Registratiegekte zorgt voor megadrukte bij het RDW

Auteur: , 27 Reacties

Als je bij de RDW werkt, is de kans groot dat je de afgelopen dagen je lunchbammetjes in moordtempo naar binnen hebt moeten schrokken. Omdat half Nederland nog even snel een auto op kenteken zet voor 1 juli, moeten ze zich in Veendam een slag in de rondte werken.

Mocht je even niet zo op de hoogte zijn van wat er zich in Nederland afspeelt: per 1 juli verandert het BPM-belastingstelsel, wat een verschuiving in bijtellingscategorieën tot gevolg heeft. Mensen zetten op het laatste moment een auto op kenteken, en strijken daarmee nog een hoop voordeel op. Registratiegekte dus.

Het einde van de maand is nog maar 1 werkdag weg, dus nu piekt deze gekte: vandaag werden er 10.000 kentekenbewijzen gedrukt, tegenover een kleine 3.000 normaal, aldus Autokompas. Hopelijk weet het personeel van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in deze hitte het hoofd een beetje koel te houden.

Al deze drukte heeft natuurlijk ook een keerzijde: wat je nu koopt, koop je de volgende maand niet meer. Het kon dus in juli best wel eens erg rustig worden bij de dealers die vooral in de A-segmenters zitten, hoewel het voor sommige verkopers business as usual is, aangezien er niets verandert

Heb jij ook nog snel even een schraapwagen gekocht (uit kostenoverwegingen of omdat je in Bhutan aan de Vecht woont) of was dit niet aan de orde?

Mocht je nog even snel willen checken welke auto’s je ook na 1 juli nog wegenbelastingvrij kunt rijden, ga dan even naar autowiki. Met een paar muisklikken ben je er achter.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja, dat hadden ze aan kunnen zien komen..
Tja, hadden ze kunnen verwachten met deze “mooie” regelgeving.
Nog meer eco hokken de weg op pfff, een ding is zeker: In de file staan wordt nu nog saaier.
@zakar36: Maar wel gezonder! Joepie!
@zakar36: En de file’s worden een stuk korter met al die kleine autootjes! ;)
Ah, wij Belgen hebben dit al voorgedaan, hoe je met overtaxering de autoverkoop uiteindelijk in elkaar kunt laten zakken. Wij Belgen zijn wel ergens koploper van …
@driescuit: Ik kan je als Nederlander die in België woont vertellen dat ik denk dat je de belastingdruk in NL een beetje onderschat.

Laat ik het zo zeggen: Ik zou mijn auto die ik nu rij niet kunnen rijden in NL
@sketcher: Klopt. Als Belg vind ik ook dat we teveel betalen, maar in Nederland is het echt maf wat een auto kost.

Ontopic: Het had pas grappig geweest als de RDW vandaag had beslist te staken -> kassa kassa voor de overheid !!!
De bewijzen komen uit Veendam, niet uit Zoetermeer bij mijn weten
I stand corrected.
Ik voorzie een forse stijging in het ziekteverzuim bij de RDW. Die ambtenaren kunnen een ‘werkdruk’ die hoger dan normaal ligt toch niet aan…
@awesome: da’s nou gewoon dom generaliseren.
Schraapwagens komen er bij mij niet in, diesels ook niet. Drie maal benzine waarvan 1 platte zes met twee uitlaten waaruit flink gebraakt kan worden.
j00rs via iPhone app
Toch moet ik bekennen dat een schraapwagen in de vorm van een Fiat Punto niet heel slecht rijd hoor. Als je ernaast ook maar af en toe met een dikke V6 kan blazen.
..autorijden is inmiddels een ‘verboden zaak’ aan het worden…althans, als je de politieke besluiten zou volgen. Eén voordeeltje is hierbij wel opgemerkt; we gaan allemaal de sjaak zijn hierin…lucht op toch ?
@Megakix: Binnenkort kilometerregistratie op scooters en fietsen, ter compensatie van de teruggelopen benzine-accijnsinkomsten…
@potver7: BB stond vroeger voor Brigit Bardot…nu voor Big Brother… meh
ach heb mij leaseecosletje (mooi scrabble woord) morgen voor de deur staan, even inrijden en dan tunen! heerlijk die vrijstelling van bpm
@stekel: hypocriet…
Ik werk bij een autopoetsbedrijf en wij hebben in 2 weken 150 nieuwe auto’s gepoetst en dat van 1 vw/audi dealer. Normaal doen we er 60 in 2 weken. Dus ben blij dat het bijna weekend is…..
@ray6702: Welke dealer? Bij ons was er genoeg te doen…
correctie, vandaag zijn er 9290 kentekens geregistreerd!
Laatst verschenen kenteken is 77-XPR.1
Misschien valt het wel mee met die verkoopdaling in Juli. Immers dealers en importeurs zullen snel voorraden op kentenen zetten om die in de komende maanden vanwege het fiscale voordeel als “beter als nieuw” te verkopen.
OK, dus de besparing door het afschaffen van al die belastingkortingen is nu alweer teniet gedaan door overwerkvergoedingen en uitzendkrachten… Goed gedaan jongens!
Subliem geschreven!
@maxw126: wen maar aan deze geweldige stukjes van @Sir_smokalot !
Voornamelijk dealers die voorraad op kenteken zetten. Bij mij vallen de verkopen tegen.
heerlijk zo’n schraapauto, lekker tuffen op andermans belastingcenten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).