Rijtest en video: Porsche 911 Carrera S cabrio – 991

Auteur: , 143 Reacties

De nieuwe Porsche 911 komt er in vele varianten en na de coupé leek het ons niet meer dan terecht dat we ook de cabrio voor jullie zouden testen. We gingen op pad met de op dit moment snelst leverbare uitvoering, de Carrera S.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Het was niet het vervelendste telefoongesprek ooit, het gesprek dat aan deze rijtest vooraf ging. Wouter aan de lijn met de vraag of ik iets te doen had, Porsche wilde ons namelijk graag meenemen naar Gran Canaria om de nieuwe 911 cabriolet voor jullie te testen maar zelf kon hij niet. Hij ging liever een paar dagen naar een oord waar de temperatuur ongeveer 40 graden lager lag dan op Gran Canaria. Mij best Wouter, dan doe ik het wel jongen! En zo gebeurde het dat cameraman Martijn en ik ons op een zonnige dag mochten melden bij de mensen van Porsche, op een eiland waar zelfs de snelwegen bochtig zijn. Vervelend.

Porsche 991 cabrio Carrera S

Maar laten we het eens over de auto hebben. Vormtechnisch heb ik altijd al een probleem gehad met de 911 in cabrio uitvoering. De verhoudingen zijn bij die auto wat mij betreft uit proportie. Logisch op zich: de motor zit al achterin en daar moet dan ook nog een dakconstructie bovenop gevouwen worden. Je hebt een serieuze Origami-koning nodig om dat trucje voor elkaar te krijgen. Mijn voorkeur zou voor een “open” 911 dan ook altijd naar een Targa gaan. Die is er echter nog niet van de 991 en dus is op dit moment de cabriolet de enige open versie.

Porsche 911 991 Carrera S cabrio koplamp

De 991 cabrio oogt een stukje beter dan de 997 wat mij betreft, maar nog altijd vind ik die kont gewoon te groot. Ik snap dat sommige mensen het wel kunnen waarderen, zoals er ook mensen zijn die de kont van Kim Kardashian prefereren boven die van Adriana Lima. Ik kan kontsgewijs de regionen van Shakira nog wel waarderen maar mevrouw Kardashian is mij net iets té badonkadonk. Dat is natuurlijk een ding wat met persoonlijke smaak en voorkeur te maken heeft, maar waar ik de 991 coupé bloedmooi vind, is de cabrio mij net iets te Kardashian. Het gaat echter de goede kant op, dus de volgende 911 cabrio kan mij qua uiterlijk misschien wel bekoren.

Porsche 911 991 Cabrio Carrera S interieur

Een cabrio heeft veel voordelen. Zo is er het voordeel van heerlijk in de zon zitten, out in the open, genietend van de natuur en al het andere dat de wereld te bieden heeft. Zoals aandacht, het is namelijk onvoorstelbaar hoeveel duimpjes en kreten van medeweggebruikers en voetplebs we te verwerken kregen. Ik had wel verwacht dat er wat reacties zouden komen, maar als we bijvoorbeeld door een dorpje reden met deze auto dan was het echt een nekkendraaier terwijl andere automobilisten braaf voor ons aan de kant gingen om vervolgens te zwaaien en duimpjes op te steken als we even het gas intrapten om erlangs te gaan op de smalle, Gran Canarische wegen.

Porsche 991 911 Carrera S cabriolet

Het állergrootste genot was echter wat mij betreft het geluid. Als ik de drie minuten die we dicht gereden hebben vergelijk met alle open minuten dan is dat verschil echt als dag en nacht: dicht rijd je comfortabel met een leuke boxerroffel uit het achteronder maar als je de kap opengooit hoor je ineens elk prutteltje, roffeltje en kuchje dat de uitlaat en motor in zich hebben. Heerlijk, heerlijk, heerlijk. En dat zonder de optionele sportuitlaat die ook leverbaar is op de 911, een systeem dat ongetwijfeld een waar oorgasme gaat veroorzaken in de cabrio.

Porsche 991 911 cabrio Carrera S

De dakconstructie zorgt er bij de 991 cabrio voor dat er dicht een bijna-coupé lijn is. Nee, hij is lang niet zo mooi als de coupé, maar het ziet er wel behoorlijk strak uit. Bijna als een stalen klapdak en daarom heb ik behoorlijk wat tijd gespendeerd aan het vinden van een stuk van het dak dat aanvoelde als “alleen stof”. Ik kon geen plekken vinden die niet hard waren en mede daarom verdenk ik Porsche ervan dat ze een soort stalen klapdak met stof hebben overspannen. Dat komt het comfort ten goede: met het dak dicht zit je dichtbij het comfort van een dichte coupé. De constructie is gemaakt van magnesium onderdelen om gewicht te besparen en opent in ongeveer 13 seconden. Ook zitten er nog wat aluminium onderdelen in het dak verwerkt, maar ondanks het feit dat het een stuk gegroeid is weegt het niet meer dan de dakconstructie van zijn voorganger.

