Rijtest en video: BMW 328i (F30)

Auteur: , 153 Reacties

De nieuwe 3 serie is een auto waar velen naar hebben uitgekeken. We voelden hem eens goed aan de tand in Barcelona om te kijken of het nog steeds de best sturende middenklasse sedan is.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

BMW is een succesvol merk en de 3 serie heeft een groot aandeel in dat succes. Een derde van alle door BMW verkochte auto’s is een 3 serie en dit model mag dus geen modderfiguur slaan. En omdat nu eenmaal alles met het uiterlijk begint, kijken we eerst even naar het nieuwe design van de Dreier. Toen de eerste foto’s van deze auto op het web belandden werd ik wat ongerust: bij de laatste lanceringen van BMW schrok ik nogal van de persfoto’s, met als toppunt de laatste 1 serie. Wat een lelijk hok. Echter, op straat ziet de nieuwe 1 er al beter uit, de foto’s deden dat ontwerp geen recht en dat was ook het geval bij andere modellen. Bij de lancering van de 3 serie was ik echter heel enthousiast over het vrijgegeven beeldmateriaal, waardoor ik me af ging vragen of hij in het echt dan misschien juist tegen zou vallen.

BMW F30 328i rijtest

Om maar met de deur in huis te vallen: dat was absoluut niet het geval. De lijnen van deze auto kloppen prima, of ze hebben gewoon eindelijk een betere fotograaf gevonden bij BMW. Het enige waar de meningen nog wel eens over verschillen is de wat treurige blik die de auto lijkt te hebben maar dat valt in the flesh een stuk minder op. Sterker nog, ik vind de nieuwe neus echt enorm fraai geworden. Een andere veel gehoorde opmerking is dat deze Drie een kleine 5 serie zou zijn. Vanuit sommige hoeken is dat misschien ook het geval maar de 5 serie is een mooie auto, dus wat is dan eigenlijk het probleem? In ieder geval zijn de verschillende BMW’s nog vele malen beter uit elkaar te houden dan die van de concurrent uit Ingolstadt.

BMW F30 328i uitlaatsierstukken

De nieuwe 3 serie wordt in drie standaard smaakjes geleverd, te weten Luxury, Sport en Modern Line. Ons testexemplaar was uitgerust met de Sport Line, wat inhoudt dat je hoogglans zwarte sierlijsten en accenten op de buitenkant ziet, zelfs de uitlaatsierstukken zijn bijvoorbeeld in de zwarte lak gezet. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de nieren en de inzetstukken verschillend per gekozen lijn. Overigens beschouwt BMW de drie lijnen niet als uitvoeringspakket maar als een soort uitgangspunt om de rest van je auto te configureren. In 2012 wordt ook nog het M Sport package leverbaar, een preview daarvan was ook aanwezig en heb je gisteren kunnen zien.

BMW F30 328i interieur

In het interieur zie je de kenmerken van de verschillende lijnen ook terug, in het geval van de Sport krijg je bijvoorbeeld de rode sierstrip die je hierboven ziet. Persoonlijk vond ik die een beetje too much, mede omdat het niet de kleur rood van de auto zelf was. Het scherm voor de navigatie kan overigens ook informatie weergeven over het aantal geleverde kilowatts en Newtonmeters, of je kan in een soort grafiekje terugzien hoe zuinig je gereden hebt. Waarbij ook wordt aangegeven in welke modus van Driving Experience Control je reed en of je de traction control aan had staan. Ideale optie ook voor papa’s die willen controleren of zoonlief wel braaf gereden heeft in zijn auto. En over “schermen” gesproken: het full colour Heads Up Display mag er ook zijn, een erg prettige optie. Het belangrijkste nieuws dat we echter in de nieuwe 3 vinden: achterin is de beenruimte flink toegenomen, ik kon makkelijk “achter mezelf zitten” terwijl ik in de vorige generatie echt oncomfortabel dicht op de voorstoelen zat met mijn knieën. Verder is het interieur gewoon dik in orde, alles zit op de plek waar je het verwacht en voelt prettig en kwalitatief hoogwaardig aan. De rode stiksels, tellerranden en sportstoelen die je op de foto’s ziet waren overigens ook onderdeel van het Sport pakket, en zo zijn er nog wat details die de sportiviteit van deze uitvoering moeten benadrukken.

