Rijtest en video: Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Auteur: , 154 Reacties

It's a dirty job, but someone has to do it.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De R8 voelt inmiddels al heel vertrouwd, bijna als vanzelf lift ik de gasvoet even tijdens het schakelen. Dat is nodig om de R-Tronic bak met enkele koppeling echt soepel te laten schakelen. Tijdens voluit sprinten laat je het wel uit je hoofd, maar voor normaal dagelijks gebruik is de R8 V10 Spyder snel genoeg om je enig tijdsverlies te kunnen veroorloven. Sacha heeft aan boord van de SLS dat probleem niet, de AMG Speedshift bak heeft wel twee koppelingen en is duidelijk veel sneller in het wisselen van een verzet. Dat juist dubbele-koppelingen-koning Audi (of het VAG concern) voor hun vlaggenschip nog niet aan die technologie zit, lijkt vreemd, maar dat komt doordat de R8 de running gear deelt met de Lamborghini Gallardo.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Het is één van de vele verschillen tussen de R8 en SLS. Beide vormen het neusje van de zalm wat respectievelijk Audi en Mercedes-Benz te bieden hebben, het “sportieve” premium merk BMW is overigens pijnlijk afwezig in deze klasse. De R8 biedt (voorlopig) duidelijk de meeste keuze in varianten: als instapper is er de 430 pk sterke V8, terwijl de liefhebbers van nog meer hardcore kunnen kiezen voor de R8 GT (Spyder) met minder kilogrammen en meer paardekrachten.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Met de “reguliere” V10 is de R8 ook al niet bepaald onderbedeeld. De 5,2 liter grote tiencilinder heeft directe benzine injectie en haalt een topvermogen van 525pk en een maximumkoppel van 630 Nm. Toch doet de SLS het duidelijk beter: de befaamde “6,3” V8 is eigenlijk 6,2 liter groot en haalt maximum waardes van 571 pk en 650 Nm. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de SLS Roadster sneller is: de sprint naar de 100 doet de Benz in 3,8 seconden, terwijl de Audi daar 4,1 seconden over doet. Toch is het verschil in de praktijk te verwaarlozen. Dat wil zeggen, tot er geschakeld moet worden. De SLS stoomt zonder onderbreking verder en in de R8 Spyder kan je vanaf dan een blik werpen op die fantastische gestileerde kont van de dikste AMG Roadster. Op een limietloze autobahn wint de SLS Roadster ook, de topsnelheid ligt 4 km/u hoger op een kloeke 317 km/u. In de dagelijkse praktijk wint de R8 nog wel wat punten, de V10 draait namelijk veel meer toeren. De begrenzer bij de SLS hakt er rond 7200 tpm in, een waarde waar je snel aan zit. De V10 mag 1500 tpm meer hebben en meer toeren is altijd meer lol. Zo simpel is het.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Mocht je een onuitwisbare indruk willen maken tijdens apres-ski, dan is de R8 de betere keuze. De SLS moet het doen met louter achterwielaandrijving, maar de R8 is natuurlijk een Quattro. Dus houdt de Audi langer grip, maar beide supercars zijn duidelijk overstuurd. Maak niet de vergissing om te denken dat de R8 het lieve standaard onderstuurde Quattro wegligging heeft, wat dan kan de R8 wel eens terugbijten. Mocht je in orgastische rookwolken afscheid willen nemen van je achterbanden, dan gaat dat het beste in de SLS.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Qua layout zijn er nog meer grote verschillen: zowel de R8 als de SLS hebben een middenmotor en toch zitten de krachtbronnen op een andere plek. Rara hoe kan dat? Bij de SLS zit de motor direct achter de vooras en daarmee is het nog steeds een middenmotor. De V10 van de R8 zit achter de cabine, wat ik gekscherend een echte supercar layout zou willen noemen. Het verschil is duidelijker als de R8 en SLS zij-aan-zij staan. De SLS is duidelijk langer (+20 centimeter) en dat zit allemaal aan de voorzijde van de auto. Het geeft die SLS die indrukwekkende lange neus. Dat is mooi, maar ook onpraktisch. Vooral als het echt bochtig wordt, zoals in de bergen, is de SLS in het nadeel.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

