Rijtest en video: Infiniti M35h [hybrid]

Auteur: , 91 Reacties

De Infiniti M35h is de snelst sprintende hybride ter wereld, maar is dat genoeg om de harten van de Nederlandse autokopers te winnen?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Infiniti is het luxe-merk van Nissan, zoals Lexus dit voor Toyota is. Of zoals Audi dit voor Volkswagen is. In de Verenigde Staten doet Infiniti het goed in de verkoopstatistieken, maar in Europa blijft het een zeldzame gast. Het is dan ook pas sinds twee jaar dat het merk officieel in Europa wordt ingevoerd. Voor die tijd kwamen er nog wel eens wat FX-en (Infiniti’s SUV) via de grijze import, maar dat waren er nooit meer dan een handjevol. De grote doorbraak bij de verwende Europese kopers moet nog komen.

Infiniti M35h

De styling van de Infiniti M is in ieder geval geen dertien in een dozijn, er staat echt wel een auto voor de deur. Toch weet het uiterlijk niet 100% te overtuigen, de voorkant is sportief, op het ruige af zelfs. De achterkant daarentegen is een stuk softer, de gestroomlijnde wigvorm lijkt wat weggesmolten. De hybrid staat op brave velgen, ze zijn 18″ groot, maar dat is niet fors genoeg voor de Infiniti M. De muisgrijze kleur springt er in het grijze winterse Nederland ook niet echt uit.

Infiniti M35h

Het interieur weet wat beter te overtuigen, hoewel de lappen “hout” wel een tikkie Amerikaans aan doen. Gelukkig kan al dat hout ook in het zwart worden uitgevoerd, maar in beide gevallen is er weinig mis met de afwerking. De premium ambities worden prima waar gemaakt, op dit vlak doet Infiniti niet onder voor de Duitse drie (Audi, BMW en Mercedes). Naar sommige dingen zal je zelfs tevergeefs zoeken bij het Duitse premium merk. Zo is er het Forest Air pakket, wat er voor zorgt dat zelfs drie muffe Labradors met een voorkeur voor sloot-zwemmen het interieur niet smerig kunnen laten ruiken. Dat er veel speakers aanwezig zijn is niet uniek, maar dat er twee exemplaren in de stoel zijn ingebouwd wel.

Infiniti M35h

De hybride aandrijflijn heeft wel zijn negatieve impact op de interieurruimte. De tunnel waar de cardanas doorloopt is fors en snoept kostbare ruimte weg op de achterbank, zodat die niet perse de ruimste is die in deze klasse te vinden is. Het pakket aan batterijen zorgt er dan ook nog voor dat de kofferruimte het niveau Golf niet ontstijgt en ook nog eens niet uit te breiden is middels een neerklapbare achterbank of skiluik.

Infiniti M35h

Volgens de stickers op de zijkant (echt Infiniti, was dat nodig?) is de M35h een Direct Response Hybrid, maar na een aantal dagen rijden vraag je je dan toch hardop af hoe een indirect reagerende hybride dan rijdt. De M35h is absoluut heel snel, maar snel reageren, daar is de aandrijflijn juist niet goed in. Bij een sprint vanaf een verkeerslicht is er een duidelijke pauze tussen vloeren van het gaspedaal en de daadwerkelijke acceleratie te bemerken. Vreemd, want het zou juist niet nodig moeten zijn bij een hybride. Elektromotoren hebben vanaf toerental nul hun maximale koppel en dat zou juist kunnen zorgen voor een bliksemsnelle start vanaf nul km/u. Zodra de benzinemotor wakker is, dan toont de M35h absoluut zijn spierballen. In 5,5 tel staat 100 op de klok.

Dat de M35h zo rap is, mag geen verbazing wekken gezien de specificaties. De benzinemotor is een 306 pk en 350 Nm sterke V6 en die wordt geassisteerd door een 68 pk en 270 Nm sterke elektromotor. Het totale maximale vermogen komt daarmee op 364 pk en dat is geen kinderachtig cijfer. Voor mensen die graag doortrappen biedt de M35h genoeg kracht. Het is pas als je dat niet kunt, dat de M35h soms teleurstelt. De software lijkt niet altijd goed te weten of de benzinemotor nu wel of niet gestart moet worden. En als die wel bijspringt, dan zorgt het voor onrust. De M35h is daarmee absoluut geen auto waarmee je jouw chauffeur een plezier doet, maar dat geldt tot nu toe voor alle hybrides. Schokvrij rijden gaat simpelweg nog niet.