BMW F30 328i motor

En over sportiviteit gesproken: de viercilinder twee liter grote TwinPower Turbo 328i is een sportief blokje. Met 245 pk en 350 Nm koppel dat al bij 1250 toeren per minuut beschikbaar is mag dat geen verrassing zijn. Dit is het blok dat de zescilinders moet gaan doen vergeten, maar daar komt meteen mijn belangrijkste kritiek op deze motor: dit ding klinkt als een koffiemolen. Zeker op toeren klinkt het in de auto gewoon als een heel hard werkende viercilinder en door de -overigens prima werkende- achtbak is dat werken relatief vaak te horen. Niet dat de auto teveel lawaai maakt of iets dergelijks maar een viercilinder kan stukken beter klinken dan dit. Het grappige is dat als je buiten de auto staat het geluid wel lekker vol is en bijna klinkt als een zescilinder, jammer dat dat in het interieur niet gelukt is. Door het breed beschikbare koppel en de vele versnellingen heb je wel altijd genoeg power beschikbaar om eens wat bandjes te doen roken of een klein rotondedriftje in te zetten. Een stoplichtsprintje naar 100 kilometer per uur leg je af in 5,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 kilometer per uur.

BMW F30 328i tellers

Mocht je het echter willen dan is volgens BMW een verbruik van 1 op 15,9 mogelijk, mits de 328i is uitgerust met de achttraps automaat in plaats van de standaard handgeschakelde zesbak. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de ECO PRO modus niet veel heeft aangestaan in de heuvels rond Barcelona. Bij BMW draait het immers om Freude am fahren en lekker sturen doet deze nieuwe 3 serie zeker! Een gemiddeld verbruik van ongeveer 1 op 8 was het gevolg, maar in de praktijk kan je een stuk zuiniger rijden, no worries. Een Start/Stop systeem is overigens standaard op alle motoren maar is ook uitschakelbaar middels een knop onder de startknop. Mede dankzij dat Start/Stop systeem is de uitstoot van dit model teruggebracht tot 147 gram per kilometer.

BMW F30 328i rood rijtest

Onze testauto was uitgerust met het Driving Experience Control systeem. In de standaardmodus is de auto lekker rustig en stabiel. Achter is de auto iets softer geveerd dan het oude model maar dat doet geen afbreuk aan de wegligging. Wel klapt de achterkant soms vrij ver door na een verkeersdrempel. De elektronische stuurbekrachtiging maakt dat het stuur licht aanvoelt maar het geeft de juiste feedback en stuurt precies. Zet je de schakelaar op Sport of Sport+ dan begint de pret pas echt. De demping wordt wat stugger, de besturing zwaarder en de gasrespons feller. In de Sport+ stand wordt de tractiecontrole ook nog half uitgeschakeld zodat je iets meer speelruimte hebt voordat de elektronica ingrijpen. Je kan echt ongenadig hard de hoek om met deze auto, zo hard dat cameraman Martijn meerdere keren verkondigde dat hij “blij was niet snel wagenziek te worden”. Sorry Martijn!

De 3 serie is flink gegroeid, bijna tien centimeter om precies te zijn. De auto is echter ook lichter geworden, tot 45 kilo afhankelijk van de gekozen motor. Verbazingwekkend genoeg voelt de 3 serie een stukje wendbaarder en kleiner aan dan zijn voorganger en dat in een auto die groter is dan een BMW E28 5 serie!

BMW F30 328i interieur

Prijzen voor de nieuwe 3 serie zijn nog niet bekend maar de PR-manager verzekerde ons dat de prijzen vrijwel gelijk zullen liggen met die van de vorige generatie. De 328i moeten we tussen de 325i en de 330i positioneren dus ga uit van een instapprijs die rond de 47.500 euro komt te liggen. Voor de liefhebbers van zescilinders in de BMW is er overigens slecht nieuws: in eerste instantie zal de goedkoopste zescilinder de 335i worden. Die is overigens wel direct bij de lancering beschikbaar, evenals de 320d en de 320d EfficientDynamics Edition. Een paar weken na de introductie volgt de 320i, die tot 1 juli met 20% bijtelling beschikbaar is, daarna komt dat voordeel dankzij de wijziging in de bijtellingsregels te vervallen. In de zomer van 2012 volgen de 318d en 316d en ook xDrive (vierwielaandrijving) zal vanaf dan beschikbaar zijn op de benzinemotoren en de 320d. In de herfst komt er ook nog een hybride 3 serie op de markt met een gecombineerd vermogen van 340 (!) pk uit een elektromotor en een zescilinder benzinemotor.

