Renault Scénic-noviteiten: XMOD en een facelift

Auteur: , 24 Reacties

Een nieuw smaakje en verse looks voor de Franse people mover. Voor de familieman die heimelijke off-road aspiraties heeft, maar eigenlijk nooit buiten de gebaande paden te vinden is.

Renault Scénic XMOD
Renault heeft de Scénic opgehoogd, behangen met kunststof stootlijsten en velgen met een nieuw design in de wielkasten gerold. Een 4X4-systeem behoort niet tot de opties, maar voor meer grip introduceert Renault het Grip Xtend-tractiecontrolesysteem. Kun je met een draaiknop op de middenconsole de ondergrond selecteren, waarna de settings van onder meer het remsysteem en de hoeveelheid koppel optimaal worden afgestemd. Gemaximaliseerde voorwielaandrijving, laten we het daar op houden.

Het interieur van de Scénic XMOD is verder uitgerust met een aan de onderkant afgevlakt stuur en aluminium pedalen. Aan de buitenkant valt niet alleen de toegenomen rijhoogte op, vooraan is het nieuwe familiesmoeltje van Renault, opgetekend door L. van den Acker en zijn team, toegepast. Inclusief LED’jes.

Meer details over de motorisering worden op de Autosalon van Genève bekend gemaakt.

Renault Scénic facelift
Ook de reguliere Scénic en Grand Scénic profiteren van het nieuwe familiedesign aan de voorkant. Nieuw is de Energy TCe 130 motor, die zo’n 15% minder brandstof verbruikt. In maart worden de overige details wereldkundig gemaakt, HIER alvast de foto’s. En inderdaad, de laatste facelift stamt uit 2011.24 reacties

Best mooi, die facelift…
Heeft wel heel veel Suzuki SX4 in zich (toevallig net als ruilauto gehad).
@jolig: Als je een SX4 als leen auto krijgt , wat rij je dan in godsnaam :p
@luuktb: hij zegt ruilauto geen leenauto, denk dat hij in autohandel zit
@mmot05: Sorry, bedoelde wel leenauto (al zei ik ruilauto). Maakt het uit wat voor auto voor onderhoud kwam? Lijkt me niet echt het punt. Was wel ook een auto met wat plastic erop.
@jolig: Gewoon nieuwsgierig thats all ;)
Stijlvol in gewone trim…
De voorkant heeft wel iets van Opel mokka
@generalmotors: moest ik ook aan denken ja..
Achja Renault, alleen de Megane is wel prima de rest vind ik allemaal lelijk, deze is ook gewoon drie keer niks.
@pier: helemaal mee eens, geen gezicht
Je dit: dafuq?
aap, ring, lelijk ding
Wel grappig: het front gaat eigenlijk weer terug naar het ontwerp van de vorige generatie Scenic.

Ben nog steeds niet weg van het dashboard van de Scenic. Je krijgt nu wel een ‘analoge’ toerenteller, maar nog steeds een digitale snelheidsmeter. Kan dat niet gewoon allebei met wijzertjes, en dan ook gewoon recht voor de bestuurder?
Ze hebben het onmogelijke gepresteerd bij Renault. De Scenic nóg lelijker maken dan dat ie al was! Chapeau!
De zevenzitter vind ik er wel weer iets frisser op geworden. De vijfzitter vond en vind ik maar een rare achterkant hebben. Die fake offroad versie is al helemaal verschrikkelijk, net als de fake versie van de vorige eigenlijk.
Holy Dealership….wat een graftakkenbak !!!!
Euh toch gewoon een Dacia met Rennooooo betsj?
Nou, die Xmod zullen we nooit zien…
Ik heb deze auto altijd al lelijk gevonden en nu nog steeds, trouwens, al die vernieuwde Renaults worden er niet beter op.
Heb je een leuke Clio, kom je vervolgens hiermee aanzetten. Wat een drama…
Geen 4×4 ? Loser l_

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).