Rijtest en video: Audi S4 2012

Auteur: , 158 Reacties

Als BMW met een nieuwe 3 serie komt kan je als Audi maar beter een antwoord paraat hebben. Is de vernieuwde A4 goed genoeg om een geduchte concurrent voor BMW te blijven? We hebben het voor jullie getest met de 333 pk sterke S4.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Nadat we in Lissabon aangekomen waren en alle formaliteiten hadden afgehandeld hebben we ons snel naar de parking gehaast. Daar stonden drie rode S4’s en een heleboel saai gekleurde andere modellen ons op te wachten voor een proefrit. Bij Audi weten ze wat wij lekker vinden en dus stond in een hoek van de parking keurig een gereserveerde knalrode S4 op ons te wachten. Op het eerste oog niet eens zo veel anders dan het vorige model, maar toch zijn er verschillen te vinden.

Audi S4 front

Laten we om te beginnen even stellen dat het hier niet gaat om een volledig nieuwe A4. Sterker nog: Audi drukte ons op het hart om de term “facelift” niet te gebruiken en te spreken van een “product update”. Dus. De gefacelifte A4 ziet er in ieder geval wel een stukje strakker uit dan zijn voorganger. Of hij ook mooier is dan zijn voorganger is iets wat ik graag aan een ieders eigen interpretatie overlaat. Persoonlijk had ik nog best een paar jaar tegen de koplampen van de vorige generatie aan kunnen kijken, de nieuwe “look” daarvan bevalt mij niet zo. Op de A5 vind ik het zelfs doodzonde, op de A4 kan ik het iets beter verdragen maar een verbetering vind ik het persoonlijk niet. Buiten die koplampen om is er eigenlijk niet zoveel te melden. De bumpers en motorkap zijn iets veranderd, de achterlichten zijn nieuw en optioneel uit te rusten met LED’s en de grille is scherper gelijnd en wordt hoogglans zwart gespoten bij de zescilinders en S-line modellen. De achterbumper heeft een geïntegreerde diffuser gekregen.

Audi S4 back sunset

Wat betreft de rest van het uiterlijk: de S4 oogt niet als een beestachtig sportieve auto. Daarvoor heeft Audi natuurlijk de RS modellen, maar toch had de S4 van mij wel iets meer optische verfraaiingen mogen krijgen. Zo lijkt het apparaat redelijk hoog op zijn poten te staan en mogen de wielen ook best een maatje groter. Meer is overigens niet nodig, de S4 mag best een beetje incognito blijven natuurlijk.

Audi S4 2012 interior

Van binnen is er met het blote oog bijna geen verschil te ontdekken maar dat is ook geen ramp. De cockpit van de A4 zag er al erg goed uit en kan ook nog wel een paar jaartjes mee. Never change a winning dashboard, of zoiets. Er zijn een paar nieuwe stuurtjes leverbaar waaronder een optioneel sportstuur met afgeplatte onderkant dat helaas niet in “onze” S4 te vinden was. Over dat stuur gesproken: de nieuwe A4 / S4 is uitgerust met elektromechanische besturing. Dat heeft als voordeel dat er bespaard wordt op de C02 uitstoot en benzineconsumptie, het heeft als nadeel dat de besturing minder direct aanvoelt.

Verder heeft Audi aandacht gestoken in de bediening van de airco, Audi Drive Select, het MMI systeem en -het belangrijkste- de automatische zeventraps S Tronic versnellingsbak. Juist met die versnellingsbak had ik de eerste kilometers wat ruzie. Soms schakelde hij te traag bij het terugschakelen en soms juist te snel door halverwege het toerenbereik al op te schakelen terwijl ik vol de kickdown intrapte in Dynamic modus. Zelf bedienen met de flippers achter het stuur bood wat dat betreft geen uitkomst helaas. Na enige oefening werden de bak en ik een klein beetje betere vriendjes, maar BFF’s zullen we helaas nooit worden. Liefst zou ik daarom een handbak bestellen in de S4, maar die is vooralsnog niet leverbaar in Europa. Bummer.

Audi S4 V6T

Wat geen bummer is, is de motor. De 3.0 liter grote TFSI V6 is een lekker blok. Een brute 333 pk en 440 Nm zorgen ervoor dat je in 5.0 seconden naar de 100 wordt afgeschoten. Ook in de S4 beschikt de dual clutch S Tronic over een soort launch control systeem. Zet de auto stil, de bak in handmatig schakelen, de Drive Select in Dynamic en schakel het ESP uit door een aantal seconden de knop daarvoor ingedrukt te houden. Niet opgeven als er in het display komt te staan dat het uitgeschakeld is, want pas na een paar seconden volgt de melding “volledig uitgeschakeld” en kan de pret écht beginnen. Als al deze handelingen voltooid zijn houd je je voet op de rem en trap je het gaspedaal volledig in. De motor gooit het toerental omhoog en als je de rem loslaat volgt een vierwiel aangedreven katapultgevoel. Heerlijk. Het blok en de uitlaat klinken daarbij ook nog eens lekker zwaar en bij schakelmomenten wordt je getrakteerd op een lekkere roffel uit de uitlaat.

Audi S4 front

De permanente Quattro aandrijving heeft een vermogensverdeling van 60% op de achterwielen en 40% op de voorwielen om een dynamische rij-ervaring te garanderen. Daar slaagt Audi heel behoorlijk in, met een flinke dosis lef en uitgeschakeld ESP is er zelfs een driftje te forceren. Het kost echter nogal wat cojones om zo ver te komen, aangezien het Quattro systeem voor een bijna oneindige hoeveelheid grip lijkt te zorgen. Op een bepaald moment moest ik een paar keer op één traject onze cameraman Martijn voorbij rijden, en elke keer ging ik harder een bepaalde bocht in om er alleen maar nóg sneller en zonder verlies van tractie uit te komen terwijl ik gevoelsmatig al lang in de vangrail had moeten liggen. Indrukwekkend hoeveel grip men in Ingolstadt in deze S4 heeft weten te leggen.

