Reorganisatie Saab wordt mogelijk stopgezet

Auteur: , 27 Reacties

Opnieuw raakt een lading poep de Saab-ventilator. Gisteren zou er een bedrag van overnamekandidaat Youngman uit China moeten komen, waarmee Saab de lonen zou kunnen uitbetalen. Da's niet gebeurd. En Guy Lofalk overweegt nu om de complete Saab-reorganisatie stil te zetten.

Het woordje ‘overweegt’ is hierin belangrijk. Waar ongeveer de complete pers de Saab-reorganisatie al heeft doodverklaard is enige nuance hier op zijn plaats. In een mailwisseling met de Zweedse krant Dagens Industri laat ‘curator’ Guy Lofalk weten dat er voorlopig alleen aan stoppen wordt gedacht. Behoorlijk penibel is het zeker, maar comapatiënt Saab ligt dus nog aan de kunstmatige beademing. Dit zei Lofalk tegen DI:

“We have not yet reached a decision. But I have to make up my mind quickly if there really is any way to continue the reconstruction.”

Een andere zin uit de mailconversatie is ietwat verontrustender:

“We are at the end of the road. We would have been happy if we would have had an option, but it is purely mathematical, we’re out of money.”

Guy, die door de Zweedse rechtbank is aangesteld om Victor Muller te dwarsbomen Saab te herstructureren, zegt dat er in de komende dagen een besluit wordt genomen.

Waarom hebben de Chinezen eigenlijk nog niet betaald? Simpel, General Motors heeft de deal tussen Saab, Youngman en Pang Da nog steeds niet goedgekeurd. Ze willen niet hebben dat Saab voor 100% in Chinese handen valt, aangezien GM de techniek voor de huidige Saab-modellen heeft verzonnen. Saab mag dan in gesprek zijn met een Chinese bank om die te laten investeren, zodat de kaarten weer iets anders komen te liggen, maar daar heeft GM vooralsnog niet op gereageerd. Het zou dus knap lullig zijn als Lofalk de reorganisatie al stopzet voordat er een definitief antwoord van General Motors op tafel ligt.

Ondertussen hangt de afbeelding van Guy Lofalk al op de dartborden in Saab’s HQ. De voorzitter van Swedish Automobile en voormalig Spyker-baasje Hans Hugenholtz heeft al een boze brief richting de burelen van Lofalk gestuurd en dreigt met ontslag voor de reorganisatie-ambtenaar.

Dan nog even een update omtrent potentiële investeerder Pang Da: het leek even alsof zij van het toneel waren verdwenen bij de onderhandelingen, maar ze laten vandaag weten dat ze nog steeds in gesprek zijn met verschillende partijen om te mogen investeren in Saab. Wordt vervolgd, zoals altijd…27 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ben benieuwd wat de cliffhanger wordt aan het einde van het seizoen, wie zullen er volgend jaar nog inzitten en wie wordt uit de soap geschreven. Krijgt Victor Muller een noodlottig ongeval of opent hij een kroeg met een blonde motorrijder? We gaan het meemaken in seizoen 3 van Saab the Soap!
@E34M5Touring: haha, misschien blijkt Saab wel zwanger te zijn van een ander Chinees merk XD
@meneersander: Ze moeten gewoon Ludo aan het roer zetten dan is het zo weer in orde.
@E34M5Touring: Ik heb persoonlijk geen idee wie dat is, geloof dat hij in GTST zit, hé? Persoonlijk denk ik dat je een heel slim iemand aan het roer moet hebben. Denk aan Sheldon Cooper ofzo:p (TBBT)
@meneersander: Ja of Sinterklaas die heeft weer een jaar niks te doen en die heeft zeker wel geld zat.
@E34M5Touring: Haha, ben benieuwd hoeveel kinderen volgend jaar ‘Saab’ op hun verlanglijstje hebben staan XD
Ach ja we wisten van te voren dat SAAB en alle belanghebbende partijen een falliet bedrijf als SAAB tot en met dit jaar kunstmatig over eind zou houden.
Het is net als met de Euro. We willen er graag vanaf maar de gevolgen zijn dan te desastreus. In dat geval blijven we behouden en gaan we op dezelfde voet door, om de jaren daarna te blijven klungelen.
Ik sterf liever ook meteen dan te moeten lijden. Ik hoop dat ze 1 januari 2012 de stekker er definitief uit trekken bij SAAB, want dit merk is niet meer te redden.
@bempi: Jij zou curator moeten worden!
@kaasboerin:

Ik ben daar te corrupt voor. :lol: ;)
victor muller is eindbaas. alleen jammer dat het geen automan is. bedoel met mcgregor had ie het voor mekaar maar met Saab/Syker is het een gebed zonder end.
@ferrari94tr: die handel met voorkennis bedoel je?
Jezus hee man… STERF SAAB!
@VWTouran75: LOL ahahaha.
@VWTouran75: let een beetje op je woorden wil je…
@robbie: Sorry, maar ik ben het een beetje zat, en dat wou ik ff duidelijk maken.. :)
Ben weer benieuwd… De ontwikkelingen van eind vorige week kunnen er in ieder geval voor zorgen dat de.boel in een stroomversnelling komt. Er zijn sinds het nieuwe voorstel van SWAN alleen maar méér tegenstrijdige belangen bijgekomen!
Ik hoop dat saab geaborteerd wordt.
Het blijft asociaal van VM om zo lang de Zweedse arbeider in het ongewisse te laten.
Jammer genoeg is dat geen strafbaar feit.

VM heeft altijd de strategie van confrontatie: eerst iets doen en dan kijken of je ermee wegkomt.

Hollanders zouden zo geen zaken moeten willen doen.
Of is dit nu de zo geprezen VOC-mentaliteit?
Nogal vies dus.
Altijd al een vieze crimineel geweest die VM. Hij weet toch weer wel die subsidies en toeslagen naar zich toe te trekken. En tot nu toe is het hem gelukt, we zullen zien waarneer zijn feest ophoudt. Het is hem ook met spyker gelukt … ??
http://modelautokrant.nl/wp-content/uploads/2011/09/SaabFokkeSukke.jpg
@euro95: [quote] Altijd al een vieze crimineel geweest die VM [\quote]

Als ik jou was, zou ik zal dit soort dingen niet te vaak roepen, dit is namelijk gewoon laster…
@rahpor: Nu kunnen we weer een off-topic discussie houden, waarom dit niet laster is, maar laat ik die nog even achterwege houden. Het is iedereen duidelijk dat VM een crimineel in hart en nieren is (o.a. kennis van VM zijn woorden..) . Tenminste in de “auto” kringen waar ik mijzelf in beweeg. Wil je echt beweren dat ik mijzelf zo grof heb uitgelaten jegens VM?? Of iets in de trend dat zijn eer kan krenken of hem aan een openbare verachting kan blootstellen??
@euro95:

deze zaak kent te veel belangen en partijen om Victor Muller als crimineel neer te zetten ..

en zwaar off-topic om het bij dit artikeltje maar weer eens neer te plempen ..
eerst slaaf worden van 3700 Zweden ..
en dan zullen we wel eens kijken wat we voor u kunnen doen ..

die lui zijn nog fouter dan NL ambtenaren ..
@lincoln: NLse ambtenaren geven juist alles weg..
kvind het echt jammer wat er met saab gebeurd , het zijn echte bmw killers . en het is tenminste een beetje anders dan al die leasehoerekes :D
Wat is die man en gluiperige paljas…althans, op deze foto…yuk !
wat een LUL….
Tja sjieker kan ik het niet zeggen, kijk die Yankee’s zijn achterbaks, die Chinezen roepen elke week dat ze geld storten en doen het nooit, de Zweden zelf snappen het ook niet (je draait je eigen autofabrikant toch niet de nek om? Ja hoor doen we lekker wel…)

De commentaren worden steeds ongenuanceerder, de situatie steeds vreemder… Saab word bewust kapot gemaakt door alle genoemde partijen wat dom, weg werkgelegenheid, weg mooi merk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).