Porsche 991 911 Carrera S cabrio motor

De achterwiel aangedreven Carrera S beschikt over een 3.8 liter grote boxer met 400 pk, net zoals bij de coupé. De sprint naar honderd is met PDK mogelijk in 4.5 seconden en met het Sports Chrono pakket zelfs in 4.3 seconden. Wij gingen echter voor de iets tragere handbak. Reden: Porsche heeft een handbak geïntroduceerd met 7 versnellingen en die wilden we wel eens uitproberen. Daardoor ging het sprintje 2 tienden langzamer maar er was ook een pluspunt: we verbruikten namelijk 9.7 liter per kilometer volgens Porsche. Met PDK was dat zuiniger geweest: 8.9 liter en dat zou betekenen dat we in plaats van 229 gram per kilometer slechts 210 gram uit hadden kunnen uitstoten waardoor we volgend jaar weer zo’n helse winter zouden krijgen in Nederland. Wij van Autoblog dragen echter graag ons steentje bij aan een beter klimaat dus we hebben flink meer uitgestoten. Bovendien ligt de topsnelheid van de handbak twee kilometer hoger dan die van de PDK, waardoor ik nu kan zeggen dat ik in een cabrio heb gereden met een topsnelheid hoger dan 300 kilometer per uur, namelijk 301 kilometer per uur. Who wants to touch me?

Porsche 991 911 Carrera S Cabriolet 7 versnellingen handbak

Met die zevenbak voorzag ik een probleem: met vijf verzetten boven (R, 1, 3, 5, 7) was ik er bang voor dat het nog wel eens mis kon gaan met schakelen. Dat viel echter reuze mee. De enige keer dat het mis ging was toen ik voor het eerst naar zeven wilde schakelen: die zit ver weg, heel ver weg. En dat is geen probleem: een Porscherijder die straks voor de handbak kiest heeft alle versnellingen die je gebruikt voor pittig stuurwerk namelijk binnen handbereik: de verzetten één tot en met zes vind je vlekkeloos en op intuïtie en makkelijk. De zevende versnelling is leuk voor de snelwegkilometervreter en went vanzelf.

Porsche 911 991 cabrio Carrera S

En hoe rijdt zo’n ding dan? Simpel: er valt gewoon bijna niets op aan te merken. Het blijft een auto met het gewicht op de achteras en daar dien je rekening mee te houden als je écht gaat gummen, maar de scherpe kantjes zijn er inmiddels wel vanaf. De auto voelt compact aan ondanks zijn wederom toegenomen buitenmaten en laat zich heerlijk direct en met precisie in een bocht smijten. De elektronische stuurbekrachting haalt misschien een beetje gevoel weg ten opzichte van de 997 maar het is nog altijd meer dan prima sturen in de 911.

Porsche 991 911 Carrera S cabrio

Het zal me in de reacties onder dit artikel wellicht op beschuldigingen van fanboy-gedrag komen te staan, maar waar veel jongetjes vroeger droomden van een carrière als profvoetballer zat ik urenlang in autobladen te kijken naar de foto’s van schitterende sportauto’s op prachtige locaties. Inmiddels mocht ik een paar keer voor Autoblog op stap met mooie auto’s en dat was hartstikke tof om te doen. De 991 Carrera S is niet eens de snelste auto die ik voor Autoblog gereden heb en Gran Canaria is misschien niet eens de mooiste locatie die ik voor jullie bezocht heb maar de combinatie van factoren tijdens deze rijtest zorgen ervoor dat ik het gevoel heb dat een jongensdroom is uitgekomen. En dat is voor een belangrijk deel te danken aan deze briljante 911 Carrera S cabriolet. Kost als S minstens 146.600 euro in Nederland (de Carrera kost 127.500) maar dan heb je ook wat. Waarvan akte. Filmpje!143 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik ga de video zo bekijken, maar wat ziet de Porsche 911 er zalig uit. Normaliter ben ik niet echt fan van deze kleur, maar de 911 staat het gewoon goed. Verder mooie velgen, mooie bekleding en interieur.

Ik ben positief helemaal top!
http://i43.tinypic.com/2zh1paf.jpg
@rubenpriest: snelle reactie = snel :D
@CasperH: Logisch, die gast doet de hele dag niets anders… :P
@MartijnGizmo: klopt :P
@MartijnGizmo: jawel, maar om binnen vier minuten een filmpje tot halverwege te kijken, een screenshot te maken, een tekstballonnetje te shoppen en een reactie te plaatsen, poeh!
@CasperH: soort van open sollicitatie dit.
@rubenpriest: jij hebt geen rijbewijs, dus waar solliciteer je voor? :P bij dezen meld ik me aan! xD ik zou sowieso rijbewijs kwijt zijn.. is Wouter hem ook kwijt ofzo? :lol:
@dennisr: eerst schrijf ik prachtige stukjes vol emotie. Over 2-3 maanden heb ik mn rijbewijs hoor m’n jong :P en dan ga ik meisjes interviewen samen met smokealot.
@rubenpriest: ah, op dat gebied valt veel te leren van die man..
@dennisr: klopt. Een echte leermeester :D
@rubenpriest: ja, waarom doen we dat niet? jij regelt de porsche.. (mag een 928 zijn.. zien ze nooit!) en neem ik een camera mee.. (één met 10 pixels om te verhullen dat het geen 991 is..)