Audi S4 badge

Maar goed, wat vinden we ervan? De vernieuwde S4 is een prima auto met meer dan behoorlijke prestaties. Qua design is het allemaal niet erg vernieuwend en zou ik (wat betreft de buitenkant in ieder geval) wel weer eens wat anders, wat gewaagders willen zien. Aan de andere kant is dat ingetogen, haast anonieme uiterlijk voor veel kopers waarschijnlijk een enorm pluspunt. De S4 is in dit burgerlijk jasje een ultieme sleeper die heel wat bestuurders van Mercedes C Klasse’s en BMW 3 series huilend bij het stoplicht achter kan laten. BMW heeft het antwoord echter bijna klaar in de vorm van de nieuwe 335i die met 306 pk misschien iets minder vermogen heeft maar wel een iets dynamischer rij-ervaring biedt. De nieuwe 335iA (met zeventraps automaat) kost bij BMW 52.655 euro. Dan heb je wel lullig 17 inch lichtmetaal in plaats van de 18 duims velgen van de S4 en ook vierwielaandrijving is niet standaard bij BMW, maar toch. Bij Mercedes is de C350 met eveneens 306 pk uitgerust en gekoppeld aan een prijskaartje van 53.900 euro. En dat brengt me bij het enige échte probleem wat ik met de Audi S4 heb: waarom zou ik 70.240 euro willen betalen voor een auto met slechts 27 pk meer dan de véél goedkopere concurrentie? Zelfs als je vierwielaandrijving aanvinkt bij Mercedes of BMW dan blijft er nog een slordige 10.000 euro verschil over ten opzichte van de Audi S4. De S4 heeft van zichzelf een pittig prijskaartje maar is ook zeker een slachtoffer van de milieubelasting in ons land.

Feit is dat de Audi S4 overall gewoon een zeer goede auto is, misschien over het geheel gezien zelfs wel beter en completer dan de eerder genoemde concurrentie want rijplezier is leuk maar lang niet voor iedereen belangrijk. Hoe vaak gaat een berijder van een premium middenklasse sedan nou eigenlijk écht hard sturen? Precies, vrijwel nooit en de leek zal het verschil in rijgedrag niet eens merken totdat er sneeuw of regen ligt en de S4 bestuurder met zijn Quattro enorm in het voordeel is. Met het hogere prijskaartje komt voor de liefhebber ook nog eens een ander belangrijk aspect aan het licht, de Audi S4 is niet voor iedereen bereikbaar en wordt daarmee een soort statussymbool binnen haar klasse. En begerenswaardig is de S4 zeker. Filmpje!158 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De video moet ik nog bekijken, maar voor mij echt liever de BMW 3-serie. Tussen een A7 en de 6 Gran Coupe twijfel ik, maar in dit segment kies ik zonder twijfel voor de 3-serie.
@agera: inderdaad! Vind de A5 wel erg mooi! Mercedes is niks voor mij… Maar dat is persoonlijk!
@label89: A5 is inderdaad niet lelijk, maar nou ook niet heel mooi. Doe mij maar de nieuwe 3 serie, dat vind ik echt een dikke bak! Ik verkies toch Mercedes en BMW boven Audi, qua rijeigenschappen liggen ze nog steeds een stuk voor.
@agera: een klein sportautootje moet gewoon veel speelser zijn. Dan is de keuze tussen 335i en S4 opeens wel makkelijker. Een 335i dwars gooien is gewoon leuk. Je doet het niet dagelijks, maar het kan. Sturen is namelijk meer een prioriteit in mijn gevoel. Lekker glooiende wegen en bochtjes pakken. Heerlijk?
@agera: Eensch. Ben nu echt uitgekeken op Audi’s design dat al bijna een decennium ongeveer steeds hetzelfde is en daarbij natuurlijk het schrijnende gebrek aan RWD.

Ondanks dat ik normaal niet veel op heb met Mercedes zou ik nu zelfs een C-Klasse verkiezen boven een A4. Ik zie gewoon niet wat een A4 nou echt meer premium maakt dan andere mooi afgewerkte FWD bakken in dit segment.
the-budel-guy via Android app
@jaapiyo: tuurlijk is rwd beter we staan TOT slot driftend in de file en zo dra je een leuk stukje weg hebt staat hij vol met drempels filitspaalen.
@the-budel-guy: RWD is ook geen aandrijfreacties in het stuurwiel, minder onderstuur als je eens iets te hard een bochtje induikt op een B-weg, beter om een aanhanger o.i.d te trekken (niet dat ik dat doe maar goed) en daarbij ook nog eens een keer esthetisch mooier daar de voorwielen bij RWD verder vooruit kunnen staan dan bij FWD, waardoor er minder front overhang is waardoor de auto er ‘dynamischer’ uitziet en er minder massa voor de vooras zit (wat ook weer helpt tegen onderstuur).

