Robin Frijns heeft een dikke BMW 1M Coupe

Auteur: , 90 Reacties

Blijkbaar is het best lucratief om testcoureur bij Sauber te zijn.

De in België wonende Frijns zou zomaar na (of naast) Giedo van der Garde de volgende Nederlander in de Formule 1 kunnen worden.

Eind vorig jaar mocht hij in Abu Dhabi al testen voor Red Bull Racing en Sauber en komend seizoen is hij de officiële testcoureur van Sauber. Hij is dus lekker onderweg om een plekje in het F1 circus te veroveren.

Niet verkeerd om dat al geregeld te hebben als je pas 21 jaar oud bent. En als je dan in je vrije tijd ook nog eens in een spierwitte BMW 1M Coupé kan rijden heb je het helemaal goed geregeld.

Bekijk alle foto’s van Robin’s BMW op Autojunk.90 reacties

En zo zijn er wel meer mensen die een 1M Coupe hebben.
Er zijn nog veel meer mensen die er geen hebben ;).
@Rudy:
Zo kunnen we nog wel even doorgaan…, er zijn ook mensen die er geen willen….
@Rudy: Haha en er zijn er nog veel meer die er geen één hebben EN geen testcoureur bij Sauber F1 zijn.
http://chronicdistraction.com/wp-content/uploads/2012/02/7D55FBD402F44F758C37E4A9F89AC72D1.jpg
@awesome: dat is dus net zoveel als dat ik om jouw reactie geef!
@atteh: Ik kan nu in herhaling vallen door mijn post nog een keer te plaatsen.
Ik vind het gewoon niet bijzonder dat iemand een BMW 1M rijd.
Dat doen wel meer mensen namelijk.
@awesome: volgens mij zijn er maar 4000 gebouwd.. Alleen zie je ze wat vaker omdat het een prima alledaagse auto is
Auto voor petjes.
@kapiteinaudi: Geen auto voor mensen die jaloers zijn zoals jij. want die kunnen hem toch niet betalen. dus dan gaan ze maar zielige reacties plaatsen
-edit: nutteloze bijdrage-
@kapiteinaudi: dat is wel typisch petjesgedrag. Meteen schelden enzo..
@kapiteinaudi:
Gut o gut wat zijn we weer stoer zo achter het schermpje in de kinderkamer…, alsof het ons boeit wat je in je Fischerprice garage hebt staan….
@kapiteinaudi: pics or it didnt happen
@kapiteinaudi: Dat jij bij de Ferrari dealer loopt te juinen hoeven wij niet te weten hoor.
@E34M5Touring @lambo4all @jrk68 @rotarypowah: It did happen een paar weken terug en nee ik ga geen foto’s van de auto van mijn vader op internet zetten.
@kapiteinaudi: Ok man, veel plezier dr mee. En nog bedankt voor dat stukje objectieve text hieronder. Schaalt gelijk je niveau een beetje.
@E34M5Touring: Text wordt wel met ks geschreven hoor, schaalt ook jouw niveau een beetje.
@kapiteinaudi: Mag allebei, snelle.
@kapiteinaudi: Oh, en ik wordT?????
@E34M5Touring: Ik word? Tekst wordt = 3de persoon enkelvoud.
@kapiteinaudi: Ok, man. Je bent duidelijk door je argumenten heen. Ik stel voor dat je de poetslap nog een keer over die 599 haalt en hem daarna weer terug bij pa op het bureau zet en dan lekker naar bed. Lange dag geweest.
@E34M5Touring: Ik ben over mijn argumenten heen? Jij begint ineens over ‘ik wordT’ terwijl ik dat nooit gezegd heb.
@kapiteinaudi: Ik sterf nog liever dan dat ik gezien wordt in zo een lelijk hok.

