Seat León FR+ SuperCopa – racy looks voor weinig

Auteur: , 25 Reacties

In het VK scoren hot hatches prima, en dus had de klant die hongerig is naar bang-for-buck al de optie een Seat León FR+ te kopen. Mocht dit echter nog niet helemaal naar de smaak van de Seat-rijder zijn, dan komt er nu een León met extra bodykit: de SuperCopa.

Allereerst: wat houdt die ‘+’ in? Je had waarschijnlijk al geraden dat dit niet hetzelfde is als bijvoorbeeld een Golf Plus, integendeel. In feite is het het overplanten van de iets sterkere 2.0 TSI uit de Golf GTI naar zijn Seat-broertje. Resultaat: 11 pk winst, dus een maximum vermogen van 211 pk.

In Nederland had de FR deze motor tot 2009 al, maar kwam er daarna (na eerst een prijsverlaging van de 2.0 TSI) een 1.8 TSI met 160 pk in te liggen, met minder vermogen, maar wel een aanschafprijs die 5.500 euro lager lag.

Bovenstaande geeft ook wel aan dat we dit modelletje waarschijnlijk niet in Nederland gaan zien, hoewel het een aardig slotakkoord zou zijn, voordat we later dit jaar in Parijs met de nieuwe León kennis mogen maken.

Wat is er nieuw op de SuperCopa? Nieuwe bumpers, zijskirts, een uitgesprokener spoiler op de achterklep, dikke BBS 18-inchers en natuurlijk een dubbele uitlaat met chromen sierstuk.

Sommigen zullen het wellicht als een nutteloos tupperware-kitje zien, maar ik heb altijd een zwak gehad voor Seat, ook al zit de klad er de laatste jaren behoorlijk in. We wachten nog even op een reactie van PON, maar in Nederland gaan we ‘m waarschijnlijk niet zien.. Gelukkig maar?

Update – Dit is inderdaad een model dat we in Nederland niet gaan zien. De motorisering gaf eigenlijk het antwoord al, maar nu hebben we het bevestigd gekregen.25 reacties

Dit model is allang toe aan een opvolger.
@robinio: Couldn’t agree more. Net als de Altea.
Ziet er pauper uit.
@mierenneuker: Ik ben benieuwd wat jij rijdt. Ik heb nog geen auto, dus misschien ben ik daarom bescheiden. Geef mij deze auto maar! Als ik wel oud genoeg ben en de poen heb: waarom niet deze auto? Een goedkope Volkswagen en mooier dan een Golf. (Ja, is subjectief.) Wat je tegenwoordig ook koopt: allemaal voorwiel aangedreven met 4-in-lijn motor. Net als deze: eigenlijk niet de beste oplossing. Maar zelfs BMW verkoopt tegenwoordig meer auto’s met 4-in-lijn dan 6-in-lijn…
Veel te Sjonnie en veel te outdated.
Zo zien ze er allemaal uit over 10/15 jaar allemaal uit…
Uuuh, jah…
koop dan gewoon een CUPRA of CUPRA R maar ga je auto niet meer laten lijken dan dat het is….
Knap wagentje….niet mooier dan de vorige Seat Leon, maar wel een gave verschijning.
Die bodykit heb ik hier ook al eens bij de dealer zien staan, jaren geleden al!
@Ferry_76: i.d.d. standaard Seat Sport bodykit sinds de pre-facelift vanaf 2006.
al die moeite voor het bastaard-kindje SEAT van VAG
What’s new, deze bodykit kwam je 2 jaar geleden in Spanje op bijna elke Léon tegen. Of krijgen wij dit nu pas voor het eerst?

Bovendien, als de Léon 11 pk bij de motor van de Golf GTI krijgt, dan heeft hij toch 221 pk?
@akrapovic: die bodykit is in NL al jaren te krijgen inderdaad. Mooi is anders trouwens, maat dat is smaak.
@akrapovic: staat idd een fout in wat betreft de pk, was het eerste dat mij opmerkte. De huidige Golf GTI heeft 211 pk (2.0TSI). De vorige generatie GTI had 200 pk (2.0TFSI).
Ziet er best aardig uit, beetje jammer van die pijpje, dat had mooier gekund.
Ik vind hem echt vet! maar doe maar int zwart.
Hij mag van mij nog wel dikker, maar deze vind ik ook wel goed.
Wel mooi die Mazda mx3 achter lichten en nu ook mx3 blue color wowwww
utr1984 via Android app
Bumperkit is inderdaad al vanaf zo’n beetje het begin al te verkrijgen. Heb ze toen regelmatig gezien (dubbel of middenpijp). SuperCopa achtig model bestond eerder ook al trouwens in het buitenland. Dit is dus echt totaal niets toevoegend.

Zonde dat Seat zo’n kansloos merk wordt, want was er altijd fan van. De Leon vind ik nog steeds 1 van de best geslaagde hatchbacks ooit, maar als ik nu de nieuwe koplampen zie van de Ibiza en Toledo en al die veel te hoekige vormen… Slecht voorteken voor de nieuwe Leon
Blijft er heel vet uitzien! Helemaal met deze bodykit.
Wat hier gezegd wordt klopt echt niks van!!!

De leon fr heeft er andere goedkopere motorvarianten BIJ gekregen en de 2.o is niet vervangen door een 1.8!!

Na de facelift van de Leon begin 2010 heeft hij 211 pk gekregen!!

Over dit ding: echt een gedrocht net of je in een 1.4tje rijdt met een WRCC pack.
Ook heeft de FR er een 1.4 met 140 pk bij gekregen om deze auto toegankelijker te maken.
ken er mee door vind de achterkant wel wat minder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).