Eigenlijk is het enige nadeel het rijden over ijs en dat kan je grotendeels opvangen met een goede bestuurder.
@jaapiyo: Kortom, RWD is gewoon premium en de enige echte reden dat Audi het niet heeft is uit kostenoverweging. Met hun in de basis FWD platforms kunnen ze meer delen met VW. Inmiddels speelt misschien ook mee dat als ze nu terugtreden op hun schreden en RWD platforms gaan maken ze min of meer toe geven dat ze tot nog toe ‘fout zaten’ met hun FWD + de quattro die ze zo zwaar gehyped hebben al die jaren. Zou toch een beetje gezichtsverlies zijn voor de beeeedsssj met 4 ringen.
@jaapiyo: meeste RWD’s ondersturen wel als je te fanatiek een bochtje induikt… al is dat wat makkelijker te neutraliseren mits je een beetje vermogen hebt
the-budel-guy
@jaapiyo: geef mij maar gewoon quattro het beste van bijde weerelde
@jaapiyo: minder onderstuur wanneer je een bocht te hard induikt? Uuuuuh jaja…. Dat maakt natuurlijk geen … Uit! Te hard is te hard en heeft niets te maken met aandrijving. Bocht uit kan een fwd auto Indd eerder over z’n voorwielen wegschuiven met de nadruk op kan.
@the-budel-guy: het gaat ook om het gevoel. Een dure grote sedan wordt vooruit geduwd en niet getrokken. Dát voel je wel goed. Als ik accelereer voel ik een subtiele duw in mijn rug, in een FWD voelt het toch als meegetrokken worden.
@jzaero:
dat is pure verbeelding want fysisch gezien kun je met geen mogelijkheid het verschil voelen.
@super: toch wel. Hoe de ophanging indempt enzovoorts voelt anders. Bij normaal wegrijden inderdaad minder, maar eenmaal harder wegrijden of tussensprintjes etc. dan voel je het wel.
@jzaero:
het koppel dat de voorwaartse kracht van de wielen om het zwaartepunt van de auto levert (wat jij indempen noemt) is gelijk bij fwd en rwd (tenzij de fwd grip begint te verliezen) als je twee gelijkwaardige autos hebt (met het zwaartepunt op dezelfde plaats) is het vrijwel uitgesloten dat je het verschil kan voelen bij accelereren in een rechte lijn. als je een eend met een ferrari gaat vergelijken ga je verschil voelen, maar dat ligt niet aan rwd/fwd.
@super: Je vergeet het belangrijkste punt en waarom jzaero wel degelijk gelijk heeft en dat is het draaimoment wat de cardan as uitoefend op het differentieel en de achterwielen.
Je voelt de kont dus wel degelijk inveren wat je bij FWD niet hebt (daar komt juist meestal de neus omhoog).

Enfin, check maar filmpjes van oude 3 series e.d. daar kan je het altijd goed bij zien.
@clubbtraxx: @super: Het is niet voor niets dat bij dragraces bij RWD wel degelijk heel veel gespeeld wordt met je achtervering! Die is bepalend voor hoe snel jij al je krachten kwijt kan. Ik ben geen onderstelspecialist, maar er zijn factoren die op elkaar inspelen waardoor de achterwielen meer grip zullen hebben.
@super: Een RWD en FWD hebben wel degelijk verschil omdat een FWD meestal een andere gewichtsverdeling heeft. Het verschil is misschien minimaal, maar voelbaar omdat er ook nog een moment doorloopt naar achter, zal je daar ook krachten voelen. Ik heb in grotere FWD en RWD gereden en het is duidelijk dat bij iets harder rijden een RWD een duwkracht heeft en een FWD een trekkracht. Een leuke test zou zijn, geblinddoekt instappen en raden of het RWD of FWD is, maar ik geloof dat als ik in een auto zit het wel kan voelen. Vooral bij iets harder optrekken dan normaal, nog niet eens bij gripverlies. Ook op de snelweg, in zijn 5 bij een pittig blokje je gas intrappen voelt anders aan. Misschien een gevoelskwestie, maar ik denk dat het wel degelijk een eigenschap is die merkbaar is.
@agera: 6-serie GC wordt wel zo’n 20k duurder dan de A7 he. (3.0TFSI, 75k, 640i ong 95k)
@agera: Dat gaat voor iedereen gelden. De S4 is 20% duurder dan de 335i. Niemand met een hersencel meer dan een amoebe gaat E 15.000 extra uitgeven om bij elke gelegenheid te moeten aanhoren dat de BMW toch echt lekkerder stuurt en als enige verweer te hebben dat je auto sneller van 0 naar 100 kan als je 10 seconden de tijd hebt neemt om de auto in launchmode te krijgen.
In de praktijk staat het licht op groen voor je halverwege bent en wordt je eruit gereden door iemand in een Fiat Punto omdat die wel op zat te letten.

Als je de S4 koopt ben je toch een beetje het rare jongetje op school wat z’n piemeltje bij gym liet zien. Misschien wel dapper op een bepaalde manier maar vooral erg sneu.
Prima auto hoor, maar E 20.000 te duur. En dat is heel erg veel geld als je er eventjes over nadenkt.
Schitterend!! Hij is er zeker op vooruit gegaan
Interieur 3-serie (en meerdere BMW’s) kan mij maar niet bekoren. Jammer.
Dit interieur vind ik vele malen mooier, (bij elke Audi eigenlijk)
Maar BMW’s sturen meestal beter. (Wat cliché.. :p)

Conclusie altijd: voor interieur en design: koop een Audi, voor sportievelingen en controlfreaks, bestel een BMW.
Motoren doen weinig van elkaar onder. (ga niet muggenziften, thanks.)
Wat is de S4 toch een fantasieloze auto en voor de 3-serie zou ik al helemaal niet gaan want dat is geen concurentie voor de S4.
Audi exclusief?? Glaasje teveel op tijdens het kerstdiner?
@jackl: Audi? Nee
Audi s4? Ja zeker wel, eigenlijk elke s van Audi
ben prettig verrast door het geluid! toch was ik geen fan van de vorige a4, bij deze is dat niet veel anders. doe mij maar een 335i!
@CasperH:

Wouter komt weg met zijn natuurlijke arrogantie omdat hij het leuk kan verpakken. Jij komt niet weg met je gemaakte/gemeende arrogantie, je zou wellicht wat minder kleinerende opmerkingen kunnen maken over auto’s die jij, ik en 95% van de mensen hier niet kunnen betalen.

