Schumi gaat ontwikkelingswerk voor Mercedes doen

Auteur: , 28 Reacties

Michael Schumacher is dan wel gestopt met F1 races te rijden, maar dat hoeft natuurlijk nog niet te betekenen dat hij thuis achter de geraniums gaat zitten. Zo wil hij gaan paardrijden en zal hij ook ambassadeur bij AMG worden om te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Michael Schumacher helpt een handje

Andere ex-F1 coureurs zoals David Coulthard en Mika Häkkinen zijn ook al ambassadeur bij AMG, Schumacher past natuurlijk mooi in dat rijtje.

Volgens Ross Brawn zal Schumi naast promotiewerk ook betrokken worden bij de ontwikkeling van high performance modellen. Dat kan natuurlijk nooit verkeerd zijn. In zijn periode bij Ferrari bemoeide Schumacher zich ook wel eens met het weggedrag van de straatmodellen.

Zou het misschien zo kunnen zijn dat Michael een dikke vinger in de pap krijgt bij de ontwikkeling van de SLC AMG?28 reacties

”bij Ferrari bemoeide Schumacher is ook wel eens met het weggedrag” Bijna goed :)

Positief nieuws voor Mercedes rijdend F1 coureur dus, mocht het niks worden.. kan je nog altijd ambassadeur worden..

Lijkt het terugkomen van Schumi toch meer te lijken op een baan bij Mercedes.. even een jaartje rondjes rijden je je kan ambassadeur worden..
@dennisr: dat “baantje” waar jij zo minachtend over doet, dat is een droombaan voor zonbeetje iedereen hier (you included). En als dat je “slechte” deel van je cariere is.. Bring it on!
@lambo4all: ik zeg nergens minachtend ”baantje”..
@dennisr: wat een bullshit! Dit is de meest succesvolle coureur ooit! 7 titels op zak en zo’n beetje alle records op zijn naam geschreven. Mercedes mag zich in de handjes klappen met een man als Schumacher aan boord ter ontwikkeling van straatauto’s. Vergeet niet dan zo’n beetje het hele collectieve autojournaille lyrisch was over de 430 scuderia, 458, 599 gto etc. Inderdaad tot stand gekomen mede door dhr. Schumacher.
@str8six: Absoluut waar!!
@str8six: dat zeiden ze over Lance Armweak ook!
@a_buis: wat heeft een dopingfietser met Michael Schumacher en/of Formule 1 te maken?
Pffff droom baan lijkt me :)
En Shumi zal een astronomisch salaris krijgen.
Schitterend … Hakkinen en Schumacher bij AMG, hoeveel mooier kan het nog worden?
@xilver: Stirling Moss erbij?
@rsvbf1: Sterling Moss is van een vorige periode en heeft eigenlijk niets te maken met Hakkinen en Schumacher, hij zou zowat het vijfde wiel aan de wagen worden. Daarenboven zal de beste man wel van zijn pensioen willen genieten. Mercedes heeft trouwens al zo’n veteraan ‘in dienst’. Niki Lauda doet namelijk ook al promo’s voor Mercedes-AMG.
Michael Schumacher was nauw betrokken bij o.a. het ontwikkelen van de Enzo. En nu ook bij de baby kar SLC? Het is maar wat je carrière maken noemt!
Schumacher Gaat werken ? Whoehaha, beetje rijden,beetje toeren, beetje lachen, beetje ouwehoeren over auto’s is niet werken.En NEIN ik ben niet jaloers :(
@norge: Hahaha geloof je het zelf.
@bofkont: nee…
Schumi en Hakkinen colega’s? Wie had dat ooit durven denken.
@Hupke: Dat zag je toch van mijlenver aankomen… Hakkinen is de enige coureur die zo dicht bij Schumacher heeft kunnen komen, die twee hebben volgens mij een hele gezonde liefde-haat verhouding.
@xilver:

Net daarom dat het me verbaasd dat 1 fabrikant 2 van zulk caliber te pakken heeft weten te krijgen…
@Hupke: Daar heb je wel een punt, maar ik denk dat dit puur toevallig zo is gegroeid. Hakkinen via zijn contract bij Mercedes-Mclaren en Schumacher omdat hij een Duitser is en omdat zijn F1-opleiding in het verleden blijkbaar is betaald geweest door Mercedes, die dan heeft gevraagd zijn laatste jaren van zijn carrière bij Mercedes af te sluiten.

Persoonlijk denk ik ook wel dat Mercedes (Ferrari en Mclaren hebben dacht ik weliswaar de grootste budgets, maar de groep die achter het team van Mercedes-AMG staat is vele malen groter dan Ferrari of Mclaren) de rijkste renstal is van de F1 wat maakt dat ze zowat iedereen kunnen kopen, zelfs Schumacher, Hakkinen en Lauda, want ik denk niet dat die lui voor minder dan een paar miljoen per jaar bij zulke bedrijven gaan werken.
@xilver:

Dat vraag ik me eigenlijk af. Wat zo’n Schumacher nu nog betaald word om een beetje te blijven rondhangen.


Ik bedoel, heeft die nog iets aan geld. Zouden ze het mss niet doen voor het plezier dat ze erin hebben van nog met iets nuttigs bezig te zijn.
@Hupke: Ik denk dat het geld, zoals je al aanhaalt, slechts een formaliteit en dat het niet meer dan normaal is dat hij een aantal miljoenen aangeboden krijgt. Ik denk dat een bezigheidstherapie voor hem belangrijker is dan het geld, maar jij zou, mocht je meer dan genoeg geld hebben, toch ook niet gratis of voor een stuk minder dan voordien gaan werken?
Hij hielp mee met de ontwikkeling van de 458, en die vliegt nogal eens in de fik. Laten we maar hopen dat de SLS………mja, jullie snappen het wel.
@rotjeknor:
En jij denkt dat Schumacher straks bepaalt waar de brandstofleiding komt te lopen, waar de hitte schilden geplaatst moeten worden enz? Hij zal vast een oordeel mogen geven over het weggedrag, motorrespons en de versnellingsbak enz. Maar de engineering zal heus bij de afdeling R&D blijven.
@Rotjeknor

Met de SLS gaat het goedkomen. Dit gaat echter over de CLA. Klein verschil.
SLC*… Exuse me.
Had hem liever nog bij Ferrari gezien.
Ben nog altijd een Schumacher fan, maar sinds hij weg is bij Ferrari..
weet ik dat ik een nog grotere Ferrari fan ben.
puur symbolisch natuurlijk ..
een Wouter Bos baantje ..

pleur maar op de loonlijst ..
Hij kon goed rijden m.d.a. Ferrari. Met die Bronzen heeft ie nog geen deuk in een pakje boter weten te rijden. Dus of hij wel de aangewezen man is om die dingen wel fatsoenlijk te laten rijden……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).