor weinig een toestel mee en dat betaal je af volgens het contract van 1 of 2 jaar.
@jack_abarth: en daarom koop ik gewoon mijn telefoon en neem een ik sim only abonnement. Als je met een 2 jarig contract een ‘gratis’ iphone neemt dan kost zo’n ding wel bijna 1000 euro.
@rufctr01:

Same here, mijn telefoons gaan over het algemeen toch langer mee dan 2 jaar.
als je geen nieuwe auto kunt kopen moet je ook geen geld er voor lenen vind ik.
@norge
Geweldig toch kapitalisme?
@defqon1
Moah, dat hoeft niet mits je maar kan blijven voldoen aan je verplichtingen. Daar ging het vooral bij DSB mis, aan de ene kant een bedrijf dat wilde groeien en erg makkelijk was met geld lenen (te makkelijk soms) en aan de andere kant mensen die elke eurocent van hun inkomen aan wilde spreken om een krediet te maxxen voor die nieuwe keuken of auto. Mits je verantwoordelijk omgaat met kredieten is het niet noodzakelijkerwijs iets slechts.
50/50 deal is trouwens vaak zonder rente. Niettemin zie ik een Nederlandse versie van dat “programma waar een schreeuwend viswijf en echte mannen in een tow truck afbetalingsproblemen oplossen” graag tegemoet.
the-budel-guy via iPad app
@bobb: haha geweldig programma het is zo nep dat je het bijna gaat geloven.
@the-budel-guy: haha, idd, doet me denken aan die andere show uit de jaren negentig – meen ik -. De Jerry Springer show.
Zo echt, je zou er haast bang van worden ;)
@joejojo2012: hoewel ik van bouw jaar 1994 ben heb ik bijna alle afleveringen (terug) gekeken en ook daar kwam ik regelmatig niet bij van het laggen. :D
Ik ga voor 1 ding in mijn leven een lening aan, dat is voor een huis. Verder heb ik een heel simpel motto: als ik het niet zo kan betalen, dan heb ik het ook niet nodig. En heb ik het wel nodig, dan spaar ik eerst en koop ik daarna. Betekend wel dat ik niet in de nieuwste auto kan rijden, maar beide auto’s hier op de oprit zijn wel van mij/ons en niet van de bank.
@astra: saldeer het met je hypotheekschuld…en je hebt alsnog één grote openstaande lening…Ligt er maar aan hoe je ernaar kijkt.
No hassel? Hassle! En een auto op afbetaling? Tsja.. Vragen om moeilijkheden.
Echt het domst wat je kunt doen, een auto op afbetaling. Als je een botsing krijgt en hij is total loss, betaal je voor iets wat je niet meer hebt. Zelfs met all risk en buiten je schuld, want de dagwaarde is altijd aanzienlijk minder dan de nieuwwaarde.
@midasracer: dat is gewoon een kwestie van goed verzekeren… je kan ook voor een x-aantal jaar tegen nieuwwaarde verzekeren.
the-budel-guy via iPad app
@midasracer: een collega van me had op afbetaling een BMW 520i gloednieuw tot hij na 6 maande dat ding tegen een boom parkeerde toe moest hij nog 4 en een half jaar betalen voor een auto die op de sloop stond.
@the-budel-guy: verzekering?
the-budel-guy via iPad app
@mrbones: die was WA verzekert.
@the-budel-guy: dat is natuurlijk ook goed dom, een gloednieuwe 5 serie WA verzekeren :’)
@fant: wou net zeggen. All risk bij zo’n auto lijkt me wel terecht..
@sir smokalot
Tuurlijk, je neemt een bepaald risico maar verschil moet er zijn. Nogmaals, het is heel anders of je zo’n gebakje van 10 roodjes koopt of een Audi op afbetaling neemt. Gelukkig zijn alle reaguurders hier 3x modaalverdieners die allemaal zo even een tonnetje cash neerleggen voor hun nieuwe Beamer, Benz of Audi ;-)
@koelkast: moet het persé een BMW, benz of Audi zijn dan? Kan men niet gewoon genoegen nemen met minder? Of koop eens tweedehands. Sommige mensen vinden zichzelf iets te geweldig, en vinden dat ze recht hebben op allerlei dingen die ze niet kunnen betalen. En dan gaan ze maar lenen…
Ja best treurig eigenlijk, en dan doen alsof je veel geld hebt en een nieuwe auto kunt betalen. Maar Nederland is nou eenmaal lease- en leenland.
Toen ik 15 jaar geleden in Florida op vakantie was, sprong 1 tv-reclame er voor mij echt uit.