Verder een leuk filmpje!
@Stefje: kleinerende opmerkingen? Wat bedoel je precies?
@CasperH: Je mag alleen kritisch zijn over een auto als je hem zelf kunt betalen, duh! ;)
@MartijnGizmo: ik heb bijna de staatsloterij gewonnen. In januari de Koenigsegg Agera R doen anders?
@CasperH: niet voordat je hem verder hebt laten tjoenen… standaard Agera R is ook weer zo gewoontjes!
@MartijnGizmo: naar ‘arme mensen met wijsheid’ wordt niet omgekeken…naar ‘rijke mensen met een mening’ wel. Toch vreemd dat een combinatie daarvan niet mogelijk mag zijn ? Arme @CasperH met een ‘eigen mening’ :lol: . Kortom, gewoon super presentatie van onze AB.nl journalist!
@CasperH: Suffe modellen, A4 Allroad quattro waardeloze bak. Dat soort dingen. Je bedoelt het vast niet kwaad, maar zo komt het wel over. Dat irriteert. Verder is het een leuk filmpje, alleen de toon wordt al meteen verkeerd gezet.
@Stefje: welnee, de A4 Allroad Quattro is een verschrikkelijk lelijk hok. Die mening mag ik volgens mij best hebben. En de overige motoriseringen waren in verhouding tot deze S4 echt suf en ze waren ook nog een allemaal grijs of donkerblauw, weinig opwindend ;)
@Stefje: Als dat je irriteert zegt dat meer over jou dan over CasperH
@fejjie: @mich @toon @atteh Kom op jongens laten we het leuk houden, ik denk dat @stefje het niet eens zo verkeerd bedoelt ieder zijn mening he
@Stefje: Jij bent de enige die het irritant vind hoor. Daarnaast heeft hij ook gewoon gelijk.
@Stefje: weer zo’n fanboy van wouter?!:S Doe eens normaal.. Deze presentator is stukken beter!
@Stefje: Ik heb nu echt zoiets van ‘WTF’? Jij vind het dus erg dat @CasperH opmerkingen maakt over de Audi’s die jij, en volgens jou nog 95%, niet kan betalen. Oftewel, volgens jou moet men een auto die men niet kan betalen altijd eren en lof er voor hebben, ook al is de wagen een barrel waar van alles aan mankeert? Want zo kom jij nu over op mij… Alsjeblieft zeg, Casper heeft een mening over de wagens en die mag ie geven, is namelijk wel zo betrouwbaar dat hij en anderen dat doen.
@atteh:
Nee, het boeit me geen reet of jij of ik die auto’s kunnen betalen. Het zonder enige reden afzeiken van een merk is wat mij irriteert. Daarbij gaf ik aan dat Wouter door de speelsheid van zijn presenteren zulke opmerkingen kan maken.

Nu zie ik een weinig zelfverzekerde of, sorry Casper maar ook ik mag mijn mening geven, charismatische presentator die naar mijn gevoel niet zijn mening er uit probeert te gooien, maar simpelweg een model afzeikt omdat hij daarmee toffer over denkt te komen.

Dát irriteert mij. Het hele presentatie stukje komt gewoon te geforceerd over. Dat iedereen hier mij meteen voor fanboy uit moet maken en de daadwerkelijke context van mijn eerste bericht niet kan bevatten zegt meer over de mensen die op mij gereageerd hebben dan over mij.
@Stefje: Beetje sneu maat, zeker als je dit zegt omdat je zelf Audi rijdt. Dat gezegd hebbende vind ik Wouter ook beter maar ach, CasperH heeft het toch ook over zijn magere FIATje op een gegeven moment dus aan zelfrelativering geen gebrek…In tegenstelling tot bij jou kennelijk.

Had Jeremy Clarkson dan toch gelijk?
@jaapiyo: Zoals ik al aan gaf heeft het niets te maken met het wel of niet hebben van een auto. Ik snap jouw link met of ik al dan niet Audi zou rijden dan ook niet. Het heeft ook niks te maken met zijn zelfrelativering. Ik denk dat ik al duidelijk genoeg heb proberen te maken waar het mis ging.

Even overnieuw: CasperH, probeer eens wat meer jezelf te zijn, en wat minder gemaakt. Dan kom je misschien nog een keer leuk over in zo’n filmpje. Nu kom je, op mij -de kijker-, arrogant over. Dat het niet zo bedoeld is of dat ik het niet begrepen heb staat er compleet los van. Dat is mijn indruk. En als ik die indruk heb, dan is dat de indruk die je uitstraalt. Dan is het al te laat. Misschien is het anders als ik je persoonlijk ken, maar ik, alsmede 99,7% van de bezoekers hier, kent jou niet persoonlijk.

En nee, ik bedoel het inderdaad niet verkeerd. Maar ik denk dat anderen het minder goed begrijpen dan ik.

