Rolls-Royce Silver Cloud vs Maybach 57S gespot

Auteur: , 29 Reacties

Andere auto-tijden deel 2. Afgelopen week hadden we een dakloze Rolls-Royce en Bentley, oud versus nieuw. Vandaag houden we het hoofd droog en staan er een klassieker-Rolls en splinternieuwe Maybach naast elkaar.

Opnieuw twee auto’s met zowel veel tegenstellingen als overeenkomsten. Dit keer liggen de bouwjaren iets dichter bij elkaar. Een Rolls-Royce uit 1962 met zijn ‘roots’ in 1955 en een Maybach uit 2010 gebaseerd op een 2002-model. Beiden zijn significante updates van de originelen. Ruime vierdeurs luxewagens gemaakt voor comfort, hoge snelheden en ongekende luxe.

De Rolls Royce Silver Cloud is een tamelijk vooruitstrevend model voor het merk in 1955. Koplampen zijn vergroeid in de goed gevormde carrosserie, er zijn veel ronde vormen en weinig vlak plaatwerk. Door het soms ontbreken van stuurbekrachtiging en de weinig potente zescilinder lijnmotor laat de techniek echter nog wat te wensen over. De Silver Cloud II (afgebeeld) lost veel van deze problemen op. Rolls-Royce vervangt de zescilinder voor een 6,2 liter V8, maakt stuurbekrachtiging standaard, verbetert ventilatie in het interieur, voegt kekke blauwe dashboardverlichting toe. Sommigen beoordelen de auto als minder soepel, Rolls-Royce noemt de auto vooral sneller. Een topsnelheid van 180 km/u en 0-97 km/u acceleratie van rond de 10 seconden zijn voor een 2000 kg 1960-er niet mis.

Mercedes geeft Maybach in 2002 een nieuw leven om luxe en comfort opnieuw te definiëren. De Maybach 57 heeft een tamelijk anoniem voorkomen maar is onbetwiste koning van afwerking en kwaliteit. Voor wie het nog niet snel genoeg gaat brengt Maybach in 2005 de 57S op de markt. In plaats van 5,5 liter is de V12 in deze limousine 6 liters groot. Mede dankzij 2 turbo’s perst deze V12 er 612 pk en 1001 Nm uit.

Extra snelle updates van toch al extreem comfortabele luxe auto’s. Tussen de modellen bijna 50 jaar verschil De een ontworpen met een statig klassiek uiterlijk, de ander groot maar anoniem. Het eerste recept is inmiddels meer succesvol gebleken. Doen die Britten toch iets goed. Foto’s op autojunk.nl.29 reacties

Liever de Rolls-royce, dat merk bestaat tenminste nog en hij is veel mooier!
Data in HHW. K had die ook al is gespot en op autojunk gezet
Dan kies ik de Maybach, wordt alleen meer waard omdat het ter ziele is gegaan :)
@smoked:
Maybach?…Maybach?… Was dat niet het Lexus van Mercedes?
@jrk68: jep, met als tegemwoordig rolls royce de lexus van bmw is.
@lambo4all:
En Bentley het Infinity van VW? Bedankt dan is het cirkeltje weer rond.
@jrk68: Audi is toch de Infiniti van Volkswagen?
@ej20g:
Nee joh…, dat is het Acura van Honda..
@jrk68: jep, vergeet niet dat een ghost niets meer dan een flinkt verbouwde 7 serie is, hetzelfde geld voor de conti gt.
@smoked: Voor een Daewoo Matiz gaat dat in ieder geval al niet op.
@smoked: Kijk eens op zomoto voor maybachs, daar kan je er een voor 140000 krijgen.
@bbroek: over 50 jaar zullen ze stuk meer waard zijn ;)
@smoked:
Ja duh.. over 50 jaar kost een brood ook 20 euro…
@smoked: is maybach niet het merk die 40% per jaar aan waarde verliest?
Doe mij opnieuw de Rolls graag wat een bak de klasse druipt ervan af.
V12, 612 pk en 1001 Nm voor mij bekende waarden en zonder twijfel het beste blok dat amg heeft gemaakt.

De Silver cloud blijft een pareltje (altijd al één willen hebben) en idd zijn tijd ver vooruit, toen stond british engineering nog voor kwaliteit.
@CL65: Topnaam wat mij betreft…
Voor mij de maybach.. Wat een geweldige auto blijft het toch.. De rolls zou ik btw ook niet afslaan;p
Beide prachtige auto’s in mijn ogen. Elk op hun eigen manier. De Rolls is absoluut het toppunt van klasse en de Maybach laat gewoon zien in welke hoeveelheden luxe mogelijk is.
Die Rolls oogt modernst.
Doemij de maybach maar, lekkere pronkbak en laten zien hoe rijk je bent haha.
Maybach, gewoon omdat je automatische gordijntjes hebt.
Die Maybach is gewoon nep/fake/ordi !!!
Rolls natuurlijk.Maybach is voor mensen met geld teveel en totaal geen smaak.Is niet voor niks uit produktie genomen natuurlijk
emile_benz via Android app
Maybach is voor posers. Doe mij de Rolls maar. Lijkt het net of je oud geld hebt…
@emile_benz: Guldens of Florynen?? :-)
Ik zag van de week deze RR nog achter een nieuwe RR ghost aan rijden.
De Roller graag! Alleen al voor die grille en dat logo.
Zonder enige twijfel de Rolls. Zo veel meer schoonheid, klasse en uitstraling. Een uitgebouwde S-klasse straalt niets anders uit dan gebrek aan smaak en een overschot aan decadentie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).