‘Ringvideo: Aston Martin bijhouden met een Mégane RS

Auteur: , 66 Reacties

Altijd leuk. Op een kletsnatte Nürburgring een Aston Martin V8 Vantage N24 -het opgevoerde trackmonstertje- op de hielen zitten met je hothatch die minder snel is, minder duur is en ook nog eens over voorwielaandrijving beschikt.

Mijn zwak voor de Mégane RS wordt alleen maar groter van dit soort video’s. Volgens de uploader zien we een 265-versie, dus eentje uitgevoerd met het Cup-chassis & limited-slip differentieel, die over het natte asfalt aan de staart van een V8 Vantage N24 hangt. Dat is de auto van de Nürburgring Driving Academy waar je voor 295 euro een ronde lang je maaginhoud mag proberen binnen te houden op de passagiersstoel. Dus of de bestuurder van de Britse racebak tot het uiterste gaat is lastig te zeggen.

Maar dan nog. We zien een 410 pk sterke RWD-bak die met moeite vóór een 265 pk sterke Fransoos met voorwielaandrijving weet te blijven. En dat levert leuke beelden op, vooral als het aan het einde gelijk opgaat.

Regen, een ideale automotive gelijkmaker.66 reacties

Tsja, voor wat het zijn, zijn Astons nou eenmaal traag. En voor wat het zijn, zijn Mégane RSjes bloedjesnel.
@Jochempie: Astons traag.. jij snapt het..
Die rs’jes zijn wel snel ja!
@jeffreym3: Het zijn geen supersports. Dus wat dat betreft heeft hij gewoon gelijk. In vergelijking met auto’s in dezelfde prijsklasse zijn Astons dus gewoon traag. Geeft niet, ze zijn nog steeds mooi. Maar langzamer.
@lemster: Is hij wel is getest tegen zijn concurrenten?
Dan pas weet je of hij langzamer is ;)
@Jochempie: Wat was de topsnelheid van de One-77? 355 km/h, toch? ;)
@kickass: Ja want dat rij je op een circuit :)
@lemster: En daar draait het ook om als je een auto snel noemt. Hoe hard hij rechtdoor kan. Amerikaanse auto’s zijn ook heel snel.
@kickass: topsnelheid is ook echt alles, bochtjes maken, daar gaat het om.

Megane rs blijft een beest, <3 it
@killioq: Dat is waar, maar 355 km/h is niet traag. ;)
@kickass: jup, en dat is zo’n 50 km/h langzamer dan een ongeveer gelijk geprijsde bugatti/SSC/ koenigsegg
@lambo4all: de voorzet was er, jij maakt hem lekker af
@lambo4all: maar de One 77 is wel veel mooier dan een Veyron! En zeker vele malen exclusiever. De Veyron begint bijna de Golf van de hypercars te worden. Hoeveel varianten zijn er ondertussen???
Die s’jes zijn zeker wel snel maar als het zo nat is heeft die aston sowieso het nadeel..
@Ekrachess: die gast in de Renault rijdt ook veel mooiere lijnen, niet onbelangrijk in de regen;-)
hoezo knipperen de achterlichten van die aston? heeft dat te maken dat de camera en lichten zelfde frequentie voeren, of gewoon zo ingesteld door aston? Voor de rest lollige filmpje!
@toeter11: LED lampjes knipperen op een bepaalde frequentie. Camera pikt beeld op op een andere frequentie. Oftewel knipperen.
@lemster: Bedankt! Weer wat geleerd. :D
@lemster: oke, weer wat geleerd! MERCI
@toeter11: Ik zie het wel vaker op filmpjes. Ik zou wel willen weten hoe het komt.
@kickass: een led is een lichtgevende diode. dus die laat de stroom maar in één zin door.
@toeter11: dat komt door de led achterlichten, die knipperen op een voor mensen niet, maar voor camera’s wel zichtbare frequentie.
Beide heren beschikken wel over grote cojones.. Stromende regen op de Nordschleife met die snelheden, oef!! Ik doe het ze niet na..
@audir8v10: Ik wel, heeft nix met ballen te maken!
@MARS: ..jij bent een vrouwmens ? ;-)
@MARS: “So, you are obviously the big dick and the men on the side of ya are your balls. There are two types of balls: there are big brave balls, and there are little mincey faggot balls.”

