Shiny! De autoverzameling van juwelier Ben Baller

Auteur: , 33 Reacties

De Rijken & Beroemden van glimmertjes voorziet. Daar is toch best een prima boterham mee te verdienen? En reflecteert zulks op iemands autoverzameling? Ja, en ja.

We hebben het natuurlijk over Ben Baller. De Amerikaanse slash Koreaanse playa die zichzelf de wereld van de glimmertjes inwerkte en Hollywood met diamanten overgoot. Dat begon in 1994, toen hij in de Roxbury zijn DJ-debuut beleefde – zijn hobby vanaf 10 jaar jong. Niet lang daarna gooide hij een mixtape bij Denzel Washington door de bus, die destijds net een restaurant op Melrose Avenue had geopend. Daar, tussen hip & beroemd Hollywood, trok hij Dr.Dre aan zijn jasje, en via hem rolde hij Aftermath Records binnen. Na een carrière in de muziek – voornamelijk produceerwerk – en het ontwerpen van sneakers begon hij uiteindelijk met het verzinnen van extravagante juwelen, net in de periode dat bling bling een iets té gebezigde term werd rond 2004.

Duizendpootje dus. Of zoals hij het zelf zegt:

“People are usually great at just one thing. But, I’m one of those guys who is great at a lot of different things. I can make anything famous and valuable; just let me take a picture with it.”

Nee, met bescheidenheid kom je er niet in Hollywood. Met een anonieme vierwieler trouwens ook niet, en dat was bij Ben Baller niet aan dovemansoren gericht. Check zijn collectie:

  • Lamborghini Gallardo
  • Rolls-Royce Phantom op 24-inch D’Vinci-velgen
  • Rolls-Royce Ghost
  • Ferrari 360 Cahllenge Stradale (verkocht, schijnt)
  • Bentley Continental Flying Spur
  • Porsche 911 (997) Carrera S
  • Dodge Charger SRT-8 op 24-inch Asanti’s
  • BMW 760 LI
  • Toyota Prius

De Lexus LFA waarmee hij onlangs op Instagram poseerde zou geleend zijn voor een fotoshoot. Die laten we dus buiten zijn collectie, hoewel hij er goed tussen zou passen, qua combo’s.

LFA
Ben's leenauto

En soms vloeit zijn juwelierheid over in een auto-creatie. Resultaat: een 18 karaats gouden Spirit Of Ecstasy op de Roller. Ballin’ hard!

Glim!

Tacky velgen, veel glimspul, en niet te bescheiden, zo heeft hij zijn vierwielers het liefst. Een overzicht van het fotomateriaal van zijn autocollectie vind je in DEZE gallery.33 reacties

Waar is die Prius?!?!
@thomcarspotter: foto met de zilverkleurige R8 en RR cabrio volgens mij foto nummer 8
@isn1981: Dus toch!
Crisis? Nee hoor. Niet voor hun. En enorm zonde van al die oversizede velgen…
Maarja hij heeft het wel en ik niet.
Gadverdamme, dat is ook echt weer zo’n hollywood mentaliteit. Een wagenpark met de uitstoot van een gemiddelde vulkaan.. en een prius om te laten zien dat je een echte verantwoordelijke milieu player bent

ofzo
@4x4wheels: inderdaad helemaal mee eens. Met die extra Prius stoot hij nog meer uit… dan hij al deed, en dat allemaal voor een ‘goede’ sier te maken met het milieu.
@4x4wheels: of hij rijd niet in al zijn supercars maar voor de sier en rijd hij in een prius
Dit soort lui is nog moeilijker te pruimen wanneer verpakt als een kleine aziatische mannetjes
@4x4wheels: jaloers much?
@Svenska_Aeroplan_AB:
Ergens tussen jaloers (vanwege enkele van zijn bolides) en verdrietig (wat die arme auto’s is aangedaan)
@4x4wheels: Waarom? Argumenten, onderbouwing…
@mdemooistelettervanhetalfabet: Haha, onderbouwing? Dit is toch gewoon een gevoelskwestie of niet? Of krijg je soms wel een positieve indruk van die twee knapen met al hun goud en ego?
@4x4wheels: Nee, maar jij vindt het volgens jezelf nog erger omdat ‘klein’ en ‘aziatisch’. Het ziet er niet uit, en dat hebben zij blijkbaar niet door, maar dan kan ik nog wel om argumenten vragen.
@4x4wheels: jii hebt zeker zo’n Charley Chaplin snorretje?
Wel een mooie combo die RR met die LV koffers…
net een voetballer
Callenge Stradale verkocht?!
dan ben je ook nie lekker.
Prachtig die LFA
Nooit van hem gehoord!
Titel had beter geweest: “Pareltjes van een juwelier”…
Helemaal de weg kwijt natuurlijk als je zo gaat poseren met je bling bling.. Maar goed, hij lacht ons uit, ipv wij hem..
Ondanks dat ik de velgen onder de meeste auto’s van hem niet zo vind heeft hij wel een aantal mooie auto’s op de oprit staan. En de meeste nog in een ingetogen kleurencombinatie ook.
Boring! Waar is toch die emotie tegenwoordig? @jrk68 t is toch schandalig.
Die Prius heeft waarschijnlijk een andere reden. Hier in California heb je op veel freeways carpool lanes. Hier mag je op als je met meer dan 1 persoon in de auto zit of je hebt een milieurvriendelijk ding. Deze lanes zijn meestal rustig in de spits, terwijl de rest vast staat.
Die Charger doet het hem toch wel :)
is die Bentley sleutel nu gewoon een volkswagen sleutel?
Hij heeft ergens de goede afslag genomen. Toch netjes verdient.
Die velgen onder die Rolls staan wel erg goed!
Offtopic: waarom kan ik op mijn foon en tablet maar vier foto’s openen?
Kijk hoe die kerel er uitziet en kijk die zijn quote. Een eikel om U tegen te zeggen dus…..
Ey chap choi met je iced out breitling, als zn sieraden massief zijn, valt hij voorover, nooit mogelijk! Holle sieraden kosten geen drol dus wtf is dit voor onzin? EN… Met een prius ben je geen playa haha maar de andere auto’s wel
@gerritdriessen: “Holle sieraden kosten geen drol dus wtf is dit voor onzin?”

Tuurlijk… laat jouw sieraden maar eens zien.
@mezos: onder andere een breitling for bentley van januari 2013, 100grams koningsketting goud 18kt, buddha 2 buddha armbanden en nog wat goud van vroeger.. Is dit een beetje goedgekeurd?
Leuke collectie. Die Prius past er goed bij. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).