De prijs voor het snelst opende dak gaat wel weer naar Stuttgart. In slechts 11 seconden vouwt het dak van de SLS Roadster zich weg, bij de R8 Spyder duurt het 19 seconden. Gelukkig kan in beide cabriolets zowel het sluiten als openen tot pakweg 50 km/u worden gedaan, tenzij het stortregent is er dus geen reden om niet open te rijden. Het is ook verreweg de beste manier om optimaal van de zangkwaliteiten van beide supercars te genieten, vooral in tunnels vergaat horen en zien je, maar leuker wordt autorijden bijna niet.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Mocht je liever argumenten horen waarom de dichte versies beter zijn, dan heb ik die ook klaar voor je. Zowel de SLS als de R8 is als coupe lichter en daarmee sneller. Bovendien vervalt bij beide cabrioversies een mooi design-element. De SLS Roadster moet het doen zonder de vleugeldeuren van zijn dichte broer, de R8 Spyder mist de glazen motorkap en kan de “kroonjuwelen” dus niet showen.

Audi R8 V10 Spyder versus Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Welke de beste is? Tja, de SLS Roadster is sneller, maar ook duurder. De Audi R8 Spyder kost exclusief opties 237.080 euro, voor de SLS AMG Roadster vraagt Mercedes-Benz minimaal 272.450 euro. Het lijkt me dat dat in deze klasse niet de doorslag geeft, maar helemaal negeren kan ik een prijsverschil van 35K ook weer niet. De SLS is dan wel weer af-fabriek (tegen meerprijs natuurlijk) leverbaar met een matte lak, bij de R8 moet je dan één van de 333 R8 GT (Spyders) zien te bemachtigen. Het prijs- en prestatieverschil is dan meteen opgelost, maar je moet wel houden van spoilers en matblauw. De SLS scoort de meeste punten met de aandrijflijn met meer kracht en een veel betere bak. En die achterkant van de SLS Roadster is zooooooo mooi, maar een V10 en LED verlichting zijn dat ook. #Firstworldpains, onderschat ze niet als die succesvolle buurman zijn dilemma in keuze voor SLS en R8 aan je voorlegt. Het is lastig kiezen tussen twee dijken van supercars. Filmpje!

Fotocredit: Alle mooie foto’s zijn door Casper gemaakt, de rest door mij :)154 reacties

Yes, de MEGA test !!! Wat een geluid mannen ;p
@themanjeroen: geluid van die 6.3L is prachtig, maar de R8 heeft betere looks wat mij betreft!
leuke vergelijking!
VET VET VET !
toch de SLS Roadster voor mij, R8 oogt saai naast de fantastisch mooie mercedes
@560pkferrari: helemaal met je eens! Supertest!!!
@560pkferrari: duidelijk de SLS !!! Wát een schitterende auto !
@Megakix: Doe mij ook maar de SLS AMG Roadster! :D Als je de enorme overhang aan de voorzijde van de R8 ziet wordt men kotsmisselijk om maar over de ordinaire grill te zwijgen.
Ik wil ‘m exact zo!
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/Mercedes-Benz/SLS-AMG-Roadster-Monaco/Mercedes-Benz-SLS-AMG-Roadster-44.JPG
@AutomotiveDesigner: heeee, zó wil ik’m ook ! :lol: … en dat jacht ernaast had jij al ????
@560pkferrari: +1, wat een mooie lijn heeft ie toch. daar kan geen elkele middenmotor aan tippen!
@560pkferrari: ditto! Die Audi is echt boooooring vergeleken bij de SLS! Voeg daar de schitterende heritage aan toe en de keuze is eigenlijk supersimpel…
@560pkferrari: tuurlijk de SLS.
De R8 blijft een afgeleukte lambo met de motor op de verkeerde plaats en een vreemd aantal cylinders.
De SLS is sneller, mooier, practischer. Eigenlijk geen vergelijk dit.
Kort filmpje heren! Maar wat een heerlijke auto’s :)
Mooie test hoor! en ik zou kiezen voor de SLS, geluid is veel gaver, toch wat meer ruimte binnen en gewoon chique.
leuke revieuw
wat de R8 aan wow factor had toen de net op de weg was heeft de SLS nu, dus ook mijn persoonlijke favoriet
*Kijk mamma zonder handen* :-)

http://static.autoblog.nl/images/wp2012/review/Audi-R8-Spyder-versus-Mercedes-SLS-Roadster/Audi-R8-Spyder-versus-Mercedes-SLS-Roadster-31.jpg

