Road Rage: Australiër breekt voorruit met blote arm

Auteur: , 53 Reacties

Heddedruksop?!

Als iets of iemand je dwars zit in het verkeer, dan kan je grofweg 3 dingen doen: je foetert wat binnensmonds, en besluit dan de grotere man te zijn en door te rijden. Je kunt ook vingers gaan opsteken, met lampen flitsen, of je medeweggebruiker een beetje jennen met je rijgedrag.

Een derde optie is om volle bak op een rampage te gaan, paramilitary stylo, waarbij er niets anders op zit dan je tegenstander uit te schakelen. BLOED! GEWELD! RODE WAAS! ALLES MOT KAPOT! AAAARGH! Zoiets dus.. Komt gelukkig zelden voor, maar wel eens. Een Australiër in Brisbane had de pech een totaalmalloot uit de derde categorie tegen te komen, en het staat allemaal op video.

Wat precies de oorzaak was moet nog blijken, maar het lijkt er op dat de agressor zonder al te veel provocatie besloot zijn Ute in de auto van zijn slachtoffer te planten, en vervolgens diens voorruit met zijn blote vuisten (eigenlijk elleboog, verstandig..) te slopen. Met zo iemand ga je niet in discussie… Misschien moeten ze in Ozz ook maar eens een hoffelijkheidsdag invoeren?

Een volledig 8 minuten durend verslag vind je hier, een aanzienlijk kortere versie met alleen de hoogtepunten hebben we even op Anger Management-junk gezet. KLIK! (via)

Komt die Ute!

Wat is jouw engste verhaal uit het verkeer? Ben je ook wel eens iemand tegengekomen die zijn shit verloor, of misschien zelf wel eens doorgedraaid?

Ondergetekende niet, het ergste was een forse brake-test van een Saab-rijder die met een snelheidsverschil van 50 km/u naar links schoot op de snelweg, en mijn noodzakelijke bumperkleven even beantwoordde met een forse trap op de remmen.. Gelukkig maar.53 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
die gast werkt voor carglass ..
@lincoln: dan heet hij of Paul, Halbe, Martin, Arjan, John, Erwin, Marcel, Marc, Rens, Jeffrey, Wouter, Haico, of Juriaan. Alvast een grote stap vooruit de dader eruit gefilterd.

verdorie zeg ik ken ze serieus allemaal? Of ben ik er nog 1 vergeten jongens?
Dit is pas het echte carkour.
Ach big deal deze man breekt ruiten en dat leuke blonde nieuwsankertje harten…
Vast met het verkeerde been uit bed gestapt..
Ah, had ook ooit een leuke… wil in gematigd druk verkeer met gelijke snelheid aan de linkerbaan daar invoegen om even later een vrachtwagen in te halen. Gewoon ritsen, niet de doorstroom belemmeren en dan weer naar rechts zegmaar.
Plankt vervolgens een S60 die aan de achterkant van het gaatje rijdt hem even tussen mij en de vangrail als ik halverwege de rijstrookwissel ben om vervolgens letterlijk spiegel aan spiegel mij op de aankomende vrachtwagen te duwen… ware het niet dat ik nog wel kon remmen…
@Alwood:

Tja dan zal je wel niet genoeg ruimte hebben gehad om hem ertussen te gooien? Als jij nog niet eens van rijstrook was gewisselt en hij zat al naast je heb je hem zoals ik het nu lees er gewoon tussen geprobeerd te proppen, en aan die mensen heb ik ook een hekel want dat zorgt ervoor dat de achterliggende 10 auto’s kunnen gaan remmen, en remmen = filevorming
@rijbewijzer:
Lezen was vast niet je beste vak….
@jrk68:

Loop je weer te trollen opa?
@rijbewijzer:
Nee je reaktie slaat gewoon als kut op dirkie….
@jrk68:

Reaktie schrijven we tegenwoordig met een c hoor..
@rijbewijzer:
Achgut, lukt het je nu al weer niet om je gebreken te erkennen….
Ik voel niet de behoefte om jou te bevredigen en om de paar jaar een nieuw groenboekje aan te schaffen om de taalverloedering bij te houden.
Dus opa blijft het fijn met een K schrijven….
@jrk68:

Ach gut, hoe zielig, eerst in een ander topic iemand terechtwijzen op slecht Nederlands, en vervolgens binnen één uur zelf een foutje maken en gaan lopen janken, prachtig!

