Renault Scénic en Grand Scénic platgespoten [facelift]

Auteur: , 16 Reacties

Hoewel de nieuwe Scénic nog maar twee jaartjes meedraait hebben de Fransen nu al een faceliftje voor de people mover aangekondigd. Daarnaast krijgt hij een paar nieuwe motoren die op Beëlzebubs brandstof rijden. Jep, nieuwe diesels. En ze vallen in de 20% bijtellingscategorie.

Eerst maar even het uiterlijk: zowel de Scénic (vijf zitplaatsen) als de Grand Scénic (zeven zitplaatsen) krijgen nieuwe dagrijverlichting in de vorm van LED-lampen. ook zijn de koplampen en achterlichten anders vormgegeven, evenals het chroom aan de auto en de zwartgelakte delen. De neusjes zijn eveneens gelift. Maar om toch voor enig onderscheidt te zorgen heeft de Grand Scénic en ander front dan zijn kortere broertje.

Verder belangrijk om te weten indien interesse: er komen twee extra kleuren op de optielijst te staan, dat zijn Blue Majorelle en Rouge Grenat. Men kan kiezen uit nieuwe wieldoppen (u mag nu beginnen met klappen) en vers vormgegeven lichtmetaaltjes. De binnenkant is voorzien van nieuwe bekleding en andere kleurstellingen.

Ook is de Franse ruimtewagen voor het eerst leverbaar met een Visio-systeem. Dit waarschuwt als je met de BijbelbeltBolide onbedoeld van rijstrook wisselt en schakelt automatisch het grootlicht uit bij naderende tegenliggers. Wie bang is voor heuvels kan de Fransman ook laten uitrusten met Hill start-assist.

Dan is er nog nieuws op het gebied van de dieselmotoren, maar dat is allemaal terug te vinden op Groen7. In februari komen de ruimtewagens de Renault-dealers binnenrollen. Iets daarvoor worden de prijzen bekend gemaakt.16 reacties

Nieuwe Diesle?
Anyway niet echt een spannende auto to begin with, hasn’t improved much.
Voor een MPV ziet er zeer puik uit!
De korte valt best wel te pruimen (voor een MPV)…
Zien er niet verkeerd uit, ik vond de grand scenic al een mooie auto, maar nu die wat strakker is vind ik ‘m nog mooier. Maargoed, met mijn 19 jaar moet ik niet eens naar zulke auto’s kijken :P
‘k heb het niet zo met MPV’s
Die 1.6 is echt wel een topmotor. Hopen dat ook op termijn de problemen uitblijven, wat ik wel verwacht voor een motor die zo hard gepromoot wordt. Deze gaat binnenkort ook in enkele Mercedessen komen te liggen.
Bijbelbelibolide? bedoel je niet refocontainer?
Mooi, want nu vind ik ze nét iets minder lelijk :)
Wat een afgrijselijke neus, die kan echt niet, de Zafira is 10x mooier. Interieur en achterkant zien er wel goed uit.
Die achterlichten :( Maar, voor de burgerlijke type’s prima auto.
Die hill-start assist snap ik niet helemaal, Scenics hebben toch een electromechanische handrem? Gewoon even de handrem aantrekken, versnelling in z’n 1, gasgeven een gaan. Bij mijn Scenic II werkt dat perfect…
Je wilt het eigenlijk niet toegeven. Maar het ziet er goed uit en die diesel motoren (hoort dat op groen7?) zijn zeer interessant. Hup die motoren ook in Megane en Laguna.
Dit is je straf als je meer dan 3 kinderen hebt (gruwel en kwel)
Heeft een beetje een kinderlijke neus…
Ik ga er nog steeds niet achter staan bij de stoplichten.
Door die gebogen A-stijl ziet hij er precies als slappe pudding uit…. te lelijk voor woorden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).