“Do you have 100 dollars? Do you have a steady job? Then you can own a brand new Corvette TODAY!”

Kon je dus als burgerflipper bij de McD met 100 dollar spaarcentjes een nieuwe Corvette op gaan halen…

Valt het hier toch nog wel mee :)

Overigens is geld lenen om een auto te kopen niet zozeer een manier om duurder te rijden dan je eigenlijk kan, maar meer een manier om eerder die auto te kunnen kopen. Anders moet je eerst sparen. Dat is uiteindelijk wel goedkoper, omdat je dan rente krijgt in plaats van betaald. Eigenlijk moet je dus meer verdienen om dezelfde auto met geleend geld te kunnen kopen :D
*betaalt… DOH!
Tuurlijk kan je alles omzeilen. b.v. hypotheek aanvragen en dan het geld anders besteden zoals de meeste Nederlanders al eeuwen lang doen.
Daarbij smeren banken met leuke praatjes hypotheken aan b.v. door te vertellen: Je wilt straks ook een leuke auto, tv of een bootje kopen. Leen dan wat extra en dan is het mogelijk ipv dat je alleen leent om een huis af te betalen.
Voor zover ik weet als banken ruiken dat je van hun geleende geld een auto gaat kopen, dan krijg je een andere lening aangemeten met een hogere rente percentage.
Het leen cultuur is misbruikt door de banken, die van alles aansmeren.
Een goede vriend van mij kon geeneens 2 ton lenen voor z’n huis. Nee hij moest 5 ton lenen en 3 ton daarvan beleggen. Uiteindelijk heeft hij zijn lening bij Centraal Beheer kunnen krijgen en netjes afbetaald. Voor beide partijen een win win situatie.
Het zijn vooral de midden inkomens die zich in de schulden nestelen en hopen aansluiting te vinden bij de top, maar je moet realistisch zijn dat is enkel voor sommige weggelegd. Zie het als beleggen. Eén iemand kan een klapper maken en 10 anderen vallen om.
Wat je niet kan betalen moet je ook accepteren.
@bempi: dat is al aan banden gelegd door de overheid. Ten eerste is het deel consumptief krediet niet meer aftrekbaar en ten tweede mag je nog maar 103% van de waarde van het huis lenen.
@Bempi: meer lenen in je hypotheek is uberhaupt lastig tegenwoordig, en voor zaken die niets me je huis te maken hebben gaat het hem zeker niet worden. Een lening voor een auto heeft inderdaad een veel hoger rentepercentage, omdat er minder onderpand tegenover staat.

Overigens is 5 ton moeten lenen en 3 ton moeten beleggen voor een huis van 2 ton ronduit belachelijk, ik weet niet waar/wanneer dat is geweest, maar klinkt als oplichterij. Beleggen met 3 ton geleend geld… dan kan je beter russische roulette gaan spelen, minder risico :P
@ar156sw:

Het huis was eigenlijk 6 ton,maar hij had maar 2 ton nodig de rest had hij op zak, maar de Rabobank wilde hem dat geld niet lenen. Met ander woorden ze zijn arrogant en willen alleen in grote schalen verdienen en misbruik maken van mensen die gewoon hard willen werken en geen schulden willen hebben.
*kijkt maar buiten en ziet daar een volledig contant betaalde Renault Scénic staan*

*glimlacht*
@awesome: 1
Okay, statement van de dag:
Alleen voor een woning leen je geld.

