Skoda Fabia (2007 – 2014) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 27 Reacties

De Skoda Fabia is recent vernieuwd, altijd gunstig voor prijs en aanbod als je op zoek bent naar zo'n auto en dus zochten we voor je uit waarop te letten als je een Skoda Fabia wilt aanschaffen.

De Fabia werd gebouwd op hetzelfde onderstel als bijvoorbeeld de Volkswagen Polo en Seat Ibiza. Ook in het motorenaanbod zit een grote overlap. De Fabia werd verkocht vanaf begin 2007, de Combi kwam een halfjaar later op de markt. De Fabia Combi is ook nog als Scout geleverd, met iets meer bodemvrijheid en een wat stoerdere look.

De Skoda Fabia werd in 2010 een keertje strakgetrokken. Auto’s van na de facelift hebben een iets frisser neusje en een beter afgewerkt interieur. Ook kwamen er enkele nieuwe motoren, waaronder de fijnste diesel uit het aanbod, de 1.6 TDI. Ook was op bepaalde modellen vanaf de facelift DSG beschikbaar. Lekkerste snoepje is de Fabia RS met 180 pk, uitgerust met de 1.4 TSI uit de Polo GTI.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan op moment van schrijven 768 Fabia’s van de tweede generatie te koop.
 • 43% aanbod is diesel, 57% is benzine.
 • 64% is een station, 36% is een hatchback.
 • 11% is automaat, 89% is handgeschakeld.
 • Airconditioning zit op bijna alle Fabia’s, Climate Control echter op slechts 33%.
 • Trekhaak: 23%
 • Prijzen beginnen rond de 4000 euro. Een frisser, jong exemplaar kost je ongeveer 16.000 euro.

Pluspunten

 • Goedkoop in onderhoud.
 • Veel keus uit zuinige motoren.
 • Comfortabel
 • Relatief goedkoop.

Aandachtspunten

 • We hebben het vaker behandeld bij de TSI motoren van de Volkswagen Group: de distributieriem van de 1.2 en 1.4 TSI is gevoelig voor oprekken. Als dit gebeurt draait je blok in de soep Bovendien lusten deze motoren een slok olie. Check of de spanrollen en distributieketting geen speling hebben, of de motor soepel loopt zonder haperingen en controleer regelmatig je oliepeil. Zeker als je voor de Fabia RS gaat!
 • De atmosferische 1.4 benzine, de 1.4 diesel en de 1.9 diesel moeten elke 120.000 kilometer of vier jaar een nieuwe distributieriem. Ze zijn minder gevoelig voor problemen dan de TSI’s, maar neem desondanks geen risico’s en controleer bij auto’s met hogere kilometerstanden of ze op tijd dit onderhoud gehad hebben.
 • De achterste ruitenwisser wil nog wel eens de geest geven.
 • Het interieur is niet het meest degelijke ooit. De Fabia is gevoelig voor piepjes en kraakjes.
 • Een Fabia is niet heel erg sexy en zeker niet de meest strak sturende hatchback die je je kan wensen. Mensen die voor imago of rijplezier gaan kunnen beter bij Ford of Seat gaan shoppen.
 • Auto’s met zeventraps DSG vertonen nogal eens problemen. De bak schakelt soms abrupt en er zijn meldingen van vreemde geluiden. In Azië heeft dit geleid tot meerdere recalls, in Europa nog niet.
 • Sommige auto’s hebben last van corrosie op de velgen, waardoor kleine lekjes kunnen ontstaan die de bandenspanning beïnvloeden. Check goed of de velgen in goede staat zijn en of ze geen last hebben van afbladderende lak of corrosie.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!27 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die combi is echt de lelijkste wagen van het Skoda/VAG aanbod. Zou er nog niet dood in gevonden willen worden.

Met twee kinderen en een beperkt budget is dit natuurlijk wel een prima optie, zou dan alleen voor een Seat leon station gaan als je toch VAG wil.
@560pkferrari:
Yep, een Leon zit ook in dezelfde klasse als een Fabia….
Dat je er 2 voor kan kopen doet er natuurlijk niet toe.