Nog een keer dan maar.
@kapiteinaudi:
Ach gut, het kind heeft weereens niks zinnigs te melden ( wanneer wel vraag ik me nu af) en moet dan maar de Nazi gaan uithangen….
@kapiteinaudi: * ik gezien wordt* uit je eigen reactie.
@E34M5Touring: Snap! Gelijk heb je.
@kapiteinaudi: Let’s end it here then :)
@EB: Wat ben jij toch een sneu monsertje, en echte fanboy in hart en nieren. Gewoon omdat ik je favoriete auto heb beledigd moet je zo een belachelijke opmerking maken. Je kent me niet eens dus je weet niet of ik het kan betalen dus je kunt beter je bek houden. En of ik jaloers ben op iemand met een 1M? Ik sterf nog liever dan dat ik gezien wordt in zo een lelijk hok.
@kapiteinaudi: ik zou als ik jou was maar niet beginnen over fanboy gedrag..
@amg65: Ik ook niet, daarom doe ik het ook niet.
@kapiteinaudi: jij bent net zo fanboy lieve schat. Je Audi’tjes wachten in bed!
Kijk net de Sauber Presentatie, echt supermooie auto, maar vond het jammer dat er niks over Robin werd gezegd
OOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHH
Hij was in ieder geval wel zo slim om naar België te verhuizen en zodoende de nederlandse NSBelastingdienst vlak €30.000 door de inhalige neus te boren, bij de aankoop van z’n nieuwe ride. (Adviesprijs BMW 1M Nederland: €79,950,-. Adviesprijs in België: €51.300)
@lemans96:
Zou het misschien kunnen dat Robin al jaren met pappie en mammie in België woont? Zomaar een wilde gok hoor….
@jrk68: Het hoe en waarom hij in België terecht is gekomen is natuurlijk nog al irrelevant. Feit blijft dat de beste man een kleine dertig mile in z’n zak heeft gehouden. ;-)
@lemans96:
Voor een Company car betaalt hij geen duppie….
Hem afschilderen als een belastingontduiker is sowieso beneden alle peil….
@jrk68: Beneden alle peil is jou verdachtmaking aan mijn adres, als zou ik Robin Frijns als belastingontduiker bestempelen. Een laag en verachtelijk truukje.
In mijn ogen is Robin Frijns hier door juist de slimmere onder ons hollanders.
@lemans96:
Lees dit dan even terug….
Hij was in ieder geval wel zo slim om naar België te verhuizen en zodoende de nederlandse NSBelastingdienst vlak €30.000 door de inhalige neus te boren.

Robin is op 13 jarige leeftijd met zijn ouders naar België vertrokken. Dat heeft dus niks met die 1M temaken.
Die tekst van jouw mag je dus op zijn zachtst gezegd misplaatst suggestief noemen.
@jrk68: Vent, wat is de voor jou de relevantie van het wannéér Robin Frijns naar België is verhuist? En of dat met zijn ouders is geweest of niet?
Feit blijft dat de beste man(blijkbaar dus dankzij zijn ouders) één van de meest inhalige belastingdiensten in de wereld, de nederlandse, een kleine dertigduizend euro door de neus heeft geboord. En dat is uiteraard een goede zaak.
@lemans96:
Wat ben je toch een sneu jaloers mannetje….
Je frustratie jegens de overheid heeft 0,0 met dit topic te maken.
Lezen kon je ook al niet echt, hij heeft de auto terbeschikking gesteld gekregen en boort dus niemand ook maar een dubbeltje door de neus.
@jrk68: Jaloers? Als jij mijn reacties hier leest(en dan bedoel ik GOED leest) dan zou je tot de conclusie komen dat ik het graag zie dat rupsje-nooit-genoeg, onze overheid, belastingcenten mis loopt. Vandaar mijn tevreden reactie v.w.b. de BMW van dHr.Frijns.
Maar als ik jou dus mag geloven heeft hij van BMW of zijn werkgever een GRATIS auto gekregen die kostenloos België binnen is gekomen?
Ik raad jou aan het trieste verdedigen van onze uitzuigoverheid gewoon te dimmen en in te zien DAT het een crimineel inhalige club is.
Maar nogmaals aan het adres van Robin Frijns: Good for you lad ! Met dit autootje kun je ook nog beter overstuur leren beheersen. ;-)
@lemans96:
Ga lekker op het Malieveld janken man….
@jrk68: Heel volwassen reactie. Een teken van onmacht en een zwaktebod pur sang. Moeilijk hè, toegeven dat je fout zit?
@lemans96:
Nou nog 1 keer dan, omdat begrijpend lezen niet je sterkste kant is. Dit blog gaat over auto’s….
Ik ben dat zielige gejank van je op de overheid een beetje beu hier….
@jrk68: Ik en dat zielige gejank van jou over de vag ook een beetje zat.
@dheep:
Daar wen je vanzelf aan knul…, je krijgt je verstand vast nog wel een keer…
@jrk68: dat gejank over de overheid ook, heb je Nederlands bloed voor nodig zoiets te begrijpen.
@jrk68: Het kan bijna niet anders dan dat je een ambtenaar bent of een paar matties hebt die met hun ambtenaar handjes heel diep in die vettige trog met geld zitten die de overheid vergaard door de Nederlandse autoliefhebber tot op het bot uit te knijpen want als je gewoon simpelweg afzet wat de Nederlandse staat aan belasting op auto’s heft tov andere landen met een vergelijkbaar welvaarts- en sociale zekerheidsniveau is dat niet anders te omschrijven als waanzinnig.

