Rotterdamse politie deelt 89 boetes uit bij straatrace

Auteur: , 84 Reacties

Het was kassa voor de Rotterdamse politie in de nacht van 7 op 8 april, maar liefst 89 boetes werden er namelijk uitgedeeld bij een illegale straatrace. En één persoon werd zelfs aangenhouden. En zo werd het Rotterdamse havengebied weer een stukje veiliger.

Agenten van de Zeehavenpolitie bezochten de bekende locaties en troffen op de Oude Maasweg een grote groep personen en auto’s aan die zich met 2 Fast 2 Furious zaken bezig hielden. De weg werd snel afgesloten zodat de aanwezigen geen kant op konden en alle aanwezigen kregen een proces-verbaal aan de broek voor het overtreden van de APV (algemene plaatselijke verordening).

Ook kregen enkele personen een wijkverbod en 1 persoon werd gearresteerd omdat hij zijn eerder opgelegde wijkverbod had overtreden. Voor zover bekend zijn er geen auto’s in beslag genomen, iets dat in andere landen wel vaak gebeurd. Sterker nog, er zijn genoeg landen waar inbeslaggenomene auto’s in de crusher eindigen. Misschien moeten ze dat in Nederland ook maar eens invoeren. (via: rijnmond.nl)

PS De foto boven dit artikel heeft niks met de straatrace te maken. Dat zijn gewoon twee auto’s die gespot zijn tijdens Automaxx Streetpower.

Nog even voor de duidelijkheid:

Team Jeroentje.nl Tuning distantieert zich volledig van straatraces en neemt enkel aan officiele wedstrijden en overige legale auto-evenementen mee.84 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dan ben je mooi zuur!
Jammer voor de racers goed werk van de politie
ik dacht al, JT is er toch niet bij betrokken!?!? maar toen de laatste zin.. aha :)

maar dat ze een boete kregen omdat ze er naar stonden te kijken, dat is wel belachelijk!
@dennisr: Gaat moeilijk zonder motorblok… voor Impreza dan :D
@FlowMotion: haha :) kon zijn dat de Supra voor een podium plekje ging :P
@dennisr:
JT Supra? Deze is al een paar maandjes weg…
@FlowMotion: bedacht ik me ook toen ik op ”plaats reactie” drukte :P loop nog wel een beetje achter.. welke hebben ze nu eigenlijk allemaal?
@dennisr:
Kom maar een keer langswandelen :)
@FlowMotion: Ik ben zo bang dat ik dan het tuning virus op loop :oops: en dan ga ik failliet.. :P nee, ooit kom ik langs.. als ik eigen auto heb is die kans wat groter.. is een klote eind lopen vanuit Friesland :)
@dennisr:
Had je vorige week zondag langs moeten komen @ Assen, was minder ver :)
@FlowMotion: Ja ongelofelijk stom dat ik er niet was, maarja.. volgend jaar dan maar? :lol:
@FlowMotion: hoe staat het eigelijk met die touringbus die jullie aan het bouwen waren, kunne er al 2 auto’s in.
ik zou hier graag nog wat foto’s van zien echt een heel mooi project
@RaKiM: Er kan nu nog slechts een auto in, nog geen tijd gehad om het tot twee uit te breiden door de drukte. http://www.autojunk.nl/2012/04/jeroentje-nl-tuning-impreza-automaxx-streetpower Misschien moet Autoblog een keer report komen maken en rondje meerijden :)
Waren het ook zo van die overdreven bakjes bij de race? Trouwens, waarom organiseer je een straatrace “evenement”. Dat is toch vragen om politie.
@spotu2: de mensen die zoiets organiseren zijn over het algemeen niet de meest snuggere personen ;)
@robbie: Dit zijn idd de jammere ertussen, maar ik ken wel beter georganiseerde avonden. Maar dan nog krijgt de politie er altijd snel lucht van met de altijd aanwezige veeeeeels te luide uitlaten.
kaasboerin via iPhone app
@The_12oach: Wat dacht je van het forum? Die houden ze gewoon in de gaten hoor..
Goh, kon dit niet gister al worden geplaats?
Autoblog, jullie lopen achter!
@marokkaanseheld: sorry, maar de Westerse wereld viert Pasen.
@robbie: hoeveel heb je gevonden? :D
@robbie: Haha inderdaad :lol:
@robbie: haha +1
Testen jullie daar ook niet vaak auto’s?
@Stopwearingpants: Autoblog.nl ‘test’ auto’s vaak op de Europaweg (Maasvlakte).
Oude maasweg ? Doodlopende weg ,slim….
@norge: begin je toch aan de andere kant..
@dennisr: het is meer een probleem dat je geen kant op kan als de politie eraan komt ;)
@robbie: Gewoon zeggen dat je je hond aan het uitlaten was, laten ze je wel gaan. Als ze vragen waar de hond is zeg je gewoon dat die gevlucht is door de herrie.
@integraturbo: En niet vergeten je pet af te doen/weg te gooien, anders ben je sowieso de sjaak.
Ik wil bij deze nogmaals benadrukken dat het team Jeroentje.nl Tuning zich distantieert van de straatraces en haar autos enkel voor officiele circuitraces en andere autogerelateerde evenementen gebruikt. Mochten de 89 mannen (en vrouwen?) in kwestie aanvullende info willen krijgen over hoe ze hun straatauto op circuit kunnen krijgen, dan verwelkomen we ze graag in onze shop.
@FlowMotion: +1
I did not have a sexual relationship with this woman!!!!!!!!!!!!!!
@Benjamin1: was @flowmotion
Die petjes hebben gek genoeg wél geld om hun auto’s te “verfraaibeteren”, maar nooit de middelen om op een circuit te gaan rijden?
@fit4fun: wel geld voor tupperware, maar niet voor de schilder! :)
@MARS: haha dat zie je egt vaak ja, van die petjes waarvan de bumpers een andere kleur hebben.
@fit4fun: Beacause racing requires BALLS.
Dit topic plaatje was wellicht beter geweest..?
Het omschrijft de doelgroep ook meteen perfect!