Infiniti M35h

Verder is de Infiniti M vooral een comfortabele plek om te vertoeven, hoewel de M35h ook nog best strak de hoek omgaat. Het is een achterwielaandrijver, maar zelfs met uitgeschakeld ESP laat de M35h slechts een toefje overstuur toe. Het zal de potentiële kopers ongetwijfeld weinig interesseren, veel belangrijker is om te concluderen dat de M35h heerlijk stil is. In de ECO-modus kan er zelfs met regelmaat volledig elektrisch worden gereden tot een snelheid van 120 km/u. Het gaspedaal krijgt dan een grotere weerstand, zodat het moeilijker wordt om de benzinemotor aan te laten slaan. Als je je netjes gedraagt, dan beloont de M35h je met een ongelovelijk laag verbruik. Gemiddeld stroomt er dan maar 7 liter benzine per 100 km door de leidingen.

Infiniti M35h

Infiniti M35h

Het beste argument om voor een M35h te gaan, heb ik tot het laatst bewaard. De vanafprijs van 70 mille lijkt stevig en de M35h GT Premium kost zelfs 76.800 euro, maar daarvoor zit alles er op. Van Bose geluidsinstallatie, keyless entry, stuurwielverwarming, stoelventilatie, achteruitrijcamera, adaptive cruise control tot diverse veiligheidssystemen zoals dode hoek detectie. Als je dan de M35h vergelijkt met de concurrentie, dan blijkt het een extreem goede deal te zijn. Het blijft alleen de vraag of dat genoeg is om de kopers in deze klasse massaal uit de A6, 5-series, XF’s en S80’s te lokken… Filmpje!91 reacties

komop geen hybrides doe dan een echte infiniti!
@sanderbmwfan: Wat versta je onder een echte infiniti? De M37 zonder elektromotor? Die dan ook weer langzamer is? Ik heb in de M37 mogen rijden, en het rijdt geweldig! De M35H heb ik niet ingereden, maar dat zal niet zo donders veel verschillen gok ik.
Gadverdamme!!
Echt zo’n mierenneuker ding
james125 via iPad app
Lelijk is ie niet, maar voor dat geld zou ik toch iets met meer uitstraling kopen.
Jullie komen als geroepen, heb net het internet zitten afzoeken naar filmpjes van deze auto!
Gaat in NL naar een nieuwe importeur, dus zal wel wat meer aandacht krijgen. Wat dealers erbij.
Hoe zit het met de nieuwe Lexus GS 450H? Waarschijnlijk weer een tandje sneller dan deze?
@fiatsco: Die is toch nog niet verkijgbaar (juni pas denk ik?)
Dus toch nog niet helemaal je-van-het qua hybride techniek…tsja, jammer…helaas geen vooruitgang zonder trial&error.

Qua uiterlijk issie wel oké van voren, maar het ding heeft wel een hele dikke aars, hé? En niet op een goeie manier…
doe mij maar een G37
Leeft de camera nog?
@jippie: Zie we in december wel bij de bloopertape ;)
Alle auto’s dan 14% koffiemolens koop je met het hart. En laat het hoofd het maar niet horen dat je 10.000 euro’s vrijwillig uit het raam gooit als mooieautobezitbelasting
Was het leuk jongens driften achter de IKEA in Vathorst? volgende keer kan je gerust een bakkie komen doen!
Qua uitrusting, techniek en prestaties een goede auto.
Echter trek het ontwerp van interieur en exterieur me totaal niet! Zou voor mij gewoon een dealbreaker zijn, maar als deze auto een wat meer Europees uiterlijk zou hebben zou ik hem overwegen (als ik in deze klasse zou shoppen).