De nieuwe 3 serie is een lekkere auto. Op alle vlakken is de 3 beter dan zijn voorganger en ondanks het feit dat deze auto flink is gegroeid rijdt hij nóg lekkerder en scherper zonder minder comfortabel te zijn geworden. Qua rijplezier is dit nog altijd de benchmark voor de concurrentie. Alleen dat geluid van die viercilinder zal voor de puristen even wennen zijn.. Filmpje!153 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Damn, wat een lekkere foto’s weer! Sites die goede eigen foto’s plaatsen (ipv persfoto’s) hebben bij mij toch altijd een streepje voor! #wijvanwceend
@MartijnGizmo: Schaamteloos….;)
@GTI5: Ere wie ere toekomst, de foto’s zijn door Casper gemaakt!
@MartijnGizmo: thanks man, je had het envelopje met flappen in je tas gevonden merk ik ;)
@CasperH: Ja, je bent volgens mij de helft vergeten…
@MartijnGizmo: had je mijn naam maar in de aftiteling moeten zetten.
@CasperH: Een vraag, is het mogelijk om de foto’s op wallpaper formaat te krijgen? (1600×1200 ong.)
@bmwmaaktrijdengeweldig: mail even welke foto je op het oog hebt naar [email protected] dan kijk ik even wat ik voor je kan regelen.
@CasperH: Casper, ik ben beginnend auto-fotograaf. Welke camera lens gebruik je? En heb je tips?
@label89: zoveel, maar de belangrijkste is dat je je niet laat leiden door spullen. Je kan prima foto’s maken met goedkope camera’s. Eerst leren kijken (dat doe ik ook nog elke dag) en dan pas spullen kopen die bij jou en je specifieke stijl/wensen passen.
hier was ik echt op aan t wachten . Heeeeerlijk!
Prachtige wagen lexus moet heel goed op deze auto letten en leren als ze ooit zo’n goede auto willen neer zetten als deze.
@pikes83: Ik vindt de huidige IS anders zeer fraai van buiten, stuk mooier dan de stijl van de CT/nieuwe GS.
@sdk16420: ben ik met je eens het is ook absoluut een hele mooie auto die ook nog eens heel goed en betrouwbaar is,maar het zijn net die kleine dingetjes waar de lexus te kort schiet ten opzichte van de beemer.
@pikes83: Ja de IS mist inderdaad wat, zoals die geweldige sensor waardoor de kofferbak open gaat en dat mooie rode lijntje in het interieur dat niet bij de kleur van de auto past. Hahaha. Nee maar met sommige dingen heb je wel gelijk hoor ;)
@xdoctorx: dat dacht ik ha ha.
ziet er erg mooi uit, ook de binnenkant op de “rode” strips op het dashboard na maar goed die hoef je niet te bestellen natuurlijk.
Wel hoor je wanneer hij voorbij komt rijden in het filmpje de turbo’s goed, een kenner hoort ze in ieder geval.
Maarja dat is alleen maar bijzaak, gewoon een mooie auto!
@tuning: Ik vind die rode strips juist wel gaaf! Mooie afwisseling in het interieur. Dan ook alle piping met rode stiksels nemen.. helemaal dik.. zeker in combi met die zwarte pianolak.. super!

OT: kwijl.. need I say more? ;)
@Freewarefreak: de strips zijn mooi als ze passen bij de kleur van de auto en bij deze test auto klopt het net niet.
Als ze de kleur van buiten in die strips zouden verwerken is het helemaal af.
@tuning: True. Helemaal eens. Bij dit rood is het niet mooi. Maar stel je deze auto eens voor in bijvoorbeeld “Saphir Schwarz”.. met hetzelfde interieur.. dan is het super.
@Freewarefreak: Saphir zchwarz + beige/lemon/oyster interieur =… Ja… Ehh… Pr0n?!
Lekkere bak!
Ik snap alleen die kofferbak-schop-sensor niet helemaal? je zal hem toch eerst moeten ontgrendelen met je ab? Dan kun je toch ook je kofferbak opendoen met je ab?
@enveekaa: dat heet dan schopherkenning
@enveekaa: Dat snap ik ook niet hoe dat werkt. Als hij op slot staat.. en een vreemde gaat er met zijn voet onder door? Gaat je kofferbak open.. weg laptop.. je zult hem toch eerst moeten ontgrendelen. Of moet je binnen een meter zijn met je keycard of hoe? Mede techneuten.. explain.

