Record! Ruim 85 km/u met een kinderwagen [video]

Auteur: , 12 Reacties

Hoe gek moet je zijn om een kinderwagen te voorzien van een motor en op te voeren tot 85+ km/u? Er is natuurlijk maar 1 man die zo gek is: Colin Furze. De man die meer bizarre Guinness World Records op zijn naam heeft staan dan jij en ik samen.

Vorige week hoorden we al dat Colin Furze (stuntman, loodgieter, filmmaker) van plan was om met een aangepaste kinderwagen een nieuw record te vestigen. Het (nieuwe) Guinness World Record stond op 30 mph, maar Colin wilde minimaal 50 mph (80 km/u) halen.

Op 14 oktober vertrok Furze met zijn opgevoerde kinderwagen (7 á 10 pk) naar de Avon Park Dragstrip (Shakespeare County Raceway) om de dragstrip onveilig te maken. Na 3 pogingen wist hij een snelheid van 53,46 mph (85,5 km/u) te halen

In het verleden zagen we Colin ook al sneeuwdriften met een opgevoerde scootmobiel en zijn extreem verlengde scooter met ruimte voor 25 man(!). Hij bouwde ook een keer een scooter met een vlammenwerper die iets minder in de smaak viel bij de lokale politie.

Een voor de liefhebbers nog een video met het complete verhaal:12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gelukkig kom je geen drempel tegen , of een lastige stoeptegel !!
Je moet je kind wel even een helmpje opzetten
Wat een held zeg !
Zo willen de pappa’s ook wel achter de kinderwagen
En dan zijn er records die ze niet willen opnemen omdat ze belachelijk zouden zijn. Vraag me af wat de eisen precies zijn aan het record want als ik het zo zie lijkt het niet al te moeilijk om met en stevige constructie over de 10p te gaan. Het mandje is ook al van metaal gemaakt dus en echte kinderwagen zoals het bedoeld is vind ik het niet
@stropdas: inderdaad, zo kun je overal wel een motor/raket aanhangen!
@stropdas: Volgens mij zijn dit van die Johan Vlemmix mensen die gewoon iets uitzoeken dat nog niemand serieus opgepakt heeft om er maar in te staan. In de tekst staat dat de kinderwagen “aangepast” is. Aan die buizen te zien en constructie is die gewoon vanaf nul opgebouwd.
@stropdas: Dat kan makkelijk harder inderdaad. Hij had een 2-takt motor van een sprintscooter moeten nemen, met een beetje fatsoenlijke tuning en afstelling is 20+ Pk makkelijk te halen met een 70cc’tje.
Loodgieter? Is het niet stiekem @norge?? ;)
Even kijken of moeders de vrouw dit ook wat vind… Ik zeg iniedergeval doe maar want zo wil papa wel iedere dag naar de kinderboerderij :-)…
cool ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).