Renault Clio Estate is 100% officieel

Auteur: , 16 Reacties

Na de reguliere Clio en de RS-variant heeft Renault zojuist het gamma gecompleteerd met deze pakezel. Eindelijk wat strakke lijnen in de stationvariant van Renaults B-segmenter.

De Clio Estate heeft dezelfde wielbasis als de hatchback, maar de overhang achter is verlengd met 201 mm. De totale lengte komt uit op 4,262 meter. Ook hier zijn de achterste portiergrepen des Alfa weggewerkt in de raamstijlen, die trouwens overwegend zwart zijn op het idee van “een zwevend dak” te geven. En dan nu het antwoord op de vraag waar alle IKEA-connaisseurs en overig pakezel-fetisjisten op wachteb: de Estate heeft een laadruimte van 443 liter (incluis vlakke vloer).

De carrosserie van de nieuwe Clio Estate is ontworpen door Yohann Ory. Deze uitvoering staat in het eerste kwartaal van 2013 in de showroom. Hieronder de eerste foto’s van de gewelfde statio.. pardon, Estate.

UPDATE: De Renault Clio Estate is er nu ook als Energy dCi 90 met 14% bijtelling!16 reacties

gewoon een prima auto. Niks op aan te merken!
Nogmaals: eigenlijk is maar 1 ding belangrijk: komt ie met 14% bijtelling??
@Svenska_Aeroplan_AB: natuurlijk, als een Megane op 90 gram co2 kan uitkomen (ook de station) zonder al teveel rare fratsen, alleen een klein spoilertje wat aero werk onder de auto en lange versnellingen dan moet dit dingetje makkelijk onder de 84gram kunnen komen met wat aanpassingen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Zeer geslaagd model. Als deze net zo fijn rijdt als de vorige dan wordt het een groot succes. Ik denk dat Renault een goede periode tegemoet gaat.
niet slecht. Sexier dan het huidige model in ieder geval.
Het enorme renault logo is misschien niet ieders smaak.
@Simpson:
Sexier dan de RS zelfs!
Zo dit is een leuke wagen! Die straalt tenminste nog wat uit! (heb stiekem altijd al een zwak voor franse wagens gehad)
Dat vorige model was maar een lelijk apparaat
Ik mag h et natuurlijk eigenlijk niet zeggen, maar Renault is hardstikke goed bezig.
Na het debacle van die -eerlijk is eerlijk- lelijke Laguna, hebben ze de Megane gewoon een tandje hoger weten te tillen.
Ze laten nu de Laguna gewoon uitlopen en als ze deze lijn weten voort te zeteen, zal de volgende Laguna best wel weer een mooie wagen worden, die de Megane dan weer een stukje kan opeten.

Wat ik nog steeds een ondergewaardeerde wagen vind is die Laguna coupe.
Haal daar het grote Renault logo vanaf, en ik durf te wedden dan 90% denkt dat het een Aston Martin is.
Ik snap dan ook niet waarom die VW Scirocco zo’n succes is, ik wil dat ding altijd door een brievenbus stoppen, zo’n lelijk plat breed geval.
@desjonnies: even off-topic. Vind juist de Scirocco de enige VW die een eigen smoel heeft, al kijkt ie wat gemaakt boos. De rest tapt uit de vaatjes: “Allemansvriend” en “Niet opvallen”, de Scirocco slaagt daar wel in. Ik heb twee weken een Scirooco diesel gehuurd deze zomer en dat reed toch wel heel fijn.

On-topic: het logo is idd mijn smaak niet (beetje uit proportie met de rest van de auto), maar voor de rest ziet ie er prima uit.
Dit is toch wel een heel stuk beter dan de vorige Clio.
Waar de vorige echt een saai wagentje was is deze echt wel een prachtige wagen geworden!
Niet heel mooi die achterkant. Doet de Megane betera,
Waarom zou je niet gewoon de Megane kopen? Nutteloze auto dus…
@kickass: omdat deze 5 tot 10 mille goedkoper uit zal komen?
@w0o0dy: Zo veel? Dan snap ik het wel. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).