Wel leuk Casper! Gaaf filmpje. Ik dacht even dat je ging gabberen met je dansje voor de sensor. Had je een mosselman muziekje onder moeten plakken. Ook erg gaaf op 2 minuten de wijs/gezichtsmimiek voor de beenruimte op de achterbank. I lol’d! :)
@enveekaa: dat heet keyless go, als je met de sleutel in je zak bij die kofferbak staat registreert het systeem dat. Is toch niks nieuws? Zelfs een Scenic van 4 jaar oud heeft dat.
@kraakensmaak: ja en met de kofferbaksensor was de passat er eerst. en die werkt nog ook. kan best handig zijn als je ven geen handen hebt of helemaal geen handen hebt lol
Gave bak hoor! Even lekker zeiken: pres, wouter karssen? zal wel aan mij liggen..
@larsdijkema: Was me ook opgevallen…
Gave auto. Leuk filmpje. 1 opmerking.. op aftiteling staat Wouter.. dat was hem volgens mij niet!
@schuur: wat is ie veranderd he..
@dennisr: Je kon duidelijk zien dat hij het niet was door het gebrek aan zonnebril.
En hoeveel liter is dat 4-in-lijn blokje? Want dat werd niet vermeld.
@JasperVDH: in het artikel wel hoor.
Als je AB een beetje volgt zou je het moeten weten :)
Maar het is een 2 liter met TwinPower Turbo
@sir_smokalot: De benamingen van tegenwoordig…
vroeger in mijn tijd kon je dat nog aflezen aan de typeaanduiding…
Presentatie Wouter Karssen? Volgens mij was dit toch echt CasperH…

Ontopic: mooie auto, zeker de voorkeur boven een Audi en tied met C klasse qua uitstraling…
Mwhhhh..

Ander kleurtje (zwart) en hij is al een stuk mooier!
mooie wagen!
leuke gepresenteerd ook! :)
Jajajajajajajajaja, wat een heerlijk fantastische bak toch weer !! :-)

Mooie afwerking, prima stuureigenschappen, bak vermogen en dito koppel, lekker scheurijzer …. gewoon subliem.ps. aftiteling > presentatie Wouter Karssen ??
@rechercheur: Klopt, kan Audi nog wat van leren.
-edit: nutteloze bijdrage-
zonder die rode strips een prachtig interieur, en ik denk dat hij van buiten ook beter zwart kan zijn want deze kleur vind ik hem niet geweldig.. en ik moet hem denk ik in het echt zien om te zeggen of ik hem ook mooier vind dan de vorige.. twijfel gevalletje..

ik had eigenlijk niet eens door dat de F30 al klaar was :lol:

wel super handig die sensor.. -.-
Dudes, iedereen maakt fouten; kennelijk deze AB’s op de aftiteling, nu kennen we het wel.
Klaar.


328i, 5.9s/100 dat is wel rapjes :)
Klinkt ook niet verkeerd,

Plus dito presentatie ;)
Leuk filmpje, keek prima weg! Vind de auto er ook prima uit zien, vooral de koplampen vind ik geslaagd. Ook vind ik het positief dat er wat kleur in het interieur te vinden is, ook al is die rode kleur niet echt mooi. Ik hoop dat ik er binnenkort zelf een keertje in kan rijden, ben benieuwd hoe hij stuurt ten opzichte van de vorige 3 serie.
@sjouveur: 1 ding vraag ik me trouwens af bij alle BMW’s: Waarom maken ze geen lampje in het knopje van de deurvergrendeling? Bijna ieder automerk heeft dat, en je kunt zo veel makkelijker zien of de deuren vergrendeld zijn.

Voor chauffeurs is dit namelijk erg belangrijk om te weten.
@sjouveur: Misschien willen ze de auto onaantrekkelijk maken voor taxichauffeurs.. :lol:
@kaasboerin: Haha, dus zó doen ze dat! Maar het ging me meer om de privéchauffeurs die in andermans auto rijden. En vergis je niet, tegenwoordig laten een hoop BMW rijders zich chauffeuren!
Kofferbaksensor werkt bij Audi A6 stuk beter, verder weer mooie auto, alleen vindt ik het vorige model zeker even mooi.
Vind ik bedoel ik natuurlijk
Geweldig mooie wagen, zoals het hoort van BMW. 5,9s met een viercillinder is ook prima vertoeven. Die is gewoon sneller dan een E60 540i!
Laatste puntje, ook het belangrijkste welteverstaan, waar the fuck is BMW mee bezig om geen atmosferische 6 in-lijn uit te brengen! Ik voel 10x meer voor een 330i die weer wat is verbeterd dan die 335i.
Help us!
@BMW330Ci: Amen, ik vind het ook jammer. Heb net wat meer als een jaar een 325 en een beetje meer power mag best maar een stap naar een 335 is qua prijs en heftigheid wel een heel grote stap.