Zijn deze dingen ook gewoon te onderhouden bij de Nissan dealer of moet je daarvoor naar die paar Infinity dealers die ons land rijk is?
@RudyV: Er is maar ééb dealer. :P
@AutomotiveDesigner: Hahaha ja de oude smart dealer in Amsterdam is nu een Infinti dealer ;p
Eindelijk een rijtest van een Infiniti! Wat betreft de zeer beperkte dealernetwerk hoef je geen zorgen te maken. Ook Infiniti biedt Red Carpet treatment aan. Je auto wordt gewoon voor je deur opgehaald voor onderhoud. Ze laten bovendien een gelijkwaardig leenauto achter. :D Persoonlijk zou ik voor de toekomstige Lexus GS-F gaan.
De ‘designtaal’ is ongeveer zo Europees als van pakweg een Tata Manza.
Je kan het iig wel een echte hybride noemen: 76 pk is een echte hulp: niet die 3.5 pk uit de toekomstige Jetta/Golf Hybrid.
Dat je niks aan de achterbank kan doen (neerklappen), is een groot gemis en eigenlijk gewoon stom. Zeker met zo’n kleine achterbakje is het gewoon ronduit onhandig als je een keer iets moet meenemen!
Zo wat is die ongelofelijk lelijk! (dat is er uit)
Voor 70k heb je dan wel veel luxe en veel auto voor je geld dus als de buitenkant (en ‘badge’) je niet uit maakt kan ik begrijpen dat je deze auto koopt
7 liter per 100 km, zuinig? Wat een crab en dan mensen die zo’n bak kunnen en/of willen aanschaffen gaan toch niet voor zo’n hybride. Inderdaad, mensen die een A6, 5-serie, XF en S80 rijden zullen die nooit verruilen voor dit product. Mensen die in die prijsklasse een auto kopen zal het jeuken hoeveel dat ding verbruikt en geitenwollen sokken hebben die gasten al helemaal niet aan dus het milieu zal ze ook een worst zijn, een enkeling daargelaten denk ik.
@mgb299: Ik denk dat jij je daar zeer zwaar op vergist. Kijk alleen al naar hoeveel “budget” uitvoeringen er van de a6’jes 5series en e-klasse’s rond rijden. Een zware uitvoering a la 3.0tdi zie je vrij weinig.

Tevens is 7 liter (benzine!!) per 100 km in deze klasse absoluut niet slecht! Noem mij een auto op benzine, met vergelijkend vermogen, die het nog beter doet… Ik kom op een Lexus GS 450H (nieuw model).

Mooie aannames, maar je staaft ze nergens op.
@fiatsco: Klopt, de concurrentie moet het gewoon met minder doen voor dezelfde prijs en al helemaal wanneer je over verbruik praat. 364pk en 7.0l/100km is lang niet slecht. De concurrentie halen deze cijfers nog niet eens met 100 pk minder, laat staan zuinig zijn. De mensen die in deze klasse shoppen letten heus wel op verbruik. Het is niet zo dat als je dit kunt veroorloven, je ook meteen maar al je geld weggooit aan allerlei dingen, en daar hoort benzine nou ook bij. In Nederland heeft deze auto vrees ik weinig animo, maar op grotere markten zoals de VS hebben ze al veel meer succes. In Nederland knallen we nou eenmaal niet zo snel 75k stuk aan een vrij ‘onbekend’ merk, eerder 75k aan een minder potente Duitser, maar dan hebben ze helaas deze auto onderschat, want deze auto is echt wel een mooie auto..
@jzaero: De reden dat ding het niet gaat doen is heel simpel: inruilwaarde.

Dit soort auto’s moeten het van de lease hebben en daar gaat het fout. Via Infiniti-lease zelf kost een M35 ongeveer het dubbele van een vergelijkbare 5 serie.
@erce: Zeer jammer dat Nederland toch erg beperkt blijft qua auto’s in het straatbeeld.
@mgb299: Waarom rijdt niet iedereen dan een M5 in plaats van een 520d?
@sdk16420: een M5 is anderhalf keer duurder?
@flutterby: Dat is het punt ook.
@sdk16420: Al jij hem betaald dan rij ik wel een M5
Oh ja, en hij blijft hoe dan ook uiterlijk ogen als een doorsnee Japanner.
@mgb299: een M5 is anderhalf keer duurder?
@flutterby: reactie fail, waar is mijn edit knop?:<
Nette auto, maar die prijs is ook weer niet zo geweldig, voor hetzelfde geld heb je A: een Audi A6 3.0 tfsi Pro line S met 300pk dezelfde prestaties en hoef je je ook niet te schamen voor de opties, of B: een BMW 535iX high executive met 306pk en ook ongeveer dezelfde prestaties en opties. Daarnaast rij je geen hybride en heb je geen vervelende tikken in de aandrijflijn. Om nog verder te gaan heb je dan ook nog 4WD bij Audi een geweldige 7traps automaat en bij Bmw een geweldige 8trapsautomaat. Om nog maar over het intrieur en extrieur te zwijgen.
@jeanclaude: amen that !
Zo Hybride toe maar,wat een focking lelijk ding (echt sorry)
Leuke rijtest! Je ziet ze in de US erg veel rijden. Ook als M45 met V8. Vind het persoonlijk wel een fraaie auto al ben ik het wel met Wouter eens over de achterkant, daar had wel iets meer design in gemogen. Het is nu een beetje te Toyota Camry.
@E34M5Touring: Doe mij maar eentje in deze trim:

http://drivencarreviews.com/wp-content/gallery/infiniti-37-2012/infiniti-m37-sport-little-red-barn.jpg