De gewone autobezitter betaalt al flink belasting op zijn muesli-bolide, maar mocht je nou net wat meer verdienen, nog iets overhouden na je 52% boete en dat dan stuk willen slaan op je autoliefde wordt je hier helemaal belachelijk genaaid.

Ik zie geen enkele reden waarom wij Nederlanders hier zo’n 30K ofwel ruim 60% meer moeten betalen aan belasting voor een auto als de 1M als zowel onze Duitse als onze Belgische buren, behalve dan de legendarische Nederlandse jaloezie cultuur die heerst bij de overheid.
@jaapiyo:
Nee knul ik werk voor mezelf en heb ook weinig op met ambtenaren, maar om nu zo’n beetje elk topic een oeverloze anti overheids discussie te beginnen gaat mij te ver.
En al helemaal om te gaan suggereren dat een 21 jarige (die gewoon bij zijn ouders woont) naar België zou zijn verhuist omdat hij daar goedkoper een 1M zou kunnen kopen.
@jrk68: En dat beticht mij van begrijpend lezen. Zucht.
Nergens duid ik dat deze meneer Frijns speciaal voor de lage belasting op deze BMW in België, naar dat land is verhuist.
Wel dat hij(of zijn ouders, zoals blijkt in dit geval) er heel verstandig aan hebben gedaan om dus niet hier in uitzuigland te blijven wonen en zodoende dus een ‘aankoopboete’ van dertig ruggen hebben hoeven te betalen.

Je komt een beetje als een jengelige 11 jarige over die haar zin niet krijgt. Vooral blijven doordrammen.(en natuurlijk netjes je veels te hoge belastingen blijven betalen)
@jrk68: Fout, fout,fout. Wederom zit je er naast(gewoontedier begrijp ik?). Dit is een autoGERELATEERD blog. Om het even in hapklare brokken aan je voor te leggen, een blog over een ruime bloemlezing van zaken die ons autoliefhebbers raakt.
Nieuwe modellen, oude modellen, geschiedenis, nieuwe ontwikkelingen EN zaken die ons autoliefhebbers raken. En, je raad het al, onze hollandse (r)overheid raakt ons autoliefhebbers nog al eens. Meestal op zeer negatieve wijze. Het feit dat jij dit constant blijft verdedigen doet inderdaad vermoeden dat jij aan de kant van diezelfde inhalige staat bent te vinden of erger, er zelfs een te dik betaalde boterham aan overhoud.
ik raad jou dus nogmaals aan om je overheidslievende instelling op dit blog eens wat te dimmen en je een echte autoliefhebber te tonen…

De ouders van Robin Frijns hebben die overheidsinhaligheid al veel eerder opgemerkt en zijn dus, verstandigerwijze, mooi naar België verhuist. God for them !
@lemans96:
Prima knul, je zou er wijzer aan doen om hun voorbeeld te volgen ipv van hier te janken omdat je vindt dat je genaaid wordt….
@jrk68: Als ik dat kon, dan deed ik dat. Diezelfde (r)overheid zorgt er helaas voor dat wij aan de grond zitten en dus niet kunnen emigreren. De nabije toekomst zal daar verandering in brengen. Jammer voor jou dat ik dan alsnog vervent Autobloggert zal blijven. ;-)
Trouwens, wie zijn jouw klanten trouwens/ Gokje: overheidsinstanties… XD
@lemans96:
Ik zou bijna met je te doen hebben…,NOT….
In het verleden heb ik goed verdient aan de HSL en nu heb ik louter commerciele klanten en geen overheidsopdrachten.
@jrk68:

Ben je ongesteld, steuntrekker?
@kempenaer:
ach gossie, wat een gefundeerde loze opmerking. Heb ik met jouw geknikkerd kleuter. Je mocht willen dat je mijn inkomen had….
@jrk68:

Hahaha. Ouwe proleet.
@jrk68: Hahahaa, hij word steeds venijniger en begint steeds wilder om zich heen te slaan. Wederom: Zwakteboood ! XD
Dus de HSL hè. Ik wermoede al dat je uit de rijk gevulde honingpot met belastingcenten had gestolen.
Hoe dan ook, ik ga even lekker de stad in met m’n schat. Restaurantje, wijntje en dan zien we wel weer verder.