Zie het als opbouwende kritiek, ik gun het je van harte dat je straks betere filmpjes presenteert dan Wouter!
Ben het helemaal met @Stefje eens! Triest om zo denigrerend te praten over fatsoenlijke auto’s als de A4 Allroad.
Casper, “… is een verschrikkelijk lelijk hok”, lijkt niet echt op een mening. Een mening begint nog altijd met “ik vind”.
Ik vind de presentatie tenenkrommend, je valt toch in slaap van dat monotone gedreun. En dan heeft Casper het over auto’s die suf zijn, hij kan er zelf ook wat van.
Bij Wouter is dat arrogante toontje inderdaad wel grappig.
@Lucchino: By the way: hoe Casper ook achter het stuur zit… Zo dicht zit m’n oma er nog niet eens op, haha, stuntpiloot.
@Stefje: als jij denkt dat ik een model of merk afzeik in deze test heb je het echt niet begrepen jongen, sorry.
@CasperH: Alles is suf in vergelijking met een topmodel toch?
Overigens vind ik deze S4 ook suf, heb je zulk vermogen in zo’n auto, ziet die eruit als een saaie zakenbak, word je geholpen met allerlei snufjes dat je niet eens een drift kan zetten en bovendien is de vormgeving ook al nagenoeg 10 jaar niet gewijzigd.
Heerlijke audi! Respect voor CasperH voor het prachtige verwoorden van dit artikel :D Ik heb veel liever deze audi dan een 3-serie. Alsmede -ik als Porsche fanboy- doet het appreciëren als er een ‘tijdloos’ iets wordt neergezet. Zoals de 911.. Prachtig design, en slaat nog steeds altijd aan! Dan geef jezelf de ruimte om dingen door te verbeteren en door te verbeteren. Zonder, dat je elke keer nieuwe dingen moet maken waarin je elke keer opnieuw fouten in tegenkomt. Juist, Zoals in dit geval dus het interieur. Dit is gewoon een ontzettend praktische en zakelijke auto. Ik kom liever op mijn werk aanzetten met deze prachtbak dan met een 3-serie. Doch snap ik nog niet van @casperh: wat hij bedoeld van
‘hoog op de poten’. Natuurlijk is dit het verschil dat casper er wel in heeft gereden, en ik alleen in de bejaarden A4’s. Maar ik heb in elk geval niet het idee, dat deze S4 hoog op zijn / haar pootjes gedrukt is. Tenminste vergeleken met de seniele, bejaarden A4’s.. Doch als je deze auto in vergelijking stelt met de Bmw 3-serie en of mercedes C klasse, begrijp ik wat je bedoelt ;)
@euro95: met hoog op de poten doel ik op het feit dat de S4 naar mijn smaak iets lager/sportiever geveerd zou mogen zijn, in ieder geval voor het oog.
@CasperH: Snap wat je bedoelt, vind ik zelf ook. Misschien hadden ze die bodykit iets lager moeten maken, of gewoon de hele auto omlaag.

Op deze manier lijkt het niet echt sportief.
Lekkere auto hoor, mooie foto’s ook!
@Mbaas: danku!
Prachtige auto. Zeker een droom. Maar persoonlijk vind ik hem te duur en te groot. Ik wacht op de nieuwe A3 Sedan.
hmm.. zijn dit nu 2 filmpjes van andere Audi’s door elkaar?
De beelden van Casper IN de wagen zijn van de gewone A4 (zie stoelen & stuur)?
@Deefeketje: Dat is puur een optische illusie, komt door het hexa-alpha-filter op de camera. Is zo weg te werken met een RTFM-filtertje, maar die zijn slecht te verkrijgen met kerst. :(
@MartijnGizmo: dat denk ik niet, op de beelden in de auto (zonder casper) zie je sportzetels in zwart/wit uit 1 deel, waneer casper in de auto zit zie je duidelijk een losse hoofdsteun, idem aan het stuur, het rond stuur is standaard en er is niet veel chroom te bespeuren.
@Deefeketje: Hmm, misschien dat er bij de stilstaande beelden door Audi gesponsorde CGI uit India is gebruikt om het interieur wat meer pep te geven?
@Deefeketje: idd als hij rijdt, rijdt hij met een niet facelift stuur , en als ze interieur late zien, dan zie je ineens wel de facelift ..
@KaCh1ng: Dan zou het dus een van de andere (volgens hem) suffe motoriseringen moeten zijn? Toch wel raar dat hij dan toch zit te juichen op 1:34. Naja het is in ieder geval een andere auto, de panelen in de deur zijn ook zwart in het filmpje en van de ‘echte S4’ zijn ze wit. Beetje jammer…
Saai hok.Aub mb c63 amg.Ik wil ook zien dat ie veel geld gekost heeft!
@mbman: die moet je vergelijken met de rs4, niet met deze wanneer snappen mensen dat nu is een keer -_-
Tja, dit kun je van tevoren invullen toch? Laat me raden: weinig vernieuwend, goed afgewerkt, weinig spannend, concurrentie meer rijplezier…
Hmm heerlijke auto’s echte wolf in schaapskleren! Hij is idd niet goedkoop maar daar krijg je wel een prachtige auto voor terug
Nee ik hoef geen hatende buurman Hij moet denken ow een a4 met lichtmetaal er onder
en dan zeggen ze dat bmw’s als een stofzuiger klinken
Dit is trouwens gewoon een facelift toch? het is geen nieuwe model hoop ik?
@MAB: Viel me een tijdje geleden op dat er soms ook wat tekst bij een video staat. Niet dat iemand dat leest (want: lekker belangrijk), maar na enig speurwerk kwam ik toch dit tegen:

“Laten we om te beginnen even stellen dat het hier niet gaat om een volledig nieuwe A4.”
@MartijnGizmo: haha je hebt gelijk meestal lees ik het ook maar had geen tijd vandaar. Maar het is dus wel een facelift!:D @Tommy2: ja bij audi weet ik echt niet meer wat een facelift of een nieuw model is, allemaal eenheids worsten
@MAB: Mag toch hopen dat je meteen ziet dat het hier om een subtiele facelift gaat. :( Alleen de lichtblokken en voorbumper+gril is wat aangepast.
“gaat in 5 seconden naar de 100 maar gevoelsmatig gaat ie toch net effe iets sneller” ..

whahahahahahahahahahahaha ..
@lincoln:
heb je het nou nog niet door? feiten en cijfers zijn absoluut niet van belang op autoblog (en top gier), het gaat hier om het gevoel, de liefhebberij, het geluid, de passie, de beleving, de emotie. het lijken wel wijven.
lekker geluidje! Maar als je toch Fiat gaat afzeiken doe het dan wel goed. Het is beter dan i.p.v. als … verder mooie rijtest!
@Jeyo: mijn oprechte excuses voor deze vreselijke taalfout. Laat Sir Smokalot het alsjeblieft niet horen want die maakt me af.
@Jeyo: heb je Caspers eigen Fiatje wel eens gezien? Kijk eens op http://www.autoblog.nl/archive/2011/09/29/rijtest-en-video-abarth-punto-evo-esseesse – en nee, de zijne is niet die Abarth! ;)
Nietszeggend model. Audi heeft veel meer in huis om er wat moois van te maken. Het is saai en fantasieloos!
@rufctr01: dat zijn toch ook kenmerken van een Q-car als deze S4? Voor mensen die graag wat harder schreeuwen hebben ze de RS4…
@rufctr01: Ben het wel met je eens dat Audi meer in huis heeft,maar het is wel een mooie auto,wat ik vooral mooi vind is dat hij er heel incognito uitziet.
Altijd een leuke auto, die S4. :D Maar met het ‘oude’ design was niets mis. Ik weet niet of ik dit nou mooier of lelijker moet vinden. Denk toch dat ik voor de pre-facelift zou gaan.
Voorkant beetje saai, achterkant goed, alleen zoals Casper al stelt, gewoon even wat lager op z’n pootjes stellen. Filmpje kijk ik later! Moet even gezellig doen hier bij de visite ;–)
@rubenpriest: stellen = zetten. Excuus
@nissangtr: en dat vind ik juist 3 keer niks…
En iedereen doet alsof het een geweldig merk is, voor mij gewoon een omgebouwde VW.
@rufctr01: zo geredeneerd is een RUF ook maar een omgebouwde Porsche ;)
@rufctr01: Ja,het is eigenlijk gewoon een “premium” VW,maar ik wil niet een premium/niet premium discussie opwekken.
Moet inderdaad heel goed rijden, en de auto klinkt in elk geval supergoed! Styling is mij teveel boekhouder…maar die hebben we ook rondlopen, dussss…..
mb via Android app
Oef wat een geld, als ik mocht kiezen de achterwielaangedreven C 350.
Dik 70 mille voor een Audi A4? Whahahahahahaha! :roflol:
Echt, ik zou er maximaal de helft voor over hebben. Interieur is best mooi, maar de rest is zo slaapverwekkend…
70 Mille!!!
@Klassiekerrally: Ssssssssst,dat heet “premium”.
@nissangtr: Dat heet een V6 met kompressor van 333 pk, quattro met sportdifferentieel en een hoogwaardige auto. :P
@Tommy2: Ja,oké,klopt eigenlijk wel.
die laatste alinea is mooi geschreven… proficiat CasperH!!

vette wagen eigenlijk wel, ik heb er eigenlijk nog ooit bij stilgestaan.
wederom goed gepresenteerd @CasperH

wel mooi zo’n S4, maar prijs vind ik toch wat te hoog.. aangezien ik daar een GT500 voor kan vinden :D maar zonder die vergelijking.. tja als je in deze klasse zoekt.. vast een goede optie, interieur is zoals altijd erg mooi..
@dennisr: Haha,voor jou gaat er niks boven een Mustang.
@nissangtr: hah, weinig :P in deze prijsklasse is de keuze sowieso snel gemaakt :)
@dennisr: Mustang is ook een hele mooie auto!
@MartijnGizmo: Klopt helemaal!
De Audi rijders denken dat ze iets bijzonders hebben…niet dus.
Bijna alle onderdelen vind ik ook op een Golfje, Seat of een Skoda.
@rufctr01: welke onderdelen deelt de S4 dan ?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Haha, het valt vooral niet op al hij zijn uitleg doet, dat hij in een gewone a4 zit, geen S4 zetels en het oude stuur. :D Wel goede film zoals steeds.
@JasperVDH: OMFG xD volgens mij heb je gelijk :lol: het klopt sowieso niet met de foto’s :lol:
@dennisr: Dat is puur een optische illusie, komt door het hexa-alpha-filter op de camera. Is zo weg te werken met een RTFM-filtertje, maar die zijn slecht te verkrijgen met kerst. :(
Wil hem zo graag mooi vinden, maar ik kom gewoon niet over die afgezakte achterste deurgrepen heen…
Leuk filmpje Kasper, maar je zou eigenlijk een keer de 335I tegen de s4 moeten testen. Dan merk je hoeveel lekkerder de BMW nog rijdt tegen over de Audi. Bij een Audi heb ik altijd zoeits van als de wielen maar weten wat ze aan het doen zijn:p
@meneersander: qua rijeigenschappen ligt BMW gewoon een stuk voor op Audi.
Niet uitdagend genoeg! Emotieloos, te berekend, te ?Audi? …
Audi slaagt qua design (volgens mij) telkens de bal verkeerd…
Achterkant is met 1 woord gezegd: mottig!
Rijden zal het ding zeker en vast goed doen…
@salocin: “slaagt telkens de bal verkeerd”…………huh…………..wa’s da…..?
@bowie: Een gezegde, betekenis: slaat de plank volledig mis of ze doen het gewoon helemaal verkeerd…
Best een leuke wagen.. Ben niet zo dol op de standaard S velgen…
Ze hadden er bij Audi gerust mooiere velgen mogen op monteren, maarja daar hebben ze waarschijnlijk de optielijst voor.. ;-)
Klinkt lekker!
als de 313pk sterke 3.0TDI erin komt, kun je je S4 thuislaten, TDI-powerrrrrrrrrrrrrrrrt! :D
@TDI-goeroe: Je wil niet met een diesel raggen.
Voor mij ook graag een 335i. Met M-Sportpakketje dan.
audi is leuk om te rijden tot 40.000 km
daarna veul te vaak in de werkplaats…..€€€€
Mooie auto zeg, en lekker geluidje ook.
ik heb de video nog niet gezien, maar TERING wat een mooie foto’s!
@mazdarx8: thanks man, dat vind ik erg leuk om te horen!
@CasperH:Een kansje op de foto van de maand?
@nissangtr: haha, mijn eigen foto’s tot foto van de maand kiezen, haha.