6 cilinders (in lijn alleen natuurlijk) is gewoon een mooi getal qua geluid, power en zuinigheid, en stilte bij lage toerentallen.
Vette bak, mooiste interieur ever bijna, leuk gepresenteerd! Toch weet BMW er weer iets leuks van te maken. Zo te zien zijn die 4-cilinders zo slecht nog niet..
Super filmpje Wouter, Uh.., Casper!! Was ff op ‘te verkeerde been gezet door de aftiteling. Tekst vanavond maar eens lezen.

Zullen we trouwens met z’n allen hier afspreken die kofferbak-open-trap-sensor maar gay/dom/dwaas te vinden? Meer iets voor mama’s met een Mini ofzo denk ik!
Is anders knap praktisch als je een zware doos in je handen hebt (!)
Wel weer opvallend dat de nieuwe 3-serie in staat is om binnen “no time” ruim 100 positieve reacties te genereren op AB.nl ….

;-)
@rechercheur: Het is ook een heerlijke auto, prima gebalanceerd en nog steeds de beste van de Duitse drie, zo ook de vijf serie.
@jzaero: Het beste? Dat lijkt me voor ieder persoonlijk. Alle 3 de auto’s (a4, C, 3) hebben een ander karakter en het is maar net waar je van houdt.
-edit: nutteloze bijdrage-
@rechercheur: Hm +/- 85 reacties 1 uur later, lol.Maar opvallend ? Is toch te verwachten bij BMW?
@norge:

Hahaha, en je hapt ook nog …

Gewoon even geduld, over ruim een half uur gaan we zonder meer over de 100, nu ondertussen al 86 …
-edit: nutteloze bijdrage-
Mooie auto. Ik erger me wel kapot aan de hypocrisie rondom uitstoot en verbruik!! Zit dus BPM en belastingvoordeel op voor een verbruik van 1 op 15,6 en je rijdt 1 op 8… Wordt steeds zotter!
Sja, ik ben verliefd.. Wederom een superbolide neergezet.. Die gadget met dat sensortje onder de kofferbak is trouwens zeer handig voor mij.. Als ik daar sta met 2 kratten in beide handen.. Zo zie je maar weer waarom ze Premium worden genoemd.. ;)
Klinkt prima! Het gaat mij vooral om het geluid van de 6 cilinders en als die 4 cilinder van buiten toch ongeveer die zelfde toontjes aanslaat, kan mij dat prima bekoren. 240+ pk uit dat blok is prima, ik vind het een heerlijke auto zover ik kan zien. Het zal ongetwijfeld sturen en prima alledaags mee te leven zijn. Ik kijk er naar uit om deze op de weg te zien en ooit zelf een keertje mee te sturen.

Tip voor autoblog!

@CasperH & Editor:

Mooie review, alleen zijn de slowmo’s vaak in de reviews wat ‘hakerig’. Er is hier niet een dure camera voor nodig om het slowmotion effect toch na te bootsen. Dit heet een Twixtor plug-in en kan gebruikt worden in verschillende video-edit programma’s. Het beste is om met een 60fps camera te werken, maar met lagere snelheden kan ook, het effect wat je dan krijgt is ronduit fenomenaal als het goed uitgewerkt is.

http://www.youtube.com/watch?v=Eyp27k4SQHE

En hieronder een voorbeeldje van mijzelf, was de eerste keer dat ik het probeerde.

http://www.youtube.com/watch?v=lxIoiW6cXCM
@jzaero: Ja, dat werkt prima (net als Motion), maar niet als je maar een paar uurtjes de tijd hebt… ;)
@jzaero: jep, kennen we, ik geloof dat Patrick het ook al eens gebruikt heeft in de Evora video (of iets vergelijkbaars) maar in dit geval vonden we het belangrijker dat we jullie zo snel mogelijk de video konden voorschotelen. Gisteravond uit het vliegtuig, vandaag op je beeldscherm ;)

Dank voor het meedenken!
@CasperH: Zeer goede en leuke review. En natuurlijk thanks, nooit verwacht dat de 3er rijtest zo snel zou komen.. Helemaal top.
Meer van dit graag!
In een wat donkere kleur zie je dat drukke front niet zo, en is het een prachtige auto.
Ik vind de komp-lampen maar niks. Vooral het gedeelte dat naar de gril loopt. Voor de rest zit het er gelikt uit.
Gewoon om er van te likken. Hmm heerlijk.
@marokkaanseheld: Kheb de M stickerts al besteld!!1
@kaasboerin: Nee, het moet een echte logo zijn. Maar de M-sticker plak ik wel op me dashboard. En met natuurlijk jou foto erop. Zodat als ik me verveel.. Me lekker bezig kan houden met me rechterhand, die is niet zomaar gespierd dan me linker he. :O
@marokkaanseheld: Die van jou op mijn stuur laat nu al los door al dat kit dat ik eroverheen heb geknalt.
vette bak niet heel vernieuwend design maar het ziet er stoer uit en het rijdt fantastisch en daar gaat t om. . leuk filmpje idd Wouter eh Kasper! ;) volgende keer jezelf zijn bitte :D
@Flamingo: haha, zal het proberen!
Gniffel gniffel. 4 pitje :’).
@chrisml:

Welke auto bestuur jij dan dagelijks?
@Teerdz: Waarschijnlijk een 4-traps RWD gazelle.. En zijwielen 2″ met 90mm spacers.
@kaasboerin: Neen. Ik rijd een R36. Dan wel van de zaak, but who gives a rats ass.
@chrisml: gniffel gniffel, een Volkswagen! Nee seriously, deze BMW 328i kan jouw R36 anders best eruit sprinten, plus een leukere wegligging, driften ook nog ;) dat allemaal met een 4 cil. Zelf ben ik overigens ook meer fan van een 6 cil. But you got the idea
-edit: Cool story bro. En nu weer on-topic aub-
@rechercheur: een R36 is de Passat en niet de golf. Die laatste is de R32…
@hollow:

Golf en Passat, dat is toch hetzelfde, alleen dan met een kontje ?? … ;-)
Echt een mooie auto geworden. Ik hoop wél dat dat rode biesje in het interieur van de Sport line vervangen kan worden voor iets anders, geen gezicht!
Ach de auto is wel aardig ,maar ik vind het wat ouderwets allemaal ,alsof je het al eerder gezien heb bedoel ik.
Kom nou toch eens met wat nieuws BMW de auto nu al 4 jaar oud.
@norge: Ik laat je wel een keer de E90 rijden, dan ben je overtuigd. :D En wil je ook per direct met me trouwen.
@kaasboerin: Ik heb ook weinig negatief te zeggen over de rijeigenscappen van BMW behalve dat ze vrij hard geveerd zijn (slechte wegen hier) En dat achterwiel aandrijving in de sneeuw (zeker 5 maanden per jaar) niet echt optimaal is .Ik wacht met spanning op een x uitvoering met iets meer bodemvrijheid.En wat extra plastic rondom.(vloeken in de kerk?)
@norge: + een h ergens ;)
lekker interessant om op een NL-website te gaan verkondigen hoe slecht de wegen in Noorwegen zijn …. hier zijn de wegen namelijk wel gewoon op orde, lekker strak, prima om strepen te trekken met een nieuwe 328i ….
@rechercheur: Mijn reactie was ook gericht aan @kaasboerin dus die hoef je niet te lezen ,maar ik weet dat je het wel interresant vindt ;)
@norge: Een X1/X3 niet iets voor je dan? Of zit je dan nog met de vering?
@kaasboerin: X1 is een beetje klein maar kan een mogelijkheid zijn,X3 is wel erg veel centjes hier in Noorwegen.
@norge:

zoals de meeste auto’s duur zijn, dus je hebt er de centen niet voor … dat bedoel je te zeggen !?
@rechercheur: Startprijs op een X3 ligt hier 25 000 Euro hoger als in NL ,dus ja wordt een beetje duur als je een grotere en snellere auto kan kopen van een ander merk.
@norge:

Had je daar niet moeten gaan wonen, doe je toch zelf !? ….
@rechercheur: Als de prijs van een auto moet bepalen waar je woont is er iets goed mis met je.En ik klaag niet maar verklaar alleen maar .
@rechercheur: Voor mij was het overigens wel interessant dat meneer het even vermeld heeft. Dank hiervoor.
@chrisml:

Dat begrijp ik, in en rond Amersfoort en Soest is het wegennet immers net zo belabberd als in Noorwegen, dus rijd je liever in een opgepimpte Golf dan in een fatsoenlijke BMW. Best logisch ….
@rechercheur: Soest? Amersfoort? Ober? Wat voor een rechercheur ben jij? Ah, je hebt natuurlijk op facebook lopen speuren, als een echte rechercher ;) ” gniffel gniffel” Sorry, ik ben niet geinteresseerd aan die sociale troep.
-edit: Cool story bro. En nu weer on-topic aub-
-edit: nutteloze bijdrage-
goeie video en geniale foto’s, sommige zou ik wel als wallpaper hebben.
@mazdarx8: thanks. Als je een foto als wallpaper wil kan je me ff mailen op [email protected] welke foto je wil.
Is toch wel een leuke wagen geworden! Jammer dat hij pas uitkomt op 8 februari…
Wahaha die kofferbak-sensor. Sta je daar te hakkuhbarruh totdat dat ding eindelijk eens open gaat.
wow wat een haux die verbruikscijfers. 1 op 16 en dan een beetje spelen en je zit al op 1 op 8, mijn alfa’tje officieel 1 op 12 hard spelen word het 1 op 10. Om daar onder te komen moet je weel heel hard je best doen.
@alfa33: “een beetje spelen” is echt te weinig eer hoor ;)
Sta je dan op de parkeerplaats met je krat boodschappen de achterbumper aan gort te trappen. Moeten ze nog even naar kijken. :P