@agera: goed idee, ga je ook mee? zoek nog iemand die de politie afleid..
@dennisr: ja bijna :P
@rubenpriest: Ja, net als James May zeker :P
@dennisr @rubenpriest: Waarom maken jullie samen geen video :P iemand achter het stuur en de ander voor het filmen :P
@agera: dennis woont veel te ver weg :P
@rubenpriest: Geen probleem boys ik kom wel mee en halen we Dennis op :P op voorwaarde dat ik ook een stukje mag rijden :P
@agera: zo zo, meneer heeft direct al eisen..

u hoort nog van ons! (en dat is dan het moment waarop je niks meer hoort) :lol:
@dennisr: Echt serieus het meest gehate zin en dan maar wachten (terwijl je al weet dat ze toch niet gaan bellen) :P
@agera: idd :lol: kreeg het ook wel eens te horen.. ik wacht niet eens meer, direct verder solliciteren :P soms hoor je wel wat, namelijk: ”sorry, je bent het niet geworden” goh!

en 2rubenpriest maar stug door solliciteren bij AB..
nondeju.. ik wil een edit button.. :lol: @rubenpriest dat was!
@dennisr: Ach ik red me wel Dennis :P We beginnen allemaal klein. Trouwens, mocht ik later ooit nog trouwen. Laat ik @casperH m’n trouwfoto’s doen. Period.
@rubenpriest: staat genoteerd. Laat de datum maar weten.
@rubenpriest: kwaliteit verzekerd.. geen gek idee :lol: hoop ik niet dat je een foto album toegestuurd krijgt met alleen foto’s van de trouw auto..
@dennisr: LOL dat zou wat zijn haha
@rubenpriest: als je het heel lief vraagt me je misschien ook niet wel @CasperH zijn auto er voor gebruiken..
@dennisr: die kans is groot. Heel groot.
@CasperH: de gevorderde AB-gebruiker weet dat zoiets als eerder op ABHD staat! :P
@CasperH: heerlijke review Casper, je past goed bij autoblog’s manier van presenteren, maar toch op je eigen manier. Dat laatste stukje, dat klopt helemaal. Wat is er nou mooier voor een autoliefhebber om op een prachtlocatie plus een super auto te rijden. Ik zelf denk dat Porsche er flink op voorruit is gegaan. Bij de vorige miste ik beleving en hoewel ik hem nog niet gereden heb, voelt het wel zo aan, mede dankzij de review en dag spetterende geluid.
@CasperH: en don’t forget, heerlijke foto’s. Blijft een superleuke hobby, fotografie. Zelf ook veel mee aan de slag :)
Mooie test en een mooie auto! :)
Ben ik de enige die op 4.59 iets zie in het midden van het wiel wat nog het meeste lijkt op een hakenkruis?
@Dino2400: Bekend ”probleem” bij de Porsche velgen. Kijk maar eens naar de test van de 911 Turbo Mk.2, daar was dat ook al ;-)
@Dino2400: Komt door de rolling shotter van de camera! ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_shutter
@MartijnGizmo: ok duidelijk verhaal.
Maar toch een beetje pijnlijk in dit geval…
@Dino2400: Jawohl die zag ik ook! Vreemd… of toch niet? Ze waren natuurlijk Porsche’s opdrachtgever in de jaren 30…
Mooie test hoor mannen!! Mon Compliments!! (ofzo) Zo te horen zijn de eerste 3 versnellingen goed ingereden @CasperH: ;)
@E34M5Touring: Jupz, prachtig filmpje! Weet je wat ik leuk vind? Die Go-Pro op de bewegende delen, zodat die mee gaat met het dak, de spoiler, etc. Super! :)
@Freewarefreak: Da’s inderdaad een verdomd goed idee!
the-budel-guy
@Freewarefreak: wordt pas leuk als ze die go-pro aan een van de wielen vast maken en dan volgas weg rijden
@the-budel-guy: al eens geprobeerd, was geen succes!
Ook de bespeling van de pers is helemaal vervolmaakt na al die jaren. Elke rijtest zegt ongeveer hetzelfde over de cabrio. Even over de handmatige versnellingsbak, even over het dakje. Even over de nieuwe lijn van het dakje. Grappig om te zien.
@jolig: Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat elke journalist maar tot 1 conclusie kan komen. Dat dat dan toevallig ook is wat Porsche in gedachten had is dan meer aan het R
Mooie auto maar niet in deze kleurstellinge, en dan vooral het interieur met dat bruine kleurtje uit de jaren zeventig…overigens heb ik het interieur van een 911 nooit echt heel spannend gevonden maar het is wel een fraaie kar.
Geen fotootje van dak dicht voor de referentie?
Heel goed mannen, eindelijk weer eens gewoon een handbak. Zoals het hoort!
Lekker filmpje, doe je goed Casper!
Wel een leuke rijtest!
Leuke video, valt mij trouwens op hoe mooi het interieur eruit ziet.