Goed plan! ;)
Lullig 17″ op BMW 335i? Hahaha de wintervelgen zijn al 17 en 18.
De 335i worden standaard geleverd met 19″ mister. En een beetje chiptuning (voorbeeld: Beek auto racing) heb je al 385+pk en 525 Nm. S4 is zwaarder en langzamer. Ik niemand met een standaard 335i zonder chiptuning. Dus, die zogenaamde stoplichtsprintje gaat deze S4 niet winnen LMAO.
@335istage4: Ja, ik zal het nog wat mooier maken als jij daadwerkelijk gelooft dat er standaard 19 inch velgen onder je 3 worden gehangen. 19 inch velgen zijn de duurste velgen die je kan krijgen onder je 3 (af fabriek), de 18 en de 17 inch velgen zijn uiteraard goedkoper, dus als de klant de 19 inch niet wilt kan hij/zij gratis elke andere af fabriek velg eronder laten hangen? En het geld dat die velg dan goedkoper is wordt als korting in de prijs van de auto verwerkt?;) Beetje omgekeerde wereld, of niet?
@335istage4: 18″ en 19″ velgen zijn al M3 maatjes. Ik weet niet of jij een M-pakket hebt gekocht waar grotere velgen onder liggen of een deal met de dealer hebt gekregen dat je er 19″ onder gepropt krijgt, maar zelfs de duurdere 550i’s etc. worden niet met standaard 18″+ geleverd.
@335istage4: standaard 17″, ook onder de 335i. Voor de rest moet je bijsjokken.
lekker geluidje hoor, maar doe mij liever maar de nieuwe 3 serie die is vele malen dikker.
@drivingpleasure: 335i met OEM Performance exhaust, yes!

https://www.youtube.com/watch?v=1ivzyvZhuM4
@drivingpleasure:

http://www.youtube.com/watch?v=1ivzyvZhuM4
@jzaero: heb in de sedanuitvoering van deze Performance gereden…supergeluid en het interieur is prachtig, met alcantara stuur, zeer klein pookje etc. Alleen de prijs is belachelijk ‘te duur’ voor dit complete pakket. Voor een paar ruggen meer heb je de M3, waarin de snelheidsbeleving vele malen groter is! Het Performancepakket heeft verder heel weinig toegevoegde waarde in snelheid en prestaties.
@Megakix: Klopt, alles wat ik zou nemen is dan ook het uitlaatsysteem voor het geluid. De rest laat ik lekker liggen. Velgen staan ook wel erg lekker. Werknemers van onze plaatselijke BMW-dealer komt nog weleens langs bij ons, regelmatig erg leuke autootjes, waaronder een 3 serie performance 335i E90. Erg gave auto’s!
@jzaero: Yep, Performance is ’t niet waard als je kijkt naar wat ’t kost, de Performance einddemper echter wél! In combinatie met een M stuur, onderstel en pook. Tada, alles wat je hartje begeert.
“Beter als in een Fiatje in ieder geval” en daarna: “Beter als in mijn Fiatje in ieder geval.

Jongens, ik ben geen grammatica-freak, maar beter ALS??
@fiatsco: You got his point, care?
@kach1ing: ik heb het niet over de S4 ik heb het over de Audi in het algemeen. De Tdi van een A4 heeft een petje ook in zijn verlaagde Golfje zitten.
@rufctr01: een golf 6 wordt ook beschouwd als de beste hatchback :) dus niks om voor te schamen, een 1 serie heeft toch ook zelfde motoren als een 3 serie?
De meerprijs komt o.a. door dat je standaard xenon, navi, sportstoelen etc krijgt? Probeer dat maar is in je beamer335i, die krijg je dan ook wel rond de 75mille.
Verder gewoon een zwaar goede auto.
Opzich wel leuk hoe ze dat bij Audi doen, wil je een dikke V6 in je A4 of A5, of een V8 in je A6 of A7. Betaal je iets meer, krijg je gelijk een S-model. Gewoon leuk dus.
Een handbak is zeker niet meer te krijgen in de S4?
Ik vind dat automatengebeuren maar niets. Dan kan de auto nog zo stoer zijn.
Diegene die hier het Quattro systeem zit af te kraken weet niet waarover hij praat. Quattro is in alle opzichten superieur aan zowel FWD als RWD. Ik heb ruim 10 jaar met Audi S4’s gereden en ik rij nu 3 jaar in een BMW 335d. De afwerking van Audi is intern beter. De grip die je onder alle omstandigheden hebt is buitenaards. Mijn BMW is geweldig, veel sneller dan de S4, maar het Quattro systeem mis ik bijna dagelijks. Ik betaal me blauw aan nieuwe banden. Met de S4 kon ik twee keer zo snel de bocht om. Maar de BMW met Active Front Steering is veel communicatieve en directer in de besturing. Ze zouden moeten samenwerken.