Dikke bakken hoor! Zullen ze nog van de importeur zijn of hebben ze al een gelukkige eigenaar?
Leuke en goedgeschreven tekst. Straks na het werk maar even de buren wakkerbrullen ;-)
Erg mooie test!!! Een SLS heeft meer charisma, maar de V10 van de Audi vind ik beter klinken. Een lastige keuze, mocht ik ooit de staatsloterij winnen…
@opgooier: Geen probleem ! in dat geval neem ik ze allebei.
Hoe gek ik ook op de r8 ben en op de v10 zou ik toch voor de sls gaan..
@MAB: Logisch, als je naar je profielplaatje kijkt ;P
@mdemooistelettervanhetalfabet: haha ja het is maar dat ik 1 profiel foto kan zetten! Want de tweede zou een r8 zijn.
@MAB: Anders zoek je een plaatje op waar ze allebei opstaan :P
@mdemooistelettervanhetalfabet: En? vind je het een beetje gelukt?
Weer goed gedaan jongens!!

Alleen 4.33 min??? Kan je toch wel wat meer van maken??
Moest ik kunnen kiezen?
Het zou de moeilijkste keuze uit mijn leven zijn….
De Mercedes? De Audi?
Maar vermits ik slechte VAG ervaringen heb zou het toch de mercedes zijn denk ik…
Kreeg weer bij sommige stukjes een glimlach op m’n gezicht. Maar de SLS komt echt niet overeen met dit Hollandse polderlandschap haha. Gewoon de Franse of Italiaanse bergwegen!
Hoeveel is de wegenbelasting van de SLS? Per kwartaal?
@marokkaanseheld: ik denk dat de wegenbelasting niet je grootste zorg is (NH: Motorrijtuigenbelasting per kwartaal: € 238,00). Dan betaal ik nog meer voor m’n Alfa ;).

Verzekering / brandstof / onderhoud is andere koek :p
@visconty: Oke, dankjewel viskont. x
@marokkaanseheld: Paar keertjes kinderbijslag
@marokkaanseheld: Zo’n 16 uitkeringen (12 mnd).
@marokkaanseheld: mits je 10 jaar schadevrij hebt gereden kost het “maar” € 205,20 per maand bij Reaal autoverzekeringen.
@visconty: Gek genoeg doen verzekeringsbedrijven soms best lastig bij dure auto’s. En dan was van mijn auto de nieuwprijs ongeveer de helft en zit ik op 75% noclaim.
@tinnemans: ligt ook vaak wel aan leeftijd. Toen ik nog maar net 2 jaar mn rijbewijs had was de verzekering al aan het huilen i.v.m. de 115pk van mn toenmalige auto. Kan me voorstellen dat ze de eigenaar van een SLS ook wel eerst even screenen inderdaad ;)
mooi filmpje, maar ik had wel een dragrace verwacht.
@mikeslsamg: Is niet echt nodig, de SLS is toch sneller.
Ik ben echt een mercedes hater . sinds de laatste jaren.
Ik zou de SLS roadster in een hartslag kiezen .
Veel mooier , meer stijl , sneller , comfortabeler . het zijn alle 2 GT´s …
Maar een R8 is voor mij echt niet speciaal. persoonlijk vind ik hem zeer lelijk. Enkel die motor klinkt zeer goed , maar met die R-tronic is het ook weer omzeep.
En ik blijf moeite hebben met alle dingen van het VAG concern.
koop dan een lambo als je echt wilt knallen. en liefst de Aventador want die is exclusief en kost een luttele 260k in Belgie tegenover 200k voor een R8 Spyder of SLS roadster.
in the end : de SLS Roadster wint het voor mij.
Doe mij de SLS toch maar dan.
allebei waanzinnige bakken!
maar toch de sls wint het als je het mij vraagt. toch veel specialer dan een R8. dat geluid van de sls als hij schakelt is ook zo lekker! mocht ik ooit erfenis/loterij winnen, dan wordt het de SLS!
Geen fan van Audi en ook voormalig Mercedes hater hier (vanwege die meuk die ze van 1995 tot vrij recent en in sommige gevallen nog steeds als ‘premium’ door hebben laten gaan), maar gegeven de keuze; de SLS, bitte.

