Rij zo hard als je wilt langs nieuwe trajectcontrole A58

Auteur: , 35 Reacties

Maandag 11 februari is het zo ver: de nieuwste melkkoe verkeersveiligheidsbevorderende maatregel, de trajectcontrole op de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom treedt in werking. Maar rij gerust met 200+ langs het detectiepoortje, als je wilt.

Willekeurig snelwegtafereel - Foto:autojunk.nl

Hoe dat zit? Het systeem dat er hangt is afkomstig van de A12 bij Arnhem (ook de overheid moet op de kleintjes letten), en is nog old school, met alleen een meetpunt aan begin en eind, dus zo lang je een van de tussenliggende afslagen pakt is er niets aan de hand. De redactie van de Tegelraaf stak zijn licht op bij het Landelijk Parket Team Verkeer, dat dit bevestigde.

In tegenstelling tot de nieuwere trajectcontroles, die je ook op tussenliggende punten meet, moét je hier het 4,8 kilometer lange traject afleggen voordat je op de bon geslingerd kan worden. Je wordt dus ook niet bij het beginpunt al geflitst. Nóg niet althans, want morgen kan het bij wijze van spreken weer anders zijn. Niet dat we het willen aanmoedigen, maar je kunt voorlopig de verkeershooligan uithangen, zo lang je maar op tijd een afrit pakt.

Speciaal voor onze Belgische lezers die wel het gehele traject afleggen: de maximumsnelheid is er 120 km/u, dus pas een beetje op, anders heb je voor je het weet pas na maanden 6 dikke prenten in je bus.

Foto credit: autojunk.nl35 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Of je alle moeite besparen en 4.8km lang de snelheid respecteren. Want de tijdswinst (behalve als je daar het hele stuk 280km/h gaat) is 0,0000012% waarschijnlijk. Of 1 Oostbloktrucker die het inhaalverbodbordje niet snapt (en dat zijn er nogal wat geloof ik) en je bent alle gewonnen tijd weer kwijt.
@E34M5Touring:
Niet alleen veel oostblokkers snappen dat bord niet, ook het gros van de nederlansche (t)rukkers heeft hier schijt aan….
@jrk68: Misschien kunnen ze niet klokkijken?
@E34M5Touring:
In de rechtertunnelbuis van de Beneluxtunnel in zuidelijke richting geldt een permanent inhaal verbod, dus ik denk dat niet kunnen klok kijken hier niet veel mee temaken heeft.
Hoevaak ze daar niet gezellie naast elkaar omhoog kruipen….
Gewoon begrenzer op de auto plaatsen, overal klaar mee…
@E34M5Touring: Met een M5 ga je jezelf toch niet aan max snelheden houden? Anders had je beter een 535i/540i kunnen aanschaffen of zelfs een 520i.
@alcantara: Wie gaat er nou keihard rijden als je weet dat er op dat stuk sowieso gecontroleerd wordt. Dat eeuwige geneuzel, je hebt toch een M5, dan blaas je toch altijd 240km/h……. Ja ik rijd wel eens hard. Nee, dat doe ik niet op een trajectcontrole. Als je daar gepakt wordt ben je te dom om los te lopen in mijn ogen.
@E34M5Touring: continu blazen met een M5: vooral doen met de huidige benzineprijzen en het gemiddelde verbruik van een M5…

(read the sarcasm…)
@E34M5Touring: Over 4,8km doe je 144 seconden op een snelheid van 120km/h. met 180(lijkt mij een redelijke snelheid) doe je er 96 seconden over. Je wint dus nog geen minuut op je hele rit :)
@RobertJ: Nou, moet je kijken. Wind tegen en weg is het :)
@RobertJ: nou ik vind meer dan 30% tijdeinst toch flink wat. Tuurlijk bullshit om te zeggen: je tijdswinst is toch minder dan een minuut, alsof die 4.8 kilometer het enige stukje weg is wat je rijdt die rit.
Over melk-koe gesproken, heb maandenlang de rit van Amsterdam – Amersfoort (a1) gemaakt in 2010. Er staat een flitspaal onder een viaduct bij Bussum dat ik altijd met 100km/u passeerde. Kort geleden reed ik er weer langs met ongeveer 105km/u. Prompt een bon van 30eurie in de bus. Rijd ik weer langs die flitspaal, maar nu overdag en aan de andere kant, zie ik dat het geen 100 maar 90 max. is geworden over een zeer kort deel.
@audicoupe84: yup…de bekende paal die werkelijk eeuwen NIET werkte…en ineens (de laatste jaren schijnbaar ?) wel :)
@Megakix: O-oh.. Sinds wanneer?
@Megakix: Nee hoor, laatst nog langs geblaft met 120km/h niks aan de hand. Rijdt dat traject dagelijks, al jaren. Nog nooit een gehad.
@E34M5Touring: vreemd….waarom wordt er dan beweerd dat er geflitst zou zijn…in mijn ogen werd je daar NOOIT geflitst ! (jaren in Laren gewerkt).
@Megakix: Ik kom er de laatste 7j bijna dagelijks langs en heb er nog nooit een bon gehad. Enige wat ik kan bedenken is een mobiel team.
In Belgie verliest de pv zijn bijzondere bewijswaarde na 14 dagen, dwz, je moet de pv binnen de 14 dagen krijgen na dat men de eigenaar van het voertuig heeft weten te identificeren.

