Retro porn: ’59 Corvette door Pogea Racing

Auteur: , 40 Reacties

Hete, moderne techonologie in een klassiek jasje, je houdt er van of je vindt het erger dan blasfemie, sodomie, pederastie en après-ski gecombineerd. Ondergetekende behoort tot de eerste categorie. Kijk eens wat Pogea heeft uitgehaald met die heerlijke Corvette C1, geweldig!

De Corvette C1, hij is de laatste tijd nadrukkelijk in het nieuws als a) oogsnoep bij een Corvette 427 Convertible en b) als cadeautje voor Johnny Depp wegens zijn rol in The Rum Diary (kijk die film!).

Pogea C1 Corvette

Deze C1 is van een heel andere orde van grootte. Pogea Racing maakte deze auto op maat naar specificatie van een klant van hun. Het zou dus zomaar kunnen dat we hier met een origineel product te maken hebben in plaats van een replica. De ombouw kostte de mannen een jaar, en dit is wat er aan verspijkerd is:

Onder de motorkap ligt een Corvette LS3-motor, een 6,2 liter V8 die we ook vinden onder de motorkap van de Camaro SS en de huidige C6 Corvette. Standaard levert deze 436 pk, maar met behulp van een aantal aanpassingen is hier 485 pk van gemaakt. Het maximumkoppel ligt op 585 Nm. Via een handgeschakelde 5-bak wordt deze kracht naar de (met 305/30 R 19 royaal bemeten) achterwielen gestuurd. (volledige uitleg hier)

Pogea C1 Corvette

Dankzij deze modificaties bereikt dit retrobeest de 100 in slechts 3,9 seconden, waarbij het gewicht van slechts 1.130 kg aardig meehelpt. De topsnelheid ligt op 288 km/u.

Uiteraard wil je met deze specs niet de orginele remmen onder je anabolencabrio hebben, en dus kreeg de C1 een beefed up remsysteem, met geperforeerde schijven die 330 mm (voor) en 300 mm (achter) meten.

Om de brede wielen achteraan te kunnen behuizen, werden de wielkasten een stukje uigeklopt. Het resultaat: een 2,09 meter brede achterkant. Even oppassen in de parkeergarage dus. Behalve het pronorode kleurtje zijn ook de vele chromen accenten heerlijk in your face. En dat maakt deze C1 in mijn ogen het meest begerenswaardige bordeel op wielen.40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tijdloos mobiel.
Vind de achterspatborden niet mooi, het lijkt alsof de kont ertegen aan is gekwakt. Verder erg fraai maar dat is het origineel ook.
Ik zou het niet zo’n blasfemie, sodomie, pederastie en après-ski gecombineerd vinden als er andere velgen hadden onder gestaan.
het koetswerk en ontwerp is geweldig, alleen jammer van de velgen en het iets te opvallende interieur
Wat ik naast die al lelijke velgen juist nog veel erger vind is die achterkant die totaal niet bij deze auto past.
Die achterschermen steken veels te ver uit.
@bullgod76: Helemaal mee eens… Erg jammer van die achterkant, breekt de mooie originele lijn compleet.
Ik sluit mij aan de rest, die achterkan kan écht niet.
Die 190sl van laatst was beter in balans.
@Pallas: Zoals hierboven al gezegd, helemaal mee eens… Maar die 190SL vond ik ook niet wat, ik ga voor de Singer ;)
Die wielen zijn me veel te shiny. Maar hoe je dat moet voorkomen bij zulke grote remmen??
Hij kan t wel hebben;)
Haal die chromen velgen eraf, nu!
Die achterkant vind ik er ook inderdaad niet bij passen. Maar ook het stuur vind ik een beetje te modern in vergelijking met het interieur.
Zag ik deze afgelopen zondag niet op TV bij Top gear bij dat item van die multifuctional rappert?
@PolarWolf: dacht ik ook aan, lijkt wel een beetje.
Wat een ramdebiel die gast. Wel leuk om te zien dat Jeremy hem niet durfde af te zeiken ook al zag Jeremy het moeilijk hebben het niet te doen.
Wat een heerlijke auto is zo’n C1! Helemaal perfect in deze staat!
Die billen zijn me veel te dik geworden… Snap wel dat het nodig is om de dikke banden te huisvesten, maar vind’t geen gezicht. Past wel in de Amerikaanse maatschappij, zo’n C1 met obesitas :P
Dit vind ik blasfemie, zulke onzin mag je naar mijn mening niet uithalen met zo. prachtige klassieker. Wat een zonde
@house: Met zo een*
Met een andere setje velgen zou ik hem erg gaaf vinden.
Maar een handgeschakelde bak? Zouden die amerikanen nu eens eindelijk doorhebben waarvoor een sportauto gemaakt wordt?
was dit niet de auto die will.i.am van black eyed peas heeft gedesigned. volgens mij had hij het er nog over bij TopGear S18E01 (deze week)
Wauw, nooit gedacht dat ik auto’s met zulke velgen mooi kon vinden, maarja begin maar vast met dwijlen, er ligt een flinke plas kwijl onder me…
prachtige wagen , alleen de velgen mogen verdwijnen , die vliegtuigen mogen er ook zijn , prachtige motoren , supersound bij opstarten
ben van de tweede groep, hoewel ik als t goed gedaan is ook wel een beetje van de eerste groep ben. Maar dit is wanstaltig, alleen die velgen en dat stuur al.. om te kotsen gewoon
Dan heb ik liever die Corvette van Johnny Depp… Gewoon het origineel dus
Stelletje pipo’s, van deze mooiste klassieker op aard blijf je toch met je fikken van af. Naar Guantanamo met die gozers!
Dit is toch een creatie van Wil.i.am? Was toch op Topgear zondag?
Lelijke achterkant en ik vind dat op een moderne motor in een jaren 50-60 auto steken de doodstraf moet staan. Ik kan zo 10 motoren bedenken waar je even veel PK uit haalt uit die tijd. Het zou mooier klinken, goedkoper zijn en er veel mooier uit zien als de motorkap openstaat
Die mustangs op de achtergrond vind ik stiekempjes toch veel gaver.
Heeft inderdaad heel veel weg van dat Will.i.am ding:
http://www.basfpaintnews.com/wp-content/uploads/2011/10/Will.I.AmCorvette.jpg
@stonie:
Mwa, toevallig is het een C1 en hij is rood, maar verder lijkt ie er totaal niet op..

Ziet er dik uit!
Mag ik hem hebben??? Please? Met die hangar er bij zou helemaal mooi zijn, maar ik zal niet klagen…
OMG! Wat hebben ze die achterkant verneukt! *huil*
Dat hadden ze toch wel wat subtieler op kunnen lossen…
Tijdens mijn zoektocht naar een glanzend nieuw speeltje kwam ik een mooie grijze tegen met NL platen. Prijs valt goed mee. Sommigen vragen meer dan 80.000 euro. Ik twijfel nog…
Retro porn? Is dat een eufemisme voor granny-snuff?

Zo ja, dan klopt de vergelijking prima met dit misbaksel wat voor Corvette door moet gaan…
Zou het zelf niet snel aandurven in deze vorm, maar wat is het toch eigenlijk geweldig dat Amerikanen hier niet zo spastisch over doen!
Eerder
Een boid coddington

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).