Zeer mooie 20 inch velgen, sportpakket en dan ook maar gelijk de V8 erin proppen, nietwaar?
@jzaero: Verdomd dat is hem. Ik dacht al deze ziet er normaal toch een stuk beter uit. Gewoon het sportpakket waarschijnlijk. Ik dacht al dat de hybride een facelift was ofzo. Vind hem echt dik zo, vlakbij mijn showroom in Zwolle staat er een in de trim zoals jij hem hebt op de foto. Gewoon een superdikke bak.
@E34M5Touring: Zeker, en het zijn auto’s waar je toch naar omkijkt als ze langsrijden. Puur omdat ze exclusief en een onderscheidend design hebben. Veel minder kijk ik om naar een A6/E of 5 serie. Ik zie hier regelmatig FX35 en FX50’s bij de zaak staan, erg mooie auto’s hoor! Ook regelmatig een Infiniti G37, ook heerlijke auto.
@jzaero: Pas op je woorden he.. :oops:
@jzaero: Ben er persoonlijk ook wel fan van. Had mijn vader bijna in zo’n SUV ding geluld (sorry ben echt slecht op de hoogte van de typenummers van Infiniti). Hij wou zo’n V8 naar Zwitserland halen maar de terreincapaciteiten zijn niet goed genoeg voor zijn gebruik. Hij hoeft ook geen Landcruiser of Defender ofzo maar locking diff’s en low gear moet ie wel hebben.
@E34M5Touring: Dan ben ik graag benieuwd welke SUV het is geworden. Persoonlik ben ik erg gecharmeerd van de terreincapaciteiten van een Land Cruiser, maar die werd het niet zei je.
@agera: Hij heeft een Cayenne GTS gekocht. Hij had een Turbo (type 1) en nu een 2009 GTS.
@jzaero: Eindelijk iemand die deze auto mooi vind, persoonlijk ben ik weg van deze Infiniti. Zowel de voor en de achterkant vind ik mooi en uiterst fraai. Veel mooier dan die saaie E-Klasse of A6. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de strakke, moderne dashboard die ik prachtig vind. Mocht ik gaan shoppen in deze klasse zou ik serieus nadenken over de Infiniti M.
Ik vind hem niet lelijk, alleen de grill vind ik niet bij de auto passen.
En voor dat geld had ik liever een Jaguar XF of een BMW. Al moet ik wel zeggen dat deze auto goed uitgerust is, alles zit erop en eraan. Bij het merk van de 4 chromen nullen moet je voor dat geld bijna de climate controle nog aanvinken op de optielijst.
Van binnen ziet deze er goed uit. Wat ik wel vaak heb met Japanse merken is dat ze na een paar jaar er vaak gedateerd uit gaan zien.
koop je zo’n dure auto is ie niet een comfortabel ?

ziet er niet lelijk uit overigens, zeker het interieur is wel te pruimen.. zonder dar hout? dan..

leuke rijtest wel..
wauw zit een klein accuutje in en het is gelijk een hybrid snap dat echt niet.
@MAB: Wauw volgens mij ben jij niet intelligent. Er zit een electromotor in die ook de wielen aandrijft, dan heb je twee aandrijvingen, vandaar ook “hybride”
@mierenneuker: haha ik ben intelligenter dan je denkt, alleen vind ik ‘hybride’ een te groot woord maarja dat is mijn mening.
@MAB: Als je daadwerkelijk intelligent was, wist je dat hybride niets meer betekent dan een kruising van verschillende dingen. Een electrische fiets is ook hybride, je hebt immers twee krachtbronnen.
@mierenneuker: ochja dat was ook zo. Ik heb gewoon een ander beeld van hybride vandaar. Maar ik ben nog steeds intelligent! :D
Saaie bak
@mrbones: Helemaal mee eens. Ik vind de voorkant helemaal niet dik. Gewoon saai. En dit kont van een Nissan Fan
die accelleratie klopt.
ik heb nu een rx450h en het valt me op hoe irritant langzaam die bij volgas reageert.
dat gaat echt van: intrappen, 1,2, ja hij gaat nadenken..
vergelijkbaar met een turbolag..

over de infiniti: hij lijkt mij teveel op een hyundai van 2003, vel te rond, en lang niet scherp genoeg
Ik vind dit wel geslaagde autos eigenlijk. Lekker exclusief, toch flink snel en een boslucht uit je luchtroosters. :P
306+68=364?
@jwimme: wel in Japan.
@jwimme: -10 uitreken vermogen he..
@jwimme:
ja logisch….. je hebt vast wel eens een uitdraai van een vermogensmeting gezien.
Daar zie je dat het aantal pk’s stijgt naarmate het toerenstal stijgt. (koppel * rpm).
De electromotor hoeft niet perse bij het piekvermogen van de verbrandingsmotor haar vermogen af te geven.

