Skoda Superb Combi nu ook met stoere ‘Outdoor’ look

Auteur: , 22 Reacties

Jawel! Ook de Skoda Superb Combi is nu leverbaar met een extragratisch "premium" grijze kunststof bodykit. Ideaal voor mensen die iets willen uitstralen wat ze helemaal niet kunnen.

Lange tijd werd er gespeculeerd of Skoda wel of niet met een ‘Scout’ uitvoering van de Superb Combi zou komen. Oftewel een Superb die hoger op zijn poten staat en dus beter uit de voeten kan op slechte wegen en modderpaadjes.

Zo’n stoere Scout heeft Skoda (nog) niet gebouwd. Ze houden het voorlopig alleen bij een bodykit die de indruk moet wekken dat je Superb Combi veel meer kan dan eentje zonder kale grijze bumpers.

Dit zogenaamde ‘Outdoor’ design pakket zal leverbaar worden op alle uitvoeringen van de Superb Combi behalve de GreenLine. Ten opzichte van de normale voorbumper heeft de Outdoor bumper een grotere luchtinlaat en ronde mistlampen.

Weten we dat ook weer.



22 reacties

Ach, ik hou niet van die plastics, maar als je er als merk mensen plezier mee doet, waarom ook niet. Ik heb geloof ik genoeg gezegd over deze auto…
Ik heb het vermoeden dat er een rijtest van deze auto aan zit te komen… ;)
Volgens het artikel is er dus technisch helemaal niks aan de auto veranderd? Als ik de foto’s bekijk krijg ik toch de indruk dat hij wat hoger op zijn wielen staat dan normaal hoor. Of zal dat gewoon weer een fototruukje van het marketingteam zijn?
@RRenault: als ik het persbericht mag geloven gaat het toch echt alleen om bumpers en skirts. Technisch is er niks aangepast.
Ik neem aan dat dit een beetje in het segment zit van XC70, Passat Alltrack etc… Niet onprettige auto’s hoor. Ik had een huur XC70 mee naar Schotland in de winter van 2010, beste beslissing die ik ooit genomen heb om een AWD te huren daar, anders was ik nooit Perth uit gekomen. Ik vind het altijd wel stoere wagens die hoogpotige stations ;)
Poor man’s A6 Allroad. Liever een Dacia Duster.
@sdk16420: zeker wel.
@sdk16420 & jordy14: Weet je wel hoe het rijdt? En hoe de Duster rijdt?
Het uiterlijk is van de Duster mooier, om naar te kijken, maar het gevoel en de ruimte binnenin, zijn in de Skoda vele malen beter.
Doe mij maar de Skoda Superb Combi, zonder “Outdoor”-pakket, maar met 2.0 TSI.
Doe mij maar zonder de grijze bumpers, met 3.6 FSI :)
Bij VAG zijn ze zo trots op hun plastics, dat ze ze ook van buiten laten zien
Skoda Superb Combi nu ook met extra plastiek.
Dit liever dan zo’n Audi, die vind ik al helemaal verpest…
Bumpers horen nu eenmaal grijs of zwart te zijn. Al dat koetswerkkleur jaagt je alleen maar op kosten…
@Esprit_de_Flandre: en dan te bedenken dat je in dit geval extra moet betalen voor een setje ongespoten bumpers ;)
@robbie: Tsss. Schandalig…
Jezus at een ding…
In landen zoals Zweden, Noorwegen, Zwitserland hebben zulke dingen wel nut. Ik weet niet of deze Superb het heeft, maar doe anders mij maar eentje met 4×4 en de 3.6FSI. (Deze combinatie bestaat wel degelijk)
Als die dan nog wat hoger van de weg ligt kan je nog ergens geraken…
@gerrelekker: Juist ,en hier zetten we prijs op auto’s die we lekker door een hoge sneeuwkant kunnen jagen zonder gelijk naar de spuiter te moeten .
Prijzen van de autowiki kloppen ook al niet. Een Skoda Superb 1.8tsi elegance business line voor maar € 23.273,-??? Volgens de Skoda website is de goedkoopste 1.8 ebl € 36.040,-
Ze hebben toch ook de Fabia Scout en de Octavia Scout?
Hij is veel mooier zonder dat plastic. In tegenstelling tot een A6, waar ik de allroad weer mooier vind. Kan ook aan de kleur liggen, past totaal niet bij dat plastik. Doe heb in champagne en het zal al veel beter smoelen.
Staat wel geinig. Als dit het outdoor pakket is, dienen de Superbs zonder dit pakket dan in de garage (daarmee indoor) te blijven?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).