Verder adviseer ik je dringend zelf een (her)cursus begrijpend lezen te volgen, volgens mij heb je er tijd zat voor..

maar ik wil je wel helpen hoor, leg maar uit wat je niet snapt aan mijn reactie en/of die van Alwood:)
@rijbewijzer:
whoehahahaha, knap van jouw dat je meent te weten dat ik jouw om te janken vind….
Keep dreaming….
Maar speciaal om jouw te narren zal ik wat vaker de oude spelling aanhouden…, als senior moet ik wel een beetje consquent blijven….
Grammar Nazi’s kan je immers niet genoeg voeren….
@jrk68:

Eerlijk gezegd kan ik nog wel lachen om jouw reactie’s ook, je zou alleen wel eens wat vaker in de spiegel mogen kijken, want de pot verwijt weer eens de ketel dat die zwart is.

Maar goed, doe wat je moet doen om jezelf nog belachelijker te maken, je bent goed op weg kerel ;)
@jrk68:

Knap van ‘jou’, niet jouW.

(Rent snel weg…)
@rijbewijzer: en ‘gewisseld’ niet met een t zoals je hierboven schaamteloos deed…
Kale koppen, niet te stoppen!!
Maar misschien nog wel enger was een paar jaar terug in Limburg. Rij ik op de linkerbaan, gangetje van ong. 130 km/u, komt terwijl ik ernaast rij (!?) een klein blauw Fiestaatje+vrouw+oordoppen in met een flinke tik aan het stuur naar links zetten!
Ook hier vol in de ankers, iets naar links uitwijken, die Fiesta met 100km/u op de linkerbaan door laten rijden en later alsnog inhalen.
@Alwood: En tijdens het inhalen? Schreeuwen en vingers tonen?
@mdemooistelettervanhetalfabet: Als het daar bij blijft is het goed toch.
@Alwood: Dat zie ik ook steeds vaker, oordoppen in achter het stuur, whut the fuh…
@kaasboerin: of je nou de muziek hard heb staan of oordoppen maakt ook niet uit :p gewoon opletten he ^^
@jeroen92:

dat is niet helemaal waar.

beide maken wel herrie, maar goede oordoppen dempen de omgeving ook enorm uit.
De radio hard aan in de auto zorgt voor veel herrie, maar als iemand toetert is de verhouding nog redelijk. Die toeter hoor je dan vaak nog wel. met oordoppen in wordt de toeter nog flink gedempt. dan komt hij nooit meer boven de muziek uit.

Plus dat muziek uit oordoppen in verhouding een stuk harder aankomt (voor je oren) door de gesloten gehoorgang.
vast zo,n lulletje dat in zijn “eer” is aangetast ..

en die mongooltjes die in hun eer zijn aangetast hebben vreemd genoeg in elke vezel van hun lichaam geen grammetje eer ..
@lincoln: eer moet je voor werken…
Lijkt net of ik naar een documentaire over zilverruggen zit te kijken..
Tja… Dat soort mensen staan iets te dicht bij de natuur…
-=edit: zeg druiloor, lees het artikel eens voordat je comments gaat plempen.=-
@diehard: excuses, maar ik vind het zeer onbeschoft dat er dan direct zo moet worden gereageerd.
Er zijn zo van die momenten dat je spijt hebt dat veiligheidsglas verplicht is.
zou een geweldige video zijn als hij op dat moment net weer vol gas naar voren had gegeven. slaat hij de voorruit lekker kapot met die lege schedel van hem.

dat soort lui heb je toch niks aan. In nederland nog niet zo erg gezien, maar er rijden nogal wat mongolen rond
@timberleek: Zo te zien was dat juist de reden waarom hij het raam zo makkelijk kapot sloeg…
Zolang ze er maar geen bosmaaier bijhalen…
Meest bizarre wat ik heb meegemaakt was vanaf de a58 richting eindhoven.. Kwam aanrijden met 125 ong., reed er een oude man vanuit stilstand van de vluchtstrook af, dat is al dom, maar gewoon haaks 90 graden vanaf de vluchtstrook naar de meest linkse rijstrook! ( Bij 4 rijstroken ) Was even ankeren.. Maar gelukkig goed vanaf gekomen
Ik lig continu op de motorkap voorruiten door te slaan in Roemenie….. zucht!
Och, ik rij dagelijks op de N201, zie je vanzelf genoeg vergelijkbare taferelen. Ooit wel eens meegemaakt dat iemand z’n vrouw in bedwang moest houden nadat ze een paar keer vol tegen m’n auto (busje van het bedrijf) had getrapt. De reden? Geen idee, ze stond midden op de N201 (80 km/u weg) stil omdat ze ruzie aan het maken was met een andere weggebruiker. Ik toeterde beleefd dat ik er niet langs kone en vervolgens werd ze wild … ben maar weggereden toen die vent z’n vrouw vast hield, die grijze plastic bumpers kunnen veel hebben.