Voor de rest niets op aan te merken, zeer goeie auto. Ik denk momenteel de beste in zijn klasse.
Schuin van voren ziet de auto er erg mooi uit. De achterkant vind ik alleen wat minder aansprekend. Ben erg benieuwd of de coupé wel een mooie kont heeft.
Mooie video en rijtest! Geluid buiten de auto klinkt inderdaad best mooi.. dat trappen onder je bumper is wel weer iets.. tsja.. wordt hopelijk nog wat aangedaan, haha ;) Ontzettend mooie auto ook!
Nog meer BMW nieuws, dit zou de X6 M50d moeten zijn;

-=edit: thanks, we hadden m al klaar staan!=-
Kan me niet herinneren dat een 328i/330i ooit een sperdifferentieel gehad heeft, deze wel dus aan de burn-out te zien?
@Initial_D: Viel mij dus ook op, zeker omdat je ziet dat er beperkt rookontwikkeling is aan het rechterwiel. Je zou dus idd sper vermoeden…. Heel goed, mooie ontwikkeling. Ik weet dat in de E9x serie de sper achterwege is gelaten omdat, met name, bij de 335i de prestaties snel de M3 benaderen. Maar goed, dat lost een Quaife heel mooi op voor € 1400… ;-)
@Initial_D: 330 had gewoon een sper ?!
Zonde dat de motoren steeds kleiner worden.. als je het mij vraagt is de 330i E46 facelift nog steeds heer en meester in het middensegment. Die auto kan nu nog steeds prima mee met looks & prestaties.
En natuurlijk die heerlijke 6 cilinder onder de kap.
hoe heet dat eigenlijk ? dat systeem met die sensor bij de achterbumper ?
Die rode bies is inderdaad foei lelijk.
a. Bij Fiat kunnen ze dat een stuk beter
b. een stuk dashboard in de kleur van de carroserie in een dergelijke auto? Nehhhh, niet nodig.
c. Uitlaat is het ook (net) niet.
Klink nergens naar, interieur faalt zwaar, uitlaatsierstukken zijn echt zielig. Van die “drift” zijn we ook niet echt onder de indruk… En der zitten al een hele hoop swirls op dat ding…

En ow ja, de motorkap bedekt de lampen niet genoeg, kan je zo onder kijken, geeft een heul goedkope indruk… Dit is het echt niet. Koop je een BMW zit je nog met een twinturbo 4 cilinder, boeien… niet dus he. Afvoeren die handel, zware faal!!!
@nomar: Swirls? Yep, dat was af-fabriek al zo inderdaad.. Pfff. Wilde ik je net een 328 cadeau doen voor kerst.. Laat maar zitten dus.
@jzaero

Ja, alleen die R36 lijkt me toch veel beter klinken dan deze kunstmatige (wel snelle) 4-pitter. Eerlijk is eerlijk,