http://www.thewallpapers.org/photo/7187/001_2_Fast_2_Furious-001.jpg
Gewoon allemaal in de crusher met chauffeur erbij zonder uitzondering! :D
Om de 2 auto’s in de foto kop “hokken” te noemen is erg onderschat.
Waar krijgen de toeschouwers dan een boete voor? Samenscholingsverbod? Lijkt rusland wel….
Wordt interesant om dit voor een rechter te slepen.
@norge: in de APV zal ongetwijfeld staan wat wel en niet mag. In sommige gebieden heb je inderdaad “samenscholingsverboden”.
Pff, op Pasen in het havengebied en waarschijnlijk hadden de racers Fast&Furious gewijs de wegen waarop ze aan het racen waren ook wel ontoegankelijk gemaakt, hoeveel kwaad kan je dan doen?
Dit is toch typisch een gevalletje waar de wet te kort schiet. Als ze niets mis doen laat ze dan toch ook doen.
Wat hebben de andere mensen daar nu last van als er een paar petjes willen gaan razen.
@Hupke: maar regels zijn regels! -.-
@dennisr:

Als ik niet beter wist zou ik denken dat je een schaap was :P
@Hupke: helemaal mee eens. Daar in het havengebied doe je toch niemand kwaad…
@kimi100: Ja, en als er een ongeluk gebeurt mag iedereen die belasting betaald en autoverzekering heeft gaan meebetalen.

Ga gewoon naar een circuit, daar mag je zo hard rijden als je kunt. En áls er dan een ongeluk gebeurt staat er binnen no-time een auto met hulpverleners naast..
@_Eend_:

Lijkt mij dan dat het probleem zit bij de verzekering en de idioten die hun geld laten stelen door de staat. Daarbij vraag ik me af welk geld er allemaal verdwijnt van de belastingbetaler bij zo’n straatrace?
Over de verzekering is ook onzin tenzij je met een grote omnium zit (en zelfs daar heb ik m’n twijfels bij) betaald de verzekering helemaal niet uit als je zit te racen of roekeloos hebt gereden.
@Hupke: “Daarbij vraag ik me af welk geld er allemaal verdwijnt van de belastingbetaler bij zo’n straatrace?”

Zo’n straatrace op zich kost de belastingbetaler niets, zolang er bij een politieactie maar genoeg bekeuringen worden binnen gehaald. Maar dat was mijn punt niet, ALS het fout gaat bij zo’n straatrace (en in andere steden gebeurt er wel eens een ongeluk) dan draait de belastingbetaler er wél voor op. Dat ze in R’dam de blikschade onderling regelen is allemaal mooi, maar als er gewonden vallen kost het de belastingbetaler gewoon geld.
Ze waren dan toch al zo slim om hun straatrace in havengebied te doen, en niet in een dorp.
Als die sjonnies duizenden euro’s kunnen uitgeven aan hun auto, waarom dan niet een paar tientallen euro uitgeven om legaal en veilig te racen op een afgesloten terrein(cirucit)?

