Renault Alpine A110-50 is hier!

Auteur: , 40 Reacties

Opdat we de 50 jaar oude Alpine 110 nooit vergeten heeft Renault de legendarische merknaam weer afgestoft en een nieuwe conceptbak gebouwd. Eindelijk, na alle lekplaatjes is hij nu dan officieel uit zijn schulp gekropen.

Rondom het buizenchassis van de Mégane Trophy -waardoor de wielbasis met 2,625mm identiek is- heeft Renault een uit koolstofvezel opgetrokken body gemaakt. Een evolutie op de DeZir Concept, ontworpen door landgenoot Laurens van den Acker. De sportwagen is voorzien van een front splitter, diffuser en een verstelbare achtervleugel. Langs de zijkant zien we imposante luchthappers en achteraan heeft Renault een 3D-raam geplaatst, met zicht op de zescilinder. De blauwe kleur is uiteraard een verwijzing naar Bleu Alpine, het verftintje van vroegere modellen.

Binnenin is het een kale boel. Bewust gedaan, want dat lage gewicht van 880 kg (!) bereik je niet zomaar. De sportstoelen hebben een Renault Alpine A110-50-logo en het sportstuur is een knipoog naar de bonk elektronica die in Renault’s Formule 1-auto moet doorgaan voor een stuur, dus met veel instrumenten. Hij heeft trouwens een gewichtsverdeling van 47,8 (v) en 52,2 (a).

Renault Alpine A110-50

Hij staat op 21-inch velgen met daarachter remschijven in de maat 356 mm (voor) en 330 mm (achter). De krachtbron was al geen verrassing meer: een 3.5-liter V6 die 400 pk ophoest bij 7.200 tpm en 422 Nm aan kopel levert wanneer er 6.200 toeren worden gedraaid. Voor de Alpine A110-50 zijn onder meer de krukas, zuigers, nokkenas en klepveren specifiek ontwikkeld. Schakelen gaat middels een semi-automatische zesbak. De koppeling (twin-plate) kan via het pedaal danwel een flipper aan het stuur worden bediend.

Of er nog een beetje gang in zit? Ongetwijfeld, maar Renault heeft daar geen specs van vrijgegeven. Wel hebben we de eerste rijbeelden al te pakken: check ze HIERRR.

UPDATE: En een animatie!40 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Als ze dit daar in monaco toch voorstellen, konden ze toch gelijk eens een toertje doen op het circuit daar?
Ziet er goed uit, maar wel erg jammer dat ze niet met een geheel eigen concept gekomen zijn. Dit is wat mij betreft gewoon een tuningversie van de Dezir.. Of is dat dan wat ze ermee willen zeggen, dat ze gewoon Renaults huistuner zijn?
@Revvji: Ja verbaasde me ook dat ze geen volledig nieuwe concept hebben gemaakt… Is zoals je zegt gewoon een aangepaste Dezir…
Het is zeker een gemiste kans, maar het eindresultaat is toch wel niet mis ;-)
@Dimglor: Inderdaad. Het is op zich wel een zeer goede en geslaagde conceptcar, maar kon het dan niet ietsje interessanter of eigenzinniger?
Zeer mooi, snel & vol met nieuwe technologieën :)
Ik hoop dat ze zoals Nissan, met de Juke R, een gelimiteerde oplage gaan bouwen, deze verdient het! :)
Mooie concept. Hopelijk komt hij er ook. Dat oranje vind ik wel echt niet passen.
Wat een ontiegelijk vete bak!!!
Wat denken jullie… Komt hij er?
@rvdwal1991: Tuurlijk niet, zo’n carbon body is veel te duur…
Beauty! Nu nog geld genoeg hebben om deze in productie te laten gaan en laat dat nu net het pijnpunt van Renault zijn! Maar hopelijk vinden ze een goeie partner.
Mooie bak, maar voor mijn gevoel wordt dit geen legende!
Ik word maar niet te enthousiast want zoals gisteren weergegeven gaat het om een conceptcar. Er kan nog van alles aan veranderen en dan sta ik met mijn mond vol tanden. Nee ik wacht gewoon eerst rustig af voordat ik voor een teleurstelling kom te staan. Trouwens het is niet eens bekend of hij er komt en belangrijker nog wanneer?

Volhouden lukt maar niet dus ik gooi het er maar uit. Wat een waanzinnig mooie en stoere bak. Poeh zo dat is eruit :D
Zeer geslaagd concept in mijn ogen. Het zou super zijn moesten ze hem echt gaan bouwen.
Ik zie hem echter niet direct in deze vorm verschijnen, daar is hij nog wat te futuristisch voor. Ik hoop wel dat ze niet meer te veel veranderen dan, en het gewicht onder de 1000kg houden. Maar ik betwijfel of dat laatste hen zal lukken.