Geluid is beter, ziet er beter uit in mijn ogen, gewoon RWD zoals het hoort en nog sneller ook.

Ben wel enigszins verbaasd over dat de bak in de Mercedes beter is. Hebben ze verbeteringen doorgevoerd? Toen de SLS werd gelanceerd waren er veel klachten over dat de bak te traag en soms schokkerig schakelt bijvoorbeeld in vergelijk met de volledig andere maar even prijzige 458 Italia. Maar tov de bak in de R8 is deze dus beter…Dan is of die bak in de R8 zwaar matig (relatief zwaar matig, maar dus zwaar matig) of ze hebben wat software geregeld voor de SLS of zoiets, no?
@jaapiyo: jah , vanaf 1995 is het echt heel treurig geworden bij mercedes. En ik zal ze dit niet snel vergeven. Enkel een AMG badge verzacht de pijn.
Audi is te klinisch . Waarbij een Merc ,BMW ,Lambo een lach op je gezicht geven
sls ftw!
Slightly OT; wat betreft matte lak, is dat nu altijd zo dat je dat niet goed kan wassen en het dus eigenlijk compleet useless is of geldt dat alleen voor sommige kleuren/merken/whatever?

Dit omdat ik bij die ‘frozen grey’ special editions van de M3 regelmatig lees dat als er een keer een duif op schijt je lak voor altijd geruïneerd is.
Grappig dat iedereen in de comments voor de SLS kiest, ik trouwens ook.. Prachtige wagen! Helaas beetje kort filmpje..
SLS!
mooie ‘clarksonian vergelijking’ met die batman cape
Het Design van de R8 heeft mij te veel frutsels en zou je voor die supercar layout willen gaan verkies ik de lambo-broer, mooier, en 10x langer houdbaar design dan de Audi. Betreffende de Merc mhua op opzet is goed en het is in mindere mate een poser-bak door het gemis van de gulwings. Maar doordat de coupevorm weg is gehaald bijft er mijn ziens een raar achterwerk over die te rond is vergeleken met de rest van de auto.
Het jaar is nog maar negen dagen jong en toch zie ik al de kanshebber voor test van het jaar 2012.
De SLS!
De manier waarop je daarmee het beest uit kan hangen, of waarmee je rustig door het stad kan rollen vind ik zeer indrukwekkend.
Ik zou wel de coupé nemen.
Roadster is voor het grootste deel van het jaar niet zo aangenaam als een lekker warme coupé met airco.
Wauw, gaaf eindshot hoor met die prius ^^
zeker SLS!
De SLS is misschien de snelste maar geef mij maar de R8!
Lekker hoor! Ik wachte er al op! :)
Leuke test! Gelukkig is de R8 met handbak leverbaar. De sls helaas niet.
Ik ga voor de Audi.. Grapje, duidelijk de SLS!
Uiteindelijk kies ik ook toch voor de SLS!
Haha, Sacha heeft altijd wel treffende vergelijkingen, ze kloppen vaak ook nog :D

En mooie foto’s Casper ;), deze is zelfs m’n nieuwe achtergrond:

http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/Vergelijkingen/Audi-R8-Spyder-versus-Mercedes-SLS-Roadster/Audi-R8-Spyder-versus-Mercedes-SLS-Roadster-43.jpg
@Mich: thanks Mich ;) Veel plezier ermee!
@CasperH: zet je ze dit keer wel op Autojunk :P
Puik gedaan heren, de Mercedes SLS lijkt me een heerlijke bak om eens mee te gaan gaan cruisen naar een willekeurige plek aan de Mediteraanse Zee.
Zonder meer de Audi R8. Hy is gewoon mooier. Eerlijk?!
@VWTouran75: ik geef je helemaal gelijk en hij heeft een mooier geluid!
@VWTouran75: natuurlijk, die zou ik ook kiezen, al was het maar om een V10 te hebben!
Gaaf dat het voor een deel in Nijkerk is opgenomen.
Ik kan persoonlijk niet kiezen, maar ik zou denk ik toch voor de sls gaan.
Hahaha die vergelijkingen van Sacha zijn simpelweg steeds geniaal
sowieso de SLS en sowieso Sacha! haha leuk dat je der weers bent !
Ik heb alleen nog maar de foto’s gezien maar het is echt een mega dikke test :) snel het filmpje kijken
Waarom worden er geen lekkere driftjes neergelegd in het filmpje? En de dragrace ontbreekt.
@kraakensmaak:
voor echt lekker rokende banden moet je toch echt bij de oude filmpjes zijn helaas, gaat niet meer terugkomen op AB
vanaf 6:14
http://www.youtube.com/watch?v=wwOoy_KfUPw
vanaf 5:05
http://www.youtube.com/watch?v=ACgJvtqMY6c&feature=relmfu
ook leuk:
http://www.youtube.com/watch?v=unwujSVpZwA
Kan niet wachten totdat ik thuis ben en dit filmpje kan kijken. Zo op de eerste indruk zou ik deze keuze ook heel moeilijk vinden. R8 met handbak? Eerst maar eens kijken naar het filmpje straks! :)
SLS vind ik toch nét wat mooier.. lijnen enzo :)
Voor de 4e keer de SLS, en voor de ZEVENDE keer een R8.

Pak eens iets anders AB! Bij voorkeur Italiaans, zolang het maar nieuw is.
@Benjamin1: jij zeurt vast ook als je voor de 4e keer met megan fox een beschuitje mag eten?
@lambo4all: nee ik haat gewoon herhalingen. Er zijn genoeg vette bakken te testen, waarom weer die sls en weer die R8 uit de kast trekken? Daarnaast wil Megan geen sextapes uit laten lekken tot het geld op is.
@Benjamin1: carrera GT!!!
@Flamingo: Maserati GT
@Megakix:
volg jij aw een beetje?
http://www.youtube.com/watch?v=5x0YnmZ0X7k
@Flamingo: binnenkort dus ab test van de maser GT?
@Benjamin1: ik weet zo eve niet of ab die al getest heeft :oops: maar anders zou dat denk ik heel goed kunnen ja
@Flamingo: ja, gezien, paar weken terug al. Heb het nog gepost op AB.nl, maar die werd toen verwijderd :lol:
Heerlijk! Maar waar is de rest? (Lees: 4,5 minuut is toch veeeeeeels te kort voor zo’n test?) Ademloos gekeken. Ik zou niet kunnen kiezen.

De MB is zo verschrikkelijk mooi.. maar die Audi.. dat geluid steeds.. ik krijg er gewoon continu kippenvel van.. helaas verkeer ik in de, snik snik, jammere positie dat ik deze keuze nooit kan maken.
@Freewarefreak: geluid is van Lamborghini, niet Audi.
Ik wil zo’n SLS
@E34M5Touring: En een Tunnel.
@E34M5Touring: en een Amerikaans rijbewijs, of liever nog een Nigeriaans rijbewijs.
Hey dat is in Zeewolde!
Als die Audi een bak met dubbele koppeling zou hebben was hij minstens net zo snel geweest…..jammer
Sacha heeft dus 2 obsessie’s.. AMG en Supermodellen..

Mooie rijtest, vind de Audi R8 toch wel het mooiere model..