Al het andere, dikke onzin en zonde van de centen.
Nooit begrepen dat er mensen bestaan die zich tot over hun nek in de schulden steken om in 8 jaar lang in een 6e hands rothok te kunnen rijden…
En dan ook nog met een voldaan gevoel de showroom verlaten
@QuattroBoy: Ssstt, laat ze in hun waan….

Bovendien hebben we ze nodig, dat zijn de echte aanjagers
van de economie. Zonder hen was het peil van het vertrouwen in de economie nog stukken lager en zou CBS dit nooit hebben durven te publiceren.
@QuattroBoy: Ik volg je niet zo, je bedoelt een occasion?
@QuattroBoy: Nooit begrepen dat mensen zich tot hun nek in de schulden steken om een nieuwe auto te kopen die tegen de tijd van de eerste servicebeurt al minstens een derde van zijn waarde heeft verloren.
En dan ook nog met een voldaan gevoel de showroom verlaten…

Maakt mij niet uit hoor, ik koop het ding wel als occasion van de 1e eigenaar, na een jaartje of 4 met 40-50k km voor de helft (of minder) van de nieuwwaarde. Ook al zou ik die aankoop financieren (wat ik tot nu toe nog nooit gedaan heb trouwens), dan ben ik nog goedkoper uit dan degene die z’n heilige koe nieuw koopt.
@fant
Het punt is dat men doorgaans helemaal niet leent voor zo’n dikke kar, maar gewoon voor een klein boodschappen dingetje zoals uit het artikel al blijkt. Maar iedereen insinueert zowat dat het halve land een 2e hypotheek heeft afgesloten voor een dikke bak (ik pak gewoon even mijn favoriete drie). Er zullen heus wel een paar gefinancierde Beamers en Audi’s rijden, maar goed zolang je het kan beuren who cares. Als je het geld hebt en leent om zo niet alles in één keer weg te pompen in een auto ben je nog helemaal niet zo dom bezig.
@bempi
Dat gaat allang niet meer.
@awesome
Laat ik de reacties voor zijn, ik ben ook heel tevreden met mijn gebruikte -en compleet betaalde- Duitser ;-)
@koelkast:

Snap ik, maar zo ging het vroeger ( voor 2008 ) wel eeuwen lang aan toe in Nederland. Vind je het dan gek dat er een crisis ontstaat.
Banken schuiven de schuld toe naar consumenten, maar zij weten dondersgoed wat ze aansmeren tegen mensen die financieël niet sterk staan.
Ja er zullen enkele zijn die gesjoemeld hebben met hun financiën b.v. geld lenen en dat bedrag aan een andere bank laten zien om nog meer te kunnen lenen. Op schaal is dat misschien 10% schuld van dit soort volk, tegenover 90% banken schuld door extreem hoge hypotheken te verstrekken tegen oplopende rente percentages.
Dit land is in 1 klap arm gemaakt door een paar amateur bankieren in een pak.
@koelkast: Dat lenen is niet voor de kleine kar, want gemiddeld staar er 9.000 uit per kar. 1) Je leent meestal maar de helft of zo, en 2) ergens wordt er ook afbetaald. Dus die 9.000 is niet de lening aan het begin, maar het gemiddelde, dus misschien de helft of zo daarvan. Dat brengt de gemiddelde waarde ergens boven de 30.000.
@koelkast:
Van die 3 die jij bedoelt is grofweg 20% betaalt.
De rest is Lease, gewoon een andere manier van showen met andermans veren.