Mijn advies als je in de markt bent voor een Fabia, koop een Clio of een Fiesta.
@jrk68: oeps, my bad. Seat ibiza st natuurlijk, is toch iets minder lelijk.
@560pkferrari:
Yep, plus dat die Ibiza wel de nieuwe bodemgroep van de Polo had en de Fabia niet. Gevolg daarvan zijn de belachelijk slechte draagarmrubbers. Die van mijn ex waren met 60k gewoon op.
Dat de Ibiza 2k duurder was heeft wel zijn weerslag op de beschikbaarheid.
Deze Fabia verkocht vooral als 1.2 tdi slowmotion als een malle.
@jrk68: Volgens mij was de basis van de Fabia, ook de basis voor de Polo en de Ibiza. Al is die aangepast voor beide auto’s….
Echt een belachelijk uiterlijk heeft deze auto, om te janken zo lelijk. Je zou haast denken dat het een VAG-troll is maar het ding wordt dus ook nog gewoon verkocht. Wie koopt er nou zoiets?
@alcantara: Bijdehante opmerkingen op mijn vraag leveren uiteraard extra plusjes op!
@alcantara: nou ik! heb een RS gekocht voor een appel en een ei (tweedehands met 20k op de teller). En rij half Nederland aan stront bij het stoplicht dankzij wat tuning. Dus daarom! dankzij de RS body kit en velgen, en een opvallende kleurtje met zwart dak vind ik het een best leuk karretje. Ja en standaard is het niks.
@alcantara: nou, mijn oma dus.
Wel, hoe lelijk ie ook mag zijn, was mijn eerste keuze als firmawagen op mijn eigen bedrijf(je), maar dan is het een Octavia geworden, daar heeft de hond toch wat meer plaats in de koffer, eerst was het een Octavia 1.6 TDI (die kozen we wegens zijn lage CO waarde en zodus fiscaalvriendelijk) die het na een 30-tal km heeft begeven, bij de dealer kregen ze hem niet meer gerepareerd. Die hebben hebben we ingeruild voor een 2.0 TDI omdat de 1.6TDI naar mijn mening niet te vertrouwen was, een maat van mij had een 1.6 TDI in zijn vorige Octavia die bij een 100000km al vreselijk schokte en de koppeling gedroeg zich van in het begin al vreemd. Toen we op de 2.0TDI wachtte mochten we van de dealer met diverse vervangwagens rijden, gaande van recente Fabia, tot een nieuwe Octavia zelfs een nieuwe Golf, een oudere Touran…. Ik weet een ding zeker NOOIT VGA meer, Ik heb vroeger Japans gereden en de bouwkwaliteit is merkelijk beter. Mijn huidige octavia 2.0TDI is een fijn rijdende auto maar die heeft al een drietal keer binnen de garantie bij de dealer gestaan. De motor die te pas en te onpas uitviel, de gasklep enkele keren defect,dit allemaal was nog voor mijn chiptuning. Een van de speakers van het dure amundsensysteem is ook defect geweest. De volgende keer toch maar terug een Mazda of Nissan, dat waren pas onbezorgde tijden…