Ik verbaas mij telkens weer hoe Porsche het voor elkaar krijgt het nieuwe model mooier, aantrekkelijker, strakker te maken tov het vorige model. Ik weet niet heel goed hoe ik dit moet omschrijven, de 991 oogt veel volwassener in vergelijking met de 997.
Het is een auto voor alle gelegenheden geworden, je kunt ermee overal voor rijden zonder geassocieerd te worden met negatieve uitlatingen.
mooi figuur die Casper :lol: hoe hij sommige dingen uitbeeld, mag em wel :lol:

leuke rijtest sowieso, kleur van de auto is wat minder en de coupe is uiteraard de mooiste maar leuk speelgoed!
Die wind waait lekker door uw haar, toch?
mooie auto & mooie rijtest
@CasperH: Vandaag ben ik wel een beetje jaloers 8), maar al te graag zou ik plaats willen nemen achter het stuur. Dit is volgens mij echt zo’n auto dat je met tegenzin terug rijdt om de sleutels weer in te leveren.
Casper vraagje: ik heb hem al vaker gesteld en meerdere met mij.. wat zijn die vierkante vlakken in de voetruimte? Op de foto van het dash zie je die wazig rechtsonder.. please tell.
@Freewarefreak: ben ik ook wel benieuwd naar, gelukkig heeft Casper dat grondig onderzocht voor ons.. TOCH!? :mrgreen:
@Freewarefreak: goede vraag, ik denk iets van een afdekklep voor de zekeringen ofzo, het is me echter tot jouw opmerking niet echt opgevallen dus heb het niet kunnen controleren. Aan de hand van welk plaatje kwam je er ooit achter? Wellicht is die scherper namelijk.
@CasperH: Zekeringen denk ik niet, zou ik ook niet echt netjes vinden van Porsche.. zoiets zullen ze wel degelijk weg werken.. en het zit trouwens aan beide kanten..
http://www.automania.be/files/Image/PORSCHE/CARRERA/2012/Porsche%20911%20Carrera%20%20type%20991/Porsche%20911%20Carrera%20%20type%20991%202012%200610.jpg
@dennisr: Inderdaad, dank Dennis. Aan de hand van dit plaatje.
@dennisr: heeft de dichte versie dit ook, of alleen de cabrio? Zou iets van de stereo kunnen zijn, viel me op dat het geluid voornamelijk van voren kwam…
@MartijnGizmo: moeilijk te zeggen, maar volgens mij is dit plaatje van de dichte versie.. stereo zou kunnen.. maar zou Porsche dat niet mooier wegwerken? valt me sowieso een beetje tegen dat daar 2 van die opvallend vierkanten zitten..
@dennisr: in de cabrio lijkt het dus in kleur van de bekleding te zijn, ik heb even een plaatje opgeblazen, het is een klepje. Wat erachter zit weet ik niet.

http://www.autoblog.nl/images/wp2012/detail_porsche_klepje.jpg
@CasperH: zekeringen zou wel het meest aannemelijke zijn maar vind het aan de slordige kant.. wel vreemd dat @Teerdz net zegt dat het Audio gedoe is terwijl het dus een klepje blijkt te zijn.. nu weten we nog niks :lol: op het plaatje wat ik plaatste lijkt het (door de kleur) wel weer op boxen.. heel apart..
@dennisr: ik heb de vraag even bij Porsche neergelegd, dan weten we het straks in ieder geval zeker!
@CasperH: kijk eens aan, mooi dat het zo kan! ben benieuwd :)
@CasperH: Secret drugs compartiment.
@E34M5Touring: of nog beter… The optional Stash Dash!
@CasperH: prullenbakje misschien? porschemensen maken ook troep
@Flamingo: voor dat geld wil ik minstens één met pedaaltje..
@CasperH: Zal vandaag eens kijken of dat ook in de Boxster/Panamera zit, denk het niet in ieder geval.
@MartijnGizmo: zo hoort het ook! Of sta je vaak met je rug naar het podium bij een concert? Mensen die de hele hoedenplank vol audio-meuk (want dat is het vaak) hangen snappen er niets van.

Nette foto’s weer!
@Freewarefreak:

Het is inderdaad onderdeel van de muziek installatie, net zoiets als Mercedes gebruikt voor hun nieuwe SL.

@CasperH:

Je moet wel beter je research doen, het is namelijk al lang bekend dat Porsche voor de nieuwe 911 een hard dak met daaroverheen stof heeft gebruikt..
@Freewarefreak: @dennisr: Het antwoord is: zekeringenkastjes die optioneel in leder uit te voeren zijn.