Puur verzonnen voorbeeld:

Een motor heeft 300pk bij 6500 rpm, bij 3000 rpm is dat ong 150 pk. De electromotor is bijvoorbeeld 60pk, maar die geeft hij af als de verbrandingsmotor 3000rpm (150pk) draait. Het vermogen ligt dan op 150+60 pl = 210.
Draait de motor 6500rpm dan geeft de electromotor maar bijvoorbeeld 40pk af. Totaal dus 300+40= 340pk.

Los is de benzine motor dus goed voor 300pk en de electromotor voor 60pk, maar ze hoeven dat dus niet perse tegelijk te doen.
het allergrootste probleem van de Infiniti M35 is z’n leaseprijs. Maandlasten zijn bijna het dubbele van een vergelijkbare BMW. Gaat dus geen leasetoppertje worden zo.
wa een leluk ding
Het kan zijn dat ik iets over het hoofd zie, maar is de BMW 7 ActiveHybrid niet sneller qua acceleratie? Deze gaat namelijk in 4.9 sec van 0-100 km/h.
@FlorisVanRooij: Oh nee, dat was maar een mild hybrid.
Ikfinhetnie mooi… Erg mooie techniek maar de looks kunnen mij helaas niet bekoren.
Wow, dat interieur is lelijk. Vol-le-dig de plank mis geslagen. Lekker Japans-Amerikaans, geen mooi simpel design, maar een lelijke kakofonie van rondingen en materialen. Doe mij maar een Audi/Benz/BMW waar ze dit wel begrijpen.
De BMW ActiveHybrid X6 is net 0,1 seconden langzamer naar de 100… Maar daar ligt wel een dikke V8 in!
@raoulkroes: Wordt niet meer verkocht wegens gigantisch succes.
@E34M5Touring: De hannes bij BMW die bedacht had om een hybride zeecontainer op de markt te brengen zou ook gedegradeerd moeten worden naar de ventieldopjesafdeling.

Hybride X6, debiel idee :D
@bozewolf: Ongeveer net zo zinvol als de Escalade (and Family) Hybrids. 6.0 V8 met een 9V Duracell achterin en hoppa hybride! Euuhhhh nee zo werkt het dus niet.
Wouter heeft op groen7 gelezen dat hij de snelste hybride is, dan is het waar. Haha :P
Echt heel jammer dat ze zo ondergewaardeerd zijn :(
Heerlijk om eindelijk weer eens een auto te zien die niet saai is.
374 Pk… geen 364…mits je natuurlijk weer iets verliest door de koppeling benzine/groen.
@Megakix:
onzin…. zo werkt het niet… kijk mijn uitleg iets naar boven maar
Wat een uitgekotste klomp droefenis op wielen. Ik zou me kapot schamen in zo’n rijdend bewijs van smaakloosheid.
Ruim 70k en dan krijg je het design van een Hyundai van 10 jaar geleden. Ik denk dat dat ’t storm loopt.
Ik vind het wel een uitgesproken model! Ik denk dat een zwart lakje, en een setje mooie velgen het geheel een stuk knapper zou maken! :)
Wat een lelijke bak, een hoopje troost op wielen,… hoera,kijk mij.. ik ben de snelste van de groene brigade,….Loser…..-bak, nee dan nog liever een “groene” muesli-bak ala Panda(Die er wel goed uitziet) met een leuke oldtimer er naast.
Ik wist dat ik dit frontje laatst nog ergens eerder had gezien:
http://static.dailystrength.org/groupfiles/7/6/5/0/10000567/g_1434685735.jpg
Zo’n bek trekt wouter ook regelmatig. Af en toe net clown Bassie met al die gezichtsuitdrukkingen van ‘m.
Ben ik de enige die de achterkant van deze auto op een camry vind lijken?
Opzich best nice, maar ik vind toch dat infinity er altijd zo cheap uitziet…
Beetje raar dat wij dit ding nu pas krijgen terwijl dit ding al sinds jaar en dag in Japan op de weg is ( als nissan maar dat terzijde… )
Op zich is dit nog niet eens zo gekke auto maar de styling is wel even slikken…
Het merk is nog net te slap denk ik ; lexus doet dat toch een stuk beter imho…
Dat dashboard doet me aan een jukebox denken.
Infiniti een van de betere merken uit Japan en van de wereld.
Een prachtige merk die meer respect mag genieten van de mensen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).