Hoopje domme mensen die in hun pubertijd zijn blijven hangen :p
@vale46:

Ten eerste omdat daar veel werk bij komt kijken (officiele regels, wetten,…). Op een circuit racen enorm duur is.
Zeker omdat die dingen omwille van alle soort hippietuig en buurtbewoners slechts zelden gebruikt mogen worden. En als ze gebruikt worden is het door de dure raceklasses.
Dit kan je alle maanden ofzo doen en het kost (als je niet gepakt word) niets.
Als je gewoon naar een trackday gaat zit je vast met allerlei veiligheidsregels en kan je niet zomaar de idioot gaan uithangen en racen en het kost ook nog eens vrij veel geld.

Ik begrijp wel dat ze dit zo willen doen. Zeker omdat petjes nu niet allemaal bekend staan om hun voorliefde voor papierwerk. En zolang ze er niets mis mee doen ben ik er echt wel voorstander van.
@Hupke: Die officiële regels en wetten houden gewoon in dat je een deftige auto moet hebben.
Trackday’s kosten echt niet zo veel, daarbij komt nog eens dat daar een aangepast wegdek ligt, net als kerbs etc.
Op een circuit kan je toch net harder de hooligan uithangen dan op de baan? Op een circuit heb je uitloopstroken, op de baan heb je bomen, grachten, huizen, paaltjes,…

Ik blijf er bij. Als je het geld hebt om een rolkooi in je getuned hok te steken, wees dan niet zo gierig om te besparen trackday tickets.

Op een circuit is de algemene veiligheid ook veel beter dan op de openbare weg, verzekerd ben je in beide gevallen niet(met een normale verzekering).
@vale46:


Ik weet niet wat jij ‘niet veel geld’ noemt maar eerst bijna 1000 euro uitgeven (en niet voor een racelicentie maar gewoon om ervaring op te doen zodat je mag deelnemen aan trackdays) om op het circuit te mogen en vanaf dan een 60 euro per uur (en da’s dan nog maar op circuit Zolder) uitgeven. Dat noem ik toch wel prijzig aangezien de openbare weg niets, nada, rien kost.

Daarbij zijn er niet zo heel vaak trackdays en als die er al wel zijn vallen ze op momenten dat petjes (en andere mensen die niet ondernemer zijn) moeten werken.


Daarbij doen die straatracers als ze locaties zoals deze en op deze tijdstippen uitkiezen toch helemaal niemand iets mis.
@Hupke: Moet je dan een cursus volgen?
Bij mijn weten gewoon per uur betalen.

De locatie & timing van deze straatrace was inderdaad goed gekozen. Maar er zijn ook petjes die er niet naar kijken waar ze racen.
@vale46:

Ja je moet een cursus volgen (in Zolder en op Spa tenminste) tenzij je een race-licentie hebt van een goedgekeurde organisatie (maar die kosten wel wat meer dan die cursus).
Da’s om te zorgen dat je ervaring hebt en dat je niet verkeerd inhaald en dat soort dingen maar dat kost toch ook meer dan genoeg geld, zeker voor iemand die aan de lopende band werkt ofzoiets.
Wel een sukkel als je een foto plaatst waarop een bedrijf te zien is die niks met deze straatrace te maken heeft.. Zoek een foto waarmee je niemand, bewust of onbewust in een kwaad daglicht zet!

Lijkt me verstandig als de foto wordt verwijderd.
@jeffreym3: Zeur niet zo, er moet nou eenmaal een foto bij staan. Daarnaast staat er duidelijk bij dat de auto’s op de foto niks met die straatrace te maken hebben.
Ik ben vaker bij de races daar geweest, maar ik moet toch wel zeggen dat iedereen erg goed aan veiligheid denkt. De mensen die het ‘organiseren’ houden alles in het gareel en houden iedereen in de gaten. Dat stuk weg is helemaal doodstil, en als er een vrachtwagen te zien is 2km verderop gaat iedereen aan de kant en wordt er niet gereden totdat deze voorbij is. Zielig gedoe van de politie in ieder geval. Pak beter de mensen die in woonwijken hard rijden enzo.
@dragspert: dat is natuurlijk bull shit. Ze letten misschien op of er geen andere auto’s/mensen in de buurt zijn.

Maar hebben ze ook de middelen klaar staan om in te grijpen als het mis gaat? Kunnen ze een brand blussen? Kunnen ze iemand bevrijden uit zijn gecrashte auto?

Zolang het allemaal “goed” gaat is er niks aan de hand, maar als zo’n pipo met zijn getunede Civic ergens tegenaan rijdt of uit de bocht vliegt dan is er een groot probleem. Voordat hulpdiensten ter plaatse zijn ben je veel tijd kwijt.