“Indien de 2 (vaak) zwarte klepjes aan de zijkant van de voetenruimte bedoeld wordt; hierachter bevinden zich de (voornaamste) zekeringen van de auto. Er zit (dus) zowel links als rechts in de auto een zekeringenkast verwerkt.

Overigens is het afdeksysteem als optie beschikbaar in leder naar interieurkleur keuze”

Met dank aan Porsche Nederland is dit mysterie nu voor jullie opgelost ;-)
@CasperH: dank Porsche, en uiteraard dank Casper! je noemde het al, heb je dus toch gelijk :P ik vind het lichtelijk slordig om dat op die (redelijk opvallende) plek te doen maar goed.. waarschijnlijk is het verder ook vol gebouwd.. maar dan heeft dat ding behoorlijk wat zekeringen! is ook niet het kleinste kastje.. er zal ook hier en daar een relais in zitten maar dan nog..
zit ook vol met elektrische snufjes natuurlijk.. nou goed, bedankt! weten we dat eindelijk :)
@dennisr: Ik sluit mij er bij aan Den. Vindt het een slordige plek en ook erg dominant aanwezig. Maar goed, dat doet aan de auto niks af. De versie die jij testte Casper had die optie in leer in interieur kleur. Zou dat inderdaad onmiddellijk bestellen als ik de keuze had. Thx voor de info! :)
Leuke rijtest, maar wie heeft deze muziek eronder gezet?!?! Hele verkeerde keuze als je het mij vraagt.
@Zimon: allemaal de schuld van @MartijnGizmo. Ik had ook liever een beetje Whitney Houston willen horen maarja..
@rubenpriest: Zanger Rinus kon helaas niet, die was met Don Diablo in de weer
@MartijnGizmo: dan heeft hij tegen je gelogen, ben vandaag langs zijn huis gereden en hij zat gewoon thuis..
@dennisr: vandaag wel, vorige week niet
@MartijnGizmo: jonge, die rijtesten zijn live.. Casper is net aangehouden wegens AB’en achter stuur..
@MartijnGizmo: ik kan u trouwens niet volgen op twitter. blokkade zegtie :P? En ik kan de muzieksmaak wel waarderen. Ik weet nog wel van dat DS3 videootje, My Fine China. leuk nummer
lekker maar op een of andere manier een beetje saai.
@CasperH: Wow Dude!
Dit is wellicht het uiterst tegengestelde van de Ford Focus Challenge. :lol:

Ik gun het je van harte na al die toffe rijtesten van jou. Volgende keer test je natuurlijk de nieuwe Nissan GT-R nu je een nieuwe referentiekader hebt. ;)
Zo, dat is wel erg sec. Ben benieuwd naar de Turbo of de GT2 RS want ik moet gwn een volwaardige taartschep op dat ding zien.
Wat een geile bak zeg, ik vind dat geluid schitterend en kan er maar geen genoeg van krijgen.. Wel had ik dat half alu stuurtje genomen..
@eduardovich: ik ook. Dit is het lelijkste stuur ooit in een auto van meer dan 5000 euro gemonteerd.
Beetje offtopic, maar rechtsbovenin zie ik continu Aimee staan met een Esseesse. Het doet me met weemoed terug denken aan die goede oude tijd. Sowieso kijk ik liever naar haar dan deze presentator. Maar het gaat me eigenlijk om dat het zo droog wordt gepresenteerd. Vroeger zater er van die lache dingen in en gewoon stomme grappen en dingen en die mis ik nu. Voor serieus rijtesten kan ik ook terecht bij de collega’s, maar een rijtest met geniale opmerkingen enzo kon ik eigenlijk alleen maar hier vinden. Ik ben misschien een zeikerd en het zal me vast niet in dank worden afgenomen, maar ik vind dat gewoon jammer.
@mercs: beetje omslachtig verhaal als je duidelijk wil maken dat je Aimee geilt.. ja leuke meid is het, maar Casper is toch ook een knapperd…
@dennisr: Casper is zeker een knapperd, maar het gaat daar niet om. Om te geilen kom je niet op een autosite. Als je een beetje thuis bent in begrijpend lezen, dan had je dat ook kunnen lezen. Ik vind gewoon saai gepresenteerd, dat kunnen ze bij aw ook. Ab was altijd zo goed in onserieus autos testen, met een beetje feitjes. Maar dat wordt me niet in dank afgenomen zoals verwacht.
@mercs: je moet me niet te serieus nemen joh, doet niemand :mrgreen: ik geef je deels gelijk hoor.. tijdje terug hadden ze hele leuk rijtesten.. maar kan deze ook zeer waarderen!
@mercs: Het gouden team van Wouter, Ruben en Aimee. Laatst het filmpje van de Civic terug gekeken, volgensmij een van de eersten waar Aimee zat. Heerlijke simpele opzet. Maar goed, Autoblog wordt ook volwassen, de afwisseling van presentatoren is juist prettig IMO.
Saaie kleur, of zou dat komen doordat de omgeving bijna dezelfde kleur heeft? Verder leuk “jongensdroom” stukje. Hoe is het met de torsie stijfheid ten opzichte van de coupe?
james125 via iPad app
Leuk, al die mensen die elkaar hier kennen!
Ziet er wel lekker uit. Kwijlen bij dat zomerweer gek, en dan al die zomerse classy kleuren. IK WIL ZOMER.
@Thijsj: nee man, lekker spinnen in de sneeuw! ’s morgens de auto niet aan de praat krijgen, zo avontuurlijk heb je het niet in de zomer.. en het zweet breekt je uit terwijl je de douche uit stapt in de zomer, hell no :)
@dennisr: tot nu toe start m’n scooter net zo goed als in de zomer, heb ik een schijthekel aan die kutregen van vandaag en de zomer heeft alles. In de zomer heb je tijd, alles voelt relaxt, een lekker zomers briesje. Onder het genot van een biertje en muziek van de FTG in je short op het strand liggen. Dat is het gewoon.
@Thijsj: :lol: ja ik heb niks met de zomer.. hekel aan de herfst.. en de lente zegt me ook niks.. ik ben echter wel gek op sneeuw, jammer dat het nu zo laat kwam en van korte duur..