OT: mijn 2e reactie overigens is dit, maar de voorkant van de E90-series vond ik toch echt wel mooier dan deze veel te agressief kijkende lampen.
De neus ben ik nog niet aan gewend. De achterkant tja… Die is mooi, maar gewoon control C control V van de 5 serie. Interieur is prima! Ik vond BMW altijd minder omdat MB en Audi naar mijn mening mooiere ‘werkplekken’ hadden, maar dit is good progress!
Echt een heel goed artikel! Zegt precies waar het op staat. Verder vind ik zelf de nieuwe 3 serie een erg mooie auto. Grote verbetering ten opzichte van de vorige generatie.
Ik ben benieuwd naar de touring.
Daarnaast is een 6 in lijn ook wel een gemis.
Misschien een amerikaanse versie?
Daar rijdt ook iedereen met een mercedes c300.
@wimbers: er komt een 6L…in de 335i / 335d
Wat zitten daar een paar lelijke stoelen en interieur in, dacht dat dit de NIEUWE 3 serie was en niet een mini cooper van 6 jaar oud waar ook die lelijke stoelen in zitten
Die burnout in het begin!!!! Like A Boss @CasperH .
Goede rijtest, mooie beelden en mooie foto’s ook.
Hij valt me qua geluid niet tegen, je hoort hem soms echt lekker brommen.
@E34M5Touring: van buiten klinkt hij inderdaad fijn, maar binnenin klinkt het ding echt een beetje treurig, helaas. En voor de rijbeleving zou ik liever zien dat het daar lekker klonk ;)
@CasperH: Klopt! zeker omdat je daar het meeste zit tijdens het rijden ;). Toch maar even wachten op de 335i.
Een auto die elk autoliefhebber een warm hart bezorgt, wat een auto. Weer een typisch echte BMW, een sportief agressief snuit prachtig. Verder mooi dat de achterkant lijkt op de nieuwe 5, de auto is mooi in balans en strak gelijnd. Het is BMW gelukt om een nog strakker auto te maken dan de E90.
Echt een mooie auto.Bmw is goed bezig al wordt het onderscheid van de modellen minder.
Haaa @CasperH !!! Vandaar jouw opmerking aan mijn adres ! :lol:

Erg goed filmpje kerel, en een deugdelijk verslag. Ze hebben inderdaad geprobeerd de 6L motor qua geluid na te bootsen, maar een kenner hoort direkt dat het toch nog ‘te licht’ klinkt. Superauto overigens. Interieur vind ik persoonlijk minder mooi dan de huidige 3-serie.
Leuk filmpje jongens! (werken er eigenlijk wel meisjes en zo ja,waar zijn de foto’s)

Het filmpje kijkt lekker weg en die nieuwe dreier is gewoon weer lekker geil. Hij heeft lekker zo’n rot op naar de rechter baan want ik kom er aan blik! Interieur is mooi maar in een lichte kleur beter denk ik.
ik ben verkocht ;)
@agera, want denk jij? :D
*want -> wat
@bigcar: Ik was allang verkocht :P wat een auto ongeloofelijk en moet je nagaan dat de M-versie nog moet uitkomen van deze 3.
@agera: denk dat de c63 er dan beter uit zal komen. die heeft immers een enorme motor in het vooronder hangen.
en zeg nou zelf: de c63 is in alle opzichten beter dan de m3 ;)
@bigcar: Respect voor de Mercedes met zijn 6.2 liter inhoud. Die C63 is zeker weten bruut, eerlijk gezegd weet ik ook niet welke ik liever zou willen. Een Audi RS4 valt voor mij zowieso af en is denk ik de auto met de minste fungehalte. De Audi RS4 is overigens denk ik wel de geschiktere auto voor dagelijks gebruik.

De C63 lijkt mij de betere en de M3 de leukere :P vraag is welke wordt het, pfff moeilijk :P Beide auto´s zijn gewoon fantastisch en voor beiden heb ik groot respect.
@bigcar: Nee.. De M3 is beter op circuit. Dat is ongeveer wel bekend bij menig autoliefhebber. Dus is de C63 niet beter in alle opzichten. Sommige mensen vinden dat wel belangrijk.

De grote motor vind ik persoonlijk juist minder. In mijn ogen is dat een beetje achterlopen op techniek.
Uiteindelijk zullen ze ook turbo’s gaan gebruiken voor hun topmodellen ;)
of deze ;)
http://www.youtube.com/watch?v=zvAmfpYn9ow&feature=related

dat maakt de c63 nou een stuk leuker dan een m3 :P
Casper, je doet het echt heel goed. Mag ook wel gezegd worden.

Alleen reageert die sensor denk ik beter als je rustig met je voet er langs gaat en niet als een gabbertje gaat schoppen ;)

Mooie auto toch wel, alleen zou ik ‘m nooit in zo’n Sport line bestellen, maar meer zoals die 5 die AW heeft gereden. Wat stijlvoller.
Saaie bak hoor die ‘nieuwe’ 3 serie
Ze gaan daar hard Audi achterna, die worden ook steeds saaier en minder mooi dan de oudere modellen.
Prima auto die 328i en ongeloofelijk snel. Wel jammer dat bij die van ons op weg naar Italië de ruitenwissers niet meer ophielden en uiteindelijk de regeleenheid kapot bleek te zijn in de 5 maanden oude auto. Vervolgens voelde bmw zich niet schuldig en kregen we in plaats van een vergelijkbare BMW een Opel Insignia 1,4 ecoflex mee van de leasemaatschappij -_-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).