Rusland crashland, Panamera Turbo S vs Lada

Auteur: , 29 Reacties

Even op de not-to-do-list zetten: met je Lada proberen om snel voor een Porsche Panamera Turbo S langs te schieten. Zeker niet als je zwaar onderverzekerd bent.

De Lada 2111 bestuurder wilde snel oversteken en zag de Porsche Panamera Turbo S over het hoofd. Het resultaat was een flinke klapper, de bestuurder van de Lada gaf na het ongeval toe de Porsche niet gezien te hebben. Zou dat te maken hebben gehad met de snelheid van de Porsche? In de Panamera zat de zoon van een opperhoofd van de als extreem rechts genoemde LDPR partij (Igor Lebedev) die in Rusland een flinke vinger in de pap heeft.

De 80-jarige bestuurder van de Lada (niet uitgevoerd met de optionele crashportieren) schijnt voor slechts 120.000 roebels verzekerd te zijn. Dat komt overeen met ongeveer 3100 euro terwijl de schade aan de Panamera wordt geschat op 1 miljoen roebels, oftewel zo’n 26.000 euro. Dikke kans dus dat deze meneer een behoorlijk probleem gaat hebben om de schade aan de Panamera Turbo S te vergoeden. Let ook even op de dikke matzwarte SUV’s die in de achtergrond staan van de tweede video, waarin de zoon van de politicus zit (met lijfwachten?) die duidelijk niet blij is met de aandacht. Video’s van het ongeval zijn te vinden op Autojunk. Leuke nieuwslezeressen hebben ze daar in Rusland trouwens…

Rusland. Het land van crashes en nieuwslezeressen met gevoel voor mode

Geheime dienst ter plaatse29 reacties

Arme man, dat wordt een enkeltje Siberia voor hem.
Verzekerd voor €3100,-? Maak daar eens wetten voor.. Belachelijk.
@kaasboerin: is toch eigenlijk heel raar. Hier ben ej Wa verzekerd en wordt alle schade van de ander vergoed, daar verzeker je blijkbaar voor een bepaald bedrag.
@meneersander: Is belachelijk, dat kan toch niet. Dan verzekerd elke tokkie zich voor een lachwekkend laag bedrag, en als dit soort dingen dan gebeuren…? Die kerel is 80, die heeft geen inkomen, niks. De heer met de Panamera kan waarschijnlijk lang wachten op z’n geld.
@kaasboerin: Even buiten wegen gelaten dat de Panamera bestuurder de zoon was van zo’n pipo uit de Russiche politiek, ben ik het helemaal met je eens! Op deze manier kan je je verzekeren voor wat je lada waard is, maar niet op wat andere auto’s waard kunnen zijn.
@meneersander: besef wel dat als je dit systeem in Nederland zou hebben en je denkt lekker goedkoop je Lada te verzekeren (bijvoorbeeld voor 3000 euro) EN vervolgens rij je tegen zo’n Panamera en de bestuurder raakt door je schuld arbeidsongeschikt, dan betaal je de rest van je leven voor deze daad. In de praktijk: tot je pensioen in op bijstandsniveau leven omdat je die “schade” niet kan betalen. Dan denk je toch wel beter na voor je gaat voor een ultra low budgetverzekering.
@Woestijnridder: Ja, ik ben het ook helemaal met je eens, hoor!:P
@kaasboerin:

Ik ben anders ook voor “maar” 5 miljoen euro verzekerd. Dat klinkt als veel, maar Karst Tates is het gelukt met zijn zwarte Swift nog veel meer schade te veroorzaken.
@smulders: Letsel is altijd een heel ander verhaal.
Arme Porsche :( Veel mensen vinden de Panamera lelijk, maar ik vind het zo’n gave auto!
@mclarenmercedes: Als je deze auto in het echt ziet is het inderdaad een indrukwekkende auto prachtig in het wit.

Maar zou toch een dikke S-Klasse of een 7-serie prefereren boven deze Panamera.
@agera: Jaa ik zou ook voor een S-klasse gaan hoor voor de ruimte en luxe ;)
@mclarenmercedes: doet u mij dan een Quattroporte…
@TheVeenmeister: Aston Martin Lagonda
Die gast laat gewoon een andere uit Duitsland komen.
Met of zonder tracking systeem….
Wordt wel weer eens tijd voor een revolutie daar, gezien de parasiterende, rovende en criminele bende die dat land bestuurt..
zonde van die lada .
Ik zou wel een proefrit willen op die nieuwslezeres, daar kunnen ze dan hier wel weer van leren. Zo krijgt kijken naar het nieuws weer een heel andere dimensie…. met die truttig aangekleedde nieuwslezeressen aan deze kant. Ach als die gast zo vooraanstaand is dan koopt ie toch gewoon een nieuwe en dan doet ie opa een nieuwe Lada. (goede reclame stunt)
Er bekruipt mij een gevoel van intens medelijden met die arme bejaarde man
als er in NL een 80-jarige een klapper maakt moeten volgens de algemene autoblog.nl opinie al die oudjes hun rijbewijs inleveren ..

als het over de grens is is het zieluuuuuug ..
@lincoln: Nee, de tegenpartij heeft een Panamera, dus die moet sowiezo al dood.
Je moet ook geen witte auto kopen in een land waar heel veel sneeuw valt.. Dan val je ook niet op ;)
Die lui lijken me niet de vriendelijkste ter wereld :P
Bijzondere auto, je knalt voor ergens tegenaan en achter valt de kentekenplaat eraf…
@griffendahl: Ik denk eerder dat hij hem er preventief af heeft gehaald ivm pottekijkers.
Wat een schurk! Hoe haalt die Panamera-bestuurder het in z’n hoofd om die Lada zo toe te takelen :<
NOOOOOOOOOOOO NOT THE LADA!
Ik vestond alleen porsche panamera is er toevalig een rus?? :P
Lekkere griet !!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).