Ringtime(s)! Porsche 911 GT2 RS en Radical SR8 in actie

Auteur: , 14 Reacties

Dik 14 minuten. Dat is alle (pauze-)tijd die je nodig hebt om twee volledige Bridge to Gantry Nordschleife-rondjes te bekijken. Ja, het gaat er aardig af.

Vorige week werd het Gran Turismo Evo-evenement (Evonement, har har) op de Nürburgring georganiseerd, en daar kwam heel snel volk op af. Gasten met camera’s in hun auto’s, en geen overdreven piepend luxe-hertje naast zich bovendien. Er kon dus maximaal gegast worden. We trappen af met een van 500 listige Porsche GT2 RS-exemplaren, met achter het stuur een woeste Noorse Viking. Als Porsche het zelf vertikt om video’s te maken en alleen maar tijden claimt, moet hij het maar doen dan.

Klik!

Gezien? Na 7:16 minuten stond het klokje stil. ‘Wie kan daar nog onder duiken?’, zou je denken. Niemand toch? Meh, niet zo snel buiten de waard rekenen, er reed ook nog een 400 pk sterke, 600 kg zware Radical SR8 LM rond, een wagen die het begrip ‘snel bochten nemen’ een geheel eigen definitie geeft. Achter het stuur zit Chris Weber. Zijn tijd? 6:58.70 minuten. Bam!

Klik!

Voor de duidelijkheid: we hebben het hier over BTG-tijden. In plaats van een volledig rondje is dit 1,6 km korter. Qua tijd zou het ongeveer 25-30 seconden met een volle ronde moeten schelen. (via BTG.com)14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Indrukwekkend. Als je ziet ook hoe die Radical stuitert over de weg bij de hoge snelheid stukken…. ik vind het dapper. De bestuurder lijkt het ook op safe te spelen in die stukken in plaats van full attack te rijden.
@imdoctorbob: Deze auto’s hebben veel downforce, veel meer dan welke straat-legale auto ook. Hij wordt alleen maar stabieler naarmate de snelheid hoger wordt.
Die Radical gaat echt té achterlijk hard :O
Voor BTG tijden zijn dit zeker hele snelle tijden aangezien je ook met verkeer te maken hebt. Heel knap gereden! I love this place. Eén keer geweest, vorige week zondag, en het begint nu alweer te kietelen om terug te gaan. Heerlijk circuit en zoveel sensatie op de baan!
Stuiteren die radical, en het gaat smerig hard.
“Evonement, har har”
+1 voor @sir_smokalot
Zo\’n Radical is echt bloedsnel!!!
Jezus wat gaat die Radical ongemeen hard. Maar op welke (race)auto(‘s) slaan die 25-30s nou?
Met het risico voor negatieveling uitgemaakt te worden: op youtube kan je hetzelfde Radical filmpje in 720p kijken. Dat is geen absurd hoge kwaliteit, tot je het vergelijkt met de pixelbagger die op autojunk geupload is. Kan autojunk geen 720p aan? Dat is wel zonde dan :(
De coureur in de Radical kent het circuit en zijn auto net even beter. Veel meer vertrouwen door Schwedenkreuz en de Fuhsrohre bijvoorbeeld.
Maar allebei mooie rondjes hoor, zulke grote ballen heb ik niet… :-(
Wat een
Ongelofelijk snel circuit! En al die blinde bochten maken het ook niet makkelijker. Ik gebruik trouwens net dezelfde Vbox mini.
Dit model Radical is niet straat-legaal en staat zeer waarschijnlijk op slicks, waar ie altijd op staat. Tijdens de ronde houdt hij een aantal keer in voor verkeer, en gaat niet door de grote carousel, dus de rondetijd kan zelfs nog iets sneller. Onmogelijk met een straat-legale auto.
Niet normaal, wat een verschil in beleving. Rij ik niet eens zelf ;-).
Wat doet zoon Radical op Zandvoort, 1.35-1.40??? Zal wel weer niet te vergelijken zijn, maar voor mij geen P gt2!
Vind die GT2 al redelijk de natuurwetten tarten, tering hey wat neemt hij die bochten hard! Nu even die andere zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).