De Fabia die we een keer als vervangwagen kregen klonk als een tractor, denk dat het een 1.4TDI was, echt niet fijn om mee te rijden. De kofferklep was fout geconstrueerd waardoor ie niet toe wou en er gingen te pas en te onpas dashboardlampjes zonder enige reden branden.
@Volvo_440_turbo: Ik weet niet of je leenauto’s (of aanloopwagens) als maatstaf mag nemen. Worden over het algemeen afgetrapt. Maar dan nog uiteraard.. Valt vies tegen zeg!
@camber24: De Golf was spiksplinternieuw, met de pedalen vocht ik constant wegens mijn grote voeten, er vielen stukken uit het interieur, ook kwamen er onheilspellende geluiden uit de voorophanging, echt een gekraak dat niet normaal was. De spiksplinternieuwe Octavia 1.6 tdi gaf een foutmelding, de Touran was een tweedehandse die ze te koop hadden, gaf ook foutmeldingen, maar even olie en koelwater checken en gewoon blijven rijden. De Fabia was een echte ramp, die auto was ook maar enkele jaren oud en echt geen plezier om mee te rijden. Van de laatste twee kan het wel zijn dat ze afgetrapt zijn, maar mijn Mazdake intertijd trapte ik ook af, die ging niet kapot. Vooral van de Golf begrijp ik niet, iedereen spreekt over de referentie Golf, maar naar mijn mening is dit geen referentie, zelfs de Octavia’s hierop gebaseerd rijden beter. Begrijpe wie begrijpe kan?
@Volvo_440_turbo: Ik begrijp het in ieder geval niet, vwb die Golf. Heb nu een aanloopwagen, een 308. Erg tevreden. Over een tijdje wordt m’n Golf afgeleverd, die ik zakelijk ga rijden (1.4 TSI). Ben erg benieuwd naar de kwaliteit.
@camber24: Die mankementen zouden wel eens de reden kunnen geweest zijn dat ze die als vervangwagen gebruikte, dat kan natuurlijk ook, ik voelde me in ieder geval niet op mijn gemak in, ook heb ik nog een golf van een ouder model meegekregen, die voelde echt verouderd aan vergeleken met vele andere auto’s die ik al gereden heb, ben gestopt met tellen bij 150.. Ik denk dat ik al met een 200-tal auto’s heb gereden. In mijn jonge jaren heb ik enkele malen met een golf 2 mogen rijden, optrekken deden die bakskes wel, maar wederom, vergeleken met Japkes van hetzelfde jaartal, sorry, verouderd. Maar bon, de reden dat Japkes zo goed schakelen is naar het schijnt dat men ginder schakelt, of schakelde zonder te ontkoppelen, ik weet niet of het waar is, maar het zou wel eens kunnen…
Een auto die je niet zelf kiest, maar door de regering gekozen wordt omdat deze zuinig en praktisch is(en destijds 14% bijtelling). Je moet veel gas geven om van je plek te komen, maar eenmaal op snelheid met 95km/h op de linkerbaan rijdt het als een zonnetje. Hij is niet mooi maar daar heeft de regering en je vrouw geen boodschap aan.
Eigenlijk wilde je zelf deze auto helemaal niet, maar ben je door je vrouw gestuurd om dat ding te gaan kopen.
De typische Labia rijder is dan ook een man van middelbare leeftijd, ietwat kalend, C&A kleren en een Hans Anders bril. Extra opties doen we niet aan, want hij is zo compleet genoeg.
Je hebt dan wel een erg grote vooruit, deze geeft goed zicht op de weg… en dat geeft ook goed zicht op allemaal andere mooie auto’s, zoals Audi’s en BMW’s….
Met de 1.4 atmosferische oude motor een perfecte no nonsens auto, praktisch/zuinig en kwalitatief echt wel dik in orde, mooi is hij zeker niet, maar als werkpaardje volstaat hij echt wel.
Not my cup of tea
Een oprekkende d-riem?
Mijn zus heeft er 1, ik word altijd wagenziek in dat hok.

Voelt verder goed en degelijk aan..
Het ziet er niet uit en zoals beschreven dezelfde VAG rotzooi en veel klachten.
Ik vind ’t een vreselijke auto om te zien, zeker de combi, met een goedkoop dashboard. Toch rijdt ’t helemaal niet verkeerd. Zelfs niet als driepitter 1.2 benzine.
Heerlijk al die reacties hierboven. Wij hebben er eentje (Fabia Combi 1.2 TSI) en hij is perfect voor ons gezin. Hij rijdt lekker (geen raket), veel ruimte en betrouwbaar. We hebben hem nu 2 jaar. Supermooie looks heeft hij niet, we hebben ook gekeken naar de Ibiza ST (die vind ik mooier) maar die is echt veel minder ruim/handig binnen in vergelijking tot de Fabia.
Hier geldt maar 1 aankoopadvies voor, niet doen.
Wel eens in gereden, maar zo’n ding rijd je puur en alleen omdat ie zo ‘lekker goedkoop’ is
@faalhaas: meesterlijk geschreven!
Dikke crosscountry uitvoering.
Lang leven de TSI motoren! Dat er mensen zijn die dit risico nog willen lopen.
@sergio72: Genoeg, lang leve alle motoren met een distributieketting.

Een garage startte de tsi van mn broeder, (kleine beurt) hoorde een ratel, fixte de ketting en bij 180k probleemloos ingeleverd bij leasemaatschappij..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).