Ik ben benieuwd hoe dit verhaal verder gaat…
1 woord : LEKKER!
???? lelijk
Heel erg fijn, vooral dat kontje, ook mét de DeZir als basis.
En gaat deze dan ook bij de Gendarmerie dienen net als z’n illustere voorganger? Overigens heb ik die Mégane RS’jes al een paar gezien, gelukkig (nog) niet gelaserd.
Iemand interesse in mijn lichaam? Bij deze te koop t.e.a.b. als het maar genoeg is om deze Alpine te kunnen kopen :) Wat een bak zeg!!
@remon: zit je nu jezelf te prostitueren op autoblog?
@rikus: Lijkt het wel op, ja…
@rikus: Heheheheh illegale prostituie op autoblog :P Zitten er hier eigenlijk ook agenten op autoblog vraag ik mij nu af :P
@remon: Hoeveel gate heb je dan??
@kaasboerin: :P hebben jullie met zijn alle een zonnesteek opgelopen ofzo :P
A) deze auto heeft niets van de styling elementen van welk Alpine model dan ook, B) de motorgeluiden in het filmpje lijken wel heel erg toegevoegd. Meer een F1 geluid dan een V6. Voor de rest een mooi ding. De design zooi eraf en je hebt een fraaie sportauto. Of het verkoopt is een tweede, de Renault Speedster is (helaas) nooit een succes geworden.
@midasracer: Sport Spider heette die en was puur een trackday speeltje. In het begin zelfs geen voorruit leverbaar en dus totaal onvergelijkbaar met dit.
Maar Renault had wel de ballen om hem op de markt te zetten.

Zou mij niet verbazen als ze dat met deze in licht gewijzigde vorm ook doen
Dik ding. Jammer dat de productieversie zoveel tammer zal zijn. Maar zet maar neer op LeMans dan kan ik er even langs lopen.
Ik zou er trouwens niet mee in de regen willen rijden. Lijkt me onhandig zonder ruitenwisser ;)
400pk, 900 kilo?!

Zoinks! That thing will move!
‘t lijkt er eerder op dat Renault een poging gaat doen om hun zestiger jaren Le Mans A 220 nieuw leven in te blazen.
Die reden met een oranje of gif groene neus rond op Le Mans.
‘t is een racewagen en heeft nix te doen als opvolger van de 110 of de 310.
Die waren opgebouwd uit gewone productie componenten, zo is een A 110, afhankelijk van de uitvoering een Renault R8 of R 8 Gordini en waren de vroege 4 cilinder A 310?s afgeleiden van de Renault 16 TS en met de V6 afgeleid van de Renault 30TS.
Dit ligt mijenver af van de productie Renaults en zal derhalve bijkans onbetaalbaar worden.
Net een “figuur” uit Cars. Lelijk.
Het gaat, maar ik denk niet van ”Wow”.
Hoe meer je hem ziet word hij er ieder keer niet mooier op.
Afvoeren dat ding,mist charme en nog zoveel meer.
Behoorlijk lelijke auto, maar de specs gaan de Nissan GT-R op de Ring niet uit de weg. Hij is overigens wel weer mooier dan een R8.
Heel vet dit! Dat geluid, magisch mooi! Dit word sowieso een klapper, ik zeg die rare bollingen voorop weg en de verkoop in.
Voor een concept best geslaagd, maar daar houdt het voor mij dan ook op.


Is mis vooral de identiteit die Alpine had/heeft.
Vette auto, maar buiten de wielbasis en de positie van de motor om is de relatie ten opzichte van de originele A110 zeer ver te zoeken.

En ik vermoed eigenlijk dat de Dezir altijd al een concept voor een A110-concept was.
Trouwens: Hij rijdt effe vol door rood in het filmpje. Gelukkig hebben dat stukje, precies dat hij door rood rijdt, er uit geknipt :P
En die luchthapper op het dak vin ik niks
Valt me vies tegen van Renault! Weinig creativiteit, is bijna een Dezir… Geen waardige opvolger voor de A110 en A310…
Doet me denken aan de Citroen Survolt.
Wow dit is wel heel strak hoor. ik denk dat 70 at80% toch wel de productie stadium kan halen
moeten ze gewoon zo in productie nemen
Ziet er zo geweldig uit, zo houden en in productie gooien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).