Risden doet de BMW M6

Auteur: , 10 Reacties

Er zijn eigenlijk nog niet heel veel tuners die zich op de nieuwe BMW M6 (F12) gestort hebben. Het nieuwe bedrijf Risden Engineering heeft in ieder geval al wel wat plannetjes en die doen ze nu uit de doeken. Ducktail alert!

Omdat motorische upgrades nog niet bekend zijn gemaakt zullen we ons even richten op het uiterlijk vertoon. Om te beginnen is er een wide bodykit gemonteerd met extra koelopeningen in de motorkap, alsmede in de spatborden voor én achter om meer lucht langs de remmen te geleiden. Aan de voorzijde vinden we een andere voorbumper met splitter en aan de achterkant zien we een nieuwe bumper met diffuser. Ook is er een aangepaste lichtgewicht uitlaat ten opzichte van de standaard BMW M6 F12.

Risden Engineering BMW M6 F12
Wat prettig is om te zien is dat Risden niet meegaat in de trend van zoveel mogelijk inches met zo dun mogelijk rubber. Sterker nog: het geheel oogt circuit-georiënteerd met BBS-achtige wielen zonder naafkappen. En over racelooks gesproken: Risden Engineering kondigt ook gewichtsbesparing aan, iets waar de kunststof achterruitjes met ventilatie openingen ongetwijfeld aan zullen bijdragen. Het meest in het oog springt echter de achterspoiler. Of eigenlijk de combinatie van achterspoilers want zien we op het achteraanzicht alleen een ducktail, op het zijaanzicht zien we nog een verstelbare vleugel daarboven. Of het mooi is laat ik aan jullie oordeel over, functioneel zal het ongetwijfeld zijn.

Risden Engineering BMW M6 F12
De roots van de Risden pakketjes liggen in de racerij en in die business is het belangrijkste eigenlijk het wegschaven van overtollige kilo’s. Daarnaast wil men ook meer pk’s gaan leveren dan de standaard 560 en een stijver chassis en volledig instelbaar onderstel op de M6 schroeven. Begin komend jaar worden alle details bekend maar aangezien je nu 35.000 euro overhoudt bij de BMW dealer moet er vast wel wat over zijn voor een paar upgrades. Geen zin om te wachten op de producten van Risden? Dan kunt u terecht bij Lumma of G-Power.10 reacties

Een trackday waggie dus…ziet er ongeveer ‘niet’ uit !
Snap er geen reet van, pak dan een 1M ofzo..
ah, daarom is die russische tuningsite zo traag; er zat iemand een bmw rood in te kleuren
Vind het nog net binnen de grenzen vallen. Beetje een csl spoilert
Het idee is super, maar is wel een gigantisch lange wagen.Zoals kaasboerin zegt 1M valt meer in de smaak.
Voor circuit neem je een 1M of M3 en geen lange afstandscruiser. Alpina maakte van de M6 ook een GT3 voor “trackuse only”! (vorig model)
Als je iets aan een 6-serie wil veranderen, in hoevere dat dit echt nodig is, ga dan naar Schnitzer. Fijntjes en met klasse!!!
G-Power isook OK, daar ze geen giga spoilers gebruiken.
Maar ja, Russen en goede smaak gaan vaak niet samen.
mooi ding ,mooi ding ,mooi ding ,mooi ding
Die spoiler ziet er echt niet uit.
Kan een BMW 6 nog lelijker? Ja, blijkbaar wel!
Zeker mooi ding! Die wil ik wel op mijn oprit hebben. Al is alleen al om de buurman te imponeren!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).