Wees dus niet zo dom en doe het gewoon ergens waar alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen. Als het dan fout gaan kan er ook echt snel worden ingegrepen.
@robbie: Daarom is dit ook illegaal, als al jouw punten aanwezig waren dan zou je allleen een vergunning voor dit gaan aanvragen en het is legaal. Dat kost allemaal teveel tijd en geld dus doen we het gewoon zonder. May the best driver live.
@robbie: toevallig heb ik wel brandblussers klaar zien staan. Geen knipscharen of andere medische toebehoren naast misschien een verbanddoosje. De weg is recht, en helemaal leeg. Je hebt gelijk, maar het wordt zo ontzettend overtrokken allemaal.
@dragspert: jaja, het is allemaal “ontzettend overtrokken”…

Totdat het een keertje mis gaat, want dan piept iedereen plotseling heel anders.
@robbie:

Maar als het misgaat doen ze toch alleen maar zichzelf pijn!
Daar gaan geen onschuldigen nadeel van ondervinden enkel deelnemers en die vinden het duidelijk OK om te racen zonder dat alle veiligheidsvoorzieningen aanwezig zijn.
Je kan toch moeilijk iemand verbieden van zichzelf pijn te doen. (en in dit geval is het nog maar het risico lopen van zichzelf pijn te doen)
@robbie: Op de Nordschleife duurt kan het ook flink duren voordat de hulpdienster erbij zijn, omdat het circuit zo groot is. Maar dat is dan opeens wel verantwoordelijk.
@robbie: Civic met 90, 125 of zelfs 160 pk op 900kg is idd vrij populair, omdat je voor vrij weinig centen een snel blikje hebt..
T is alleen een beetje jammer dat als je daar gewoon aan het werk ben dat je dan ook een bon krijgt
Circuits zijn om te racen en op de weg oprotten met die achterlijke rukautootjes en die debiele spoilers, laat je nakijken als je met zo’n Tupperware spoiler rondkachelt want het ziet er raar uit echt waar.
@aadr: Ja circuits om te racen, maar dan moet de politie niet voor het circuit staan voor een geluidsmeting! Naja ze moeten ergens het geld vandaan halen.
@aadr: kanker op joh.. laat iemand lekker rijden zoals ze willen..
Dan ben je zuur als ze je foto boven zon artikel plempen!
Waarom alleen een boete geven? Vinden die pipo’s zichzelf nog extra wannabe streetracer. Gewoon reflecterend vestje geven en helpen met schoffelen zulke lui. Of taakstraf in een revalidatiecentrum met mensen die in een rolstoel zitten door een auto ongeluk (door een ander).
@integraturbo:

Check filmpje hieronder ;)
Daarom dus 0,0 respect voor de politie hier. Gaan die mensen eens met hun autos rijden, doen ze het op een verlaten haven gebied tijdens pasen. Geen hond die er last van heeft.

Woonwijk hardrijders etc mogen hard beboet worden, maar dit is echt triest. Alsof de politie zich altijd ppietje precies aan de regels houdt.

Daar bovenop is de wetgeving ook compleet idioot. Sta je toevallig langs de kant te kijken maar doe je zelf niet mee, krijg je alsnog een boete en wordt je geregistreerd als straatracer.
@birdboy:

Tja het is echt triestig, maarja zij zijn de baas. Niets aan te doen.
@Hupke: Korps Rotterdam-Rijnmond is dan ook zo corrupt als de pest.
Dus als je toevallig in de crime scene loopte, heb je ook een boete?
http://www.youtube.com/watch?v=wpO64NsX5hk

Check dit filmpje, is een geweldig stukje documantaire over straatracen in de Rotterdamse haven, krijg op de een of andere manier toch stiekem wel een beetje symphatie ervoor :)
mmhmm… dat overkomt mij dus nooit gelukkig :) tot nu toe nog boeteloos kunnen straat racen :D
@spykerboy: jij bent ook veel rijker en stoerder dan de rest.. politie word bang van je stoer praatjes joh..
@dennisr: lol, tja hier is het ook wel wat makkelijker dan in nl ;) hier geef je de popo een ritje in de auto en dan zijn ze vaak blij (als je beetje leuke auto hebt). en anders geef je ze wat geld en zijn ze ook blij mee, gaat het niet naar de staat :D
@spykerboy: doe geen moeite, ik geloof je toch niet ;)
@ spykerboy mooi het z’n spelcompjoeter
Vliegbasis Twente wordt helemaal niet gebruikt.Waarom kunnen ze daar niet racen,sprintjes trekken,driften,etc? 5euro entree zal iedereen willen betalen en dan is het ook nog legaal.
@Alfarobert: zullen ze denk ik geen vergunning voor krijgen.. Ivm geen ambulance aanwezig ofso.. Is niet zo makkelijk..

Daarbij denk ik dat ze niet graag ieder weekend een plak rubber van de weg af wille schrapen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).