Bij mij zijn ze trouwens gewoon betaald.
musztiistar via iPhone app
Ik vind wel dat de leasebakken erbij moeten.. Maar waarom bekijkt iedereen het negatief als iemand een auto financieert betekent het niet gelijk dat die geen geld heeft. Misschien wilt hij/zij niet gelijk een groot bedrag neertellen voor een auto en heb je gewoon altijd wat geld aan de kant. Alhoewel ikzelf toch een wat goedkopere auto zou kopen zonder een lening als het om een auto rond de 10.000 gaat
@musztiistar: Het geld dat je in dit geval aan de kant houd, gaat keihard op aan rente die je betaalt over het geleende bedrag.
Grappig, lijkt wel of ik de enige met een lening voor een auto heb.
Ik kreeg een mooie deal en had op dat moment de cash niet.
Leninkje voor 2jaar en nu is hij van mij.
Probleem is dat ik niet kan sparen.
Alles wat binnen komt gaat er uit.
Mijn manier om te sparen is één keer per jaar de hypotheekaftrek en een waanzinnig hoog maandbedrag gas / water en licht. Dit krijg je dan ook jaarlijks terug.
Wat dachten jullie van lease en dat soort meuk, precies hetzelfde hoor.
@The360box:

afbetalen is lenen ..
leasen is huren ..
@lincoln: Wat dacht je van Leaseplan?
het probleem ligt dat deze mensen niet kijken wat zo een auto daadwerkelijk kost na de looptijd van het contract. een auto die 10.000 euro kost, wordt al gauw 13000 euro.

niet alleen moet je dit hele bedrag ophoesten waardoor je afschrijving enkel groter is omdat je de rente hier ook moet bij berekenen, maar hebben deze personen vaak niet het geld liggen om de restantwaarde te betalen en staan ze weer met lege handen.

wat doen ze….weer een nieuw contract afsluiten voor een andere auto en gaat het riedeltje weer van voor af aan.

tip: koop een oude auto van 1500 euro (daar zijn ook nog goede voor te vinden), rijdt die lekker een aantal jaren en spaar dan goed ipv rente te betalen en bouw dit telkens verder uit zodat je na een 5-10 jaar steeds een mooiere auto kan kopen. geduld loont dan..ipv hebzucht op de korte termijn.
lenen is wenen zei mijn opa altijd, en hij had gelijk.
Je hoeft maar 1 keer kort de mist int e zijn gegaan om er lang last van te hebben.

ik werk hard, en ik zorg altijd dat er een buffer is (inderdaad, voor die wasmachine, daklekkage, of ander onheil).
het huis heeft een hypotheek met volledige aflossing, en dat doen we zo rap mogelijk. fiscaal niet het meest aantrekkelijk, en de bank ziet het liever ook niet (zie de boeteclausules op voortijdig afbetalen van leningen er maar op na)

moraal. niet lenen. Als je mooie spullen wilt, ff geduld.
disipline is het grootste goed..
Hangt allemaal van de situatie af. In België bestaan er situaties waarbij je als bedrijf of zelfstandige beter (=goedkoper) af bent door een lening te nemen dan door het bedrag cash op tafel te leggen. Als je tot deze groep behoort ben je eigenlijk gek dat je NIET zou lenen. Een randvoorwaarde hier is dat je inderdaad goed verzekerd moet zijn om bij een totaalverlies de nieuwwaarde terug te krijgen ipv de betaalde waarde met een afschrijving.
En dit komt allemaal door het feit dat interesten in België voor 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Heel vreemd toen ik dit de eerste keer hoorde, maar het klopt wel.
Aangezien de VAGjes de meest verkochte auto’s zijn zullen percentueel gezien de meeste VAGjes ook wel van de bank zijn;-)
@rufctr01: @mezelf: procentueel!!!
Door mijn werk heb ik inzicht in de leningen van mensen en ik schat dat de helft van de mensen BKR kredieten heeft lopen. En geld kost het altijd, geen enkele financier leent geld uit voor nop. Er moet altijd op verdiend worden en degenen die wel terugbetalen, betalen mee voor degenen die dat niet doen in de vorm van een risico-opslag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).