@Megakix: je weet wat daarna komt ;-)
@audir8v10: snatch ! I love that scene !
@audir8v10: je was me net voor. damn enkel door te kijken begin ik het koud te krijgen.
Hier gaan we weer ‘Astons zijn traag’ door mensen die al met max 150pk onder hun billen hebben gezeten. Astons zijn niet traag, ze zijn gewoon niet gericht op de snelste te zijn. Wil je een snelle auto, koop dan een GTR ofzo en nestel je achter je plastic dashboard dat in 3 seconden naar 100 gaat. En ik verzeker je dat een V8 meer dan vlot genoeg is.
@trigger565: traag dus
@wantthegreen: zeg dan gewoon niks
@wantthegreen: sneller dan een Prius met een KFC-adept in.
Ach ja, baankennis, soort banden, je bandenspanning wel of niet juist hebben staan, ik noem maar wat factoren die zomaar het resultaat de nen of de andere kant op kunne gooien ;)
Die AS kon duidelijk z’n vermogen niet kwijt op de wielen, misschien verkeerde banden voor in de regen ?

Verder is die RS gewoon bloedje snel voor dat geld, heerlijk filmpje !
De aston heeft duidelijk problemen met zijn power neer te zetten op het natte wegdek. En bij een RS moet je natuurlijk ook heel wat luxe missen…
@w0ut: Met de RS moet je luxe missen?! Leg eens uit!

Als je hem met deze Aston vergelijkt moet je hem maar eens komen bekijken bij de Nürburgring!
Zit niet veel luxe meer in kan ik je vertellen ;-)
@ds3thp:
Idd aan luxe heb je vrij weinig op een circuit.
@ds3thp: Huh seriously? Standaard volledig lederen interieur, xenon, navigatie, bandenspanning controle, iPod connectie, 6CD lader, klimaatregeling, electrische zetels, regelbare ophanging, veiligheidsystemen voor als het toch eens fout gaat, …

Al die ‘instap-speciale-editie-race’ autootjes (eender welk merk) zijn heel nice en dikwijls ook bloedsnel. Maar ze delen allemaal dezelfde ziekte: na 70km gewoon verkeer ben je blij dat je eens kan uitstappen.
Probleem van de Aston is vooral dat de rijder, zeker aan het begin van de ronde, het concept van regenlijnen niet lijkt te snappen. Altijd schuin oversteken als het maar even kan, regel nummer 1. Zolang je op het rubber zit heeft gas geven niet veel zin…
Bij 05:07 haalt de RS rechts in, dacht dat je op de ring enkel links mocht inhalen, of heb ik dit verkeerd?
@jensdm:
bij touristenfahrten wel ja, maar als de baan afgehuurd is (en dat is het op dit filmpje want anders rijden er veel meer idioten) van de huurder dit zelf bepalen.
the-budel-guy via iPhone app
LoL ergens op het begin halen ze een Seat Leon op LPG in. Met jawel een Nederlands kenteken. :S
@the-budel-guy:

De rijden ook wel eens bussen op diesel. Met jawel een Duits kenteken. Ach ja dat heb je wel eens op een openbare weg.
the-budel-guy via iPad app
@GOD: wij zijn er ook met een diesel over gegaan. Alleen toen was het een q7 V12 TDI
@the-budel-guy: Een Q7 op de ring? Schaam je!
Als het droog was, zou de Aston Martin verdwijnen in de horizon hahaha!
@the-budel-guy Op 4:39, nederlandse seat ibiza. Niet bepaald een auto waarmee ik de nurburgring zou willen rijden…
@r2d2: wel met een Franse Seat Ibiza dan ?
@Megakix: dat liever!! Ibiza ziet er niet uit…
@r2d2: Bij droog weer doe ik BTG in 9minuten met een Ibiza, en ja dat is ook een dieselke, TDI-powerrrrrt :P
Met nat weer blijf ik er weg. Ik zou wel eens willen weten met welke banden de heren daar rijden met zo’n weer en welke spanning…
Feitelijk had de Aston al een paar keer aan de kant gemoeten, maar blijkbaar kon z’n ego dat niet aan…
@Maarten123: ach, beiden zijn rijders die wel wat meer meters hebben gemaakt zo te zien (hoewel die Aston-rijder iig geen regenrijder is zoals gezegd), daar gaat het er dan toch alweer wat anders aan toe. Als je sneller bent, dan moet je maar zorgen dat je erlangs komt. Nergens zat die vent in de Megane er zo dicht bij om echt een goede poging te doen.
Megane RS FTW ! Maarrrr….de Aston gaat lang niet voluit mede ook door de RWD. Dat is in de regen werkelijk een zware last.
Heerlijk filmpje zeg!
Zo zie je maar wat dit soort omstandigheden kunnen doen..
Die AM moet alle zeilen bijzetten om zijn 400+ paarden op een redelijke manier op het asfalt te krijgen terwijl die RS vol kan gaan doordat hij wat minder vermogen heeft.
Uiteraard loopt de AM wel weg op lange stukken, maar die RS heeft een verdomd mooi bochtentechniekje;)
Wat een prutser in die AM, misschien eerst even de baan leren kennen op een playstation ofzo. Hij mag blij zijn dat ie zn auto niet in de vangrail parkeert, want hij heeft geen idee welke kant ie op moet. In Hatzenbach loopt ie al te prutsen en in Aremberg is ie al helemaal de weg kwijt. Ook kerbs meepakken kan ik niemand aanraden, zeker niet als het nat is…
@BananaMan: Ja, zo’n grote circuit ga je echt niet leren in 10 rondjes.. Laat staan op de Playstation, dat is heel anders. Bovendien, balls of steel, met zo’n peperdure bolide in dit weer ’t circuit op.
@kaasboerin:
Nee op de playstation leer je niet racen, maar wel het circuit een beetje kennen (welke bocht gaat naar rechts en welke naar links). Erg handig als de bochten net na een onoverzichtelijk heuveltje liggen. Ik vond het zelf in ieder geval wel handig. Bijvoorbeeld als je weet dat Kesselchen redelijk rechtuit gaat durf je meer gas te geven en anders ben je daar in een langzame auto een rijdende chicane (het gaat heuveltop, dus erg belangrijk om de auto op snelheid te houden).
Maar inderdaad die kerel in die AM heeft wel ballen om met zo weinig benul toch nog zo hard over het circuit te denderen.
Die Meganes en Clios RS zijn altijd retesnel op de ring, zeker in de handen van mensen die de baan wel kennen (zoals deze bestuurder).
Die kerel in de AM rijdt echt een rare lijn, die fransman pakt een veel betere lijn in de regen.
@drivingpleasure: Hij kent de regenlijnen inderdaad wel een stuk beter.

Maar wat een ballen in beide gevallen die Aston is misschien in zijn klasse verre van de snelste maar toch is hij echt wel heel gaaf. De RS is niet te omschrijven hoe geweldig dat ding is.
Ik zie mezelf op 5:30 :P
Ik denk dat de meneer in de AM sowieso wat voorzichtiger is. Als je schade met zo’n auto rijdt begint de knip spontaan te janken…
@rufctr01: Ringtaxi
Is weer zo’n lelijke vrijgezel die denkt dat ie god is in z’n fransoos
die gast in die aston doet het gewoon kalmpjes aan die denkt hmmmz regen rwd en een hele dure auto
en die knakker begrijpt dat niet die is in zijn eigenwereld
Die AM was van één of andere rijschool stond op de zijkant.


Persoon achter het stuur kon het blijkbaar niet opbrengen om die Megane er langs te laten….was de boel telkens aan het blokkeren, zeker in het begin.
Dit is geen gevecht, in de suggesties doet`ie een rondje met een geel/groenachtig caymen, dat is pas een mooie battle. Ik denk eerder dat de aston rijder een groentje is.
Zoveel Aston fans? Mooie bak met een drooggewicht van een indoor skipiste… Dat fanatisme? Zal topgear wel voor een stuk tussenzitten zeker? Snelle (in vergelijking met gelijkaardige europees/japanese wagens) aston martins voor de openbare weg zijn er gewoonweg niet. En dan moet je weten; ik heb niet eens iets tegen astons. Sommige “replies” vind ik gewoon zo zielig dat ik ’t even wou achterlaten. Renaultje RS is gewoonweg die nieuwe standaard in z’n klasse, willen toegeven of niet! Zeker niet de mooiste of best afgewerkte maar qua SNELLE HATCHBACKS is dit de nieuwe benchmark.
Nieuwe benchmark?

Dat waren de RS’jes al een tijdje hoor ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).