Ruzie: Ku Klux Klan wil snelweg in Georgia adopteren

Auteur: , 51 Reacties

Nooit geweten dat de KKK nog bestond (wie maakt er nou een pak van lakens? Nou?), maar in de Deep South is de negerhaat kennelijk moeilijk uit te roeien. De komische puntmutsen zorgen er nu voor ophef door een stuk snelweg in Georgia (spreek uit: Gjowwwwww-gja) te willen sponsoren.

In de VS bestaat zoiets als een ‘Adopt-A-Highway’ programma. Dit houdt in dat de adopteur een stuk snelweg van uit het raam geflikkerde Big Mac-dozen, Big Gulp-bekers, en andere troep ontdoet, en in ruil voor deze schoonmaakactie een bord met zijn naam langs dit stukje weg mag plaatsen. Whoop-tee-woop. De VS zijn iets te groot om in het hele land mannetjes van Rijkswaterstaat in te zetten, vandaar.

U kunt zich voorstellen dat sommige mensen in Georgia (met 32% zwarten) dit niet zo heel relaxed vinden. Toch ziet de Grand Dragon/Grand Wizard of hoe de hoofdfiguur van de KKK zich ook maar mag noemen er weinig kwaad in de Route 515, die door de Appelachen loopt, aan zijn organisatie te verbinden. Bovendien heeft de KKK in het verleden ook al eens een weg geadopteerd, in Missouri. Die is kennelijk aan de aandacht ontsnapt.

Het lijkt mij eigenlijk wel een prima idee. Wat maakt het per slot van rekening uit wie zo’n snelweg schoonmaakt, als het maar gebeurt. En bovendien: als je ketchupzakjes van de weg aan het plukken bent kan je geen kruizen in de brand steken, nietwaar? En een bord bijt niet. Win-win situatie dus. (via Daily Caller)51 reacties

Niks nieuws want in Frankrijk worden de snelwegen ook door particulieren onderhouden etc. vandaar ook die tolhuizen ;) Aan de andere kant, hoe kan zo’n debiele organisatie zoiets uitvoeren?
Destroy the Ku Klux Klan!!!!
@cesarestevao: Je mag toch best een mening hebben?

en je bent pas een vent als je er daad aan toevoegt..
@dennisr: Niet echt, de wet verbiedt enkele meningen en maar goed ook. Wist je dat het ontkennen van de Holocaust in Nederland en Frankrijk strafbaar is?
@Benz65:

Belachelijk gewoon toch? Een mening (hoe dom of fout dan ook) verbieden zou toch echt niet mogen kunnen.
Hebben ze dan helemaal niets geleerd.
@Hupke: ik moet gelijk aan Wilders denken. Don’t know WHY?
@marp:

Omdat het een idioot is maar wel eentje die recht van spreken heeft.
@Hupke: Gedeeltelijk ben ik het met je eens, er is een verschil tussen een mening hebben en die uitspreken. Het uitspreken van die mening kan soms gevaar opleveren voor de samenleving en daardoor soms zelfs strafbaar.
@Benz65:

Ik weet wat je bedoelt maar daar ga ik niet mee akkoord. Woorden kunnen nooit een gevaar opleveren als je iedereen verantwoordelijk stelt voor hun eigen daden. Die kunnen dan wel de aanleiding zijn maar niet de reden. Eventueel kan ze zo’n aanleiding dan naderhand bestraffen. Of gewoon de ergste straf geven en da’s massaal en publiek een mening veroordelen. Daarom moet die nog niet wettelijk strafbaar te zijn.
@Benz65:

Ik weet wat je bedoelt maar daar ga ik niet mee akkoord. Woorden kunnen nooit een gevaar opleveren als je iedereen verantwoordelijk stelt voor hun eigen daden. Die kunnen dan wel de aanleiding zijn maar niet de reden. Eventueel kan ze zo’n aanleiding dan naderhand bestraffen. Of gewoon de ergste straf geven en da’s massaal en publiek een mening veroordelen. Daarom moet die nog niet wettelijk strafbaar te zijn.
@Hupke: Ik vind het zeer toepasselijk om nu dit filmpje te plaatsen want hier verteld Hans Teeuwen mooi hoe ver je kan gaan. (mening)
http://www.youtube.com/watch?v=JcCOktdsz-0
@kaasboerin:

Echt een prachtig filmpje zit meer inhoud in dat filmpje dan in een jaar politieke debatten.

Hij trekt de grens ook bij geweld trouwens.
@Hupke: Yep, maar dat komt ook omdat Hans én concreet is én letterlijk briljant. Niet te vergelijken met clowns die zich politici noemen.
@kaasboerin:

Hansie is de enige niet gesubsidieerde daar ..

dus heeft geen reden om te liegen ..
@lincoln: Lol, respect voor je sterke opmerkingen, wat ik in 100 woorden probeer te zeggen kan jij altijd af met een handjevol. Heerlijk concreet, prachtig. +10
@Benz65: Dat is gewoon belachelijk. hoef ik verder ook geen woorden aan vuil te maken,. xD
@Benz65:

Ik ontken holocaust, want ik was toen nog niet geboren. En nu ? Taakstraf van 40 uur ?
@bempi: ” In België en Nederland is het bagatelliseren, ontkennen of goedpraten van de Holocaust verboden. In Nederland heeft de Hoge Raad in 1995 (in de zaak tegen Siegfried Verbeke) bepaald dat Holocaustontkenning valt onder het discriminatieverbod en dus strafbaar is volgens de artikelen 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht. Regelmatig wordt door het Meldpunt Discriminatie Internet tegen bepaalde uitingen van revisionisme op internet opgetreden. ” Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaustontkenning
@Benz65: En dat noemt men dan vrijheid van meningsuiting. Yeah right ‘democratie’
Gewoon je afval in de afval bak gooien…
Laat ze toch doen welk nadeel heb je er nu aan dat een bende spoken gratis je snelweg gaat proper houden?
Waarom heb ik het idee dat er dan straks alleen maar blanken (white trash?) op mogen rijden…
@massarati:

omdat je een geestelijke beperking hebt ..
@lincoln: 1
@lincoln: zitten we gezellig naast elkaar met ons tong tegen het raam…
Goed plan. Er past heel wat rommel in zo’n puntmuts.
als ze de rommel maar niet gaan verbranden….

Alle mensen die niet met de KKK sympathiseren zullen natuurlijk hun rommel bewaren voor als ze op die weg rijden :-)
Precies. Moeten ze hier ook doen. Dan laten we hier Nazi’s ook een stuk snelweg adopteren. Kunnen ze de uitlaatgassen opsparen voor wat projectjes die zij hebben. Boomknuffelaars ook blij, want minder uitstootgassen in de lucht….

Wat? Wat?
De KKK is zó jaren 90…
@SimonMc: *Stopt met laken knippen*

Wa zeggie? :o
@dennisr: Jij gaat zeker ook naar die old-fashion snackbars om je patat te eten uit een puntzak zeker ;)
Amerika, het land van ongekende omstandigheden.
En.nu het toch over the south gaat.
Als je in Alabama rijk bent, heb je twee trailers
@bonkers: omstandigheden is onzinnigheden.
@bonkers:

Als je in Alabama rijk bent woon je in een huis gebouwd tijdens de slavernij, heb je nog confederate money liggen zelfs de tinnen geldstukjes, dragen je vrouw en dochters nog hoepelrokken, heb je manieren en word je pisnijdig iedere keer er een idioot denkt dat de civil war om slavernij ging.
@bonkers: Toevallig heb ik aardig wat kennissen in Alabama wonen en waar je in NYC of in LA een klein krap apartementje voor hebt, heb je in Alabama anders een gigantisch huis.
Daarnaast zijn alle verhalen over “the south” een beetje opgeblazen. (De TopGear aflevering over the south was klinkklare bull…)
http://www.homemadeturbo.com/picture.php?albumid=12&pictureid=73

bladblazers? :-)
Lol. Had de F40 geen KKK-turbo’s?
@sir_smokalot: Ik dacht IHI, uit mijn hoofd
Ja, google zegt ook IHI… Ik dacht dat de legendarische Porsche 930 turbo, ja die met die enorme turbolag, een KKK had. Maar die bevestiging zie ik niet zo snel op them googles…
De widowmaker. Buiten NFS om nog nooit de gelegenheid gehad m te rijden helaas. Ben wel benieuwd naar die kwispelende staart.
@baasbas: RUF gebruikt(e) volgens mij veel KKK’s.
Wel weer smakelijk om je neerpennerij gelachen, smokie. Jij bent echt zo’n hard mijn favoriet, wil je niet weten.
(te vroeg op enter geramd godverredomme)

vooral die hansie referentie meteen in het begin, dat doet het goed voor mijn generatie.
doen ze dit schoonmaken in hun lakens of toch maar niet?

lijkt me warm… en komt de paus ook meeprikken? ;) just kidding ;)
Ik wiet nog eens niet dat de KKK nog bestond, kutorganisatie!
best triest dat er nog mensen bestaan die nog steeds mensen in hokjes plaatsen om hun huidskleur.

Nogal dom en kinderachtig en een belediging voor de mensheid.
Staten als Mississippi, Alabama en Georgia behoren tot de armste van de VS en je ziet daar nog veel verschillen tussen arm en rijk. De link tussen arm en rijk én zwart en blank is dan ook snel gelegd.

Ze hebben daar nog een flinke inhaalslag te maken, maar van de KKK of openlijke uitingen daarvan heb ik weinig tot niets gemerkt. Vorig jaar nog in the ‘Deep South’ geweest namelijk.

Mooi gebied, met een interessante geschiedenis en aardige mensen. Veel Rednecks en Hillbillies maar altijd aardig en behulpzaam.

De KKK is nog maar een marginale (maar wel hardnekkige) groep. Blijft natuurlijk wel dat dit soort openlijke acties als deze met de snelweg verboden zouden moeten worden.
http://edition.cnn.com/2012/06/12/us/georgia-kkk-highway/index.html
En zo te zien wordt het dat gelukkig ook.
@bertorelli:

Geloof mij maar dat in deze staten en in delen van West-Virginia er genoeg ‘stille’ leden van de KKK zijn. Het wordt anders ingevuld, maar daar moeten ze van onze donkere medemens niets hebben.
Wat maakt het uit. Laat de KKK maar lekker hun geld verspillen, dan trekt de zwakke economie tenminste een beetje bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).