en @Wouter: of @iedereendiehetantwoordweet: Die R*, heeft overal LED, dus ook het dimlicht en groot licht ? of voor alleen stadslicht ?
@dennisr: overal ja, ook dimlicht en grootlicht is volledig led. Is tegenwoordig ook al op een nieuwe Audi A6 optioneel leverbaar.
@kraakensmaak: ja en zelf binnen is alles led, is helemaal niet zo fijn eigenlijk..
@Flamingo: net zoals led kerstverlichting en led lantaarnpalen met van dat felle witte licht
@kraakensmaak: ah ok, thnx! ik zag namelijk een foto van een BMW op de IAA stand, mn neef zei dat ze de eerste waren maar ik dacht idd dat er ook al een Audi was met volledig LED, dat is dus deze, thnx :)
@dennisr: a6,a7,a8,r8 allemaal te verkrijgen met full led koplampen
@Flamingo: voor een duizendje of 2?
Ik ging sowieso voor de sls, die is gewoon veel stijlvoller, heeft een beter geluid motor, is sneller en persoonlijk vind ik de r8 gewoon lelijk die is zo standaard audi-saai.
En ps: bij mercedes kun WEL full led verlichting krijgen. Want een kennis werkt bij Mercedes en die heeft me zelf nog laten zien. Dus wouter… audi is niet beter, dat is mercedes(the best or nothing)
Geweldige rijtest, alleen waarom niet de R8 GT Spyder genomen? die komt wat dichter in de buurt met pk’s t.o.v de SLS.
@kaasboerin zielige opmerking.
Liggen die voor het oprapen dan (333 exemplaren)? Er is niet voor niets een reden waarom Wouter voor de R8 GT Spyder vid naar Duitsland is gegaan…
Erg netjes gedaan hoor! Alweer :)
Filmpje valt inhoudelijk behoorlijk tegen. Had al een stuk langer gemogen, en zoals gezegd wat drifts neerzetten, beetje draggen, even autootje switchen, even praten met elkaar etc. Nu is alleen de versnellingsbak (dubbel) aan bod gekomen én dat Sasha boodschappen doet.

