RetroVid: BMW M635CSi introductie

Auteur: , 32 Reacties

Knallen in de ochtend. Naar een classic jaren '80 vertaler luisteren terwijl er BMW Brabham F1's voorbij komen en Nelson Piquet een rondje in de BMW E24 M635CSi scheurt. Lekker.

Zijn oude auto’s beter of slechter? Dat is een moeilijke discussie, heel anders zijn ze in ieder geval. Auto’s waren lichter en minder geïsoleerd. Analoge besturing gaf meer gevoel, door de mindere isolatie hoorde je BMW’s zescilinder zo heerlijk brullen.

Zonder ingewikkelde iDrive-instellingen was ook deze BMW sportief én comfortabel. De 3,5 liter 24-kleps zescilinder was goed voor 286 pk. De topsnelheid? Een nette 255km/u. Video op autojunk.nl.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
BMW-Beautifull Mechanical Wonder :D
@spotu2: Hebben ze ook al fouten in hun naam staan?
OT: erg mooie auto en vooral een prachtig relaas van meneer D. Roogkloot…
@gerard1710: wat voor fouten hebben ze dan in hun naam staan?
@spotu2: Beautiful is met één l, niet met twee..
Toen Bmw nog sportief was en premium nog niet bestond.
@norge: inderdaad, vooral dat laatste. Toen auto’s nog gekozen werden omdat ze goed waren, en niet omdat de marketingboys het zeggen! Kwaliteit ipv marketingbudget! Mooie tijd…
@Svenska_Aeroplan_AB: Maar ook qua design toch? dit is toch gewoon de mooiste 6, hier kan de huidige 6 niet aan tippen.
@Svenska_Aeroplan_AB: dit hele filmpje is marketing, jij weet niet waar je over lukt
@Stopwearingpants:
Precies het is gewoon een reclame filmpje.
@norge: als je goed naar die man luisterd .. toen al premium. prachtig filmpje, go nelson
Toen autovisie nog goed was en niet verkr… door Ton Roks, ik heb hem nog de AV met Piquet en de M635 op de cover, goede ouwe tijd
@yerrie: Tja ik vondt de AV met Roks altijd wel aardig om te lezen. Mooie artikelen en lekker geschreven. Maar nu met de Telegraaf is het wel heel diep gezakt. Roks is ontslagen, wat een best een groot gemis is, en de kwaliteit van het blad is gedaald tot een dieptepunt.
Jammer dat wanneer je deze wagen ziet rijden, er altijd fout volk achter het stuur zit.
Maar wat een schoonheid!
Heerlijk al die BMW artikelen de laatste tijd. Ga zo door AB!
Ik heb toch liever de rijdende entertainment centers van tegenwoordig. Meer power, meer comfort en meer snufjes om ons te redden als we het finaal verknuppelen achter het stuur. Heerlijk zo’n gevoel van onoverwinnelijkheid.
@dutchcourage86: Bestuur jij de auto? Of bestuurd de auto jou? Echte bestuurders hebben al die zooi niet nodig en zien het als aanvulling, niet als toevoeging om je eigen beroerde stuurmanskunsten te compenseren…

Maar anywho, doe mij maar een donkerblauwe met wit leer en BBS wielen graag! Dit blijft toch een plaatje hoor en de huidige 6 kan daar echt niet tegenop qua emotie en design! Jammer dat BMW z’n auto’s niet meer bouwt met een hart maar een marketingafdeling als basis…
@dutchcourage86: precies, GEVOEL van onoverwinnelijkheid… Als je dat maar niet vergeet! Blijft blik, kan kapot, en jij ook…
Deze artikel heeft mij een nog betere zondagochtend bezorgd, prachtige nostalgie deze video. Nu nog steeds kan ik erg genieten van deze BMW M635CSi. In mijn ogen de mooiste 6 ooit!
Men proeft uit ieder detail dat BMW hier een technologisch uniek automobielconcept heeft geaccentueerd met exclusieve materialen waaraan zeer veel zorg is besteed.
@alcantara: En het laat zien hoe groot de voorsprong van BMW destijds was in vergelijking met andere autofabrikanten.
Dit blijft één van de mooiste BMW’s ooit gemaakt.
@masterstig: Absoluut! Een van mn vele droom BMW’s :D
@amazinglaurent: Me too :D een van de auto´s die op mijn verlanglijste staan.
nog altijd een mooie wagen, nog nooit in het echt gezien maar lijkt me ook wel leuk om zelf te bezitten.. zal nog wel wat centjes kosten.. :)
@dennisr: In het echt is deze klassieke BMWS 635 CSI vele malen mooier dan op foto´s of video een geweldenaar!
Vooral om deze wagens heden te dage te onderhouden is echt een drama, duur en ingewikkeld.
@tombiesheuvel: Daarom bestaan er ook liefhebbers van zulke auto´s. Voor dagelijks gebruik hebben ze meestal wel een tweede auto op de oprit staan.
Ik ben BMW fan in hart en nieren, maar als ik het geld had voor een M635 CSi zou ik persoonlijk eerder voor een 560SEC gaan, als het kan met een AMG / Lorsiner / Gemballa / Koenig sausje.
@smulders: Oei hier zeg je wat, erg moeilijk om te kizen tussen deze BMW M635 CSI en een Mercedes 560 SEC. Ik persoonlijk zou het niet weten, maar de 560 SEC in AMG verpakking zou heerlijk zijn inderdaad.
Schitterende bak zo’n M635 CSi, dat zonder meer! Op het eind van het filmpje is het wel veel geslijm, dat konden ze toen ook al!
Alwood is een beetje een BMW fanboy? Plaats eens nieuws. Filmpjes kunnen we zelf wel vinden op JoeTjoep.
@integraturbo: Es ist ein blog, kein nachrichten. Er zijn mensen die namelijk wel geinteresseerd zijn in klassiekers en nostalgie.
Die bmw doet nelson ook aan zijn boot denken….dat zegt genoeg, denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).