Seat Toledo Concept glipt vroegtijdig naar buiten

Auteur: , 47 Reacties

De ommekeer voor Seat? De auto die het Exeo-debacle uit onze geheugens moet wissen? Wie weet. Voorlopig kunnen we alleen de eerste afbeeldingen van de nieuwe Toledo in conceptvorm tonen.

Seat krijgt eindelijk weer een sedan en daarmee zeggen we binnenkort zwaaizwaai tegen de Exeo, wat onderhuids een A4 van de vorige generatie is. Exeo-kopers en -rijders die geen fluit om imago geven zullen het een relatief koopje hebben gevonden: veel veur weinig. Maar keiharde verkoopresultaten boeken lukte de Spanjaarden niet met Audi’s leftovers. Dit zit er trouwens ook stukken beter uit dan de vorige generatie Toledo, die in 2009 het leven liet. Aan deze jongen om -samen met nog wat Nieuwe Wielen– het tij te keren.

De Toledo Concept wordt in Genève wereldkundig gemaakt, maar is vandaag al naar buiten gekomen toen het Spaanse Autoblog ontdekte dat een Duits autopapiertje de foto’s in een online inkijk-exemplaar had gezet. Opzichtige linkbait of een fail van formaat? Zegt u het maar.

Seat Toledo Concept

De Toledo Concept zal gebaseerd zijn op de Volkswagen Jetta/Skoda Octavia. En ja, aan de achterzijde is een grootse hatchback-klep te vinden, wat deze conceptcar officieel tot een vijfdeurs maakt. Aan de voorkant zien we het familiegezicht terugkomen en aan het interieur is eigenlijk niets verrassends te zien. Verder details schotelen we op zes maart aan jullie voor, als de auto op het VAG-event in Genève binnen komt rijden.

Seat Toledo Concept47 reacties

Hiervoor geldt hetzelfde als de Exeo, rebadge.

Het is gewoon en Jetta met Seat logo
tis nog steeds niet zoveel als die oude toledo (van rond 2000) die was gewoon veel gaver :D
@Thijsj: je bedoelt de sedan-versie van de eerste Leon?
Dat is nog steeds een mooie auto.
@awesome: hoe doe je plaatjes plakken hier?? denk die wel ja, hier een linkje? ; http://img2.netcarshow.com/Seat-Toledo_1998_800x600_wallpaper_05.jpg
@Thijsj: http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=5n3n0o.jpg&res=medium
http://imageshack.us/f/708/5n3n0o.jpg/
@dennisr: Ook bedankt: zie 09:31 uur
@dennisr: dankje man, duidelijke shit, ik had alwel die dingen geprobeerd maar ik kwam er zelf ff niet uit :P (ik en computers :P )
ziet er behoorlijk brak uit….
@Megakix: valt in de categorie ‘lekker weer hè?’
Ziet er niet verkeerd uit, nette sedan hoor! De vorige Toledo vond ik niks, dan mag deze hem gerust vervangen! De Exeo vind ik trouwens ook een nette wagen, ook al is het een A4..
Ziet er sowieso beter uit dan de Exeo…
echt jammer dat er foto,s “gelekt” zijn voordat die ondergesneeuwd wordt door al het andere autonieuws tijdens de officiele introductie ..

heeeeeeeeel erg jammer voor Seat ..
Saai ,maar alles beter als die Exeo troep.
Dat interieurlijstje + airco komt me heel bekend voor.
De vlam is er al een tijdje uit,komt nooit meer goed bij Seat.
volgens mij willen ze geen bonussen bij Seat ..

zomaar mogelijk ..
Dit is toch gewoon een Jetta?
mooi stuurtje..

volgens mij krijg ik een stuurtjes fetisj.. nja is dan ook het enige wat je constant beet hebt.. toch wel het belangrijkste..

gewoon goeie wagen.. wel jammer dat seat geen geweldige tijd heeft.. want heeft altijd al mooie wagen(tje)s gemaakt.. zou het te duur zijn?
@dennisr: Een stuur is belangrijker dan men denkt, hoe het in de hand ligt.. Net als banden overigens, ook zwaar underrated.
Exeo vind ik toch een tikkie mooier. Nog even kijken hoe deze in het echt uitziet in een ander kleurtje.
Maar ik kan nu al zeggen, het wordt een hit in Spanje (net als elke Seat trouwens).
Ben benieuwd.
Voel een verkooptoppertje aan komen :? *kuch kuch*
Ik heb mijn 3e Cupra onlangs al ingeruild voor een Megane RS, het vuur is echt verdwenen bij Seat helaas. Dit is zo op het eerste zicht ook een een dertien-in-een-dozijn auto.
Seat moet dringend op zoek naar een designer!!
Jammer dit had zo’n mooie auto kunnen worden.
Op een of andere heb ik al een tijd wat met de toledo op eerste leon basis, echt een tijdloos design met mooi (Audi a3) interieur. Ik hoop dat er weer een stijgende lijn komt, zou zonde zijn als Seat ophoudt te bestaan.
Begrijp niet hoe wij onze auto’s kopen. Een uniek merk zoals Saab gaat overboord, en dit zoveelste VW knoopsgat heeft dan blijkbaar wel reden van bestaan.

Hoe saai willen we het eigenlijk!?
@Pixed: Goed gezegd.
Zou dat toch zijn omdat de buurman de norm is?
Het is een Suzuki Kizashi kopie..
Best een mooie auto, in een bepaalde prijsklasse onder de 30.000 euro. Nu moeten we afwachten of het een echte leaseslet gaat worden.
Mission L. Niemand ??? bende lomperikken
Tsjonge, dat zal het straatbeeld op zijn kop zetten!
Valt me heel erg tegen van Seat. Vraag me echt af wat Seat binnen de VAG groep nog toevoegd, eerst de Exeo een A4 kloon, dan de Mii een Up kloon en nu de Toledo een Jetta kloon. Het onderscheidende vermogen tenopzichte van de directe concurrentie is ook ver te zoeken. Deze auto (mits deze al prijsbreker in de markt wordt gezet) gaat het niet waarmaken.
Dus een jetta vervangt een A4. Of dit nou zo´n stap vooruit is weet ik zo nog niet..
Seat heeft nog niet vaak een eigen carrosserie gehad.
Panda
Ritmo
Regata
Polo sedan
Polo hatch
Sharan
A4
Dus ergens is dit wel typisch Seat. Toch?
Als je hier de badges afhaalt en TsingTao P4MF er op plakt, had ik het ook wel geloofd. Dit gaat hem niet worden denk ik voor Seat.
Seat wordt meer en meer het Dacia van VAG
@dennisr: kiek oan, gelukt =)
@Thijsj: graag gedaan hoor :mrgreen: ben nog niet zo’n slechte jongen.. :lol:
@dennisr: ja, je doet zo af en toe ook nog eens íets goed :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).