Mensen zijn tegenwoordig gewoon onbeschoft en asociaal, als ik maar vooraan sta en de rest kan stikken … mag ik er niet tussen, dan druk ‘m er toch lekker tussen … verdrijvingsvlak, welnee, ik kan nog net 2 plaatjes pakken, dat de rest op de rem moet, tja jammer … o, die file rij ik wel even voorbij, voeg ik vlak voor het stoplicht wel in, oh jammer dat er geen plek is, ik sta wel even stil op het stuk waar het overige verkeer eigenlijk rechtdoor moet maar nu op mij moet wachten … vrije parkeerplek? 500m verderop bedoel je toch? Welnee, ik ga wel voor de deur met draaiende motor staan wachten, kan de vrouw even snel naar binnen, scheelt weer lopen! Hmmm … of helemaal aan het eind van de straat parkeren of voor iemand z’n garage gaan staan? Ach, de bewoner hoeft de eerste 2 uur vast niet weg …
Ik heb soms ook echt de neiging om iemand uit z’n auto te trekken en misschien komt die dag ooit nog een keer wie weet..

Als iemand echt moedwillig mijn leven in gevaar brengt bijvoorbeeld :)
@rijbewijzer: Dat had ik bij die Saab-rijder ook, maar kennelijk kwam ik wat intimiderend over, want hij stoof er erna vandoor met 200+.

Zo hard ging mijn leasegebakje niet. Was ook erg onverstandig van me, maar soms ben je wat geagiteerd.
@sir_smokalot:

Waarschijnlijk wist die zelf dondersgoed dat die fout zat en wou die gewoon zo snel mogelijk weg daar, heb ik wel vaker zien gebeuren.
Mn vader heeft een keertje meegemaakt dat iemand een pistool trok omdat hij toeterde… Zelf eens gehad dat iemand me uit m’n auto wilde trekken, nadat ik deze er met lichtsignalen op had geattendeerd dat z’n richtingaanwijzer nog aan stond. Op dat moment had ik een dashcam aan, dus toen hij uitstapte (1 baan met verhoogde middenberm, kon niet wegkomen) hem erop geattendeerd dat ik het op film heb staan. Toen stapte hij weer in zijn auto.
Die is niet goed!
Wel eens een bestelbusje gehad dat liep te drukken en af te snijden. Vervolgens vrolijk het telefoonnummer gebeld wat er op stond, maar eigenaar van het bedrijf aan de lijn gekregen en even het kenteken en bijbehorend gedrag doorgegeven hehehe. Zal m leren. (normaal ben ik totaal geen naaien oid, maar deze sjonnie vroeg erom)
Voor mensen die de hele video willen zien:
http://www.liveleak.com/view?i=38a_1355887347

Krijg daar serieus jeukende handen van. Die vent had ik toch ff op z’n plek gezet. Of beter gezegd, van z’n plek getimmerd.
Die kerel heeft hulp nodig.
Beetje een lange reactie, maar doorscrollen kan ook..
Okee, toch benieuwd??

Ik als 17-jarig scooterrijder krijg als vanzelfsprekend weinig respect (kan liggen aan sommige andere scootertjes(pizza?), hoewel ik altijd rechtvaardig rijdt in het verkeer. Dit leidde jammer genoeg toch tot een verkeersconflict dat ik toch even bij jullie onder de aandacht zal brengen.

Okee, dus ik mooi op weg naar huis, rij een dorpje uit met zo’n drempel + versmalling (je kent het wel)(voorrang voor mij).
Komt er een auto van de andere kant die er even voorlangs dacht te gaan, terwijl ik de drempel al op was. Dus ik maar even afremmen om ongelukken te voorkomen, en na een seconde stilstand van beide kanten maakte ik maar gebruik van het nog over gebleven gaatje aan de rechterkant om door te rijden.

Wat zie ik in mn spiegel? bestuurder stapt doodleuk uit zijn auto om even zn middelvinger op te steken (wtf?) , gaat weer in zn autootje , draait om, om vervolgens zo snel mogelijk maar achter mij aan te komen. 60 kilometerweggetje buiten de bebouwde kom waar het scootertje op de weg hoort. Vervolgens gaat ie op enkele meters afstand achter mij rijden (altijd vervelend..).
Ik rijd maar gewoon verder, moet linksaf naar mn dorpje toe, geef mooi vantevoren richting aan, rem wat af om linksaf te gaan, gaat die vent toeteren joh dat wil je niet weten.. nou ja ik maar weer verder (nog steeds die auto vlak erachter) Pakt ie zn mobiel om zogenaamd het gebeuren te filmen?! Reactie van mij is een beetje een geintimideerd gevoel maar volwassen als ik toch wel ben neem ik maar een afslag voor een bromfietspad, ik denk hij even afkoelen gaat ie wel weer weg, maar nee hoor, blijft ie me opwachten. Dus ik maar een omweg nemen, komt ie me van de andere kant weer aanstuiven (blijkbaar bekend daar). Gaat ie vervolgens aan de linkerkant (voor hem dan) stilstaan waarna de bijrijder op het moment dat ik hem links voorbijrijdt mij van mn scooter probeert af te duwen. Dus ik denk die is niet goed joh.. draait ie om komt weer achter me aan, ik maar een ander alternatief routetje alleen voor (brom)fietsers naar mn straat toe wacht ie me daar op, de weg belemmerend. Of ik maar achter in zn auto wil stappen omdat ie van de politie is(zegt ie). Mij was wel aardig zeker dat dit niet het geval was, dus ik maar even vriendelijk uitleggen dat ik nog geen fout heb gemaakt en hij wel. Zegt ie je zorgde er bijna voor dat ik mn vrouw en kindje doodrijd (op de achterbank aan t meeluisteren). Hij maar niet luisteren, ik geef het op rij maar door naar huis toe (even over de stoep dan maar..)