De groeten allen. ;-)
@lemans96: Jow! fijne avond he! xD
@lemans96:
Een discussie kun je toch ook op een normale manier voeren? Dit gaat nergens over.
In dat opzicht zou het, door jou zo gehate, Binnenhof een prima plek voor je zijn. Daar heb ik ook nog nooit een fatsoenlijke en inhoudelijke discussie mee mogen maken…
@Rob: Mja. Dus als ik op het binnenhof mijn ongenoegn over de staatsroverij zou ventileren dan zou dat volgens jou wel enig onvloed hebben? Droom lekker veder, zou ik zeggen.
Als we de (r)overheid daadwerlijk en hak zouden willen zetten dan zouden we bv. snelwegen moeten afsluiten of dagen lang niet meer moeten tanken, en masse. Echt fysieke acties dus.
Mensen die nog steeds denken dat je met het invullen van een rood vakje iets aan die mega-graaierij kunt veranderen, leven in een waanvoorstelling.
@lemans96:
Ik zeg ook niet dat jouw stem invloed zal hebben. Ik vind je alleen prima passen tussen het politieke toneelspel.

En inderdaad, het maakt eigenlijk niet meer uit waar je op stemt. Allemaal zullen ze een keer impopulaire beslissingen moeten nemen. De ene partij zal er een links sausje overheen gieten, de ander een liberaal sausje en de laatste een rechts sausje.

Tot nu toe is prima toeven in Nederland. Ja, er zijn veel belastingen, de regering doet vreemde dingen en er wordt een hoop geld verspild. Maar Nederland heeft haar voorzieningen bovengemiddeld goed voor elkaar. Ik kan 1-2-3 niet een ander land bedenken waar het beter is. Dus ik zie de noodzaak van (fysieke) acties niet. Maar als jij ze wilt organiseren, prima, wie houdt je tegen? Maar kom dan ook met een inhoudelijke standpunten over hoe en wat er moet veranderen.
@lemans96: Hij heeft die 1-serie M van zijn vader gekregen. De wagen heeft niks met zijn geld of Sauber te maken..
@jrk68: en dat is een goede gok! Woont al zeker 8 jaar in Belgie;) oud klasgenoot geweest, echt toffe gast
@kapiteinaudi: plaats maar ff op autojunk dat kunnen we hier wel waarderen…
Wereldschokkend nieuws wat vast de internationale media gaat beheersen het komend jaar. Off topic , best wel grappig karretje.
Kappersauto
Leuk dat die een moderne e30 m3 heeft.
@Hupke:
Een moderne E30? In welk opzicht dan?
@Rob:

In elk opzicht is dat de opvolger. Ok hier ligt geen bescheiden 4 cylinder in maar als je kijkt waar deze wagen met z’n vermogen zit tov. de huidige wagens en hoe de E30 stont tov. de wagens toen.


Verder qua grote, positionering binnen het BMW gamma.
Ok hij is quasi even groot als een E46 coupe maar andere wagens zijn ook zoveel gegroeid.

Volgens mij is deze wagen de e30 M3 herboren.
Heeft hij die niet gekrgen ivm zijn formula bmw activiteiten?
@undifined1: dat lijkt me héél sterk. Hij reed voor het laatst Formula BMW in 2010 en de 1M kwam pas in 2011 op de markt.
@robbie: Pre productie modelletje. Gewoon een ouwe testmule ofzo :)
In ieder geval is Robin wel iemand die het volle potentieel van deze 1M Coupe kan benutten, als hij wil. En een beetje coureur rijdt nu eenmaal niet in een Daihatsu Cuore rond.
Nou weet ik wel dat Sauber ook na het vertrek van BMW kennelijk nog een deal heeft/had met BMW voor het wagenpark (Kamui reed iig een X5), maar heeft Robin deze niet ‘gewoon’ van zijn pa gekregen? Die zal sowieso wel rijk zijn gezien zijn woonplaats en de gekozen carriere van zoonlief en tsja, waarom dan niet een 1M voor je zoon regelen…