en je scooter staat natuurlijk binnen, het avontuur begint pas bij je eerst auto! :P
@dennisr: haha nou je hebt het fijn in nederland! :P ja zaterdagochtend eerste rijles, heb er al flink zin in :D toer ‘m flink an en hopelijk heb ik me rijbewijs in april/mei :D
@Thijsj: ja geweldig land! not.. Noorwegen lijkt me wel wat maar ik vernam van Norge dat je daar nog meer geld kwijt bent aan een auto dus dat word al niks.. misschien naar Duitsland de bergen in, is taal ook geen groot probleem en heb je toch mooie winters.. en mooie omgeving! ik was vroeger altijd blij om in Nederland te wonen vanwege het bergenloosheid.. hekel aan heuvel op fietsen.. maarja als ik auto heb raak ik de fiets nooit meer aan :mrgreen:
@dennisr: @Norge heeft dan ook mooi gelijk ;) vrijwel alles is daar reteduur door het principe van ”verzorgingsstaat”
waarbij ze in noorwegen nogal veel belasting betalen ;) Ja duitsland of oostenrijk is ook prachtig, heb je ook mooie zomers! Of Noord-Italië, prachtig. Haha ja ik ook niet meer hoor :P Ja das inderdaad erg teleurstellend, maar ik ben wel van aanpakken als ik iets graag wil, ik ga 2-4 uur lessen per week, wat die week maar goed uit komt en ik wil rond de 30 lessen uitkomen, wat in mijn kenniskring nogal gemiddeld is. Ik vertrouw op mezelf en neem veel tips van anderen aan ;)
@Thijsj: heb je wel eens last van zenuwen? ik kan maar 1 tip meegeven: neem een pilletje tegen examenvrees.. heel veel gebruiken het uit voorzorg, kan net het verschil maken tussen wel of niet halen aangezien je door de zenuwen net de doorslaggevende fout maakt.. die dingen krijg je zodra je bij de huisarts je verhaal hebt gedaan, als je daar zegt dat je graag een pilletje wil moet dat geen probleem zijn.. althans hier ging het makkelijk..

klinkt aan de ene kant heel stom, zo’n pilletje.. maar heel veel gebruiken het en het stelt niks voor, is dingetje van 10 miligram..
@dennisr: thanks voor de tip, ga ik zeker overwegen dan! nog even meer reacties daarover peilen ;)
@Thijsj: altijd doen, misschien zijn er meer ontevreden dan tevreden, ik in elk geval zeer tevreden!
@Thijsj: succes met je eerste rijles trouwens! focus je niet helemaal op april/mei.. vaak valt het tegen, hiermee zeg ik niet dat ik aan je twijfel xD maar ik kon ook in mei afrijden en door al het gedoe met cbr heb ik em in januari gekregen.. is toch teleurstellend :P
niet mijn kar……………….motor zit verkeerd…………….heb liever een einser of een f30 dreier………………f30 dreier ook niet mooi……………
Wat een geweldig FOUTE muziek zeg… Echt irritant dat gezwets ertussen door, motor klinkt zo lekker, monteren jullie er de Spaanse neef van Rinus tussen… Gatver.

