Retro: Peter Sellers op zijn Ferrari 500 SuperFast

Auteur: , 10 Reacties

Normaalgesproken zie je alleen (al dan niet knappe) modellen op de motorkap van een Ferrari, maar grapjas Peter Sellers brak al vroeg een lans voor gelijkwaardige motorkapornamenten, met deze pose op zijn zeer exclusieve Ferrari 500 Superfast.

Mocht je niet weten wie Peter Sellers is, dan moet je je in een hoekje gaan schamen. Met name in de jaren ’60 maakte de acteur furore met films als de Pink Panther en Dr. Strangelove. Helaas overleed hij al in 1980 op 54-jarige leeftijd, maar tot die tijd was hij behalve acteur ook autoliefhebber (van Ferrari’s in het bijzonder) en eigenaar van een van de 37 SuperFasts.

De zeldzame coupé werd tussen 1964 en 1966 gebouwd, en was het topstuk uit Ferrari’s top of the line America-lijn. Onder de motorkap lag een flinke jongen, een 5 liter grote V12, die niet minder dan 400 pk leverde. Dit garandeerde een topsnelheid van 275 km/u, voor eenieder die het aandurfde. Het fijne koetswerk dat Sellers met zijn hakken bezoedelt is traditiegtrouw afkomstig van Pininfarina.

Naast het feit dat het een donders exclusief lustobject was, vormde de Superfast later ook nog de inspiratie voor een van de twaalf (and counting) one-offs van Ferrari, de P540 Superfast Aperta. Eerder dit jaar leverde een 1965 500 Superfast (deze) overigens nog 1,1 miljoen dollar op, op een veiling.

Foto credit: Ferrarichat.10 reacties

Schitterende body en een 400pk V12 heerlijk!!!!!
@E34M5Touring: ik ga er van uit dat je met schitterend body die van de auto bedoeld toch? >:D
@jay448: Ja die auto is ook mooi………..
Nice!
Tadum tadum tadumtadumtadumtadum tadadummmtidumpidummmm.
Of zoiets .
Blijft een mooi karretje maar die inspector Clouseau mogen ze eraf halen van mij…
Can i use your feun????
Does your dog bite??
Peter Sellers, geweldig.
ot: wat een prachtige wagen, daar word ik vrolijk van.
Haha, top. Wat een fantastische auto’s maakte ferrari toen nog.

Mooiste film overigens eruit gelaten: Being there.
Blijft één van de vele mooie Ferrari’s. Oké, de achterkant is misschien niet helemaal ”het”. 275 km/h is misschien te doen maar als je daarna bedenkt wat voor remmen het ook alweer had..
Hahahaha, wat een pose!
Vette bak en vette pose.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).