Renault’s nieuwste vlaggenschip heet ‘Talisman’

Auteur: , 48 Reacties

Het eerste stukje Renault dat Chinese fans van enorme sedans moet gaan verleiden.

Eigenlijk is deze auto al geen verrassing meer qua uiterlijk. Dit is namelijk een gerebagde versie van de SM7, het nieuwe topmodel van Samsung Motors waar Renault een aanzienlijk aandeel (80,1%) in heeft. De vraag om Renaults van het type ‘slagschip’ nam, met name vanuit de Franse overheid, behoorlijk toe de laatste tijd. En hiermee komt het merk in ieder geval naar de Chinese en wellicht ook de Russische markt. Onder de kap komen een 2.5 V6 (190 pk) of een 3.5 V6 (258 pk) te liggen, beiden gekoppeld aan een CVT-bak.

De Samsung SM7: hier even een Renault-logo op denken

De auto, een Samsung SM7 met Renault-badges, zal in april worden voorgesteld op de Autoshow van Peking, maar we hoeven niet te verwachten dat deze auto ook naar Europa komt. De eerste nieuwe XXL-Renault voor ons continent krijgt namelijk Mercedes-techniek (voor dat extra vleugje ‘premium’) en zal rond 2014 hier arriveren. Meer daarover in dit topic.

Maar goed, dit is dus de Talisman. Een naam die Renault ooit in 2001 al op een conceptmodel (foto) plakte.48 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Samsung? Moet een goede auto zijn .Heb nog nooit zo,n goeie tv gehad.
@norge: De enige overeenkomst tussen een TV en een auto zijn tegenwoordig waarschijnlijk de ledjes…
@Vanquish: en de afstandbediening dan?
@norge: Ben het wel met je eens.. mijn 120 cm LCD van Samsung verbaasd me nog iedere dag met dat achterlijk heldere scherpe HD beeld. Waanzinnig.
Doet me toch aan een grote 508 denken. Wel fijn dat de auto een ongeblazen motor heeft, ik word tegenwoordig een beetje gek van: Turbo’s,compressors en superchargers, alleen maar om de auto’s zuiniger te maken.
@bsxc2: nog nooit een BMW gereden?
@leftlane: denk dat hij Een hartaanval krijgt als hij erachter komt dat ze 3 turbo’s hebben ;)
@bigcar: laat staan mochtie ooit een Veyron rijden.
@bsxc2: Ik ben het met je eens. Turbo’s hebben misschien veel voordelen, maar doe mij maar zo’n ongeblazen motor! Sowieso is daar het geluid meestal een stuk beter van.
@bsxc2: ik vraag me af waarom je gek zou worden van turbo’s e.d.. Je hebt meer vermogen, meer koppel en is zuiniger. Ik heb het liefst ook een lekker N/A toerenjankertje, maar als je gek wordt van turbo’s dan klopt er iets niet daarbovenin.. :)
vind de naam al niets..
@KaCh1ng: true, plus 1

P.s. Mercedestechniek?? :shock:
Had ‘m dan Tiananmen genoemd. Gewoon om een hart onder de riem van de Chinezen te steken.
@Rick-dos:

nee juist iets met veel r-en.
rarrebar ofzo
@timberleek:
Dan krijg je Lallebal! Haha!
gaan ze hem ook in amerika verkopen? zal het vast goed doen onder de oorsronkelijke inwoners. design is niet eens zoheel lelijk trouwens :P
@audi18: je hangt het alleen wat moeilijker om je nek…
Denk dat we hier vooral behoefte hebben aan een mooie middenklasser a la Laguna; het huidige model is als sedan gewoon foeilelijk! Vooral die achterlichten die gewoon nergens op slaan maken het ding spuuglelijk! En dan natuurlijk de kwaliteist isseus van de laatste jaren, men wil een auto die niet kapot gaat, zeker voor de eneurme bedragen die de heren fabrikanten ervoor durven vragen, maar goed die mega salarissen van de CEO’s moeten ergens door worden opgehoest….. Word toch eens tijd dat eea veranderd; dat dus niet 1 mannetje veel te rijk word maar dat alles meer in evenwicht word gebracht…. Maar ach, ik dwaal af, het ging over iets heel anders hier…..
@alfamail: Ben het helemaal met je eens over de Laguna en z’n prachtige achterlichten, maar het laatste deel van je reactie voelde als stront in m’n ogen, als alles in evenwicht wordt gebracht wordt het allemaal een grote communistische boel, en zeg nou zelf een CEO hoort meer de verdienen dan het lieftallige assistentje van degene die de vloeren staat te dweilen, of niet?
@alfamail: de huidige laguna is geen sedan. En m.i. ook niet spuuglelijk. En eigenlijk ook technisch zeker niet slecht.
@alfamail: Huidige Laguna is al grandtour echt wel prachtig! De gewone is zeker ook niet mis, mss die achterlichten wat minder maar toch… En qua kwaliteitsissues van de laatste jaren bedoel je van al enkele jaren geleden… Want de huidige Laguna is kwalitatief tiptop…
@Dimglor: ik vader rijd een verlaagde en gechipte laguna GT Grand Tour uit 2011, wit met zwarte wielen en rode remklauwen. Hiervoor had hij ook een laguna gt uit 2008, 192000km mee gereden met 0 problemen.. Het zijn top auto’s. En met de verlaagde en gechipte (225pk 480nm) rij je alles stront voor de ogen. Met wegliggen maken audi A6en en ook bmw 3series ook geen kans. 4 Control FTW!
@dutchiehd: een laguna GT is idd erg snel en rijd heerlijk.
Lijkt wel op die bakken waarmee die soepjurken in Arabië slippend door het verkeer gaan.
En 190pk uit een 2.5 liter? Klinkt wel ouderwets.
@jippie: inderdaad, die 190 pk hadden ze ook uit een viercilinder kunnen halen, misschien ook nog wel zonder turbo
@akrapovic:

Koppel & loopcultuur …
@waxweazel: dat snap ik , maar maakt de auto ook duurder. En gezien het feit dat grote renaults het traditioneel niet goed doen, lijkt dat me niet handig
Na de mislukking met de Renault Kolossos (om onduidelijke redenen achterop de auto vaut gespelt als Koleos) zal Renault nog wel huiverig zijn hier nog een Samsung aan te bieden.
Degene die op mijn reactie gereageerd hebben: Goed lezen de volgende keer!
Ik zei: Ik wil geen turbo’s,compressoren of superchargers alleen maar om de auto zuiniger te maken (met nadruk zuinig). En met die BMW met 3 turbo’s, we zullen zien wie het laatst lacht (verbruik,reparatiekosten etc.)
@bsxc2: Beter nadenken volgende keer. Turbo’s maken een motor altijd krachtiger. Of, als je de turbo niet of nauwelijks aanspreekt, een stuk zuiniger dan een turboloze versie met hetzelfde topvermogen. Wat jij bedoelt, is dat je liever geen gedownsizede motor hebt. Pech, die zullen steeds schaarser worden.
die 3.5 v6 komt toch gewoon uit de espace?
@jobh:

Uit Nissans magazijnen, onderandere uit de 350Z, maar dan downtuned.
@waxweazel: Die motor uit de 350z komt eigenlijk uit de Renault Vel Satis.
@SimonMc:

Geef me daarvan eens het bewijs ..
De 3.5 V6 is de VQ35DE van Nissan die nadien in enkele Renault is gelepeld.
NIET andersom aangezien de Nissan 350Z al op de markt was voor de Espace met deze motor werd verkocht.
@waxweazel: Heb het altijd horen zeggen. Maar de Vel Satis is wel een jaar eerder gelanceerd dan de 350Z, en jawel ook in het jaar van lancering was hij reeds met de 3.5 V6 verkrijgbaar.

Ik zeg dan ook Vel Satis, en niet Espace, zoals jobh zegt.
@SimonMc:

Doe eens onderzoek :p
De VQ35DE is altijd een Nissan motor geweest, en pas nadien aangepast door Renault voor emissie normen en dergelijk (voor downtuned). Renault heeft nooit zo een grote motor gemaakt of ontwikkeld.
De grootste was een 3.0 V6 (met en zonder turbo, zie Alpine A310 en A610) samen met Volvo en Peugot/Citroen.

Pas toen Renault zich ging moeien met de VQ35DE, werd deze inderdaad een stuk beter qua pk en koppel van 280pk naar uiteindelijk 303 pk en in de Megane Trophy Racer naar 360 pk zelfs !
Maar het blok zelf blijft een Nissan motor ;)
@waxweazel: Na wat snel opzoekwerk lag deze wel degelijk nog voor de Vel Satis in wat andere Nissans, en als ik me goed herinnerde was het Jeremy Clarkson die het zei dat de motor van de 350Z uit de Vel Satis kwam, maar we weten ondertussen ook wel goed genoeg dat als Jeremy Clarkson iets zegt, dat dat niet persé de waarheid is he…
@waxweazel: de V6 in de nissans is al een oud blok. ze hebben hem al erg vaak opgepept en verbeterd. nu ligt hij in o.a. een 350Z, 370Z, renault espace. volgens mij ligt in een vel satis een 3.0 V6 i.p.v. een 3.5 V6. die 3.0 ligt ook in een laguna en clio V6.
@bruinbeer:

De 3.0 V6 die in de Vel Satis, Avantime, Laguna en Espace lag heeft geen relatie met de Nissan 3.5 V6 motor.
De 3.0 V6 is de “PRV engine” die Renault samen met Peugot en Volvo heeft ontwikkeld en dus ook in verschillende Peugot’s en Volvo’s liggen.

De Clio V6 is een door Renault Sport (F1-afdeling) hevig gemodificeerde versie hiervan.
Dit is echt een enorm saai design.
Geef mij maar de nieuwe Lexus GS, dit vind ik helemaal niks zowel de auto als de naam.
Wat een naam.
In Rusland hebben we al de Nissan Teana. Die lijkt er een beetje op, maar ziet er toch een stuk mooier. Een grote sedan met een Renault logo, wordt geen succes in Rusland, denk ik.

http://s2.images.drive2.ru/car.photos/x4/0400/000/000/1a1/33e/88ce5399004b92ad-large.jpg
@e550: Een grote sedan met een Renault logo, wordt geen succes in Rusland, denk ik.
@e550: De SM7 is technisch gebaseerd op de Teana. En ik denk dat er wel deftige mogelijkheden voor Renault zijn in Rusland. Aangezien ze een poot binnen Lada hebben, beschikken ze al over een groot distributienetwerk…
Met amerikaanse motor pk/liter verhouding, dat word
vast wel een succes…..
@shandar: Aangezien een grote Renault vooral comfortabel moet zijn, is een dikke, beetje luie benzine of een flinke diesel de beste keus.


Je gaat een Franse tobbe toch niet door een hoogtoerig krijsertje aangedreven laten worden, da’s vloeken in de kerk.


Het is een grote Franse auto. Dat zijn geen scheurijzers. Nooit geweest, zullen het nooit worden. Moet je ook niet willen. Lekker van A naar B zoeven, prima zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).