Lekker ding wel die Porsche, zoals de meeste 911 :D Wat rijeigenschappen en prestaties betreffen kenne we nix negatiefs zegge, dus beginnen we maar te mierenneuken over de daklijn en de achterkant… Zo graag neuken we de mieren, we doen het zelfs 2 keer op 5 minuten tijd. Mja, blijf dan op zijn minst consequent aub. I.e. alle nieuwe BMW’s zijn dan ook gewoon lelijk en dan moet je zeker en vast de nieuwe 1-serie niet lopen verdedigen op ditzelfde autoblog.nl Maar goed dat zijn mijn 0.02€ …

Voor de rest cool filmpje, mooie locatie, mooie auto!
Heerlijk filmpje weer! LOL Had ik niet verwacht op: 4 min 25 :P
Lekkere wagen, lekker weer, droge presentatie ;) goed gedaan weer!
Caspertje doet lekker laconiek over de auto in dit filmpje… Ik kreeg een beetje het idee dat hij gedwongen werd om deze rijtest te moeten doen.. Bovendien was de film vaak overbelicht.. (Maar genoeg geklaag! :P )

Mooie shots van de spoiler die open gaat en die shot van het dak die open gaat!

Had misschien wel fijn geweest als Wouter de test had gedaan! Dan had hij echt het verschil kunnen vertellen tussen coupe en cabrio (stijfheid etc.). Ik weet dat de 997 2nd gen al nauwelijks verschil had en dat de ruis van de wind ook geen verschil maakte.

Toppie!
Die gozert in het filmpje zei dat de 911 tegenwoordig een middenmotor heeft…?
Haha, nekkendraaier?? Twee jonge kerels in een cabrio, ik weet waarom ze keken

:-P
Wat een dikke bak, wat een sound, perfect!
Hoe lekker ook, doe mij maar een Targa, of coupé met schuifdakje, ziet er vele malen beter uit.. Als ik het geld had. Ik hoop over 10 jaar zoveel stuivers gespaard te hebben om een 993 Targa kunnen te kopen, mét een lekker luchtgekoelde soundtrack..
Echt wel een mooie wagen! Met een mooi geluid!
Zag hem in Brussel, maar is toch beter met de soundtrack erbij ;)
Trouwens die kleur staat hem ook nog goed..
Wat een strakke foto’s zeg! Auto valt mooi weg in de achtergrond, maar valt toch op.
1920 x 1200, iemand (A)?
Mooie foto’s @CasperH , maar op elke foto lijkt de auto (of wat het onderwerp ook is) wat te ‘gloeien’. Een beetje slordig nabewerkt? Verder is n°15 veruit mijn favoriet, ondanks de nogal harde bokeh. Straks eens kijken naar het filmpje :)
@Yeelen: als het op elke foto gebeurt ligt het aan je scherm. Op sommige foto’s zie ik het inderdaad ook, vooral een paar kleine in het artikel. Thanks voor de feedback, ga ik beter op letten!
@CasperH: Ik bedoelde ook bijna elke foto die in het artikel getoond wordt :) Welke gear gebruik je?
Gadverdamme, ik zeg gadverdamme wat hebben jullie een klote baan! Vandaag nog stond ik zelf in de file in kutweer naar buiten te kijken naar alle sacherijnige mensen om mij heen. En ik dacht ja, dit genietmoment pakt niemand van mij af. Intens genieten was dat, ik heb dus ook echt medelijden met jullie. Helemaal naar zo’n mooi weer land en dan in zon met een dikke Porche rijden en hard ook en en en… (rent huilend naar de badkamer)
@SDM: Dat had ik in de middag ook, ik was ook een beetje jaloers :P op deze bloedmooie Porsche die ik dolgraag zelf zou willen rijden.

Maar in de avond na het eten een heerlijke corona opgestoken en een espresso erbij verrukkelijk. Die sigaar heeft mij heerlijk ontspannen en de middag doen vergeten. Raad ik je aan!
Deze auto hadden jullie een paar jaar geleden toch al getest?
Ik volg autoblog al vanaf den beginne en ik heb het eigenlijk nooit nodig gevonden om hier te reageren omdat ik simpelweg weinig tot geen aanmerkingen had op de leuke rijtest video’s en nieuwsberichten. En alhoewel de kwaliteit van beeld et cetera er almaar beter op wordt, vind ik de verslagen de laatste tijd een beetje te klinisch worden. Ik mis een beetje de emotie en het enthousiasme!

Het feit dat je in een nieuwe 911 gaat rijden (zo ook Wouter) zou je toch zo blij als een klein jongetje moeten doen voelen? Neem ons wat meer mee in die ervaring op het moment dat je zo’n auto voor het eerst in het echt ziet, dat je er instapt en wild enthousiast wordt, OF juist helemaal niet. Het gevoel dat jij en ik hebben op het moment dat we de Porsche garage binnen lopen om hem eindelijk in het echt te kunnen bewonderen.

Je krijgt soms een beetje het gevoel alsof je naar iemand zit te kijken die een Fiat Punto aan het testen is en gewoon de verbeteringen ten opzichte van het vorige model aan het opnoemen is zonder werkelijk te zeggen en te beschrijven wat hij voelt. Spreek je meer uit, maar ook in negatieve zin! Ik hoop natuurlijk dat jullie deze vermakelijke site nog lang in de lucht houden, want nogmaals, leuk is ie..
@ransjrover: Precies wat ik bedoel. Het wordt gewoon te perfect. En dan wordt AutoBlog misschien een keer volwassen, dat is gewoon naar mijn idee niet de bedoeling ervan. Maar goed, dit zal allicht meer bezoekers trekken.
Beste @ransjrover, @C30CDIAMG, @mercs en alle anderen.