Ik denk niet dat Robin zelf al echt genoeg geld verdient om dit soort auto’s te kopen…sterker nog zou me niet verbazen als hij geen geld krijgt/geld meebrengt naar Sauber voor zijn positie daar en in FBMW, FR en WSBR verdien je ook niks maar mag je geld meebrengen.
@jaapiyo: Zijn vader (?) is geloof ik eigenaar van Frijns Industrial Group, een redelijk groot bedrijf in de staalindustrie. Ik weet dat Robin Frijns al zijn prijzengeld in zijn carrière steekt om zo bij deze teams te kunnen rijden.
@Alpinaa: Ja klopt ik heb het even opgezocht. Dat Frijns zijn prijzengeld in zijn carriere stopt wist ik wel, maar ook dat die paar ton die hij van Renault krijgt voor het winnen van het kampioenschap bij lange na nog niet toereikend zijn voor een jaar GP2. Jaartje GP2 kost je ongeveer een miljoen of nog wat meer bij een topteam. Kortom, punt blijft staan; Robin doet het goed maar hij kan deze 1M nog niet zelf verdiend hebben. Pas als hij het echt goed gaat doen in F1 zodat andere persoonlijke sponsors hem gaan betalen (anderen dan zijn vader) zoals uiteindelijk bij Jos het geval was en/of als een team hem wil betalen om te rijden kan het grote geld binnen harken beginnen. Net als voor de teams in F1 geldt eigenlijk in de regel dat als je niet vooraan meedoet, je geen winst maakt.
@jaapiyo: Ik weet toevallig dat Frijns ook een rijke schoonpapa heeft. Die heeft vroeger in hetzelfde dorp als ik gewoond. Meneer heeft een 430 Scuderia onder zijn kont plakken dus die heeft centjes genoeg. Ik geloof dat hij daar ook wel wat van gesponsord krijgt.
@berlinetta: Dus na Albers (getrouwd met de dochter van zijn sponsor) en Giedo (al jaren samen met de dochter van dhr Boekhoorn) is ook de mogelijk volgende Nederlandse F1 coureur verwikkeld met het nageslacht van een rijke gozer die zijn carriere ondersteund.

Jong Nederlands racetalent, je weet wat je te doen staat!
@jaapiyo: ben al bezig
@jaapiyo: inderdaad newsflash: autosport is een geldsport in het kwadraat. Talent mag je hebben zoveel als je wil, zonder auto om (veel) ervaring op te kunnen doen zal je nooit goed genoeg worden om enog talent te kunnen aantonen…
Gaafste auto die er is. Alleen ander kleurtje en nog een flinke chip of zo er in. Uiterlijk niets veranderen.
Eerlijk? Stikjaloers, had heel graag een 1M gehad op mijn 21e!

Maar zelfs al was ik getalenteerd wat betreft voertuigcontrole – zelf het een en andere gewonnen en nog nooit van de weg gereden – dan was het geen goede zaak geweest want ik reed veel te aggresief op de weg op die leeftijd, en dan was dat nog steeds van de meest verantwoorde in mijn leeftijdscategorie…. maar misschien heeft Robin een bovengemiddelde rijpheid, who knows.
Mijn vriendin is 22 en heeft een leuke Twingo.
Zal ik ff een foto mailen voor het artikel?
Als ze wat leuks aantrekt en er een beetje goed uitziet, dan mag dat altijd :)
@rikus @sir_smokalot: gewoon zorgen dat ze de borsten laat zien (of in bikini ofzo) want dat doet het blijkbaar altijd goed op AB en AJ
Robin,

Loat ze mer allemoal lulle, is allemoal afgunst……..perfisiat mit diene dieke BMW en succes in de F1
Wat een onzin allemaal. Hij heeft die auto al langer en wat is er mis mee om als coureur in een bmw m1 te rijden. Het is verdomme een van de grootste talenten van dit moment. Helemaal niet gek als bmw hem heeft beloond voor zijn eerdere prestaties.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).