De S4 is inderdaad te duur. Als het je niets uit maakt dat je 20 duizend teveel betaald leg er dan nog wat bij en koop een RS4. En anders ga voor een dikke 3 liter diesel. Kost een vijfde van een RS4 maar je bent sneller, en nog zuiniger ook. 
hè gatver, spoel allemaal is snel je mond.

degen die zeggen dat deze wagen heerlijk is, hebben waarschijnlijk niet voldoende hersencellen om te beseffen dat je ook eerst even naar de concurrenten moet gaan kijken.

namelijk: de M3 en de c63
en tussen die 2 kan er maar ééntje de koning zijn, en dat is de c63. degene die het beter denkt te weten, graag eerst even zelf plaats nemen in die wagens, alvorens je erover oordeelt :P
@bigcar: Een belangrijke aspect vergeet je dat is dat de RS4 een concurrent is van de M3 en C63 en niet deze S4!. De C63 AMG is de meest allround auto de M3 daarentegen biedt de meeste fun.
@agera: s4 / rs4, beide zijn voor mij geldverspilling.
€73.650,- voor een S4 is natuurlijk ook weer niet het kleinste bedrag,voor dat geld kun je echt wel betere wagens halen, de c63 en de M3 kosten rond de ton, en de RS4 zal ook wel zoiets gaan kosten.

mijn persoonlijke mening is iig dat je beter de (banden-oprook-koning : ) C63 dan kan halen, maargoed ieder zijn eigen oordeel hierover.

_____
@agera: voor die 3 kwart ton zou jij volgens mij echt wel een X5 halen ;) – al zou ik toch liever doorsparen, voor een fatsoenlijke cayenne, :P
@bigcar: Inderdaad de S4 en de RS4 is een beetje geldverspilling, maar dat geld ook voor de M3 en C63 vind ik. De M3 en C63 zijn brute auto krachtige auto´s, maar voor zoveel geld koop ik echt iets anders.

Maar :) voor driekwart ton ga ik voor een BMW X5 inderdaad.

Wat is je top 3 auto´s die je zonder twijfel zou willen hebben voor 130k?
*uche*Mustang*uche*

just passing by..
@dennisr: Hey dennis natuurlijk ik dacht al er klopt iets niet :P
@agera: sws de cayenne (liefst de turbo, want die looks (luchthappers aan de voorkant) maken de wagen helemaal perfect, maar met de cayenne S (incl. opties en alles: €138.700,-) neem ik ook best wel genoegen. :D
[p.s. de wagens werden gister opgehaald, alleen de bak van zijn collega is helemaal totall-loss, i.v.m. een ongelukje ( zonder van die wagen) ] op nr. 1 :D

over nummer 2 en 3 moet ik nog even nadenken, maar het zullen wel weer sedan’s worden uiteraard :P
Die kosten ondertussen wel iets meer dan een ton.
@sir_smokalot: €116.600,- dus?
@sir_smokalot:
c63: €116.600,-
M3: 109.915,-
dus wat is daar mis mee? ;)
@bigcar:

De S4 is anders geen onrealistische leaseslet maar zo’n C63AMG gaat je baas nooit betalen.
@Hupke: het zal me sws al verbazen als je baas het okè vind dat je een S4 leaset!?! voor die 3 kwart ton halen ze meestal a6’jes bij audi ;)
WAAR BLIJFT WOUTER? Vond zijn reviews stukken beter. Nu kijk ik de revieuw-filmpjes zelfs niet eens meer uit.
@parsabenz:
STEL

JE

VERDOMME

NIET

ZO

AAN

Wouter doet het goed, en Casper doet het zeker ook goed, naar mijn mening beter omdat Wouter altijd dezelfde trekjes heeft (zijn vast medicijnen voor :P ) maar als je alleen wouter goed kan vinden ben je gewoon zielig!
Zalige auto! Dat interieur, onevenaarbaar!!! Hij is hé-le-máál af. Gewoon super in elk opzicht :) nice!!!
Audi, bweurk. Je kan nauwelijks het verschil zien tussen een A4,A6 of A8. Geef mij maar een lekkere Citroën C5.
Tijdens de onboard shoot werd er niet gereden in de rode S4, lijkt me wel een Sline van vorige generatie, geen schakelpaddels te zien ook. Toch ook een van de andere Audi’s gereden CasperH?
Net, bij het tandenpoetsen, realiseerde ik me dat ik vergeten ben een compliment te geven voor de foto’s en video, bij deze!
Lekker geluidje! Doet mij iets denken aan een boxer
Blijf het mooi vinden, mijn 18j oude Touring haalt 340pk en 400nm uit een atmosferische motor. Hier halen ze 333pk en 440nm uit. Voorsprong door techniek was het toch?
natuurlijk de audi.
bmw is een shitmerk

bmw is alleen maar voor asovolk
De 3-serie uiteraard, Bmw is sws mooier dan Audi, vind ik.
en vooral als je kijkt naar de Audi S4 of de Bmw M3/335i .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).