Bedankt voor de reacties en kritiek. Hoewel ik de hang naar het verleden begrijp (ik ben zelf ook ooit bezoeker geweest, en droomde ervan om net als Ruben met Aimee in een Abarth 500 te mogen rijden) moet je ook begrijpen dat we wel iets nuttigs over de auto’s willen zeggen en jullie iets fraais willen kunnen voorschotelen. Ongein uithalen doen we nog steeds graag maar we geloven niet in gescripte grappen. Het zal dus spontaan moeten gebeuren en dat maakt het niet altijd makkelijker. De kwaliteit minder laten omdat iets “te perfect” wordt: dat lijkt mij niet heel verstandig. Bestaat er sowieso zoiets als “te perfect”?

De tips om jullie meer mee te nemen in de beleving is iets wat ik zeker ga proberen te doen. Ik probeer zoveel mogelijk mezelf te zijn en dat is tot nu toe aardig gelukt. Het enige waarmee je een beetje genept wordt is de digital magic fairydust waardoor ik vele malen knapper lijk dan ik in werkelijkheid ben. Daarvoor bedank ik onze cameramannen en edit-team overigens elke avond op mijn blote knietjes.

Verder moeten jullie beseffen dat het voor mij ook nog een beetje wennen is: ik sta / zit nu af en toe aan de andere kant van de lens en dat is wennen. Persoonlijk heb ik wel het idee dat dat steeds beter gaat, ik kan alleen maar hopen dat jullie dat gevoel met mij delen.

We doen ons uiterste best jullie filmpjes aan te bieden die niet standaard zijn, die grappig zijn, origineel, en we nemen alle opmerkingen (positief en negatief) mee naar volgende video’s. We proberen ons telkens te vernieuwen, qua techniek, qua invalshoeken, qua presentatie. We doen keihard ons best, maar houd ons gaarne scherp met jullie kritieken. Thanks!
@CasperH: Top! Begrijpelijk, ik wens je wel het beste!
Het is een mooie bak maar ik vind persoonlijk de oudere uitvoering van 911 mooier
Begrijp ik het nou goed? Is de Boxster nog steeds de mooiere open Porsche?
Ik vind die Casper wel mooie droge humor hebben!

Valt me trouwens op hoeveel mooier dit dak is dan het dak van de 997 cabrio. Lijkt bijna wel de lijnen te hebben van de 997 speedster.
Ja sorry hoor, jullie mogen de mooiste bolides ‘testen’ en het enige wat jullie te melden hebben is dat de betreffende auto zo fantastisch rijdt. En vervolgens zien we dan 20 keer (bijna) dezelfde shots van een optrekkende auto waarbij dan geroepen wordt wat een mooi geluid de auto maakt…
– Is het nou zo moeilijk om iets leuks te melden over auto’s waarvan het grootste deel van jullie bezoekers alleen maar kunnen dromen????
@jippie: Precies wat ik dacht. Sowieso nietzeggende presentator in zijn voorkomen, maar letterlijk ook een nietszeggende presentator! ”Er zijn 2 versies: Carrera en Carrera S. En hij rijd gewoon lekker, want ze ontwikkelen hem al 30 miljoen miljard jaar. Ik ga nog even lekker rijden.”
Op 4:58 komt de Porsche zijn ware DEUTSCHE aard naar boven
Perfectie… Maar doe mij maar een dichte!
Same old same old. Ander lampie en we hebben weer een ‘nieuwe’. Wat blijft het toch saai, alle knopjes weer op de juiste plek.
Interieur is er op vooruitgegaan. De 911 blijft het pareltje van Porsche
Prachtig! En ook mooi dat ik maar 1x het woordje gt-r heb gelezen. Nu het een cabrio is, is het opeens geen issue meer…
@Ferdinand1: Soms is het gewoon leuk om te dollen om te zeggen dat de GT-R mooier of beter is. Juist sommigen boos te maken, terwijl dat niet gemeend is.

Een Porsche 911 of Nissan GT-R zijn beiden gewoon schitterende en zeer goede auto’s. Is het niet mogelijk om van beiden te houden?
@agera: is zeker wel mogelijk! Heb ze beiden hoog staan. Maar waar je Porsche nog met Aston Martin kunt vergelijken, kan dat met een gt-r niet. Dat aspect begrijpen veel mensen niet. Behalve nu blijkbaar, omdat het een cabrio is.
Is er nou niemand die het logo op is gevallen rond 5:00??
het logo wordt een hakenkruis als het draait……..
heerlijke wagen, ik zou er voor tekenen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).