Sky Apartments Singapore: je supercar mee naar boven

Auteur: , 34 Reacties

Wij zijn dol op mooie supercargarages, maar hoe doe je dat als je in een plaats woont waar de ruimte zeer schaars is, en je niet een hectare grond tot je beschikking hebt? Simpel: daar til je je supercar gewoon je appartement in.

Singapore is een van de weinige stadsstaten ter wereld. Hier wordt ontzettend veel geld verdiend, maar elke vierkante meter in het centrum is ook volgebouwd met wolkenkrabbers. Veel van de allerrijksten wonen juist hier, en moeten dus creatief omspringen met de ruimte.

Je kunt je supercar dan in een afgesloten garage neerzetten, maar dan kan je je voiture niet altijd bewonderen, en bovendien loop je het risico op waterschade. Een architect heeft nu de oplossing gevonden: een kapitaal appartementencomplex aldaar is voorzien van een autolift, waardoor je je dikbolides mooi in het zicht kunt zetten, op 10 hoog.

Uiteraard is er hier goed over de esthetica nagedacht, want in het complex (Hamilton Scotts), waar een appartement minimaal 7,5 miljoen USD kost verwacht je dat alles netjes afgewerkt is. Bekijk de video’s, met hierin de ‘Sky Garage Apartments’ en een Duitser die in zijn beste Engels toelichting geeft, op Autojunk.nl.

Video: Aventador in je huiskamer parkeren

Een auto in je woonkamer, we zagen het al eerder bij een Taiwenese Audi-fan, bij een Japanner met een Lamborghini-festisj, en bij dit extreem toffe huis met een Maserati. Maar een auto naar een ‘garage’ op een dergelijke hoogte verplaatsen, dat is geloof ik nog niet gedaan. Hoewel, hetzelfde principe werd enige jaren geleden in Berlijn gehanteerd, bij dit bouwsel.

Je moet wat met je miljoenen doen per slot van rekening..

Met dank aan iedereen voor de tips!34 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Een auto in de woonkamer en iets los in de bovenkamer.
@Carreza: Ik heb liever een mooie auto in de woonkamer dan een dom schilderij boven de bank. Mensen die miljoenen uitgeven voor wat verf op een doekje, die hebben pas wat los in de bovenkamer.
@midasracer: als ik een supercar zou hebben en wil zien, dan ga ik naar buiten en maak daar een ritje mee. Binnenshuis prefereer ik een schilderij en voor de ritjes is er dan de vriendin.
@midasracer: dat beetje verf op een doekje is een investering die geld op gaat leveren. Een Lamborghini gallardo gaat dat nooit doen. Als je een beetje goed boert de komende 5 jaar kun jij ook een moooe gebruikte Gallardo kopen hoor. Een rembrandt nooit.
@dragspert: een mooie klassieker levert tegenwoordig met zo veel op als een schilderij hoor.. En is nog mooier ook.
@lambo4all: jawel, maar een Gallardo zoals op de plaatjes zal nooit van z’n leven de waarde verdubbelen. En die klassiekers met zulke prijzen zijn unieke uitzonderingen waarvan er nog 2 zijn en 1 met een bijzondere hostorie ofzo. Dus geen 12.000 per jaar geproduceerde lambo’s:)
@dragspert: Als je 10 jaar geleden een GTO had gekocht was het rendement een stuk hoger geweest dan een schilderijtje.
@midasracer:

Niets mis met een mooi schilderij toch?
Mooi hoeft niet per se duur te zijn tussen de 1k en de 15k kan je ook al behoorlijk leuke dingen hebben als de naam niet uitmaakt. Net als bij wagens. Wie een gallardo koopt moet wel iets los hebben in de bovenkamer, er is veel leuker en goedkoper speelgoed te verkrijgen.

Decoratie is decoratie da’s er maar om de vrouw des huizes kalm te houden. Tenzij ze niet echt van het vrouw des huizes type is ga je die niet blij krijgen met een oranje gallardo in de living.

Aan deze garage heb je niets aan, behalve dan om aan je vriendjes te laten zien wat je hebt en zelfs in Singapore begint er al een klasse verschil te ontstaan tussen zij die die nood hebben en zij die die nietmeer hebben.
En is de auto inbegrepen in de prijs? In die prijs moet er toch een Aventador bij inbegrepen zijn, andes is het te duur.
@schaapje2012: een Aventador kost daar 1.2mil USD geloof ik.
Kan het appartement nog zo duur zijn, wonen in een flat is sowieso altijd -1. Je moet steeds met de lift naar boven en hebt nog eens geen tuin. Een supercar hoort gewoon in een garage te staan op begane grond zodat je meteen de weg op kunt!
@alcantara: op het moment dat je genoeg geld hebt om zelf dit soort dingen te kopen mag je gaan beslissen over wat wel of niet hoort, oke ;)
@alcantara: Als je zo’n huis hebt dan vind je het vast niet erg omdat je de andere 40 weken gewoon in een villa met een paar hectare tuin zit.
@alcantara: in Singapore bestaan haast geen huizen met een tuin
@RudyV:
Die zijn er.
Wis en waarachtig
Voor de ECHTE rijken.
En die rijden gewoon in een Toyota.
@alcantara: in Singapore heb je met een condo meer status dan met een huis. Een condo met een mooi uitzicht is onbetaalbaar. ik heb nu een groot vrijstaand huis maar woon eigenlijk liever in een condo in sg.
heb liever een villa.kan je meer auto’s hebben.
@jiry97:

Als je er 1 in die omstreken weet te vinden ben je echt heel goed bezig.
Doe niet zo uit de hoogte joh….
Ik snap dat je graag je Aston Martin DBS in je woonkamer wilt hebben staan, want het is een kunstwerk waarmee je kunt rijden. Ook leuk idee om het ruimte probleem op te lossen. Maar die lift neemt toch ook veel ruimte in??
Maar wel erg gaaf, waarom niet! En geen last van inbraak of diefstal!
Lijkt me wel gruwelijk stinken als je net je wagenthe flink de sporeb gegeven hebt en flink geremd hebt! (Ik bedoel Singapore, daar kun je niet veel meer dan kneiterharde stoplichtsprintjes)
Tjonge wat ben ik blij met mijn gewone garage als ik dit zie .
waarom gaan mensen niet gewoon in hun garage wonen?
Zalig! Wat een naam: Leny Suparman!!! Ik verander mijn naam…
Ik denk dat ik niet het geduld heb om te wachten op mijn auto die 10 verdiepingen moet zakken.. Maar ik zou bijvoorbeeld wel een klassieke ferrari en am daar neer zetten (keep on dreaming)
Super gaaf!! Dat zoiets nog niet eerder bedacht is
Klinkt allemaal leuk, maar volgens mij is het nog niet zo fijn. Smorgens rond de spits wil heel het gebouw met z’n auto naar buiten…. sta je mooi een tijd te wachten
Deed me een beetje aan deze denken: http://www.youtube.com/watch?v=eLu-eYxV26E&feature=youtube_gdata_player supergaaf in ieder geval!
Minder kans dat je supercar gestolen word, positief, toch?
@jensdm: Heb ik ook altijd last van :)
@Scorso: Lotgenoot!
Wel vet maar ook verdomd ddur.
mooi bedacht enzo maar ik zit daar liever op de bank dan dat ik er een auto neerzet. Kost je alleen maar ruimte.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).