Montage is wel weer leeuuuuk! Meer van dat aub.
Oneeerlijke vergelijking weer ,natuurlijk wint de Mercedes het van die Volkswagen.
Wel mooie test trouwens volgende keer een Skoda tegen een BMW ?
Jammer dat BMW hier niks tegen in te brengen heeft. Een M6 is toch anders…. Maar in dit geval ga ik voor de SLS. R8 oogt veel te zwaar. Btw wel erg kort filmpje ja.
@Ferdinand1: er komt wel een i8 aan..
http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2011/12/2015-BMW-i8-spy-photo-113-626x382.jpg
@Flamingo: maar dat is toch hybride meuk? Of ligt daar ook een dik blok in?
@Ferdinand1: ja elektrisch denk ik
@Ferdinand1: heb het opgezocht, plug in hybrid m precies te zijn
klinkt idd niet erg aantrekkelijk maar wie weet wordt ie best leuk
@Flamingo: mja, heb liever dat ze met een purpose-built product komen in de klasse van de SLS/R8.
@Ferdinand1:
BMW en supercars gaan niet samen.
De enige die ze ooit gebouwd hebben waren de M1 en M12.
M12 zijn er maar 3 van gebouwd en verkocht aan sultans en meer van dat soort volk.
Alleen de M1 was enigszins een heel klein beetje succesvol.
Zal verder nooit meer één komen.
Tenzij je de i8 gaat meetellen, maar laten we eerlijk zijn dat is hooguit een new age muslies supercar maar meer ook niet. Een echte supercar zal er nooit komen.
BMW heeft daar allerlei redenen voor.
Wat mij betreft zijn ze gewoon bang om af te gaan.
@Ferdinand1: Ik begrijp je punt betreffende R8 volkomen! :P
http://www.autoblog.nl/rijtest-en-video-audi-r8-v10-spyder-versus-mercedes-benz-sls-amg-roadster#comment-2854747
@AutomotiveDesigner: :) Maar ik vind het niet zo zeer de lange overhang aan de voorzijde. Meer het overschot aan statements (luchthappers die nep zijn bovenop, chromen A-stijl, chromen grill, aflopende lijnen voor de boosheid…). Niet 1 duidelijk statement zoals de SLS heeft, de uitzonderlijk lange neus bijvoorbeeld. De R8 is eigenlijk gewoon het ‘mooist’ in V8 coupe vorm.
Ik ga voor de SLS, ben een beetje uitgekeken op de R8 (ondanks dat hij retegaaf blijft). En die vergelijkingen van Sacha staan er echt wel vingerdik op… elke keer weer ;-)
Lekker lekker lekker!!:D
Wat hou ik van Autoblog, en wat een dikke auto’s. En sowieso is Sacha vs Wouter áltijd goed! Goede rijtest mensen; heerlijk om naar te kijken. Dat gejank van die V10, en de schoonheid van de SLS.
Mijn avond kon niet beter beginnen.
Moest ik al voor de R8 gaan (en die heeft me nooit echt aangesproken, de techniek wel maar het design niet, zou wel een mooie basis zijn voor een special coachbuild) kan ik toch niet anders dan een coupe te nemen.
De spyder ziet er niet uit (maar de coupe is ook al geen schoonheid) en is een cabrio van een sportwagen.
De SLS is mooier dan de coupe, is een luxe gt (geen supercar) en alles lijkt er gewoon aan te kloppen.
Ok, iets minder technische details, maarja dat ben ik gewend van AB. Wouter is nog steeds geen Chris Harris wat dat betreft :)
Doet overigens niks af aan dat het erg fijne filmpjes zijn om naar te kijken, en een rijtest met wouter ( of sacha ) is verder altijd goed.
duidelijk dat de R8 dik qua geluid domineert. Wat klinkt die lekker zeg. SLS hoor je bijna niet, ligt misschien aan de camera.
De SLS roadster vind ik er een beetje log uitzien, de SLS coupé heeft dit duidelijk niet, zonde. R8 mag wel even een dubbelplaatskoppeling erin leggen. Waarom hebben ze dat niet? -,-
Wat maakt het uit wat beter of slechter, sneller of langzamer is. 99% van de Autobloggers ligt het geld toch niet in je spaarrekening..
Je kan het Wouter niet kwalijk nemen dat hij de R8 beter vind. [img src=https://p.twimg.com/AiutvxLCIAEF_Z4.jpg width=”450″ />)
Hele gave film van twee fantastische auto’s!!!! En die V10 he… Hoop dat zoiets in de toekomst behouden blijft.
Goede review, weergeeft mooi de botsing tussen deze 2 roadsters. Ik ben ook fan van Audi en Mercedes, begrijp me niet verkeerd. Maar als ik het geld er voor over zou hebben dan zou ik een Ferrari 458 Spider halen. Evenveel POWER als de SLS. Zelfde versnellingsbak als die van de SLS. Weliswaar een klapdak maar het blijft een Ferrari: perfectie in autorijden en allemachtig wat een schitterende auto!
@french23driving: de 458 is geen gran turismo, dan zou je eerder moeten kijken naar een Ferrari California ;) 458 is gewoon die-hard met volgens mij niet al te veel comfort. De SLS daarentegen wel.
De SLS is zegmaar alleen in zijn prestatieklasse die comfort levert. Misschien een SLR Mclaren die ook in haar segment past?
Super gave test. En het leuke is 20 januari rij is ook in allebei de auto’s. Echt zin kijk er nu al naar uit. Goh wat is het rot om een open dag te organiseren voor je school.
Mijn jaar kan niet meet stuk
@fairlanep: Als jij rijdt zoals je typt, dan kan je jaar zeker nog wel stuk.
Ja doe maar een SLS in het zilver graag
Sacha zou willen dat ie een supermodel kon krijgen ;)

Wel wat beknopt stuk en film. Film is te verklaren door gebrek aan tijd, maar er wordt feitelijk maar weinig over het rijgedrag gezegd (en geschreven). En V10 klinkt lekker, maar de uitlaten van de SLS maken een ontzettend bruut en gaaf geluid.
Wat een mega test, goed bezig mannen! Alleen is 5 min wel erg kort voor 2 dikke supercars.