Boetes die ik meer dan een maand te laat krijg betaal ik NOOIT

Zo sturen ze dit moment constant pv’s naar het oude adres van ons bedrijf, de politie is nog altijd niet slim genoeg om die naar het huidige adres te sturen daar het bedrijf nochtans al officieel heel lang hier is.

Maw, als ik na 6 maand een boete krijg uit Nederland, betaal ik die niet, hoe kan ik nu weten wanneer ik waar was? Enne, ik verander toch regelmatig van auto en kenteken, dus geen zorgen…
@Volvo_440_turbo: stoer.
@a6stang: Inderdaad heel stoer om hier te verkondigen dat je je boetes niet betaald. Want misgelopen boete-inkomsten heeft onze overheid allang ingecalculeerd. Dus degene die hun boetes wel betalen mogen gelijk voor zulke klaplopers betalen. Dus bedank @Volvo 440 Turbo
@a6stang: Inderdaad heel stoer om hier op Autoblog te verkondigen dat je je boetes niet betaalt. Want onze overheid heeft wanbetalers allang ingecalculeerd waardoor mensen die hun boetes wel betalen mogen meebetalen voor de klaplopers. Goed bezig @Volvo 440 turbo!
@moveyourmind:

1. Onze wetgeving voorziet dit wegens diverse redenen, oa dat je je nog kan herinneren waar en wanneer je met je auto was, met mijn auto rijden diverse werknemers trouwens…
2. In het staatsblad staat duidelijk geformuleerd waar mijn bedrijf gevestigd is. De politie is verplicht dit te raadplegen.
3. Als de politie bij ons zich niet aan de wetgeving houdt zie ik geen reden om te betalen, een PV met een vormfout is een PV die niet geldig is.
4. Als de Nederlandse politie geen rekening houdt met onze wetgeving die toch redelijk lijkt, waarom zou ik dan betalen?
5. Als de politie redelijkheid en correctheid vraagt van de bestuurder vraag ik redelijkheid en correctheid van de politie, logisch niet?.

Indien aan deze voorwaarden voldaan is betaal ik met alle plezier mijn boetes, maar vaak is het niet zo.

Ik heb een vriend die bij de politie werkt, die vertelt me zelf dat hij niet slim genoeg is om iets anders te doen, als ik de PV’s soms zie die ik krijg, die vol vormfouten en of dt-fouten staan, tja, dan weet je het wel…
@Volvo_440_turbo: thanks voor je heldere uiteenzetting. Stiekem ben ik gewoon jaloers, want wij hoeven het niet te flikken om boetes niet te betalen. Onze overheid zorgt er wel voor dat ze boetes kunnen incasseren, hoe dan ook. Ze hoeven zich zelfs niet eens aan de incassowetgeving te houden. Als je te laat betaalt komen er onevenredig hoge incassokosten bij en ze hebben altijd nog de mogelijkheid om loonbeslag te leggen.
@moveyourmind:

Zo kreeg ik laatst een boete uit frankrijk, slechts enkele dagen na de overtreding, zelfs de website waar ik het kon betalen was in het Nederlands.
Dat is pas ‘service’
Ik heb die boete ook onmiddelijk betaald omdat ik me nog heel goed kon herinneren waar en wat er was gebeurd, maar na een maand of langer? Ik denk het niet…
@Volvo_440_turbo: Er is een klein probleempje met deze redenatie. Aangezien de overtredingen in Nederland zijn gepleegd en niet in Belgie, is het Nederlands recht van toepassing. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om niet te betalen, maar op het moment dat jij (of iemand anders) met dat kenteken wordt staande gehouden in Nederland, zal je vriendelijk worden verzocht om het hele bedrag contant en direct af te tikken. Mvg
@basman147:

I know, dat is een van de redenen dat ik me met de Skoda niet meer kan vertonen in Slovenië en Hongarije, maar tegen dat ik nog eens ga heb ik een andere auto of kenteken ;)
Ik heb weliswaar nooit de boetes in mijn bus gehad, maar ik weet dat ze me geflitst hebben.
@basman147: ps, in België hangt een kenteken niet vast aan een vaste auto, bij jullie is het anders dacht ik?
@Volvo_440_turbo: Klopt, het kenteken blijft bij de auto vanaf het moment van toelating tot aan uitschrijving (sloop of export). Voor zover ik weet worden bekeuringen hier dan ook uitgeschreven aan de eigenaar van de auto, die moet dat vervolgens maar gaan verhalen op de bestuurder als hij dat niet zelf was, denk hierbij aan wagenparken, leasemaatschappijen etc..
@a6stang: niet perse als stoer bedoeld…als je het goed leest, bedoelt hij te zeggen dat ze in België andere wetteksten hebben als in Nederland het geval is. Dus hij volgt gewoon ‘zijn rechten’ en betaalt daarom niet.
@Volvo_440_turbo: Heel juist , als de nederlanders u de mogelijkheid biedt om langs de mazen van het net te glippen , dan zou je al een grote idioot moeten zijn om dat niet toe te passen . Blijkbaar zijn wij belgen toch nog niet zo dom .
Ik ben een tijdje weggeweest in het buitenland, kan iemand mij vertellen waarom het daar eerst 130 was en nu weer 120?
psshh Nederlanders met hun 4 cilinders….
@Fidenza: 3 tegenwoordig
leuk, maar als je een van de tussenliggende afslagen neemt kom je in niemandsland uit.. er is daar geen reet en moet je dus stevig omrijden, levert je dus niets op.

gewoon lekker 120 rijden daar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).