Later politie gebeld, kenteken was mij later bekend + gemeente om zeker te zijn dat ik geen fout heb gemaakt.
Man was niet van de politie, en keurde de actie van het mannetje ook zeker niet goed.
die agressieve gast was vast ‘Driving home for Christmas’ aan het luisteren…
Grootste irritatie op de weg vandaag…
mensen die hun knipperlicht aanzetten wanneer je in hun dooie hoek komt aanrijden. Wat is hun issue?

Hier in Den Haag heb ik meerdere malen bonje gehad met bestuurders, maar sommige malloten denken nou eenmaal dat de weg van hun vader is!!

afgelopen maandag nacht nog eentje bij Rijswijk waar de a4 en a12 samenkomen richting R’dam

Gozer komt met 130 aan ik rij 110.. heeft nog zeker een halve kilometer om in te voegen maar komt naast me rijden met ze knipperlicht aan..

En dwingt mij dus zodra deze 2 banen samenkomen gelijk naar de andere baan te gaan.. terwijl er voor mij iemand reed die nog langzamer dan mij ging.. en ook al aan het invoegen was naar rechts.

Ondanks het kleine formaat auto waarin ik mij bevond.

Weigerde ik principieel deze man de ruimte te geven, en heb ik hem gedwongen gas te geven en maar voor mij in te voegen of achter me..

De beste man is achter mij komen plakken met middelvingers en grootlicht in combinatie. waarop geen reactie van mij volgde.

hierna volgde een bocht op de snelweg waar 80 gereden dient te worden.. ik kwam er met 120+ uit en de beste man was iets verder te zoeken dan daarvoor.

ik heb vervolgens 120+ op de linkerbaan gereden om wat verkeer in te halen en ben daarna lekker terug gereden naar de middelste baan ( omdat langzaamrijdend verkeer rechts )

bij mijn volgende inhaal actie kwam de beste man met zeker meer dan 150 kmpu aanstuiven waar ik hem heel snel dichterbij zag komen met mijn 130kmpu

op het moment dat hij mij niet meer dan 30mtr van mijn kont bevind ben ik kortstondig keihard op de rem gegaan!!

en daarna terug naar rechts. de beste man is als een debiel om en achter me heen komen rijden en heeft aardig wat mensen doen afremmen achter mij. en is vervolgens afgeslagen.

Iedereen word weleens boos.. of geirriteerd..

Maar mensen voelen zich gewoon boven de wet.
En niet alleen dat ze voelen zich boven de mensheid.

La liberté des uns s’arrête là où commence celle des autres.

If only they understood.. Aangezien de politie mij zeker niet beschermt van zulke debielen. Schrik ik ze zelf wel af.

Survival of the fittest ze moeder!

Zo heb ik ook wel eens een toyota camry V8 afgesneden met me citroentje! omdat hij de linkerbaan reserveerde.

Vent is naar me raam gekomen bij et stoplicht, hoop geblaf en me raampje weer dicht!

As for the wimp in this video, crying on the news!

had hij tijdens het filmen maar wat scherper moeten zijn, sjeesus zelfs met een Australische automaat moet je daar wel sneller weg kunnen komen??
@creativetechnologie: lees je verhaal nu nog eens … keihard op je rem staan toen hij 30m achter je zat … toyota afsnijden omdat hij links reed … ik weiger deze man ruimte te geven … volgens mij denk je dat de weg van je vader is … je noemt je medeweggebruiks debielen maar ik vind jouw acties toch echt gevaarlijker, het is wachten is tot je een keer de verkeerde tegenkomt. Maar goed, misschien heb je net je rijbewijs, dan moet je nog een hoop leren …

En “as for the wimp on the video” … ik wil jou reactie wel eens zien op zo’n moment …
@creativetechnologie: De mongolen die hier door verschillende mensen omschreven worden, matchen verdacht veel met jouw handelingen in het verkeer! De man in het filmpje heeft juist correct gehandeld door constant te ontwijken….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).