Voor mij de SLS, wat heeft ie een lekker kontje!
Probleem: in België zie je dan de SLS AMG rondrijden aan 30 kmh door dametjes van 55+ die net van de kapper komen en de R8 Cabrio diezelfde kapper die goede zaken doen…
@upstream: edit “doet” in laatste zin
Wat een kort filmpje :(
-=edit: is gefikst, thanks.=-

Ontopic:
Mocht ik de mogelijkheid hebben om zo’n wagen te kunnen aanschaffen zou ik zeker weten voor de SLS Roadster gaan. De R8 Spyder is net een badkuip op wielen…
Ik ga em nog een keer kijken.
Een test die eigenlijk geen verliezers kent. :D Wat een superbakken!
Vanmiddag toevallig nog een R8 zien rijden.
Goeie wagen hoor! Maar zonder twijfel toch de Mercedes.
Tja, dan komt er echt wat voorbij!
Goed artikel, waanzinnige auto’s, allebei inderdaad dijken van supercars! :)
SLS voor mij aub! En dan gewoon de coupe, niet zeiken over die vleugeldeuren, dat hoort bij de auto en boodschappen doe je maar met je aygo of upje.
@Wouter: 1 tegelijk rijden is niet correct Nederlands.
de term is: geen 2 tegelijk rijden.
Wat hebben ze ons nu verteld in het filmpje? Niet echt heel informatief ofzo :P Met zo’n auto boodschappen doen lijkt me sowieso niet wat, met of zonder vleugeldeuren… Allebei supermooie dikke bakken, maar SLS is toch in alles ietsje meer. Iets mooier, sneller.. duurder. Cabrio of coupe maakt me niet uit!
De nieuwe porsche 911 (991) is veel beter dan de audi r8 v10 hij is net zo snel maar en met de extra optie voor een mooie klank in de uitlaat is het erg lekker om te horen en de prosche heeft 400 pk en de audi heeft er 517 nodig en toch trekken ze allebei even snel naar de 100 de audi zuipt als een malle !!
@zion88: Hoe kun je spreken van veel beter? Het hangt er toch gewoon van af wat je wilt als koper? Vind sowieso dat je deze niet met elkaar kunt vergelijken met een prijsverschil dik 90k. En of je je nou erg druk moet maken over het verbruik in deze klasse?
Super filmpje, ik ga niet spreken over welke van de twee beter of slechter zou zijn, zijn beide prima wagens met prestaties die meer dan prima zijn! Ze hebben allebei hun charme. Toch ga ik voor de SLS, de uitstraling en looks zijn voor mij een stuk beter en natuurlijk de motor in combinatie met de mooie brul.
Binnenkort komt er een stronic in de r8. Ik denk sub 3 sec 0-100 tijden
Op een bochtenrijke omloop heeft de SLS geen schijn van kans. De achterkant breekt uit en is moeilijkerer op de baan te houden. Als sportwagen kies ik dan toch de R8, de sls is meer om te paraderen langs het strand. Echte mannen kiezen R8 natuurlijk :)
ik heb een hekel aan beide van deze auto’s want ze missen allebei net dat ene wat de hardtop varianten bijzonder maakt, de vleugeldeuren en de sideblades. En aangezien de R8 puntje bij paaltje toch gewoon een Gallardo is met een andere body zou ik liever die hebben dan de R8 maar als ik de keuze tussen deze twee moet maken ga ik voor de SLS, puur vanwege dat absurd lage geluid
Jezus wat is die Merc gaaf zeg, maar dan wil ik hem in het mat paars zoals die sls in londen van een eerder bericht. Wat een plaatje
R8 staat te koop voor de liefhebber: http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=wuuczvqmk2r3
natuurlijk ga ik voor de r8.
mercede heb ik totaal niks mee.
mercedes met de s natuurlijk.
Duidelijk de SLS geen twijfel mogelijk! R8 zie ik toch meer als een soort nep supercar
En toch hè, en toch … Die R8 blijft toch een beetje een gepimpte Volkswagen.

Als je in deze prijsklasse kijkt maakt 35k natuurlijk geen bal uit, dus ALTIJD de Merc!

@Mbaas: Dat vindt Jezus inderdaad ook :)
OK video bekeken en sorry, dit was echt de allerslechtste review van een auto die ik ooit gezien heb!
SLS mooiste Auto die er gemaakt is .. mooier als R8 en 458 en Gallardo alleen wel jammer dat Mercedes geen Concurent heeft voor de Gallardo… SLS haalt het bij lange niet
@SuperDaniel: Vind je een SLS mooier dan een Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce of een Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera
Cabrio = SLS
Coupe = R8 V10

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).